1. Sramna je uloga staljinista iz KGB-a i Kremlja koji su i napravili tu bolesnu porodicu Dzong-ovih i Severnu Koreju, da niti jednim jedinim potezom nisu probali niti hteli da obuzdaju Severnu Koreju.
    (Marija, 24. septembar 2017 16:10)
    Ocigledno imas internet, pa uzmi malo izgugluj o korejskom ratu. Sovjetski savez nema nikakve veze sa S. Korejom, njih je podrzavao i cak ratovao na njihovoj strani Mao Ce Dung i njegov komunisticki rezim. Uopste nisam rusofil, ali sam istinoljubiv i ovakvi ostrasceni i vrlo maliciozni komentari mi bas smetaju.
    (Djavolji advokat, 24. septembar 2017 19:36)

    # Link komentara

  2. Морам да напишем ово, пошто видим да овде људи пишу свашта. 1. Сјеверна Кореја је веома богата рудама 2. Америчке бомбе су у Корејском рату убиле око 20% корејанаца по неким процјенама, доста људи је страдало под изговором борбе против комунизма 3. Да ли су вам познати догађаји под именом No Gun Ri и Bodo League - масакри у којима су страдале хиљаде људи и о којима се не говори, погодите зашто? Шта мислите ко је одговоран за те масакре? Када се све ово узме у обзир јасно је зашто американци и сада воде агресивну политику на Корејском полуострву.
    (ББ, 24. septembar 2017 17:21)

    # Link komentara

  3. 50 ih godina kad su ameri pokusali uci na korejsko polustrvo nije bilo "firmi za pokupovati" ni apple ni samsunga ..sta su tad radili? cilj je uci na tlo azije sto dublje i preseci rusku teritoriju..oni su rusima otovoreno rekli pre 60 godina da nemaju pravo da vladaju tolikim reusursima i dobrima...rusija je instalirala sj.koreju kao svoj tampon i dala im svu tehnologiju da bi sprecili amerikance da predju 36 paralelu..vijetnamski rat je ista stvar..samo sto nema nuk.arsenala..dakle cilj je sibir i sve sto tamo ima a ne jbn koreja..prosto me cude komentari nekih od vas strucnjaka za spoljnu politiku
     (dr.gonzo, 24. septembar 2017 17:12)

    # Link komentara

  4. Da je Severna Koreja isplativa za bilo sta, davno bi to Ameri uzeli. Nemaju naftu, nemaju prirodna bogatstva, ne zanima Ameriku S. Koreja. Ne zaludjujte se, sravnila bi ih Amerika u danu da hoce, sa sve nuklearkom koju S. koreja sigurno poseduje.
    (drmr, 24. septembar 2017 16:54)

    # Link komentara

  5. O svetskoj ekonomiji da ne pricam, zamislite da nema Samsunga, LGa, Sonya, Toyote, Kie, Honde... Haos!!!
    Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (bozza, 24. septembar 2017 15:27) # Link komentara

    Ovo je najpametnija stvar koju sam pročitao ovde na komentarima duže vreme.
    Ovo se prećurkuje, ali bi svima van tog dela sveta odgovaralo. Apple bi izdominirao, a neke evropske firme bi mogle da vrate staru slavu. A šta je tek sa auto industrijom? Svi van Azije bi doživeli preporod.
    I uz sav taj haos ovo bi bio komarac za Kinu, tako da je moguće da i oni naprave dogovor sa Trampom i krenu u akciju.
    (tocka, 24. septembar 2017 15:59)


    Ne bi nastao preporod, nego bi doslo do naglog skoka cena na trzistu - kako kineske, tako i americke i evropske robe. Doslo bi do recesije. Hard diskovi poskupljuju od najobicnijih poplava na Tajvanu, a sta bi izazvao nuklearni rat u tom delu sveta!?

    U stvari, za Kineze i Ruse ovo je win-win situacija. Ako Ameri napadnu, ubice se od para, a ako ne napadnu, opet ce se ubiti od para tako sto ce pokupovati juznokorejske i japanske firme. Jer te zemlje nemaju vise nista od SAD, jasno je da samo Kina i Rusija mogu da im garantuju bezbednost.
    (Bratstvo i jedinstvo, 24. septembar 2017 16:53)

    # Link komentara

  6. То зна цео свет
     (ИБАРСКА ЗУМЗАРА, 24. septembar 2017 16:46)

    # Link komentara

  7. Amerika ima nekoliko sistema pvo. Nije napredan kao S500 ali sumnjam da bi raketa uopste uspela da poleti. Zaboravio sam naziv primarnog sistema, a sekundarni je Patriot.

    Jedino je putanje da li ce pomoci JKoreji i Japanu ili je to sve igra da ove zemlje stradaju.
    (Sin Bludimir, 24. septembar 2017 16:37)

    # Link komentara

  8. Lozi Trampa
    (sasa jokic, 24. septembar 2017 16:35)

    # Link komentara

  9. Rusko zlo.

    Gde god ima neki diktator i ludak, koji unistava sopstveni narod(setite se Milosevica) oni su tu da ga štite, pomazu, a nekima cak doturajy i atomsky bombu ,pa ond la ucenjyju Ameriky i ostatak civilizovanog sveta... a dobro ajde , neće kim baciti bombu, ali zato ukrajina, krim, sankcije....
    (Tera, 24. septembar 2017 16:35)

    # Link komentara

  10. Lavrov je nedavno rekao da SK nije ispalila balističke rakete kad ono ipak je.

    Rusi i njihovi trabanti su u euforiji zbog Sirije i jake ruke Putina. E sad, koliko sk dobri u procjenama - vidjet će se.

    Nadam se da neće biti kao sa balističkim raketama.
    (12, 24. septembar 2017 16:27)

    # Link komentara

  11. A sto bi Ameri napali Koreju. Nemaju naftu, zlato i dijamante. Ratovi se danas vode samo ako su isplativi.
    (A Kina i Putin ce da ih puste ma da, 24. septembar 2017 15:30)
    Tacno,ali zato imaju geostrateski polozaj,koji ih cini potpuno legitimnom metom.
    N. naoruzanje su najverovatnije razvili uz pomoc Kine i Rusije,jer je obema potrebno da SK bude jaka i van dometa americke politike,posto deli granicu sa njima.
    U sustini ,ista je prica kao i sa UKrajinom,kojoj rusi ne mogu da dozvole da udje u NATO,jer im je potrebna kao tampon zona.Mozda to nekima zvuci nepravedno,ali je tako i ne moze se promeniti,a Rusiji svaka situacija tamo odgovara,sve dok odlazu zvanican ulazak u NATO.

    SK je prva brana prema Kini sa kojom deli najveci deo svoje granice i koja joj je glavna veza sa svetom.To se nece promeniti ma sta da amerikanci urade.
    Kinezi i koreanci se ne vole preterano mnogo,a JK je defakto americka kolonija,tako da je SK prirodni saveznik.

    SK ima nuklearno naoruzanje!
    Tu svaka prica pocinje i tu se zavrsava. Amerika ih ne moze napasti konvencionalnim naoruzanjem,posto ovi sada imaju cime da se brane,niti sme da rizikuje nuklearni rat ,ako upotrebi n.naoruzanje u dvoristu Rusije i KIne ,koje su takodje nuklearne sile, s tim da je Rusija mocna kao Amerika i moze da gadja bilo koji deo Amerike i sveta.
    (Mirko Pantic, 24. septembar 2017 16:16)

    # Link komentara

  12. Izjava tavarischa Lavrova, apartcika staljinistickog KGB-a govori sve, a to je da KGB Rusija stoji iza Kim Dzonga i Severne Koreje, cak su im i dali atomsku bombu.

    Staljinisti iz KGB-a prete zapadu preko bolesnika Kim Dzonga.

    Zapadna civilizacija i Amerika kao lider zapadne civilizacije ce nazalost morati da dejstvuju i da sklone bolesnog poremecenog staljinistu Kim-a.

    Sramna je uloga staljinista iz KGB-a i Kremlja koji su i napravili tu bolesnu porodicu Dzong-ovih i Severnu Koreju, da niti jednim jedinim potezom nisu probali niti hteli da obuzdaju Severnu Koreju.
    Cak sta vise dali su im nuklearnu bombu , pomazu sve vreme Kima, huskaju ga da bude pas kerber KGB-a protiv zapada i uvek su glasali protiv svake rezolucije o Severnoj Koreji u UN.
    Cak je i Kina glasala za rezolucije ali ne i staljinisti iz Kremlja i tavarisch Vladimir.

    Zapadna civilizacija ce na zalost morati da da uzasan odgovor Kim-u a samim tim i poslati poslednju poruku Kim-ovom mentoru tavarisch Vladimiru i staljinistima iz Kremlja.

    Zalosna je igra KGB staljinista iz Kremlja u celoj novijoj svetskoj istoriji, Severna Koreja je bukvalno njihov KGB proizvod, oni su napravili Severnu Koreju izazvavsi rat u Koreji kada su dali oruzje i podrzali komuniste da naprave svoju boljsevicku drzavu.

    Rusofili i ne znaju sta im je majka KGB Rusija radila po svetu sve ove decenije i kakvo je zlo posejala svugde po svetu a pogotovo na korejskom poluostrvu.
    (Marija, 24. septembar 2017 16:10)

    # Link komentara

  13. Amerika će intervrnisati. Sigurno!
     (Boot, 24. septembar 2017 16:03)

    # Link komentara

  14. jasno kao dan.to je svakome normalnom jasno.neki dan sam napisao u jednom komentaru isto ovo sto je sada rekao gospodin Lavrov.jedino u cemu se ne slazem sa njim je motiv americkog odustajanja od napada na S.Koreju.Amere nije briga za stotine hiljada civilnih zrtava koje bi nastale u Japanu i J.Koreji,vec ih je briga za ekonomsku i vojnu stetu koja bi nastala po njih same.kladim se da to isto misli i Lavrov,ali kao diplomata nece to otvoreno da kaze,vec ja malo uvio u oblande
    (akakij akakijevic, 24. septembar 2017 16:01)

    # Link komentara

  15. O svetskoj ekonomiji da ne pricam, zamislite da nema Samsunga, LGa, Sonya, Toyote, Kie, Honde... Haos!!!
    Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (bozza, 24. septembar 2017 15:27) # Link komentara

    Ovo je najpametnija stvar koju sam pročitao ovde na komentarima duže vreme.
    Ovo se prećurkuje, ali bi svima van tog dela sveta odgovaralo. Apple bi izdominirao, a neke evropske firme bi mogle da vrate staru slavu. A šta je tek sa auto industrijom? Svi van Azije bi doživeli preporod.
    I uz sav taj haos ovo bi bio komarac za Kinu, tako da je moguće da i oni naprave dogovor sa Trampom i krenu u akciju.
    (tocka, 24. septembar 2017 15:59)

    # Link komentara

  16. Ovo je od prilike uta-ta ne smete im ništa.A ako im ipak smete onda niste u pravu jer bi stvari trebalo rešavati diplomatski.
    Mica trakalica
    (Komša, 24. septembar 2017 15:58)

    # Link komentara

  17. Daje izjave istim stilom kao Dacic.
    (Mamer N'goj, 24. septembar 2017 15:35)

    # Link komentara

  18. Eto, po prvi put u zivotu da se slozim i s necim sto Lavrov kaze.
    (besna glista, 24. septembar 2017 15:30)

    # Link komentara

  19. A sto bi Ameri napali Koreju. Nemaju naftu, zlato i dijamante. Ratovi se danas vode samo ako su isplativi.
     (A Kina i Putin ce da ih puste ma da, 24. septembar 2017 15:30)

    # Link komentara

  20. Ajde konačno neko da kaže onako kako jeste! Zna se da imaju minimum desetak raketa i u momentu napada na njih lansirali bi ih na Koreju i Japan. Status quo do daljnjeg...
     (danny, 24. septembar 2017 15:27)

    # Link komentara

  21. sasvim je jasno da Rusiji odgovara Kimovo glupiranje, ne toliko i Kini. Kim je razdrazljivi Rusko-Kineski pitbul i obavlja sve pretnje i pritiske u njihovo ime. Takodje je jasno da taj pitbul samo laje i rezi ali ne moze da ujede nikog jer je na kratkom lancu. Ima rakete srednjeg dometa ali ne i nuklearnu glavu. Ima atomsku bombu ali ne moze da je spakuje u bojevu glavu koja staje na raketu. U najboljem slucaju moze da preti Japanu i JK, bez ikakvog razloga i povoda, osim sto su strateski partner i prijatelj SAD. Najveci i pravi problem je u tome sto je trenutni predsednik SAD napaljena i usijana glava sa nevidjenom ratnom silom i masinerijom pod svojim prstom, koji me moze da ignorise i tolerise taj lavez i galamu koji Kim pravi. Americki generali i politicari su toga svesni i nadam se da ce uspeti da ga kontrolisu i smire. Ako me uspeju, nadrljace Japan, obe Koreje i ostatak tog regiona. O svetskoj ekonomiji da ne pricam, zamislite da nema Samsunga, LGa, Sonya, Toyote, Kie, Honde... Haos!!!
     (bozza, 24. septembar 2017 15:27)

    # Link komentara

  22. Severnokorejski ministar je izneo prilično preciznu dijagnozu
     (Keke, 24. septembar 2017 15:24)

    # Link komentara

  23. Pametan ovaj Lavrov. Svaka mu je ka’ Njegoševa.
    (666, 24. septembar 2017 15:19)

    # Link komentara

  24. Lavrov , Putin ,Kim Dzong sve isto ..... .
     (srce sumadije, 24. septembar 2017 15:16)

    # Link komentara

  25. kakva jeftina manipulacija za potencijalnu krizu nevidjenih razmera
     (pro_ser, 24. septembar 2017 15:16)

    # Link komentara

  26. glavni problem amerike nije to sto koreja ima "nuke bomb".
    glavni problem amerike je sto nemaju spijune i placenike tamo. A i ne mogu da ih imaju. I nece ih ni imati.
    zapit.ajte se svi vi sto citate ovaj moj komentar - zasto?
    (djosa, 24. septembar 2017 15:15)

    # Link komentara

  27. Da li ovaj čovek samo iščikava ili mi se čini :) ?
     (Dejan, 24. septembar 2017 15:11)

    # Link komentara

  28. To ti misliš.Al loše misliš.
     (naravno da hoće, 24. septembar 2017 15:08)

    # Link komentara

  29. Naći će Tramp već neke čobane u kineskim papučama i sa zardjalim (opet kineskim) "kalašnjikovima" u Jemenu ili Avganistanu. Ispaliće na njih par stotina krstarećih raketa na njihove šatore i kuće od blata, čime će pokazati Iranu svoju odlučnost i "čvrst stav". Onda će mu biti malo lakše što ne može da napadne Severnu Koreju jer su mu generali rekli da moraju da se drže "vojne doktrine" Britanske Imperije koja izričito zabranjuje ulazak u konflikt sa nacijom ili plemenom koje poseduje vatreno oružje.
     (cojle manojle, 24. septembar 2017 15:04)

    # Link komentara

  30. Samo ih ti pali...
     (miki, 24. septembar 2017 15:01)

    # Link komentara

  31. Ruski manipulator na poslu...
     (doctor x, 24. septembar 2017 14:59)

    # Link komentara

  32. Mator coek a naivan
    (lovor, 24. septembar 2017 14:58)

    # Link komentara

  33. Verovatno da ima. A bombu rusija mu dala svidi protiv rusije sankcije sad rusija se obračunava sa pritivnicima. LUD ZBUJNEN NORMALAN..
    (Nek-iz-mase, 24. septembar 2017 14:55)

    # Link komentara

  34. Daleko od toga da branim Amere, ali ova retorika koju Koreanci upotrebljavaju nije ni za vašar, a ne za međunarodne odnose.
     (Banjalučanin, 24. septembar 2017 14:55)

    # Link komentara

  35. Sto sad Amerika ne napadne kao sto su Irak napali jer imaju atomsku bombu? Upravo zato jer su tada znali 100% da Irak nema a sad znaju da SK ima
    (Petar, 24. septembar 2017 14:45)

    # Link komentara

  36. nije mi zao naroda koji je izglasao ovakve pavijane i postavio ih na celo drzave, isto kao sto mi nije zao ni nas srba.. u 21. Veku nama treba "vodja", evolucija backwards... p.s. a svim normalnim ljudima na ovoj planeti jedno veliko PEACE!
     (foka, 24. septembar 2017 14:45)

    # Link komentara

  37. Malo, okej malo vise, je Kim lud. Ali moramu se priznati da je dobro postupio sa razvojem nuklearnog naoruzanja. Sve dok ima atomsku bombu u rukavu, velike sile mu nece moci nista. Ali ako je upotrebi u ofanzivne svrhe, Cernobilj ce izgledati kao san snova u poredjenju sa Severnom Korejom.
     (masinac, 24. septembar 2017 14:42)

    # Link komentara

  38. Ovi kao da izazivaju Amere da ih napadnu.
    (Oruzje za masovno unistenje, 24. septembar 2017 14:38)

    # Link komentara

  39. Bice neko s*anje, mozda je stvarno smak sveta juce poceo...
    (korisnik, 24. septembar 2017 14:35)

    # Link komentara

  40. Ovo kao da Rusi navijaju da napadnu da se desi neki haos da se paznja usmeri ka korejskom poluostrvu, a ne na Ukrajinu, Crno more , Persijski zaliv plus imali bi neke adute pred UN ili Savetoma bezbednosti. Samo sve je to dugotrajan proces.
     (Kinaski, 24. septembar 2017 14:33)

    # Link komentara

  41. Taj napad bi mogao veoma skupo da košta. Svesni su oni toga. Svakako će ih spržiti ako bucko njih raketira.
     (Mobile Developer, 24. septembar 2017 14:30)

    # Link komentara