1. @sale, za početak uzmeš geografsku kartu u ruke i pogledaš konfiguraciju terena. Irak je većinom pustinjska država dok Iran nije. Onda pogledaš koliko stanovnika ima Iran, i koliko vojske. Potom šta od naoružanja imaju. Da bi Amerikanac ušao čizmom u Teheran mora da plati visoku cenu izraženu u ljudskim životima. Svakako da Iran, a niti jedna druga država može da obori sve krstareće rakete, ali bilo kakav napad na njih istovremeno znači i razaranje Saudijske Arabije, Emirata, Izraela, Bahreina jer najveća pretnja je asimetrični rat. Hezbolah bi momentalno lansirao salvu raketa na Izrael, a čak ni oni ne bi mogli da zaustave sve. Saudijska Arabija bi od najvežeg izvoznika postala uvoznik nafte. Iran bi pretrpeo teška razaranja i devastaciju, a američki nosači bi bili potopljeni.
    Sve u svemu - ne isplati se. Saudijci će malo jače bombardovati Jemen i to je sve.
    (rebro, 20. septembar 2019 20:43)

    # Link komentara

  2. Proći će kao Irak. Koliko vidim priprema se isti scenario. Tada je Irak napao Kuvajt pa je završio kako je završio, a sada se sprema scenario Iran "napada" Saudijsku Arabiju, i onda se vojska SAD-a prošeta do Teherana. A vlast u Iranu živi u nekom svom imagiranom svetu gde misli da može da pobedi SAD.
    (sale, 20. septembar 2019 19:33)


    Иран и Ирак су две потпуно различите земље, Иран је много моћнији него што је био Ирак. Америка јесте и даље много јача али такав рат би био прескуп
     (унклија, 20. septembar 2019 20:30)

    # Link komentara

  3. Gotivim Irance i dobro sam ih upoznao družeći se sa njima. Međutim, Iran kao jedna od vojnih sila ipak nema nikakve šanse u vojnom, taktičkom i ekonomskom ratu protiv jedine super sile na svetu SAD. Tako ih je i sam Putin nazvao u dvočasovnom intervjuu za poznatu američku televziju.
     (Trustno1, 20. septembar 2019 20:28)

    # Link komentara

  4. Odbraniti se protiv jacega je veoma realan scenario.Pogotovo ako je narod jedinstven u odbrani.
     (Tale'S, 20. septembar 2019 20:21)

    # Link komentara

  5. Proći će kao Irak. Koliko vidim priprema se isti scenario. Tada je Irak napao Kuvajt pa je završio kako je završio, a sada se sprema scenario Iran "napada" Saudijsku Arabiju, i onda se vojska SAD-a prošeta do Teherana. A vlast u Iranu živi u nekom svom imagiranom svetu gde misli da može da pobedi SAD.
    (sale, 20. septembar 2019 19:33)

    Ne bih se baš složio, Iran 3 x veći, organizacija i države i vojske dosta bolja, imaju jednu od boljih hemijskih industrija u svetu (ko se time bavi, to zna),dosta stranog kapitala ima u Iranu,Rusija i Kina iz godine u godinu sve više-odlučnije učestvuju u globalnom sra..u,tako da... Daleko je Teheran!
     (Veseli, 20. septembar 2019 20:17)

    # Link komentara

  6. i onda se vojska SAD-a prošeta do Teherana.
    (sale, 20. septembar 2019 19:33)

    Već su probali nekoliko puta i nisu se dobro proveli.
    (Kolumbo, 20. septembar 2019 20:15)

    # Link komentara

  7. Zavadi pa vladaj, samo da zapadna civilizacija ne ostane bez sirovina. A oni protestvuju protiv klimatskih promena. Ma show!
    (Mister No, 20. septembar 2019 19:52)

    # Link komentara

  8. Proći će kao Irak. Koliko vidim priprema se isti scenario. Tada je Irak napao Kuvajt pa je završio kako je završio, a sada se sprema scenario Iran "napada" Saudijsku Arabiju, i onda se vojska SAD-a prošeta do Teherana. A vlast u Iranu živi u nekom svom imagiranom svetu gde misli da može da pobedi SAD.
    (sale, 20. septembar 2019 19:33)

    # Link komentara

  9. Bolje ga poslušajte!
     (jop, 20. septembar 2019 19:05)

    # Link komentara

  10. Vrlo realna pretnja
     (Napo Leon, 20. septembar 2019 18:37)

    # Link komentara