Svakome pravo na mirno okupljanje

Beograd -- Povodom dana koji seksualne manjine obeležavaju tzv. paradama ponosa, zaštitnik građana navodi da je Ustavom garantovano pravo građana na slobodu mirnog okupljanja.

Izvor: FoNet
Pošaljite komentar
  1. Nisam ni za kakvo ulicno paradiranje koje bi "uznemirilo" ovu konzervativnu sredinu, ali bi svakako mogla da se napravi neka manifestacija u vecem zatvorenom prostoru, gde bi trebalo pozvati i poznate licnosti koje su gay-friendly, gde bi se homoseksualna populacija predstavila u najboljem svetlu - kroz muziku, modu, umetnost, da pokazu da su i oni deo drustva...sve to bi trebalo medijski propratiti na pravi nacin. Da se napravi korak napred u integraciji homoseksualnih osoba u ovo drustvo.
    Edukacija javnosti - na tome treba raditi, a ne razmisljati o provokativnoj gay-paradi.
    (Aleksandar, 25. jun 2008 18:42)

    # Link komentara

  2. Ombudsman me je prijatno iznenadio. Sramota je, zaista, da zbog straha od nasilja i nepoverenja u drzavne institucije, u Srbiji nije moguce odrzati gej prajd, na kome bih, iako ne pripadam LGBT populaciji, i sam voleo da ucestvujem.
    (marko, nis, 25. jun 2008 18:49)

    # Link komentara

  3. Parada nije sepurenje ulicama nego je nacin da se pokaze narodu u Srbiji da ima ljudi koji nemaju osnovna prava na normalan zivot kao i svi drugi. Situacija za gej populaciju danas nije nista bolja nego sto je bila za vreme segregacije u Americi.
    (sasha, 25. jun 2008 20:51)

    # Link komentara

  4. Nadam se da ćemo moći uskoro da budemo slobodni u svakom pogledu i bez straha!

    A mi svojim mirni maršem zarad vidljivosti koja je potrebna jer je dosta da svi zatvaraju oči, nikome ne smetamo!

    Bar promovišemo ljubav umesto mržnje!!!…!!
    (jelena, nis, 27. jun 2008 23:47)

    # Link komentara