Zaoštravanje rečnika zbog Kosova

Beograd -- Kosovo, kao tema, nastavlja da deli i ovako neubedljivo jedinstvo koalicije na vlasti koju čine DS, G17 plus i DSS.

Izvor: B92, Beta
Pošaljite komentar
  1. dss hoce da vraca dugove albancima ,a velja hoce da pravi puteve na kosovu.pa tako i treba dajte sve pare za kosovo jer je to nova drzava i nema mnogo para u budzetu i treba ih pomoci ali pazite da ostane nesto i za ruse i njima smo obecali ,a nama ,pa nama su dosta i besplatne akcije
    (goran, 1. mart 2008 12:34)

    # Link komentara

  2. Nikome u Srbiji "kao nije jasno" zašto se dve toliko podeljene opcije po svim pitanjima JOŠ održavaju u braku zvanom VLADA.S obzirom da su DS i G17 nezadovoljne radom Vlade, u kojoj imaju većinu a to znači i da većim delom vladaju ovom podeljenom zemljom, postavlja se opravdano pitanje zašto jednostavno ne izađu iz iste kada su toliko sigurni u većinsku podršku svom proevropskom programu na sledećim parlamentarnim izborima.Izgleda da to nije baš toliko jednostavno kako izgleda nama običnim smrtnicima odnosno glasačima, koji bi to po kratkom postupku "presekli preko kolena".Prva razlog može se naći u tome da drže lokalnu vlast u većini velikih srpskih gradova gde je i obavljen najveći kriminal u našoj zemlji što je evidentan primer Beograda.Drugi razlog je moguć gubitak kontrole prodaje javnih preduzeća gde su u igri mnogo,mnogo velike pare.Treći razlog je moguća "izdaja" od svojih prijatelja, čelnika iz EU, koja je već viđena na prethodnim izborima u vidu neispunjenih obećanja kao što su neukidanje viza i potpisivanje završnog sporazuma o pridruživanju i stabilizaciji.Postoji još mnogo manjih razloga koji idu u prilog ovoj mojoj
    "brzopoteznoj" analizi.Isto tako postoje i pozitivne okolnosti koje idu u prilog ovoj grupaciji, ali su one mnogo,mnogo manje vrednosti u odnosu gore nabrojane.Sve u svemu, čini se da je grupacija DS I G17 sebe dovela u "pat poziciju" gde sa svakim danom čekanja "ne rušenja" Vlade njeni nestrpljivi članovi i simpatizeri gube živce a Boga mi i samopouzdanje po svim pitanjima, što može u vrlo kratkom roku da se pretvori u rezigniranost i razočarenje većeg broja glasača ove grupacije, a samim tim i mogućeg drastčnog poraza na "zakasnelim" budućim parlamentarnim izborima.Izgleda da je gore pomenutoj vladajućoj proevropskoj grupaciji, ostalo samo da se povedu za izrekom :"ILI JESI ILI NISI ..." i "ili SAD ILI NIKAD"
    P.S.Ja ću pre tipovati na NIKAD, jer ipak su ona prva dva navedena razloga MNOGO,MNOGO JAČA od svih ostalih,ŽIVI BILI PA VIDELI...
    (BOKILI, 1. mart 2008 09:07)

    # Link komentara

  3. Znam da je tesko za vase politicare da priznaju greske koje su uradili do sada, i prihvatnje realnsoti je tesko, sve vreme necemo prihvatiti nezavisnost Kosova, ali treb ada mislu da oni nece ostati uvek na vlastu, mozda ce jednog dana Srbija naci jednog pametnog i zdravog politicara ko misli za buducnost!!! Mozda ovi novi politicari na kraju krajeva priznati I Kosovo!!!Nemoze se reciti nikad nikad, ne zna se!!!!
    (Prizrenas, 1. mart 2008 08:51)

    # Link komentara

  4. Ovakav nacin "odbrane" Kosova videli smo od 90-e pa na ovamo i znamo da je pogresan jer je to utopija sopstvenog naroda.Imamo neke mladje ljude tipa Djelic Dinkic Djilas Tadic koji pokusavaju sa jednim razumnim i promisljenim nacinom odbraniti Kosovo a ovo sto rade Kostunica Ilic end co # je stvarno kontraproduktivno kako je bilo i za vreme Milosevica i bit ce uvek sa praznoglavim nacional-ekstremizmom koji vidimo na delu.
    Vreme je za razum i mudre odluke jer Srbija nema vise vremena za greske i neodmerene poteze ako misli nesto spasiti u vezi Kosova.
    (dragan, 1. mart 2008 08:25)

    # Link komentara

  5. Svi govori DSS-NS podsecaju na ludilo devedesetih. Njihovoj taktici se ne vidi izlaz. Svi koji su priznali Kosovo, sigurno nece povuci odluku, a mi cemo opet "prkositi" celom svetu. Da li je ova odluka donesena zato sto se stvarno bori za Kosovo, ili se to nakupilo dosta deviza u drzavnoj kasi, pa bi se primenio jos jedan iz asortimana Milosevicevih patriotskih odluka. Moramo na parlamentarne izbore! DSS-SRS-NS nece hteti, jer su na svome, ali mi moramo na izbore zbog nase dece!
    (darko, 1. mart 2008 07:09)

    # Link komentara

  6. "GLAS AMERIKE" 29.02.2008.godine : "SAD su u budžetu za 2008. godinu OPREDELILE IZNOS koji je potreban za vraćanje spoljnog duga Kosova. Očekivalo se da će se predstavnici Srbije i Kosova dogovoriti o tome. Pošto nije bilo dogovora sada se traže DRUGI MODALITETI da se to ostvari". Mislite o tome!!!
    (Gavra, 1. mart 2008 07:01)

    # Link komentara

  7. Lepo je rekao Dinkic da ovi iz DSS-a misle da se pare beru na drvecu.
    Predlog moze da bude ovakav. Vraticemo ceo kosovski dug, u trenutku kada bude Kosovo u okviru Srbije i mozemo da naplacujemo PDV na celoj teritoriji. Ovako da otplacujemo dug laznoj drzavi kako rece Kostunica stvarno nema smisla.
    Milijardu Albancima, milijardu Rusima, taj Kostunica je stvarno izgubljen. A Sumadija i Srbija mu tavore, a on se rasipa narodnim parama. E nece moci.
    (Igor, 1. mart 2008 03:44)

    # Link komentara

  8. Ja sam iz strane drzave ali stalno citam vesti na sajtu B92.Citam i mislim,jesteli vi Srbi ukleti narod ili nesto nije uredu sa vama.Koliko znam ovde u USA ima oko 3000 profesora iz Srbije koji predaju na koledzima i univerzitetima,pa sam vas uvek smatrao inteligentnom nacijom.Ali ovo sto ste uradili sa politikom(izborima)sve to demantuje.Kako moze jedan covek koji sa koalicionim partnerom cini 7-8% da deli lekcije celoj Srbiji.Stalno se ponavljaju imena Kostunica,Ilic,Mladenovic,Aligrudic...narocito u poslednjevreme oko Kosova.Svi ste vi glupi samo su oni pametni.Ne tvrdim da se netreba boriti za Kosovo,iako verujem da je ono izgubljeno za sva vremena,ali zar samo njihova borba je prava.Da se vratim na ono od pocetka(inteligencija),gde su ti grdni profesori koji imaju ideja i znanja.Kad vam jedan Velja -nepismeni(ko zna kako je i gde kupio diplome-ako ih ima.Dali ste to zasluzili,to ce istorija dokazati.Samo znam iz iskustva da je u ovakvoj situaciji veoma opasno uprtiti prst u nekoga-odnese ga marak.Kako vidim DSS se pocela sluziti i time kako bi sto duze opstala na vlasti.Zastrasi pa vladaj.Bog nek vam je na pomoci.
    (Dr., 1. mart 2008 03:11)

    # Link komentara

  9. Jel moze da se uvede dodatna sekcija sa komentarima za ne mladje od 18, gde bi moglo da se psuje i rezi! :)
    (Marko, 1. mart 2008 02:38)

    # Link komentara

  10. od kada imam pravo glasa glasam za liste DS..ali nema boljeg sada o DINKICA ZA PREMIJERA!! RASIM ministar policije!!
    (predrag, 1. mart 2008 02:16)

    # Link komentara

  11. Citava situacija u praksi je jako tesko resiva , komentari koji se upucuju ovih dana iz vlade upucuju samo na jedno a to je da oni ni sami ne znaju kako dalje , mi nismo svesni koliko malo pameti je sada preostalo za dalje resavanje svega ovoga i to one koja ce praksu resavanja situacije izvrsiti na slepo bez mnogo obzira na posledice koje ce ovo drustvo osetiti a reakcija onih koji danas oklevaju da jasnije iskazu svoj stav bice tada vec zakasnela , a mozda je za razum vec kasno iako neki kazu da na njega treba racunati i onda kada zvanicno objave da je ukinut.
    (Komazec Darko, 1. mart 2008 02:09)

    # Link komentara

  12. Ima li Kosturica ogledalo? Da li čuje sebe šta govori? To nije čovek koji je bio u Demokratskoj stranci iz ubeđenja već iz destrukcije. To je više nego očigledno.
    (Jessy, 1. mart 2008 01:43)

    # Link komentara

  13. Jao sto je zahvatilo ove politicare neko stanje pomucenog razuma. Ja kao gradjanin mislim da je bolje da 1 milijardu damo na penzije, plate, bilo sta korisno, nego za dug drzave koja ce i ako ga preuzme (Kosovo) svakako dobiti otpis tog duga od inostranstva na najavljenoj donatorkoj konferenciji. Tako da je suma sumarum, niko ne gubi, ni Srbi ni Kosovo bolje nego da samo Srbi gube pare, a to da Srbi vole da gube je poznato, iz neobljasnjivih razloga prijatelji.
    (Nenad, 1. mart 2008 01:23)

    # Link komentara

  14. Gospodin Koštunica,nekada velika nada,sada još veće razočarenje,svojim potezima vodi Srbiju u najizolovaniju zemlju sveta,a srpski narod ka novom poniženju.
    (Janković, 1. mart 2008 01:08)

    # Link komentara

  15. Znaci svih ovih godina su albanci kupovali srprska imanja i oruzje nasim parama. Znaci da im i sada isto trebaju nase pare za iste stvari. Znaci izdajnici ce i dalje nastaviti da finansiraju buducu veliku Albaniju nasim parama. Ko je ovde lud. Da se Kostunica sa sve svojom bulumentom i ostalim patriJotama trajno nastani na Kosovo. Tako bi se znatno popravila demografska slika, pogotovu sto bi svojim primerom stmulisali povratnike. Kostunici je to jedini nacin da stvarno povrati Kosovo koje je izgubio.
    (Petar, 1. mart 2008 01:02)

    # Link komentara

  16. Sloba je za ovog bio malo dete.Pitanje za premijera:Kad pocinje isplata deonica drzavnih preduzeca Albancima?
    (mrvica, 1. mart 2008 01:00)

    # Link komentara

  17. Zar zaista nije dosta te lazne , podmukle ,ljigave i u suatini podeljene vladajuce koalicije ???Hajdemo jednom na varijantu "sto gore - to bolje" ,nek se DS ,G-17+ i njihovi parneri povuku iz Vlade , da zahtevaju referendumom izjasnjavanje naroda ko je za EU a ko protiv ,sto bi se prakticno pokazalo i na novim - iznudjenm parlamentarnim izborima ,pa neka "veciti" predsednik i udje u koaliciju sa SRS i SPS koji su pomazuci Milosevica i doveli do sadasnjeg propadanja nase zemlje .Bar ce pasti obrazine ,a narod valjda doci k sebi . Mladjanko je vise nego u pravu ,a samo jos primitivci dele narod na patriote i izdajnike , koristeci retoriku koja nas je i dovela tu gde smo sada.
    (cika Ljuba Sokobanjac, 1. mart 2008 01:00)

    # Link komentara

  18. Obaliti vladu po svaku cenu!
    (Atanasije, 1. mart 2008 00:52)

    # Link komentara

  19. E, ajde na sledecim izborima da vise zavrsimo sa DSS-om, ovolki papan stvarno ni Sloba nije bio-ako nista drugo, Sloba je nasledio mnogo jacu vojsku (za to vreme), pa je jos i mogao da se junaci. Kome bre ovi prete? Cedi? Dinkicu? Kafe kuvaricama? Ili nabavite 30 baterija s300 sistema ili platite senatore i kongresmene u SAD da lobiraju za Srbiju, ali molim vas prestanite da lajete i pretite uzalud i odlucujete o parama koje gradjani zaradjuju, a vi im NISTE omogucili da to zarade!
    (Nindza, 1. mart 2008 00:45)

    # Link komentara

  20. "usledila je samo dan pošto je ministar Velimir Ilić građane Srbije podelio na patriote i izdajnike i to – zbog njihovog odnosa prema Kosovu koji se kosi s državnom politikom"

    samo zato??? zasto samo Srbija mora da ima izdajnike u vlasti? Zasto Ameri ne dozvole komunisticku partiju? Zasto Hrvati ne dozvole Srpsku Radikalnu stranku? Zasto su sam Srbi ti koji misle da je pohvalno uvek imati suprotno misljenje. Jednostavno: ima stvari o kojima ne moze biti razliciog mislljena - i gotovo!

    pisem ovo iako znam da necete objaviti!!!
    (vlajko, 1. mart 2008 00:15)

    # Link komentara

  21. Pitam se samo jedno već duže vreme, pa gde je kraj ovom ludilu koje nam demonstriraju prepodobne patriote na čelu sa ciničnim Koštunicom, Veljom, Palmom...i tim Mladenovićem? Mislim da su pomenuti previše ozbiljno shvatili ulogu spasitelja Kosova. Vreme je definitivno za nove izbore, pa da ovakvi likovi počnu da se bave naučnim radom ali samo što dalje od politike.
    (Igor, 1. mart 2008 00:07)

    # Link komentara

  22. Sve je ovo otislo toliko van zdravog razuma da je glupo komentarisati. Ono sto bi bilo "lepo" videti je da usled nase "mudre" politike sve zapadne ambasade zatvore svoja predstavnistva ili bar konzulate u Beogradu a nadleznost za izdavanje viza srpskim gradjanima prebace privremeno u ambasade u Pristini. Voleo bih da vidim nase politicare koji idu u Pristinu da uzmu vize.
    (misa, 29. februar 2008 23:53)

    # Link komentara

  23. Dokle ćemo više da trpimo ovo ludilo sa ukusom koštice u ustima?
    (Mirjana, 29. februar 2008 23:35)

    # Link komentara

  24. ..."Dinkić se ne razume i nikada nije razumeo Kosovo i zato ne treba gubiti vreme i energiju na njega" ... Ali zato se DSS-ovci razumeju svi do jednog pocevsi od premijera pa do ministra prosvete Loncara. Kada ce samo da budu obavesteni u sta treba da se razumeju shodno njihovim zvanjima.
    (malimun, 29. februar 2008 23:33)

    # Link komentara

  25. Bravo Dinki! konačno neko da kaže ono što misli bar 70% ljudi u Srbiji a ne sme da izgovori. Mnogo si grešio ali da si hrabar - hrabar si, što se mene tiče sve ti je oprošteno.
    (vlajko, 29. februar 2008 23:30)

    # Link komentara

  26. Oduvek sam tvrdio da je Dinkić po temperamentu i karakteru najsličniji pokojnom Zoranu. I Zoran je znao da pravi kompromise, ćuti i trpi do određene mere, a onda da "pukne" i da jednostavno stvari nazove pravim imenom.
    U našoj sadašnjoj situaciji samo je bilo pitanje vremena kada će nekom od normalnih u vladi dojaditi sve, i kada će diči glas protiv, pa, zaista ludila. Pre nego što šteta postane prevelika a ovi manijaci se potpuno otmu kontroli.
    Voleo bih da Dinkić jednog dana bude premijer Srbije. Mislim da bi bio jako dobar na tom mestu, i da bi i nama običnim ljudima bilo dobro. Samo da u toj vladi ne bude DSS ;)
    (Bojan, 29. februar 2008 23:19)

    # Link komentara

  27. Gospodo to je Interesantna ideja o Dugovima.THaci dobija Kredite od USA, a Kostunica od Rusije.Ovde se nesto cudljivo dogadja. Pozd. kao sused.
    (albi D., 29. februar 2008 23:14)

    # Link komentara

  28. Imam predlog: SVI koji žele da ratuju, i da "brane" NAŠE, neka idu. Ostali, odnosno mi svi domaći izdajnici, manjine, strani plaćenici, ajmo u EVROPU. Barem ćemo imati dobre plate, solidan život.
    (BR, 29. februar 2008 22:51)

    # Link komentara

  29. Gledam Belog Andjela i razmisljam o mostima Svetog Save. Zapusavam usi, zatvaram oci i vidim sve moje pretke kako beze za Beograd, u nadi da ce pronaci neki bolji zivot. Preziveli su sve: Albance, Turke, Bugare, Austrijance, Italijane, Nemce, Staljina, Tita, Milosevica, Mesica i NATO. Cetiri je generacije od tada proslo. Od boljeg zivota ostao je samo goli zivot. U poslednjoj generaciji odose svi i to mnogo dalje. Ljudi vi ste mi se definitivno zgadili! Nadam se da u nekim normalnim uslovima i u jednom demokratskom drustvu, na ovim prostorima, kako god da nam se drzava u buducnosti zvala, pa cak i ako bude necija tudja, nece biti ovakvih madija i ovakvih ljudi i da ce se svi takvi u medjuvremenu ugusiti u svom sopstvenom ludilu. Neka to gusenje bude sto duza i sto bolnija samrtna agonija, bas onakva u kakvoj ce ziveti svi oni koje smo morali da ostavimo na milost i nemilost demonima.
    Jer nema vece nepravde nego one koja se ne vidi zbog sopstvenog slepila. I nema jaceg bola do onoga koji neko nanosi samome sebi.
    Sve ostalo moze da se prezivi i izdrzi osim kada se postane samome sebi tudjinac.
    (pata, 29. februar 2008 22:48)

    # Link komentara

  30. Kostunica je u pravu.U ovakim trenutku politika i ekomomija se preplicu i to zna i Dinkic.Pitanje je samo zasto on tako zestoko insistira na tome,samo 10 dana posle proglasenja nezavisnosti Kosovo.To bi svakako bila prva stepenica u priznavanju Kosova. Licno mislim da je za mnoge ,koji ne mogu da se jave na ovaj sajt Koasovo vrednije od 91mil ili 10 evra po glavi stanovnika ili je za mnoge i to previse.
    (33zlatnika, 29. februar 2008 22:30)

    # Link komentara

  31. kad je kolektivno ludilo u pitanju, nikad ne reci "kulminacija".
    (Sinisa, 29. februar 2008 22:26)

    # Link komentara

  32. DINKICA ZA PREMIJERA!!!
    (Pragmatik, 29. februar 2008 21:53)

    # Link komentara

  33. Dobro je Vojo sto si poceo da prichas,dok si cutao ljudi su govorili vidi ovaj pametan neki.Sad kad progovori vide koliko si prazan i umisljen vladar.Samo nastavi sa Veljom da lajes i branis na sigurnom putu si ka odlasku u zaborav.Mracna strana Srpske istorije ste ti i Milosevic.On je voleo samo sebe i ti samo sebe.Neces jos dugo da tiraniju prizivas i mracne oblake da nanosis nad ovom zemljom koja je umorna od rata i puna krvi prolivene zbog gluposti takvih kao sto si ti Kostunice.Odlazi.
    (Aleksandar, 29. februar 2008 21:34)

    # Link komentara

  34. Ministar Dinkic je rekao bas ono sto sam dugo prizeljkivala."Kolektivno ludilo" je definitivno dostiglo kulminaciju samo sto dss jos nije toga svestan.Naravno da dss treba da placa kosovski dug iz svog dzepa zato i jesu u frci a Mladenovicev "cool" stav da je Dinkiceva izjava beznacajna to potvrdjuje.Oni bi iz svog dzepa trebali da plate i sve one polupane izloge kao i stete nanete ambasadama.Kostunica bi trebao da odgovara i za ironicne izjave o navodno dobroj intervenciji policije.
    (Bojana, 29. februar 2008 21:27)

    # Link komentara

  35. Nadam se da ce Srbija KONACNO moci da izabere normalne i dostojne ljude koa Djinkica, Cedu ili kao sto je bio pokojni Djindjic. Sve dok su vam ovi guslari, traktorasi i ubice (Kostunica, Mladic, Dodik, Karadzic, Nikolic. Seselj itd) na vlasti, tesko vama i vasem narodu se pise a i bolje da ne znate misljenje svijeta, evrope i prvih komsja.
    Pozdrav iz susjedstva.
    Nemoramo se voliti ali se barem mozemo postovati i u miru zivjeti. Kao npr... ljudi!
    (bibi, 29. februar 2008 21:08)

    # Link komentara

  36. Samo jedna konstatacija.Kada se toliko pozivaju na ustav i svoju drzavotvornu politiku da ih podsetim da su ustav doneli PROTIVUSTAVNO.Da bi se doneo novi ustav, trebalo je da izadje 50% plus 1 glasac da bi bio usvojen, da su ukljucili gradjane kosova(a po ustavu kosovo je srce srbije), da ne kazem albance, taj procenat za novi ustav bi bio oko 30%, pa samim tim ne bi bio donet. Da me neko pogresno ne razume, hocu samo da konstatujem da batina ima dva kraja, kao sto bi rekao nas presveti cuvar putin.
    (sasa, 29. februar 2008 21:05)

    # Link komentara

  37. Pa u kom svetu zive tzv. narodnjaci.U bivsoj jugi su sve republike izdvajale za kosovo u tu rupu bez dna,i ko zna gde su odlazile te pare najverovatnije za kupovinu albanske lojalnosti ili u neke nelegalne tokove i ovi narodnjaci bi i dalje da otplacuju kosovske dugove i da kosovo i dalje pune parama srpskih poreskih obveznika.Mi stvarno ne ucimo na greskama i stvarno u srbiji vlada nerazumevanje za stvarnost.
    (zoran, 29. februar 2008 20:33)

    # Link komentara

  38. Gospodo kako vas nije sramota da kao nesto moralisete dok u vasem restoranu placate koka-kolu 8 dinara. Ko ce da placa dug, mi??? U cije ime vi pricate, DSS podrzava 5 % ljudi. Ako je vec do vase cuvene "izdaje" vi zelite da izdate nas narod na Kosovu, a i ovaj ovde koji je cini mi se trazio Evropu.
    (BG, 29. februar 2008 20:21)

    # Link komentara

  39. Ovaj Kostunica i Velja Ilic su izgleda nesrece za Srbiju jos vece od Slobe. Samo njima izgleda da nije jasno da je Kosovo otislo i da tu nema povratka. Umesto da se bave zivotnim pitanjima, oni samo pricaju o Kosovu i zamajavao uvaj narod da bi se odrzali na vlasti. Nekada smo svi podrzavali Kostunicu protiv Slobe a sada vidimo da ga ovaj u stopu prati. Plasim se da ne zavrsi na isti nacin...
    (Goran Zajecar, 29. februar 2008 20:21)

    # Link komentara

  40. Red je vise da ovi ''prepametni'' Srbi pocnu da slusaju misljenja stvarno pametnih kao sto su Dinkic, Djelic...Imamo jedne od najsposobnijih strucnjaka u Evropi....
    (Bojan, 29. februar 2008 20:10)

    # Link komentara

  41. Dokle ce DSS da koci stvari u ovoj zemlji.Mislim ionako nikad pametno resenje nemaju,pa je to slucaj i ovoga puta u vezi Kosova.Ponekad mi se cini da su gori od SPS-a.
    (Tanja, 29. februar 2008 20:07)

    # Link komentara

  42. Ova vlada treba da se menja pre nego sto nas dovedu na prosjacki stap.
    (Marko, 29. februar 2008 19:35)

    # Link komentara

  43. Veljo, Koshtunice, pustite bre vishe ovaj narod da zivi!
    (alternativa, 29. februar 2008 19:12)

    # Link komentara

  44. Interesantna prica
    [link]
    (AG, 29. februar 2008 18:56)

    # Link komentara

  45. Mislim da je svaka sličnost sa sadašnjom situacijom i situacijom u Nemačkoj kasnih tridesetih prošlog veka slučajna. Uspon firera i njegovih desesovaca, izvinjavam se - esesovaca, nema nikakve istorijske, ni političke sličnosti sa trenutnom situacijom u Srbiji( ili kako ju je već Domanović nazvao). Ko to tvrdi izdajnik je i nesrbin (ma šta to značilo). Uzgred, kad smo već kod izdajnika, već 18 godina sam domaći izdajnik. Taman pomislim da više neću biti izdajnik, kad ono opet. Dosadilo mi je to. Da li neko zna kako se postaje strani plaćenik, da se bar malo ovajdim?
    (Spasoje, 29. februar 2008 18:26)

    # Link komentara

  46. Meni sada nešto nije jasno: ako UN priznaju Kosovo što nije nemoguće ako Rusi naprave dobru trgovinu, da li ćemo onda mi napustiti i UN?
    (VanMorrison, 29. februar 2008 18:24)

    # Link komentara

  47. Sto bi rekao gospodin Canak - uvek se nadje neki junosa! Polako decko! Nisi jos iz pelena izasao!
    (J., 29. februar 2008 18:20)

    # Link komentara

  48. Koštunica predvodi novi talasa nacifikacije Srbije. Izjavom o Dinkiću, denuncira čoveka koji ga je doveo na vlast, za neku valjda izdaju državnih interesa. Oni su u naletu kampanje prljavog podmetanja svima koji ih negiraju. Takva kampanja se ne može završiti bez konkretnih mera. Zbog ovoga se Koštunica nije hteo odreći ministarstva policije i Bie. Mora se međutim reći da ni izjava Koštunice ne iznenađuje i dugo je očekuje veći deo Srbije, kao što očekuje i njegove konkretne naredne poteze. Više od pola Srbije zna da Koštunica i DSS na sve moguće načine pokušavaju da izbegnu sud većinske Srbije, da im je stalo samo do vlasti, da žele DS da isteraju iz vlade i ostanu u njoj sami, i naravno da se plaše šta će isplivati ako se odreknu vlasti.
    (Stefan, 29. februar 2008 18:15)

    # Link komentara

  49. Dakle, za mnoge pripadnike vlade, a i citaoce ne vazi ni jedan zakon - osim zakona jaceg. Po ustavu je Kosovo deo drzave Srbije, po rezoluciji 1244 isto, dakle vlada je OBAVEZNA DA DRZAVNU CELOVITOST BRANI CAK I AKO TO NE BI HTELA!! A po UN zakonima od 1945. je posticaj na gradjanski rat zlocin protiv covecnosti. Naravno da se vec dugo gradjanski rat u Srbiji od maltene celog zapada hladnokrvno tolerise kao kolateralna opcija u reakciji na njihove bezobrazluke.
    A sto se tice krize vlade: ne stoje ona 4 CCCC u grbu slucajno. Zasto kao sledece ne bi bio Sandzak i Presevska dolina, pa zakoni vise ne bi vazili?
    (setite_se, 29. februar 2008 18:06)

    # Link komentara

  50. ja sam lepo rekao da ovo sve visi lici na JUL... otuzno, prosto gadno.
    (doom, 29. februar 2008 17:42)

    # Link komentara

  51. Po mom misljenju, postaje ocigledno da tajne sluzbe ove zemlje, uz pomoc politickih snaga koje ih stite, prave ocajnicki korak ka povezivanju sa slicnim strukturama u Rusiji, koji ima za cilj ocuvanje moci koja ce im i u buduce obezbedjivati imunitet za sva zlodela koja su pocinili u proslosti. Naravno, svi koji se suprotstavljaju tome postaju izdajnici.
    (Petar, 29. februar 2008 17:18)

    # Link komentara

  52. Dobro se secam sednice Skupstine od pre par godina na kojoj je odlucivano o sudbini kosovskog duga. Predsedavao je Micunovic a jedini koji se usprotivio nastavku placanja duga je bio Vojislav Seselj. Dok je on pricao o besmislenosti placanja duga (kamen oko vrata buducim generacijama i slično) za nešto nad cime vise nemate kontrolu ostali poslanici su se blago ironicno podsmehivali i cekali kraj njegovoj tiradi da glasanjem usvoje odluku o nastavku placanja. Ne mogu da se setim gde je bio Dinkic u tom trenutku ali DOS je definitivno bio u vecini. Po mom mišljenju bolje je bilo prekinuti placanje u tom trenutku a ne sada kada to na neki način predstavlju formalnu potvrdu nezavisnosti Kosova. Sve u svemu „pametan predlog” od „trezvenog coveka” se davno čuo. Nas problem je politicka ostrascenost koja i pametno razmišljanje automatski diskvalifikuje ako dolazi od politickog suparnika. Cena gluposti i ostrascenosti je lakih 320 miliona dolara.
    (Alex, 29. februar 2008 17:14)

    # Link komentara

  53. Voja i Velja su zaboravili 5. oktobar, pa misle da to njima ne moze da se desi. Samo vas gledamo....!!
    (Bobi, 29. februar 2008 17:14)

    # Link komentara

  54. D SS-ovci su resili da ostanu na vlasti do poslednje kapi NASE krvi.
    (pada vlada, 29. februar 2008 17:12)

    # Link komentara

  55. Moram da kazem da je Ministar Dinkic potpuno u pravu. Ja nemam paru u djepu pa cu sad i da jos vise dajem Kosovu?! Premijes je covek izgubio sve sto je moglo da se izgubi, Crnu Goru, Kosovo je neko drugi izgubio, paje sad i samog sebe izgubio u realnom svetu. Pavac Nebeska Srbija!!!
    (Simce, 29. februar 2008 17:09)

    # Link komentara

  56. Sve što je rekao Dinkić i moja malenkost potpisuje i tako misle svi koji umeju da RACIONALNO razmišljaju, naravno da je za one koji razmišljaju MITSKI poput Koštunice to sve pogrešno! Znači pitanje je sada (a primeri iz istorije su odavno dali odgovor na to pitanje!) ko treba da vodi jednu zemlju da li oni koji misle "racionalno" ili oni koji misle "mitski"?
    (Mimi, 29. februar 2008 17:09)

    # Link komentara

  57. Trebalo bi pozvati Gadafija da nam pokloni opet kamile,posto ce Kostunica ostaviti pustinju iza sebe,pa ce kamile imati po cemu da hodaju.
    (cvele, 29. februar 2008 17:07)

    # Link komentara

  58. Gospodine Kostunica deca Srbije ti porucuju - GAME IS OVER.
    (ivan, 29. februar 2008 17:05)

    # Link komentara

  59. Oni koji su krivi sto je izgubljeno Kosovo (Kostunica, Nikolic i svi Milosevicevi prijatelji) sada nas teraju na ludilo i misle da su patriote time sto nece da priznaju svoj gubitak i greske. Oni jos zele da vladaju jer se prave za patriote. Kosovo vise nikada nece biti Srbija, treba biti patriota i priznati i raditi za bolje sutra Srbije. Ono juce znamo kakvo je bilo.
    (zoki, 29. februar 2008 16:50)

    # Link komentara

  60. " Ministar ekonomije Mlađan Dinkić kazao je danas da Demokratska stranka Srbije može da otplaćuje kosovski dug "iz svog džepa" da ne bi plaćali građani, jer se taj novac neće vratiti. "
    To Mladjo KRALJU, za ovu izjavu ces dobiti PRVI glas od mene ikada! Ovo me je podsetilo na prgavost Djindjica i njegov stav da uvek gradjanima prica istinu ma koliko ona bila bolna, a ne da im prodaje maglu i samo ponavlja "lazna pa lazna..."
    (Milorad, 29. februar 2008 16:47)

    # Link komentara

  61. Pa stvarno ne znam ko drugi ovde siri kolektivno ludilo nego Kostunica.
    (Ivana, 29. februar 2008 16:32)

    # Link komentara

  62. Daj ``brate`` Kostunice bolje radi nesto nego sto svetis vodicu po Srbiji i delis bedzeve.Eeee dokonog coveka a posla koliko hoces.Ugledaj se bolje na nas u Indjiji mozda nesto i naucis.
    (Pera Indjija, 29. februar 2008 16:31)

    # Link komentara

  63. Jesu li bre ovi normalni? Dokle vise? Je l oni stvarno misle da trose nase pare na otplatu duga Kosova? Alo bre covece, pa KOSOVO VISE NIJE DEO SRBIJE!!!
    (Maja, 29. februar 2008 16:30)

    # Link komentara

  64. Neznam za vas sviju, ali sto Dinkic prica meni se cini daje korektno i bolje bi bilo za cjelu drzavu Srbije. Kostunica i ostali trebaju da se okrenu prema Srspkom narodu i Srbiji, i sve te uzaludne milione sto daju Albancima da dadnu nasim ljudima.
    (Aco, 29. februar 2008 16:28)

    # Link komentara

  65. Sta se promenilo od kolektivnog ludila zvano Milosevic? Bas nista samo sto je danas kolektivna ludnica.
    (misa, 29. februar 2008 16:24)

    # Link komentara

  66. Nego, pre nego smenimo VK, potrebno je napraviti detaljan spisak svih njegovih ociglednih i manje ociglednih saradnika, saveznika i razno-raznih pomagaca. Ne smemo PONOVO pogresiti: SVI MORAJU DA ODU ZAUVEK I DA SE NE VRACAJU NA JAVNU SCENU U DRUGIM ULOGAMA!
    (RGA, 29. februar 2008 16:22)

    # Link komentara

  67. Hocemo izbore da skinemo vise ovog plagijata Slobe Kostunicu.
    (sljika, 29. februar 2008 16:22)

    # Link komentara

  68. Mene ova Vlada podseca na grupu djaka koji su vise puta ponavljali razred i dok njihovi vrsnjaci odavno studiraju oni pricaju ono malo sta je ko upamtio i tako pricaju svi razlicito.
    (Lala, 29. februar 2008 16:17)

    # Link komentara

  69. Jedva cekam izbore!!!
    (biber, 29. februar 2008 16:11)

    # Link komentara

  70. Nije vise potrebno komentarisati ljude u odelima od 1000 EUR koji nam prodaju pricu da treba da u bedi i siromastvu po cenu buducnosti ne damo Kosovo. Ljudi kao Mladenovic su samo metastaza u ispljuvku. Ono sto je problem je to sto kohabitanti uporno kohabitiraju. Stvarno ne znam sta jos treba da se desi, sta treba Molebije jos da kazu ili urade, kakvu stetu da naprave!? Za takve terapija je uvek ista ali sto se duze odlaze-teze se podnosi!
    (Georg, 29. februar 2008 16:11)

    # Link komentara

  71. Preporučujem Dinkiću da što pre nabavi bedž "Kosovo je Srbija". Kada krenu "Kristalne noći" po Srbiji, onaj ko nema ovaj bedž za reverom, nadrljao je!
    (Neđeljko Kovinjalo, 29. februar 2008 16:07)

    # Link komentara

  72. Gosp. Kostunica. Ako je Kosovo deo Srbije onda su i nesto vise od dva mil albanaca gradjani srbije i tu je TACKA. Ustav srbije usvojen je sa 52% glasova. Vi niste dozvolili Albancima da glasaju za ustav i tu ste prekrsili ustav svoje zemlje, takodje tu je prekrseno i medjunarodno pravo. Po tvome gosp kostunica, ako albanci sa kosova jesu gradjani srbije onda je ustav vase zemlje nelegalan, jer ispada da 52% gradjana nije glasalo za ustav i time je pravno nevazeci. Vlada u kojem celu ste vi, pa onda predsednik i parlament i citav sistem nije legalan. Ispada da ako sudeci po tvome gosp Kostunice onda srbija je lazna drzava.
    (Billi Boy, 29. februar 2008 16:01)

    # Link komentara

  73. Dinkicu dok si bio ministar finansija sto se nisi borio da se ubire porez i carine i na Kosovu? Tada nisi brinuo o svim gradjanima Srbije jednako. Sta se to dogodilo pa si sada brizan za djepove gradjana ostatka Srbije?
    (kalimero, 29. februar 2008 15:55)

    # Link komentara

  74. Pa bas fino sto imamo ovakve komsije koji hoce da nam uplate dug. Ako bas insistirate mozete nam platiti i letovanje.No probs.
    (Zana, 29. februar 2008 15:52)

    # Link komentara

  75. Vojislave koliko si stete naneo Srbiji za vrlo kratko vreme.
    Tvoje vreme je proslost.

    Budi hrabar i skloni se!
    (Srbin, 29. februar 2008 15:51)

    # Link komentara

  76. Nego neka kaze Dinkic koliko nas je kostalo njegovo rusenja DOS-a? I sve one afere u koje je umesan zajedno sa DS,DSS-NS, SRS, SPS. Ima nas koji pamtimo. Sve su to ista...
    (Svetlana Stamatovic, 29. februar 2008 15:45)

    # Link komentara

  77. Muka mi je od svega. Osecam se kao gradjanin drugog reda u sopstvenoj zemlji.
    (Lineker, 29. februar 2008 15:45)

    # Link komentara

  78. "Stranka G17 plus pozvala je danas Demokratsku stranku Srbije da javnosti objasne zašto građani Srbije plaćaju dugove kosovske vlade koju Srbija ne priznaje" .Izgleda da eksperti nisu obavesteni da je taj dug nastao za vreme SFRJ i da je vlada Srbije obavezna da ga vrati kao zemlja sukcesor.
    (Milan, 29. februar 2008 15:38)

    # Link komentara

  79. Razmere i posledice Vase politike g.Kostunica vec vidimo. Inflacija u porastu, poskupljuje struja, trgovina na berzi 00.Pitam se dokle??? I da....odakle Vam novac za 1 mil. bedzeva? Donacije ili od naseg poreza?
    (Natasa, 29. februar 2008 15:35)

    # Link komentara

  80. Konkretan predlog: da se poveća cenzus na narednim izborima na 10%(osim za stranke manjina), pa da se rešimo bede u vidu DSS-a i NS-je.
    (Mikelele, 29. februar 2008 15:34)

    # Link komentara

  81. Sada nece da prestanu da otplacuju dugove kako bi pokazali da je Kosovo jos uvek u Srbiji. A sta bi sa donosenjem novog ustavom zasto tada nisu ukljucili albance u biracko telo, ili mozda Kosovo tada nije bilo u sastavu Srbije?
    (Vlada, 29. februar 2008 15:32)

    # Link komentara

  82. Vlada Srbije ima specifičnu i detaljno isplaniranu politiku i strategiju. Ta politika je toliko specifična da je u teoriji politike dobila novo ime: "RASULO".
    (Simke, 29. februar 2008 15:27)

    # Link komentara

  83. Зар је могуће да у целој Србији не може да се пронађе човек попут Милоша Обреновића? Неко ко ће да унапреди ову државу на мудар, да не кажем, лукав начин.
    Како оно гласи изрека? Пријатеље држи близу себе, а непријатеље- још ближе.Значи мудро као Милош, док си слабији, склони се у страну, а кад ојачаш, искористи ситуацију и оствари своје интересе.Па и Немци су изгубили два рата док нису схватили да се економијом свет спорије, али трајније осваја. Становници Србије, дозовимо се памети и дајмо то до знања нашим политичарима на предстојећим изборима.
    (Миле, 29. februar 2008 15:26)

    # Link komentara

  84. Bravo Dinkiću, konačno treba krenuti djonom na djon, a ne oni nas djonom a mi njih cvećem. E bilo je dosta, samo napred nedajte naše pare Tačiju, ovamo teraju ljude da izlaze iz Vlade Tačijeve, ovamo mi njima naše pare. Pa da li su ovi normalni. Ove je definitivno došlo do kolektivnog ludila. Što skoro neko ovde reče, ima li u Srbiji psihijatara ili su i oni poludeli. Nedaj te pare Dinkiću. Neka se gospoda iz DSS odreknu svojih ministarskih i poslaničkih plata i svojih donacija i neka to sve usmere na vraćanje Tačijevih dugova, nemamo ništa protiv, ali sigurno mi više nećemo plaćati te narko dilere se Kosova. Dajte te pare Srbima sa Kosova, neka oni ljudi počnu normalno da žive.
    (Brankica, 29. februar 2008 15:24)

    # Link komentara

  85. Sta drugo ocekivati od politicara ciji je rejting svakodnevno sve manji i manji... Kostunicina jedina opcija je da sve svoje neuspehe brani situacijom na Kosovu, isto kao nekada Milosevic sankcijama.
    Kostunica i njegova sada vec minorna partija polako odlaze sa politicke scene i ustupaju mesto snagama koje nas vode u Evropu.
    Samo jos malo strpljenja.
    (Magnus Pyke, 29. februar 2008 15:20)

    # Link komentara

  86. Opet DSS napada svojim cuvenim legalistickim "argumentima". Svi smo mi pali sa grane, i to na glavu, pa ne shvatamo da gola borba za vlast vlada u Srbiji. Oduvek sam podrzavao DS, cinicu to i dalje, ali smatram da je krajnje vreme da se neko iz te stranke oglasi i iznese stav DS-a po svim pitanjima o kojima DSS soli pamet celoj naciji, pozivajuci se, pre svega, na Ustav Srbije koji su oni sami napisali, izgleda po svojoj meri.
    Dinkic je digao glas, po meni, opravdano, jer time sto ce neko novac koji je uzet od mene, odnosno, od svih nas kroz poreze i svakojake poreske i druge kazne, baciti na Kosovske dugove, a da pri tome u Srbiji Ministar zdravlja brine o nalepnicama koje zabranjuju pusenje i propisuje velicinu slova na njima, mesto da sanira zdravstvo i omoguci ovom narodu civilizovano i hunmano lecenje.
    (duki, 29. februar 2008 15:17)

    # Link komentara

  87. Meni nije jasno zasto placamo toliki dug kada od 1999 Srbija nikakaav prihod sa Kosova nema.U bivsoj Jugoslaviji cela zemlja je davala milion maraka dnevno za Kosovo i sta smo dobili. Nista. Ne mogu da shvatim ni cutanje DS. Kao da su presli u defanzivu posle izbora. Treba da se oglase i da podviknu i raspisu nove izbore. Ovakav premijer nas vodi u totalno ludilo i nazadovanje
    (stankovics, 29. februar 2008 15:14)

    # Link komentara

  88. "Bitno je da Srbija ima svoj Ustav i državnu politiku o Kosovu kao sastavnom delu Srbije..."

    A to sto cemo svi da pocrkamo u sopstvenom otpadu, to nema veze. Ustav ce i da nas hrani i da nas oblaci i da nas leci i da nam skoluje decu i sve, SAMO USTAV...

    Ludilo, ljudi, totalno pomracenje uma...
    (Colin_bgd, 29. februar 2008 15:09)

    # Link komentara

  89. Kolektivno i nacionalisticko ludilo je problem za dobar dio gradjana Srbije vec dvadesetak godina.Obicnim ljudima se to na neki nacin,a zbog popvredjenih nacionalnih osecanja,moze i uvaziti.Problem je u delu politike koje se ponasa kao da je Srbija tacka oko koje se svet vrti.
    (miki, 29. februar 2008 15:06)

    # Link komentara

  90. Dinkić je izgleda u pravu! Panika, histerija i naprasli porast patriotizma ovih "narodnjaka" sve više liči na nešto što smo već videli. Samo ekonomski jaka Srbija može da se održi pa i da vlada ovim delom sveta. Nadam se da u Srbiji ima dovoljno pameti!?
    (sremac, 29. februar 2008 15:06)

    # Link komentara

  91. Bravo Mlađane.Ovo je nešto najbolje što si u ovom trenutku mogao da uradiš.Da kažeš tim mangupima iz naše ulice da nas više ne iritiraju sa tim patriotizmom i glupostima.Da su oni zaista patriote, oni bi već davno bili na Kosovu.Gledaš ga kako govori a znaš da ni sam sebi ne veruje ni reči.Mladenović,kakva je to fela.Gde ih nalaze.I on se nešto pita i mi sad treba da slušamo neku njegovu izjavu.Srbijice draga, ne piše ti se dobro sa ovakvim ljudima.
    (borko, 29. februar 2008 15:02)

    # Link komentara

  92. Idu izbori pa ćemo da vidimo razmere i posledice vaše politike.
    (Miloš, 29. februar 2008 14:56)

    # Link komentara

  93. Juce, pricajuci uzbudjeno, moja je prijateljica napravila omasku u izgovoru i umesto Kostunica, rekla je Kosturnica...Pa sad, ko zna govor omaski...
    (Mina, 29. februar 2008 14:56)

    # Link komentara

  94. A ti se pak Mladenovicu razumes u Kosovo kao Marica u onu krivu stvar. Kao i ostala tvoja bratija...ovo postaje nadrealizam alanfordovskog tipa na nesrecu lisen ikakvog humora.
    (Olivera, 29. februar 2008 14:55)

    # Link komentara

  95. Neka gospodin Kostunica placa Kosovski dug iz svog dzepa. Ne vredi vise ovako opet mora da se izadje na ulicu.
    (Vladimir, 29. februar 2008 14:55)

    # Link komentara

  96. Kada bi Kosovari trebalo da otplacuju svoj dug - strani poverioci bi im ga oprostili. Ovako mi se gusimo a oni se zabavljaju. Da li je to drzavotvorna politika?
    (ana, 29. februar 2008 14:53)

    # Link komentara

  97. Samo kada su Kostunicine znacajne i vrlo korisne za drzavu.Vidimo od kako je postao Premijer da SRBIJA cveta.
    (dm, 29. februar 2008 14:46)

    # Link komentara

  98. Nadam se da ce Dinkic da istraje sa svojom logikom. Takodje se nadam da ce time i da pokrene prestrojavanja koja su neophodna u Vladi i dovede DS u poziciju da se izjasni o svom ucescu u ovakvoj Vladi. U nacionalnom (nacionalistickom) zanosu, DSS pravi poteze pogubne za drzavu Srbiju. Gospodin Dinkic se dokazao kao jedan od najsposobnijih ministara po pitanjima finansija i ekonomije, u svim srpskim vladama koje su ikada postojale.Mozda je Kosovo srce Srbije...ali se srcem ne vode politika i finansije...vec razumom
    (EKO, 29. februar 2008 14:41)

    # Link komentara

  99. Čim neko pametan izloži neki logičan i pametan predlog onda se nađu dežurni uzurpatori i kontraši da mu objasne da se on ne razume u to.
    Jer Bože moj, valjda se u ekonomiju bolje razumeju ministri obrazovanja, energetike i tako toga nego ekonomisti.
    Ne bi me čudilo da Koštunica zatraži da neko od njegovih bude i selektor reprezentacije....SRAMOTA!
    (CostaK, 29. februar 2008 14:26)

    # Link komentara

  100. Ovo je strasno. Takav primitivan i potcenjivacki govor kojim se koriste pojedinci iz DSS-a je uvreda zdravog razuma. Sta znaci recenica "ne razume Kosovo"? Kojim pravom gospoda iz DSS-a svojakaju Kosovo? Sta oni to rade za Kosovo osim sto potpiruju nerede u sopstvenoj zemlji i optuzuju svakog ko ih na bilo koji nacin upozori sta rade nasoj ekonomiji?
    Dugogodisnji sam glasac DS-a ali mislim da je apsolutno neprihvatljivo sto DS nije stao iza Mladjana, vec ga pusta da sam vodi borbu sa ovim primitivcima. Ukoliko ne budu reagovali veoma brzo, moj glas vise nece dobiti - glasacu za ljude koji znaju kada treba da ustanu i kazu "NE" onima koji nas vracaju u 90-te. Mladjo, samo napred!
    (Loki, 29. februar 2008 14:20)

    # Link komentara

  101. Prestanak placanja Kosovskog duga je nista drugo nego precutno priznanje istog. To zna gospodin Dinkic, ali na njegovu zalost to zna i Kostunica, pa prema tome to nece ici bas tako glatko.
    (Milovan Vasiljevic, 29. februar 2008 14:11)

    # Link komentara

  102. Ne znam koliko Dinkić razume ili ne razume Kosovo, ali ako Mladenović, Smardžić i ostalo društvo zombija iz DSS-a sebe kvalifikuju kao vrhunske stručnjake i arbitre za patriotizam i Kosovo, onda je odlazak Kosova sasvim normalna i logična posledica. Zbog toga su otišli i svi ostali, jer niko normalan ne može da živi u zajednici sa stručnjacima takvog kalibra za proizvodnju izdajnika i neprijatelja.
    Pretpostavljam da smo, po defaultu, svi mi ostali koji ne duvamo u istu tikvu s DSS-om izdajnici i strani plaćenici. Ako je tako, onda mislim da sam u veoma dobrom društvu.
    (Mashinovodja, 29. februar 2008 14:05)

    # Link komentara

  103. E pa stvarno je bilo dosta!Ovo je pravi primer demagogije iz udžbenika!Prosto me vređaju izjave mediokriteta,poput ovih iz DSS-a.Vređaju moju ličnost,moj rad i moj džep!Sve bih oprostila,ali ovakvo obraćanje nama "građanima koji to razumeju",ne mogu.Svi nas tumače,svi znaju šta mi želimo,svi nam prodaju maglu.Oni srećni posle obavljenog posla,a mi samo da jaučemo.Platite gospodo vi,a usput možete i meni da platite račune zbog kojih ne mogu da spavam.Izađite jednom i recite otvoreno da nam kradete život!
    (kraguj_go, 29. februar 2008 14:01)

    # Link komentara

  104. On je dodao da će

    -vreme pokazati kakav je njegov stvaran odnos prema državi Nemackoj i kakav je njegov stvaran odnos prema ...

    Samo prave patriote ce biti barjaktari nove nemacke a sva razmimoilazenja moraju biti stavljena po strani a neprijetelje progoniti. Jasno ce se prepoznati SAMI i ISTORIJA ce pokazati da je NACIONALNI SOCIJALIZAM pravo i jedino resenje za evropu.

    Zvuci poznato? Jezivo zar ne.. Malo parafraziranja patriotizmom i principima manipulacije ljudima. Danas je to i u svetu jako popularno samo sto pametni na tome zaradjuju a mi uvek gubimo. A kod nas... Neverovatno je koliko je milosevic ziv. Zar ne?
    (Jovan, 29. februar 2008 13:59)

    # Link komentara

  105. Kakav je ovo ton?! Pa ovako uličari ne pričaju jedan s drugim, a ne ljudi koji sjede u istoj vladi. Užas! Očito se sprema ozvaničenje dss-ns-srs veze. Prava trojka. A trojke su, Đuro, šta?
    (Dejaldinjo, 29. februar 2008 13:53)

    # Link komentara

  106. Jedino NIKAD je NIKAD vise Kosovo pod upravom Beograda, boli ali tako je. Da uzmemo pamet u glavu i krenemo napred ili odosmo u 13. vek, tamo gde zele Voja i Velja
    (Reality Bites, 29. februar 2008 13:52)

    # Link komentara

  107. Sto bi rekao Radovan III: "Uuu, al' ste mu zapretili!"
    (Modesty_B, 29. februar 2008 13:48)

    # Link komentara

  108. Ja se ne bih tu zaustavio u poštovanju ustava i zakona. Ne mogu da razumem zašto mi ne plaćamo plate za ministre Kosovske vlade, članove parlamenta i sl? To je isto naša obaveza. Zašto ne izgradimo još neku termo centralu na Kosovu? Plate kosovskih policajaca i vojske su takođe naša obaveza. Kad je bal neke je bal. Zašto raditi polovično?
    (Goran, 29. februar 2008 13:48)

    # Link komentara

  109. Da li "gospoda" iz dss-a imaju sertifikat o patriotizmu, rodoljublju i poštenju. Muka mi je ih kompletno. Tako nazadnu, reakcionarnu, anahronu družinu ciničnih, bezobraznih političara zaista retko viđate. Gospodine DINKIĆU samo napred!!!. Bravo za Vaš jučerašnji nastup televiziji B92 i na Fox-u. Imate viziju, znanje i državničku mudrost. Moji prijatelji, moja porodica i ja lično želimo VAM puno uspeha u radu ( u zajedničkom interesu)i lične sreće.
    (Apache, 29. februar 2008 13:40)

    # Link komentara

  110. Postovana gospodo iz DSS,

    Vasim izjavama gde OVAKO blatite koalicionog partnera i kolegu iz vlade pokazujete da vam nije do Kosova, da vam nije do koncenzusa u Vladi, i da vam je stalo samo do vlasti, i to po svaku cenu. Tako sto vi postupate ne radi jedna odgovorna stranka. Ugledajte se na DS, koja je mnogo toga progutala, i protivno sopstvenih interesa, a za opste dobro.
    (Dragoljub, 29. februar 2008 13:38)

    # Link komentara

  111. Ne znam da li je Dinkic beznacajan ili ne, ali nacin na koji se skrece na to paznja puno govori o onome koji mozda smatra sebe da je znacajan. Vrlo losa taktika za ocuvanje Kosova Mladenovicu. Tesko je braniti Kosova sa ovakvim kadrom i kapacitetom kao sto si ti. Imas premalo razumevanja, mnogo arogancije , nekulture i neprofesionalizma. Mladenovicu nisi dovoljno dobar za Srbiju!
    (Dijaspora, 29. februar 2008 13:26)

    # Link komentara

  112. Ma bravo.Najbitnije da ste vi iz DSS i NS najpametniji,a svi ostali nenormalni.Takve vas treba sve pokupiti i poslati na Kosovo,pa tamo pametujte a ne ovde u Srbiji.Sto bi gradjani Srbije placali neciji dug,zasto da gradjani placju dug Albanaca,hteli su drzavu pa nek sami svoje dugove otplacuju.A nek se pomogne Srbima na Kosovu sa tim parama,kao sto je ministar Dinkic i rekao.
    Jao,kada cete vec jednom nestati sa politicke scene,da ne slusam vise vase komentare,jer cu dobiti cir u zeludcu od vas.
    Pitajte Hrvate, mozda treba i njihov dug da se otplacuje.Pa sto da ne,mi smo Srbi svemoguc narod,na celu sa takvima.Kod nas se sve moze....
    (rammstein, 29. februar 2008 13:25)

    # Link komentara

  113. Protivustavno je onemogućavati pravo na život, pravo na rad, pravo na poštenu zaradu. Protivustavno je ugrožavati egzistenciju građana Srbije. Potivzakonito je širiti mržnju, obijati, pljačkati, lomiti, rušiti.
    Protiv zdravog razuma je lupetati koješta.......
    Ma ne zanima više ima li smisla komentarisati izjave kolega iz DSSa.
    (Ivan Jocić, 29. februar 2008 13:25)

    # Link komentara

  114. A samo DSS razume Kosovo? Samo Koštunica razume Kosovo? Samo DSS i Velja Ilić imaju tapiju nad Kosovom? To se zove t-o-t-a-l-i-t-a-r-i-z-a-m, druže Mladenoviću!
    (Marko, 29. februar 2008 13:19)

    # Link komentara

  115. DSS politika, vlast i ljudi su definitivno metastazirali. Nema tu vise ni trunke zdravog tkiva. Dani su im odbrojani, samo je pitanje koliku cenu cemo mi kao narod i kao drzava platiti taj unapred osudjen na propast ponovni pokusaj vodjenja Miloseviceve politike...

    Samo da ne dodje do oruzanih sukoba, mada ni takvi nisu iskljuceni...
    (Colin_bgd, 29. februar 2008 13:12)

    # Link komentara

  116. "Dinkić se ne razume i nikada nije razumeo Kosovo i zato ne treba gubiti vreme i energiju na njega"

    Ja mislim da ljudi iz DSS na zalost nikada nisu razumeli Srbiju i probleme ljudi u njoj, ali eto vladaju i dalje...
    (Toshke, 29. februar 2008 13:09)

    # Link komentara

  117. Ovaj "jastreb" previse lupa i njegove izjave treba ignorisati. Mora decko da se bori za svoju poziciju kod Kostunice. Setite se pocetka Daciceve i Vuciceve karijere, potpuno isti nastup.
    (milan, 29. februar 2008 11:46)

    # Link komentara

  118. Ovi iz DSS-a imaju problem ne samo sa vaspitanjem i arogancijom, nego i sa inteligencijom. Da je vracanje Kosovskog duga zaista dokaz drzavnosti, verujem da bi se toga Ameri i Albanci vec dosetili i bacili na vracanje duga ili bi naterali EU da to ucini. Ako bih trebao da se odlucim ko je inteligentniji, Ameri ili dss-ovci, verujem da ne bih morao mnogo da se dvoumim. U svakom slucaju, Dinkic je ponovo u pravu.
    (Pedja Z, 29. februar 2008 11:15)

    # Link komentara

  119. "Dinkic se ne razume u Kosovo" kaze Mladenovic. Kosovo je postalo alkemija.Velja,Kalasnjikov i Nikolic se razumeju u Kosovo. Jos malo pa ce savladati formulu za pravljenje zlata od gvozdja.Samo sto nisu.Vec su savladali prvi korak: pravljenje s*anja od svega sto dotaknu.
    (janos, 29. februar 2008 10:59)

    # Link komentara

  120. Gledao sam Poligraf sinoc i mogu reci da kao Kosovar bi zaista zeleo da i nasa vlada na Kosovu ima tako sposobnog ministra u domenu ekonomije i privatizacije. Na kosovu imamo odlicne "realpolitik" politicare a u manjak su nam specialisti u domenu finansija i ekonomije. Dok je kod vas u Srbiji situacija obrnuta: imate odlicne strucnjake, Dinkic, Delic, i onaj Labus dok oni koji kreiraju politiku u najmanje ruku retrogradni.
    (prishtinaCity, 29. februar 2008 10:58)

    # Link komentara

  121. Pocinjem da verujem sve vishe Dinkicu...Nisam mu oprostio odlazak Labusa, ali je poceo opet hrabro da zbori kao onomad dok je drzao predavanja na Ekonomskom...
    (CrazyHorse, 29. februar 2008 10:48)

    # Link komentara

  122. Jedino sto mladenovic, aligrudic i ostala ekipa rade je da se trude (primetio bih, veoma uspesno) da cinizmom i arogancijom nadmase prethodnika/e iz njihove male stranke.
    Sad mi pade na pamet, znate onu reklamu "Mocna malena" za kreditne kartice?
    E pa, to je dss, niti manje stranke niti vece vlasti.
    (Milos, 29. februar 2008 10:44)

    # Link komentara

  123. Znači biće etiketiran svako ko daje bilo kakve izjave u vezi sa bilo čime sto nije KOSOVO. A posebno ako pokusava da ukaze onima koji samo za KOSOVO i znaju da je politika koju sprovode neodrziva na duge staze.
    (Dejan, 29. februar 2008 10:42)

    # Link komentara

  124. Neverovatno je koliko je ovaj lik bezobrazan i nevaspitan! Ceo DSS se ponasa kao da samo oni imaju tapiju na Kosovo, i niko vise. Dajte da vec jednom zavrsimo sa Kosovom i da se bavimo onim od cega se zivi.
    (Natasa, 29. februar 2008 10:41)

    # Link komentara

  125. 'Mladenović je rekao da je Dinkić danas sporedan u borbi za očuvanje Kosova'???!!!
    Pa G-dine Mladenovicu ti si samo jos jedan ogranak onih koji godinama guraju ovu jadnu zemlju u izolaciju! Zar nije jasno da je Kosovo vec otislo svojim putem? I kako doticni gospodin misli da brani Kosovo i do kada?!
    (Ma dosta vise BRE, 29. februar 2008 10:40)

    # Link komentara

  126. Pa dobro Mladenovicu,raspisite izbore a vasoj koaliciji neka najveci adut bude ovaj zadnji "biser" da trebamo i dalje da placamo kosovski dug jer je nase,pa da vidimo.Ako tako misli vecina gradjana onda nam stvarno nema spasa.A Dinkicu savetujem da uceni Tadica izlaskom iz Vlade i raspisivanjem izbora jer ovo vise stvarno nema smisla
    (Dejan, 29. februar 2008 10:38)

    # Link komentara

  127. U recniku DSS-a se isuvise ponavlja rec "nikad". Nadam se da ce uskoro da sidju sa vlasti, i da se NIKAD vise nece vratiti!
    (Vladimir, 29. februar 2008 10:36)

    # Link komentara

  128. Pa kad ti toliko razumes Kosovo, kao niko verovatno, zasto ne zivis dole nego se baskaris po Beogradu. Sto je najgore za svaki odlazak u sludjivanje onog naroda dole trpas dobre pare na dnevnice u svoj dzep. Kad si toliki patriota reci da neces ni dinar da uzmes za to sto radis dok nam ne dokazes da je Kosovo definitivno u okviru Srbije. Sto se Dinkica tice on me je prijatno iznenadio jer govori nesto sto ocekujemo da kaze covek za koga smo nedavno glasali, Boris Tadic.
    (Nele, 29. februar 2008 10:34)

    # Link komentara

  129. A šta si to pametno pa ti Mladenoviću ikada izjavio ili uradio?
    (Bata, 29. februar 2008 10:33)

    # Link komentara

  130. Cini mi se da je Dinkicev nacin razmisljanja jedan od retkih glasova razuma koje mozemo cuti ovih dana. Pozdrav za sve pametne ljude u Srbiji.
    (Milan, 29. februar 2008 10:31)

    # Link komentara

  131. Arogancija DSS je stvarno vise nepodnosljiva........
    (ja, 29. februar 2008 10:24)

    # Link komentara

  132. Omladinac iz DSS-a deli lekcije iz prava, ekonomije i patriotizma svima nama, samo ne znam dokle? Lepo sam rekao jos kad su sastavili ovu nakaradnu vladu da ce ih Dinkic srusiti pre od Tadica. Vec se izverzirao za rusenje vlada a i principijelniji je politicar. Inace imam lose misljenje o njemu ali ga postujem vise od Tadica pa vi vidite. Idemo na izbore da ih posaljemo u istoriju ali ne verujum pre septembra, kalkulisu nase tzv. demokrate iz DS, cekaju da opadne patriotski naboj da ne bi pobedili radikali ali ne shvataju da svakim danom ucesca u ovakvoj vlasti sami sebi pisu ispisnicu iz drustva normalnih. Iz postovanja prema Zoranu Djindjicu ja sam ih otpisao odavno.
    (Sasa Kg, 29. februar 2008 10:16)

    # Link komentara

  133. ovakvim izjavama dss samo pokazuje ko je u ovoj zemlji preoteo vlast i polako zavodi diktaturu pod izgovorom kosovske krize.
    (draganm, 29. februar 2008 10:14)

    # Link komentara

  134. Meni je potpuno nebitno sta govori Mladenovic,ne zanima me,ali njemu se moze da me zlostavlja i na svaku glupost stavi imprimatur.
    Ne znam ni da li je ono sto govori Dinkic tacno,ali bi moglo biti korisno gradjanima i ovoj drzavi,za razliku od svega sto kaze Mladenovic sto je direktno protiv interesa svih nas,a u korist interesne grupe DSS-NS-SRS-SPS-SPC(red ne odredjuje vaznost!).Problem je sto DInkic nema podrsku DS-a,nego ga "riba" manjina u vladi koju predstavlja premijer-e,to je sramota i bruka DS-a i svih nas koji smo ispali magarci i glasali za njihovog lidera.
    ((Vlast)a, 29. februar 2008 10:09)

    # Link komentara

  135. DSS/NS se ubiše poslednjih dana da rasture koaliciju, ali tako da ispadne da DS i G17+ sami kažu da je napuštaju, jer onda mogu da im prikače da beže od odgovornosti u ovakvom trenutku, iz čega sledi da su izdajnici i sve redom. A time će sebi olakšati pravljenje i formalnog saveza sa SRSom, jer iće reći da je zemlja ugrožena, nije čas za izbore i strančarenje. I to će biti i zatvarnje punog kruga ka politici 90tih.
    Ali uopšte mi nije žao B Tadića i M Dinkića, kad su sa đavolom tikve sadili, red je da im se olupaju o glavu. Ali mi jeste žao što će se olupati još neke glave, i to bukvalno. Takvo nam vreme predstoji.
    (Loodilo, 29. februar 2008 10:06)

    # Link komentara

  136. Jednostavno treba da prestanemo da slusamo i da se osvrcemo na besmislene, minorne, beznacajne izjave i budalastine anonimnih likova iz DSS, Veljine stranke i cele te ekipe...da nije zalosne kosovske teme, vec bi nestali sa politicke scene, niko ne bi znao za njih...ovako kupuju jos malo vremena, ali i tome ce brzo doci kraj...dosta vise sa ludilom!!
    (dosadni ste, 29. februar 2008 10:05)

    # Link komentara

  137. ovaj sve vise lici na dacica iz najboljih dana.
    (Dragan, 29. februar 2008 10:03)

    # Link komentara

  138. Ako je već toliko beznačajan, zašto vam onda treba u vladi? Pa oterajte ga, da možete da vladate sami... Ovolika arogancija, ali sa kojim pravom?
    (zbunjen, 29. februar 2008 09:39)

    # Link komentara

  139. Bitno da su svi stavovi DSS-a sa 4% podrške među glasačima i NS-a sa isto toliko, značajni, korisni u u skladu sa ustavom. Pa, možda i jeste tako, ali samo za tih 4%+4%, dok za one ljude koji gledaju napred i misle dobro svojoj zemlji sigurno nije.
    (krle, 29. februar 2008 09:38)

    # Link komentara

  140. Ne ,nego ću na tebe da gubim energiju , ako treba i život da dam , samo da mi ti i tvoj šef ostanete na vlasti - večito.
    (jagoda iz njegoseve, 29. februar 2008 09:34)

    # Link komentara

  141. "sporedan u borbi za očuvanje Kosova". Sporedan u ludilu znaci normalan, ne?
    (Grrr, 29. februar 2008 09:29)

    # Link komentara