Šta da rade učenici

London -- Učenici jedne osnovne škole pored Londona više ne smeju da dižu ruke pri odgovaranju na postavljena pitanja.

Izvor: B92
Pošaljite komentar
  1. Verovatno je sledeći korak da oni koji znaju odgovor ne smeju da ga daju da bi se oni koji ga ne znaju osetili manje vrednim.
    (Miloš, 31. januar 2006 13:43)

    # Link komentara

  2. Proci ce skolu, a kako ce dalje u zivotu? Opet trazeci pomoc prijatelja?
    (odlikas, 31. januar 2006 14:01)

    # Link komentara

  3. Pa kod nas je taj sistem da umesto tebe odgovara drugi vec odavno uveden,j os mu se malo i plati a i profesoru i on ti da diplomu, eee, zaostali Englezi....
    (D.Savic, 31. januar 2006 14:34)

    # Link komentara

  4. Pa zar je stvarno toliko tesko nauciti jednu lekciju kako treba i odgovoriti na pitanje? Nadam se da necemo i mi uvesti slicno pravilo.
    (streberka, 31. januar 2006 15:17)

    # Link komentara

  5. Izvin'te ali i ovo je nacin prirodne selekcije. Ako ne ucis ili si dovoljno smotan da se javis (bio sam i ja takav) treba da se osecas ugrozeno.
    (Pera, 31. januar 2006 15:36)

    # Link komentara

  6. Prilicno sam skeptican prema ovakvim inovacijama jer je to samo deo isprazne ideologije politicke korektnosti. Ali, moram da priznam da u ovome ipak postoji zrnce logike. Deca koja se trude ali ne mogu da prevladaju psiholosku barijeru pri odgovaranju ce imati neke stvarne koristi od toga. Medjutim, to ce ici na stetu boljih i ambicioznijih djaka jer ce izgubiti nacin da svoju uspesnost dokazu sebi i drugima. Deci koja ne rade takvi izumi ionako ne mogu pomoci. Kada se sve sabere i oduzme, mislim da ideja nije dobra.
    (Vlada, 31. januar 2006 16:07)

    # Link komentara

  7. Tipicno engleska zvrcka. Nema veze sa zivotom.
    (Zoran, 31. januar 2006 16:13)

    # Link komentara

  8. Ha ha ha... Poslovica "Nije šta znaš, nego koga znaš" ulaz na velika vrata u obrazovanje!
    (Lightbringer, 31. januar 2006 16:20)

    # Link komentara

  9. Bojim se da i nase skolstvo posle reformskih zahvata pre svega gosp. Knezevica, ali i sada, sve vise srlja u tom pravcu, gde cemo se uciti egalizmu u debilitetu, ali cemo priznavati elitu bogatih. Uostalom, nasi mladi uglavnom i zive tako da je sramota biti dobar djak, a najviaznije je izgledati kao pevacica iz Granda. Grozno.
    (Bivsa profesorka, 31. januar 2006 16:41)

    # Link komentara

  10. Pa i Seselj je bio odlican djak u skoli i kasnije vrsan student. Nazalost to znanje se u praksi pokazalo izuzetno losim po gradjane Srbije. Ovo ce biti odlicna odluka, ukoliko ucenici te skole steknu bolje znanje kao 'kolektiv'. A jednog dana ce oni biti bolji i kao glasaci, jer nece sa sobom vuci koplekse prema 'vodji', nekadasnjem streberu. Uostalom jedan od najacih aduta japanske kulture je 'zajednistvo' koje se namece obrazovnim sistemom i gde se maksimalno aktiviraju svi ljudski resursi. Odeljenje gde su na casu aktivna nekoliko ucenika dok ostali spavaju je lose, iako je bivsim pionirima druga Tita veoma tesko da to shvate.
    (Dr. Ivan Mandic, 31. januar 2006 16:47)

    # Link komentara

  11. Meni i danas nakon mnogo godina, jos uvek zvone u usima glasovi onih strebera koji su na svako blesavo pitanje dizali ruku i gakali kao guske: uciteljice...!uciteljice...!
    (Vokshi, 31. januar 2006 17:36)

    # Link komentara

  12. Za razliku od ponasanja u skoli, Britanci, kao i ostala "zapadna braca", na poslu obilato koriste slicne metode, dizanja ruke, odnosno mahanja onim sto su uradili, ili cesce sto je neko drugi uradio, a "sposobni" pokupe kajmak. Nadam se da ce slicno pravilo uvesti i u preduzeca, tek da se oni stidljivi, ne osecaju nelagodno.
    (Ivan416, 31. januar 2006 18:35)

    # Link komentara

  13. To su engleske ustogljene gluposti, deca se sputaqvaju da budu kreativna i prodorna. Mislim da je najbolji servis koji je uveden u neke nase skole "Elektronski Dnevnik" putem koga mi roditelji mozemo da pratimo sve ocene i izostanke dece, a njih pustamo da samostalno uce i odgovaraju u skoli. Moje dete pohadja skolu OS "Vuk Karadzic" u B. Palanci i za samo 6 meseci se vide odlicni efekti primene tog servisa. Verujte da tako misle i svi ostali roditelji !
    (Miroslav, 31. januar 2006 18:44)

    # Link komentara

  14. Englezi krupnim koracima zure u treci svet.
    (Dragan, 31. januar 2006 19:33)

    # Link komentara

  15. Haha...komunizam polako prodire, kroz politicku korektnost. Svi znamo, ili svi ne znamo. Svi smo isti. Amerika i Engleska bice zemlja proleterska.
    (Ben Gurion, 31. januar 2006 20:40)

    # Link komentara

  16. Sjajno! Uvode pravila iz "Milionera", Ivan Zeljkovic bi bio ponosan. Nadam se da ce pored ove vrste pomoci (POZOVI PRIJATELJA), uvesti i POLA-POLA, kao i PITAJTE PUBLIKU.
    (DylanDog, 31. januar 2006 23:54)

    # Link komentara

  17. Jedna lasta ne cini prolece, sto znaci da nisu sve skole uvele ovaj sistem.
    (Donka, London, 1. februar 2006 00:21)

    # Link komentara

  18. Još veoma davno, kada sam živeo u Londonu, po britanskim školama je bila gomila aktivnih trockista i simpatizera RCP (ako se to tako zvalo), kao i drugih sličnih uzora akutne političke i socijalne mudrosti. Ja nemam apsolutno ništa protiv ljudi koji od svoje dece hoće da naprave neobrazovane ovce (i čak, u nekim slučajevima posebno odbojnih egzemplara sa veoma nekvalitetnom "family culture", taj potez i pozdravljam), sve dok mi se niko ne meša u pravo da svoju decu pošaljem u elitnu privatnu školu gde se skoro svi javljaju, jer znaju gradivo (i štošta preko njega), i, sasvim prirodno, hoće da odgovore na pitanje čoveka koji je tu da ih nešto nauči. Baš me zanima koja će grupa dece dalje otići u životu.
    (Dovla, 1. februar 2006 01:22)

    # Link komentara