Ustav i zakoni o izborima

Beograd -- Ustavom Srbije predviđeno je da predsednik Srbije može, na obrazloženi predlog vlade, raspustiti Skupštinu. Izbori po starom zakonu.

Izvor: Tanjug
Pošaljite komentar
  1. To opet nista ne menja. Rezultati ce verovatno biti veoma nalik prethodnima.
    (Ja, 8. mart 2008 17:29)

    # Link komentara

  2. moze li neko ko se razume da ovo gore napisao pojasni na konkretnom primeru jer evo citam strane vesti i jedni kazo "dao" ostavku, drugi govore "ponudio" treci "najavio"

    Ako moze molio bi da neko razradi o cemu se ovde radi

    hvala
    (markoan, 8. mart 2008 17:33)

    # Link komentara

  3. Eto prilike Tadicu da jos vise zamuti vodu! Opstrukcijom Skupstine nece dozvoliti raspravu i formiranje nove Vlade. Nece se pojaviti na Skupstini. Nece prihvatiti vanredne skupstinske izbore jer je svestan cinjenice da ce dobiti 15-20% mandata. Pokusace da potkupi SPS. Dace mandat za novu vladu DJelicu iako je jasno da je on nece moci napraviti. EU ce ukinuti sve uslove osim Clana 135 koji znaci indirektno prihvatanje otcepljenja Kosova. Slagace nardo da je EU za jedinstvenu Srbiju.
    Ca je moguce i da to potpise iako je to protiv Ustava Srbije. Uvesce vanredno stanje i proglasiti Djelica za privremenog predsednika Vlade. Prihvatice Euleks sa obrazlozenjem da to stiti srpske interese....
    Mnogo toga loseg ce uraditi....
    Boga molim da se sabere i ne pravi gluposti koje ce mo sledecih 100 godina da popravljamo....
    Jedina prava stvar koju treba i moze da uradi je da raspusti Skupstinu i proglasi skupstinske izbore za 11 maj. To je put mira i stabilnosti, ako ga stvarno zeli.
    Time ce sigurno izgubiti uticaj u vlasti, ali ce barem sacuvati mesto Predsednika Drzave.
    (zika, 8. mart 2008 20:30)

    # Link komentara

  4. Ovo je očekivani kraj vladavine neočekivane koalicije. Zaista je krajnje vreme, da u Srbiji na političku scenu dođu novi neostrašćeni mladi političari, sa svežim idejama, sposobni za jedan kulturni i prosperitetni dijalog o svim pa i najsloženijim pitanjima daljeg razvoja ove države.
    (Vojislav, 9. mart 2008 18:34)

    # Link komentara