Princ Aleksandar: Da li vam se sviđa ovo što vidite? Monarhija je rešenje, kralj nije član stranke

Princ Aleksandar II Karađorđević pojavio se na javnoj sceni početkom devedesetih, u istinski košmarno vreme, kada je naša zemlja bila razapeta između onoga što je komunizam ostavio po svom samouništenju i onoga što su od iste te zemlje u narednih četvrt veka napravili bivši komunisti, antikomunisti i njihovi potomci, odjednom svi skupa spakovani u „vaskoliko srpstvo“.

Autor: Marko Vidojković, Wine style
Pošaljite komentar
  1. MonarhistI su bili Tesla ,Andric ,Crnjanski, Ducic ,Djuro Vilovic ,Pupin ,crkva sa svojim vladikama i da ne nabrajam. Sapienti sat. Monarhija se mora zasluziti!
    (Goran Mesing, 27. septembar 2017 22:06)

    # Link komentara

  2. Kineski ambasador bolje prica srpski od njega. Covek nije dostojan da bude ni predsednik opstine a kamoli srpski kralj.
    (Ceda, 26. septembar 2017 19:06)

    # Link komentara

  3. Komunizam je ovde uveden zahvaljujući stranom faktoru. Englezi su izdali Karađorđeviće jer je Čerčilu odgovarala komunistička Jugoslavija i nekomuninistička Grčka - sa prvom ne sme zvanično da bude u dobrim odnosima ali radi posao za zapad, sa drugom su u zvanično dobrim odnosima jer Englezi vole sredozemlje više nego leba.
    Elem, imaju pisma Tita Čerčilu gde moli za naoružanje. Čak ga je i Čerčil, jedan od najvećih antikomunista 20og veka, posećivao na njegovoj jahti u Jadranu kad je bio u penziji.
    Jugoslavija je potpuni fijasko bio od samog starta, al ono što je komunizam uradio ovim prostorima je nepovratno. Da smo imali neku mirnu tranziciju iz monarhije u republiku, da nismo imali granice AVNOJA koje su direktno ali i indirektno zaslužne za tenziju u Jugoslaviji i njen krvav raspad, mislim da bi mi danas lakše disali.
    Deda mi bio na robiji jer nije hteo da kaže da se tukao za partizane, Julovci su hteli da mi oduzmu kuću 90ih... To je samo moja priča.
    Elem, ja mislim da mi danas samo plaćamo danak utopijskom obećanju u slici jednog Tita i svom raspadu koji je iza sebe ostavio.
    P.S. Kralj je nije bio ni punoletan u vreme potpisivanja pakta sa Hitlerom. Ta odluka najverovatnije nije bila na njemu. Nacistička čizma je ubila nekoliko članova moje rodbine ali to je bila politička odluka tog trenutka.

    Teško je bilo šta uporediti sa bedom u kojoj danas živimo.
    (Stefan Š, 25. septembar 2017 23:25)

    # Link komentara

  4. Bilo bi interesantno da AV sada organizuje izbore za kralja a na istom listicu i izbor za patrijarha pa da objedini sve titule kao u boksu. Nasa Srbija je jedan veliki ring bez bokserskih pravila, pa svaka šuša moze da se kandiduje za bilo sta i bilo kada iako nema nikakvih kvalifikacija a još manje morala.
    (sss, 25. septembar 2017 21:49)

    # Link komentara

  5. Наводни принц Александар Петров а не Карађорђорђевић Срби морају да свате и разуеју да он није краљ, да није старешина породице Карађорђевића. Краљ Петар Други одбио је да Александра прогласи за престонаследника. Краљ Петар Други је одбио да прогласи свог сина за престоноласледника а његове речи су биле, цитирам; "Незнате Ви њега". У исто време Краљ Петар Други је одбио да се формира Крунски савет. Само те две чињенице већ Вам довољно говореи о "престонаследнику" и о "крунском савету" који данас обитавају на дедињским дворовима али на рачун Пореског обавезника Србије. О трошку пореског обавезника Србије не законито живе у дворцу док остали Карађорђевићи кад дођу у Београд изнајмљују станове или одседају у хотелу. Александар нема то право да наступа у име породице Карађорђевиће осим у своје име. Његови покушаји да у целости приграби сву имовину династије Карађорђевића до данас није му успело а неће у том покушају успети ни у будуће јер не постоји ни један правни наследни акт о таквом његовом садашњем и будућем лажном и лоповском избору. Наводни пронц Александар наслеђује само имовину своје мајке и ништа више.
    Ово су речи и став Њ.К.В. Марије Карађорђевић, удовица краљевића Андреја, рођена Милица Анђелковић.
    (ДРАГАН Нешковић, 21. septembar 2017 20:36)

    # Link komentara

  6. Hocete monarhiju? Hocete li da nam se ceo svet smeje? Nema dalje od ovoga.
    (nns, 21. septembar 2017 20:12)

    # Link komentara

  7. Kako on može biti srpski kralj kada je njegov otac abdicirao kao jugoslovenski kralj? Jugoslavije više nema, prema tome, on je na prevaru stigao u Beograd kao prestolonaslednik (čega, Jugoslavije ili Srbije???). I tko kaže da se Jugoslavija ne bi ranije raspala da je bila monarhija i da bi Slovenci, Hrvati, Bošnjaci i Makedonci trpili srpskog (jugoslovenskog) kralja)? Zna se tko mu je u Marseju sredio djeda. Sve te priče su za malu djecu, a čovjek je lažni prestolonasljednik. Po meni, Srbija ima bitnije probleme nego hraniti jednog uhljeba i njegovu svitu.
    (zg232, 21. septembar 2017 19:38)

    # Link komentara

  8. Za vašu informaciju kralj Ričard "lavlje srce" nije govorio engleski.Kralj, kraljevina je simbol vitalnosti, kontinuiteta i snage naroda i brana apsolutističkim težnjama raznih političkih potencijalnih apsolutista, nitkova i ništarija.
    (dragan, 21. septembar 2017 12:08)

    --

    Vidim kako ta divna monarhisticka nirvana funkcionise u, recimo, Tajlandu, gde je kralj od 1932. godine direktno NAREDIO vojsci da izvrsi ni manje ni vise nego 19 (devetnaest) puceva i drzavnih udara, odnosno jedan u proseku svake cetiri godine. A o "brani apsolutistickim teznjama" da i ne procam. 65-godisnji kralj se seta (bukvalno) polugo sa svojom 40-godina mladjom sponzorusom po trzisnim centrima po Bangkoku, ali boze sacuvaj ako novinari smeju da objave njegovu obnazenu sliku. Za to se, prijatelju, u anti-apsolutistickoj Tajlandskoj monarhiji ide na tucanje kamena na par decenija.

    Pa onda imamo slucaj divnog nam anti-apsolutistickog japanskog cara (Hirohita) koji je verovatno pobio vise ljudi po Aziji nego i sam Hitler.

    Sto se tice Ricarda Lavljeg Srca, da, tacno je. Covek nije govorio engleski, zato sto engleski u danasnjem smislu reci nije ni postojao kad je on vladao. Nijedan engleski vladar sve do njega nije govorio engleskim jer je "engleski" (tacnije: anglosaksonski) bio sasvim drugi jezik, neprepoznatljiv u danasnje vreme.

    MEDJUTIM! Posto je Ricard bio kralj Engleske i Akvitanije i normanski (francuski) plemic, on JESTE govorio zvanicni jezik svog kraljevstva - Francuski.
    (DEDA CVETKO, 21. septembar 2017 15:48)

    # Link komentara

  9. Za vašu informaciju kralj Ričard "lavlje srce" nije govorio engleski.Kralj, kraljevina je simbol vitalnosti, kontinuiteta i snage naroda i brana apsolutističkim težnjama raznih političkih potencijalnih apsolutista, nitkova i ništarija.
    (dragan, 21. septembar 2017 12:08)

    # Link komentara

  10. "Da je 1945. oživela monarhija istorija Jugoslavije tekla bi drugim tokom. Nebi bilo rata, prihvatili bi maršalov plan pa bi bili razvijeni kao na pr. Holandija ili Belgija. Sigiran sam da bi bili u EU od samog početka.Nebi bilo bele kuge jer bi mladi ostali ovde. Eto toliko. Jedino nisam siguran dali će operator objavitii komentar.
    (e, 20. septembar 2017 21:42"
    Nisam siguran da je ovo uopšte vredno pažnje ali ajde , naime kako je uopšte mogla i po kom osnovu da se obnovi monarhija urušena nekoliko godina pre godina pre kraja rata ,PRE NEGO ŠTO JE FAKTIČKI POČEO i koji je tutnjao prostorima nekadašnje monarhije pet godina , što ww2 što građanski paralelno. Po osnovu ishoda oba rata koji su okončani desio se jedini logičan , krajnje očekivan od strane svih činilaca ,domaće javnosti ,svetskih sila , politički ishod , SFRJ.Ta država je trajala najduže ako se ne varam od svih južnoslovenskih državnih projekata a bez obzira na to kako je skončala ta država je po mnogima od nas danas bila lepo mesto za život ....A to da li je i koja država mogla pre u EU ili po nekima IV Reich ,je teoretisanje u domenu šbb kbb.Mnogi kažu i da je SFRJ mogla u EEZ što bi nas sve poštedelo ratova , deljenja ,novih granica , krvavih do zla boga , ali nije se htelo ili moglo .Svima se više isplatilo da se mi malo pokoljemo , podelimo , zadužimo svi posebno ,...Na kraju ,da je monarhija bila toliko dobra za narod , da li bi se tako dobro zapatio komunizam u tom istom narodu?
    (Zlopamtilo, 21. septembar 2017 10:30)

    # Link komentara

  11. Да смо остали Краљевина, сада би били у кругу високоразвијених земаља и то највише због развоја предузетничког духа и конкуретности уз поштовање људских права и слобода. Време је да се опаметимо и размислимо какву земљу желимо да оставимо нашим потомцима. Уосталом и Британија је имала покушај од 70так година Кромвелове републике па су још у XVIII веку схватили да им је боље са Круном на врху! Живео Краљ! Живела Краљевина Србија!
    (Никола Грбић, 21. septembar 2017 09:16)

    # Link komentara

  12. Sramota sto uopste zive ovde na nas racun, neplacajuci poreze, skupljajuci pomoc i onda mali deo udele da se pokazu kako su humani.
    Prvo su Obrenovici ubili jednog Karafjordjevica, a onda su im ovi vratili.I Djordja su proglasili ludim ...
    I svi su ziveli u svili, kadifi i zlatu, zajedno sa svojim clanovima krunskog saveta, vekikim trgovcima i fabrikantima, koji su izrabljivali narod za male plate.Dokaz je upravo to sto imaju.Narodu su oduzimali i jednu kravu, koja je davala mleko za decu, zbog neplacenog poreza. Zena oficira kraljeve vojske koji je preminuo, nije dobila dinara za bebu koja je trebalo da se rodi, starije cerke sa 12,14 godina su morale da rade da bi preziveli.Toliko o monarhiji.Broz nista nije odneo u grob, a Aleksandar I je sam nadzirao kopanje zlata, da mu slucajno, ne bi neko uzeo.Moji su ziveli u oba uredjenja.Monarhiju, moze da hvali samo neko ciji su preci bili mala grupa bogatasa ili neznalice.Uostalom, Petar II je abdicirao , pre njegovog rodjenja.I ko garantuje da ce njegovi sinovi znati da vladaju. Ni deca pravnika, lekara i drugih zanimanja ne nasledjuju svoje roditelje, a i mozemo da ih smenimo.Pritom clanovi kraljevskih porodica su vecinom mesavina raznih nacija, a pogotovo ova.
    (razumna, 21. septembar 2017 02:04)

    # Link komentara

  13. Ako su svi ovi koji danas vladaju Srbijom (pri tom mislim i na poziciju i na većinu opozicije) protiv monarhije, onda mora biti da je ta monarhija nešto dobro...
    (Predrag, 20. septembar 2017 23:21)

    # Link komentara

  14. Posle drugog svetskog rata svi su hteli sa srbijom u jugoslaviju da bi dosli do privilegija koje su imali saveznici. Iskreno se nadam da ako budemo monarhija, to nece biti zbog privilegija, nego zbog demokratskih vrednosti.
    (postovanje, 20. septembar 2017 23:01)

    # Link komentara

  15. Ко је оно беше наредио рушење средњевековне тврђаве Жрнов? По Евлији Челебији међу најзначајнијим у Србији? Краљ? Ма је ли можно? Јесте, јесте, онај тамо Мештровић је хтео да о трошку Карађорђевића направи копију персијске гробнице на врху Авале. Па је краљ брже-боље урушио српски споменик поради југославенских каријатида.
    (L. Beta, 20. septembar 2017 22:00)

    # Link komentara

  16. Da je 1945. oživela monarhija istorija Jugoslavije tekla bi drugim tokom. Nebi bilo rata, prihvatili bi maršalov plan pa bi bili razvijeni kao na pr. Holandija ili Belgija. Sigiran sam da bi bili u EU od samog početka.Nebi bilo bele kuge jer bi mladi ostali ovde. Eto toliko. Jedino nisam siguran dali će operator objavitii komentar.
    (e, 20. septembar 2017 21:42)

    # Link komentara

  17. Jos jedan parazit na grbaci srpskog naroda
    (milunher, 20. septembar 2017 21:42)

    # Link komentara

  18. Šta će nam kralj kada imamo naprednog samoproklanovanog cara?
    (Z, 20. septembar 2017 21:38)

    # Link komentara

  19. ja samo čekam komentare od ljudi, kada ćeš naučiti srpski i plaćaš li porez?
    (Blueyes, 20. septembar 2017 21:35)

    # Link komentara

  20. Svaka grupa ljudi: porodica, vojska, preduzeće, tim, ekipa... mora da ima BRIŽNOG domaćina. Koji nije koristoljubiv već mu je dobrobit grupe ispred lične koristi. Ovakav sistem koji sada imamo takvog nikada ne može iznedriti. Monarh ostavlja ono što uradi s državom svom sinu u nasleđe, i zato mora da vlada dobro, i da državu ostavi moćnu.
    (zato sam za to, 20. septembar 2017 21:35)

    # Link komentara

  21. Да, краља, али не Карађорђевиће који су нас са идејом Југославије тотално упропастили! Ваљда ће србима то једном бити јасно!
    (Обреновићи, 20. septembar 2017 21:32)

    # Link komentara

  22. Koje je tvoje zanimanje?Cime se bavis i odakle ti pare?Prestolonaslednik nije zanimanje i zato pitam ko daje pare (moje kao i svih ostalih gradjana) ovome?Srbija je republika.
    (Dusan, 20. septembar 2017 21:32)

    # Link komentara

  23. samo nam jos i ti trebas ...
    (sbranislavd, 20. septembar 2017 21:30)

    # Link komentara

  24. Samo dinastija Obrenovic dolazi u obzir.
    (oklagija, 20. septembar 2017 21:30)

    # Link komentara

  25. Kao prvo Kralj Petar 2 je imao 17 godina kad je napustio Srbiju i nije mogao da se suprotstavi svojoj majci i clanovima vlade koji su ga bukvalno spakovali i odveli iz zemlje.Bio je dete i nije imao nikakav uticaj na tadasnje prilike.Pa komsije hrvati bi odavno bili kraljevina i ponosili bi se svojim kraljem da ga imaju a mi se svoga kralja stidimo,nazivamo ga parazitom i drugim pogrdnim imenima.Sigurno bi bio bolji i skromniji od Tome Nikolica i od Tadica.Ziveo Kralj!
    (goran, 20. septembar 2017 21:28)

    # Link komentara

  26. Velika vecina proziva Princa sto ne zna jezik. Prosto sam siguran da je bilo cija porodica prosla ono sta je njegova Srbiju bi prokleli, jezik bi zaboravili, ime bi promenili, veru bi promenili... Aposolutni sam monarhista i ponosan sam na to. Koji je to nas predsednik od kada nismo Jugoslavija normalniji od ovog coveka?
    (Vladimir, 20. septembar 2017 16:26)

    I ja sam rođen u inostranstvo kao "gospodin kralj", pa bolje govorim i pišem srpski jezik nego on.
    (Zvezdaš, 20. septembar 2017 21:27)

    # Link komentara

  27. Kako jednostavno rešenje da se i ti udeneš na državnu sisu na neodređeno.
    (sisavac, 20. septembar 2017 21:25)

    # Link komentara

  28. Hoćemo Obrenoviće!
    (Davor, 20. septembar 2017 21:25)

    # Link komentara

  29. Tvoj predak je bio samo jedan obican megaloman,zato je i nastala kraljevina SHS i ovo danas je rezultat toga.Mozda i ovaj zeli isto :)
    (gaga, 20. septembar 2017 21:24)

    # Link komentara

  30. Hahahaaaaaaaaaahaaaaaa. Duhovit je veoma...A da li mu je neko rekao da mu je otac abdicirao i da nema pravo na presto...??? Ahahahaaaaa
    (Draga Masin Junior, 20. septembar 2017 21:24)

    # Link komentara

  31. Ja sam za monarhiju, ali ako može da ja budem kralj. Imam iste kvalifikacije i zasluge kao građanin Karađorđević: rodio sam se.
    (LEF, 20. septembar 2017 21:23)

    # Link komentara

  32. ovi koji se danas kunu u kralja, keleli se u Slobu, Vuka, Seselja, Vucica, i sad u kralja, a kad im ne ispuni zelje, onda ga proklinju.
    Morate odrasti, nema deda-mraza, sami ocistite svoje dvoriste, nece to ni Kralj ni Tito uraditi.
    (seljadin, 20. septembar 2017 21:20)

    # Link komentara

  33. Da nije bilo kralja da povede vojsku to jest ono sto je od nje ostalo preko Albanije,danas bi mi govorili germanski.Slusao sam price moga dede o toj golgoti .Kralj je isao barabar sa vojnicima. Dva put je dedu i jednog vojnika izvlacio iz smetova.Srbi kratko pamte brzo zaboravljaju. Bez kralja ne valja.
    (Unuk SOLUNCA, 20. septembar 2017 21:12)

    # Link komentara

  34. Neka hvala Karadjordjevicima. Jednom su stvorili onu grdobu od drzave sto nas je unakazilo za sva vremena
    (turbo, 20. septembar 2017 20:53)

    # Link komentara

  35. Jos jedan parazit na grbaci naroda? Ne hvala.
    (Marko, 20. septembar 2017 20:53)

    # Link komentara

  36. Kad ćeš naučiti jezik ? Od čega živiš ? Gde i koliko plaćaš porez ?
    (gradjanin, 20. septembar 2017 20:53)

    # Link komentara

  37. Живео Краљ!
    (Милош, 20. septembar 2017 20:50)

    # Link komentara

  38. Razume se u ovo vreme, istoriju i razvoj država isto koliko i u Srpski jezik.
    (e vala jeste kralj, ma i kraljica, 20. septembar 2017 20:41)

    # Link komentara

  39. Нисам читао коментаре. Гнушам их се, светине и мишљења мњења уопште.
    Сигуран сам да бих наишао на типичну малограђанштину, како међу онима ЗА, тако међу онима ПРОТИВ краља.

    Шта и ко је МАЛОГРАЂАНИН? Човек који има мишљење о свему, а не удубује се ни у шта.

    Прича о краљу, то није прича о Карађорђевићима, нити аристотеловско бистрење о најбољем уређењњу (успут, Платон и Аристотел су били за монархију, а демократију чак нису ни сматрали за уређењем једног друштва).
    Прича о краљу је прича о НАМА.

    Нама који својим гласом одређујемо судбину државе и ближњега. Већ скоро 30 година. О нама који од Србије направисмо помијару.
    (наши дани, 20. septembar 2017 20:35)

    # Link komentara

  40. Onda bi plaćali akcizu i taxe za izdržavanje monarhije.
    (XXL, 20. septembar 2017 20:35)

    # Link komentara

  41. Kralj je stvorio Jugoslaviju tj kraljevinu srba,hrvata i slovenaca umesto da je definisao granice svoje srbije i tim postupkom je gurnuo srbiju u propast,a srpski narod i danas trpi posledice zbog te njegove odluke.Najbolje je zbog takvog iskustva imati kralja samo kao figuru bez prava donošenja odluka i učešća u vlasti.
    (Milan, 20. septembar 2017 20:33)

    # Link komentara

  42. Taman pomislih da napisem isti komentar koji pisem svaki put kad se javi ovaj lik, "da mi je princip monarhije isto toliko apsurdan u 21-om veku kao igranje oko totema da padne kisa" kad procitah par komentara entuzijasta, pogotovo onaj koji pocinje sa "vase uzvisenstvo" . Pa na kraju i nije tako apsurdno, dok je ovaca javljace se i cobani.
    (gorango, 20. septembar 2017 20:32)

    # Link komentara

  43. Karadjordjevici su hulje i secikese, nacin na koji su instalirani 1903. godine posle ubistva kralja Aleksandra i kraljice Drage Obrenovic ih je diskvalifikovao za sve generacije. Oni su dopustili da Srbijom zavlada zaverenicka vojna hunta koju je predvodio Apis, da ta ista hunta postavlja ministre, preti poslanicima, drzi celu zemlju u saci, uz saradnju nekulturnog prostaka kakav je bio Nikola Pasic. Radikali su unistili gradjansko drustvo i liberalnu ideju u Srbiji, psihicki su unistili jednog liberalnog i naprednog kralja kakav je bio Milan Obrenovic, brutalnim i masnim lazima ga pretvarajuci u protuvu, a Karadjordjevici su im u tome zdusno pomogli. Ne, Aleksandre Karadjordjevicu, Vi se nikada necete popeti na Milosev presto, punctum.
    (Dejan, 20. septembar 2017 19:49)

    apsolutno se slazem. dodao bih jos samo umesanost engleske u te dogadjaje, gde smo mi ispali bas glupi u izazivanju 1. rata
    (bla, 20. septembar 2017 20:24)

    # Link komentara

  44. Sprda li se ovaj? Pa ovaj bi Srbiju prodao Britaniji!
    (kaokakao, 20. septembar 2017 19:56)
    Bolje da je proda nego pokloni kao neki Tonijevi i Srederovi drugari...

    Prst na celo pre nego sto se lupi komentar i malo citanja istorije nije lose za ispeglane vijuge. ;)
    (666 i 999, 20. septembar 2017 20:23)

    # Link komentara

  45. Референдум, па да видимо.
    (Влада, 20. septembar 2017 20:21)

    # Link komentara

  46. Monarhija je odlicna ideja. Evo ja cu da budem kralj.
    (Lele, 20. septembar 2017 20:20)

    # Link komentara

  47. Najveci problem srba je sto Novak ne placa porez i prestolonaslednik ne pogadja sve padeze. Sve ostalo je izgleda potaman.
    (Nikola, 20. septembar 2017 20:17)

    # Link komentara

  48. Apise, Apise, gde ti je dusa?
    Sto ubi Obrenovice?
    (1903, 20. septembar 2017 20:11)

    # Link komentara

  49. Cak i da poludimo i odaberemo da imamo kralja, odakle ideja Karadjordjevicima da su bas oni ti koji bi dobili krunu? Oni su pobegli '41 i narod je rekao sta misli o njima. Da su ostali sa narodom kao sto je to uradio Petar I, verovatno Tito nebi uzeo vlast. Ovako, njima kruna ne pripada. Kao sto su hrvati napustili postolje '95 pa nema nazad vec 22 godine...
    (Srdjan, 20. septembar 2017 20:11)

    # Link komentara

  50. Није ни монархија решење. Краљ је само још један готован за издржавање, јер ће странке и влада свакако постојати. Или жели апсолутну власт, што тек не долази у обзир.
    (Јабучило, 20. septembar 2017 18:06)

    Slazem se s tobom ali bi mozda bila resenje za Kosovo kroz tzv. personalnu uniju...kao Velika Britanija i Kanada recimo.
    (DrIfter, 20. septembar 2017 20:10)

    # Link komentara

  51. kakav lik
    (gile, 20. septembar 2017 20:09)

    # Link komentara

  52. Уставна парламентарна монархија доноси стабилност, обезбеђује контитнуитет, уноси ред на политичкој сцени и њен повратак ће представљати коначни раскид са погубном комунистичком идеологијом чије последице и дан данас осећамо.
    Јефтинија је од републике, доноси механизам који тера политичке актере да поштују устав и законе, а не да их прилагођавају себи.
    Време је да вратимо монархију! Живео Краљ!
    (Урош, 20. septembar 2017 20:04)

    # Link komentara

  53. Ti nisi moj kralj, niti kralj Srba, ti si samo jedan običan stranac!!!
    (Aj Nazad, 20. septembar 2017 18:13)


    Tužna I neinformisana Srbija.. 2017..
    (HanSolo, 20. septembar 2017 19:59)

    # Link komentara

  54. Sprda li se ovaj? Pa ovaj bi Srbiju prodao Britaniji!
    (kaokakao, 20. septembar 2017 19:56)

    # Link komentara

  55. Dok smo bili kraljevina nizali smo uspehe i bili cenjeni u svetu a republika je sve to srusila
    (Vjekoslav, 20. septembar 2017 19:55)

    # Link komentara

  56. @Provincija calling dekadencija i nemoral su ono što smo videli na slikama bahatih žurki bahate dece "prestolonaslednika", njihovi neplaćeni računi dok letuju na jahti 30.000€/dan i sijaset drugih situacija koje okružuju ovu porodicu. Hvala im na tome što nam oči otvoriše.... Hvala ali ne hvala. Šta bi radili da su vlas' kada se tako bahate dok nisu?
    (ŠTАZI, 20. septembar 2017 19:55)

    # Link komentara

  57. Kamo sreća da smo monarhija ostali.. Monarhije sveta su sve uređene zemlje.. Trebali bi kao na primer Švedska, imati monarhiju bez političkog uticaja.. On daje ogroman PR po svetu tu gde se pojavi.. A za ove komunjare koji govore kako "ne ume srpski".. Pa jel bi vi bili "ponosni" na nekog ko vam je opljačkao sve!? To da je kraljevska familija "ukrala svo zlato" je normalno izmišljotina komunista da nam operu mozgove.. Ko bi od vas imao nešto lepo da kaže o nekome koji su pokrali tvoje roditelje!! A ovaj čovek sve jedno priča samo sve najlepše o Srbiji.. Kad čitam primitivne komentare stvarno se razočaram u našu Srbiju.. Ljudi ko da nemaju svoje mišljenje, nego samo ko gomila magnetofona govore več skoro 100g jedno isto I ako nije dokazano..Isto se o Jugoslaviji pričalo "čuda od zemlje".. To "čudo" nam je bilo zbog zapadnih para! To se može vrlo lako proveriti, ali se i o tome isto priča ista mantra.. Zapad su pumpali u ta doba ogromne pare da ne upadnemo u ruske kandže.. Ali nam kasno, mozgovi su izprani I sad postajemo po malo ruska gubernija.. Ovaj čovek kod nas nije popularan, ali na primer ima vrlo blize kontakte sa svim "plavokrvnih" u Evropi.. To bi trebali da izkoristimo.. Ali mi pojma nemamo šta je pozitivan lobi i PR..

    ZA KRALJA I NAŠU DIVNU OTADŽBINU SRBIJU, SA SVIM DIVNIM MANJINAMA!! ŽIVELA KRALJEVINA SRBIJA!
    (HanSolo, 20. septembar 2017 19:54)

    # Link komentara

  58. Лепо човек рекао. То и ја мислим. Ствар је избора и памети.
    (тај, 20. septembar 2017 19:52)

    # Link komentara

  59. e ovo se zove obraz -GJON,, jos ovaj fali, u slucaju da opet zarati, ovaj ce prvi da uhvati maglu.
    (Salerno, 20. septembar 2017 19:50)

    # Link komentara

  60. Kraljevina nije sistem dobar za Srbiju. Srbi su voleli da ubijaju vladare. Oni vise vole da im vlada gomila lazno obrazovanih secikesa uz pomoc keramicara, ratnih profitera, burazera, kumova i drugara na celu sa covekom koji menja opredeljenja svetlosnom brzinom i bavi se prorocanstvima u vezi toga sta ce se desiti za dve godine. Nama treba novi knez Milos i velika batina jos jedno 100 godina.
    (zardoz, 20. septembar 2017 19:50)

    # Link komentara

  61. Karadjordjevici su hulje i secikese, nacin na koji su instalirani 1903. godine posle ubistva kralja Aleksandra i kraljice Drage Obrenovic ih je diskvalifikovao za sve generacije. Oni su dopustili da Srbijom zavlada zaverenicka vojna hunta koju je predvodio Apis, da ta ista hunta postavlja ministre, preti poslanicima, drzi celu zemlju u saci, uz saradnju nekulturnog prostaka kakav je bio Nikola Pasic. Radikali su unistili gradjansko drustvo i liberalnu ideju u Srbiji, psihicki su unistili jednog liberalnog i naprednog kralja kakav je bio Milan Obrenovic, brutalnim i masnim lazima ga pretvarajuci u protuvu, a Karadjordjevici su im u tome zdusno pomogli. Ne, Aleksandre Karadjordjevicu, Vi se nikada necete popeti na Milosev presto, punctum.
    (Dejan, 20. septembar 2017 19:49)

    # Link komentara

  62. Mi vec imamo kralja. Koliko je zajahao krunu nece se skoro skidati.
    (zoran, 20. septembar 2017 19:45)

    # Link komentara

  63. Republika zauvek, nikada vise ne dati moc crkvi i monarhiji. Zivela demokratija!(Amerikanac, 20. septembar 2017 18:58)Ukidanjem monarhije u Srbiji ukinuta je i demokratija.Možda da smo vratili monarhiju 1990-e ne bi bilo ratova,sankcija,siromaštva...,možda bi Srbija bila demokratska zemlja.
    (sloga, 20. septembar 2017 19:41)

    # Link komentara

  64. Može monarhija. Evo ja ću biti kralj, moja supruga kraljica. Bolji sam u svemu od dotičnog "princa". Zašto on može, a ja ne?
    (Klasik, 20. septembar 2017 17:44) # Link komentara

    Zato sto je prvi srpski ustanak podigao njegov predak a ne tvoj.
    (Chiwwi, 20. septembar 2017 19:34)

    # Link komentara

  65. S šta je tačno demokratija danas?
    Izabrani ljudi koji rade šta?
    Oni kažu ne može cementara da posluje i prodaju je, te cementara radi ko sat, zašto? Pa zato što je ceo posao vađenje peska, lomljenje kamena koji je dostupan u krugu od 200km u neograničenim količinama.
    Oni kažu ovaj investitor je dobar radi za njega za 25000 rsd.
    Oni kažu jednakost svima samo ne vama jer ste ionako većina.
    Oni kažu ok ti si završio faks, magistrirao ali si ipak gubitnik tranzicije?!
    E pa ja sam pobednik tranzicije sa magistraturom radim posao za 27000 rsd kod čoveka koji je jedva završio srednju i pre nego što se javi na tel. stavi cvike i pogleda broj. Ja sam pobednik jer niko zbog mene ne plače i ne krpi kraj sa krajem.
    Osećam se dobro.
    Monarhiju hoću jer kada nešto odluče i to se pokaže za 20g.da je loše znam gde je. Da li neko zna gde je Dinkić?
    (2+2=5, 20. septembar 2017 19:33)

    # Link komentara

  66. Au nema nama spasa citajuci Vase komentare...Neki kazu vladao bi samo on ne bi ga smenili, neki kazu da bi ga izdrzavali, samo bi rekao da se i sada izdvajaju sredstva iz budzeta, neki bi rekli da bi stranke i dalje postojale, da postajale bi ali bi morale da se samostalno finansiraju...I ja zamisljam da bi ustavna monarhija izgledala ovako...Vlada bi donosila odluke koje bi usvajala skupstina sto je i sada slucaj...Ali ovde odgovara ovako stanje, jel svima ovako odgovara npr od 1991 godine penzije kao predsednici primaju Milutinovic,Lilic,Kostunica,Tadic,Nikolic,Vucic...Da li stvarno mislite da je bolje njih izdrzavati ili imati jednog Kralja...S Verom u Boga za Kralja i Otadzbinu!!!
    (Aleksandar I, 20. septembar 2017 19:32)

    # Link komentara

  67. Pardon,vi ste kralj bez kraljevstva - ono se raspalo poodavno!
    Srbija ima novog kralja,eno 4 puta se rukovao (u 5min.) sa onim krampom!
    (i tata bi sine, 20. septembar 2017 19:31)

    # Link komentara

  68. Long live the king!
    (ja, 20. septembar 2017 19:30)

    # Link komentara

  69. Mogao je bar da nauči jezik naroda preko čije grbače živi.
    (N3KO, 20. septembar 2017 19:30)

    # Link komentara

  70. Crveni su nekima draži...
    Ne čudi što je ovakva situacija u zemlji,ne valjaju žuti,crveni plavi...
    A uvek je nekako dobro išlo kad je bila Jugoslavija,bila kraljevska ili komunistička,zašto?
    Zato što tad nesposobnost Srbije nije dolazila do izražaja.
    (ponosiš se,čime?, 20. septembar 2017 19:30)

    # Link komentara

  71. Elem Nasa Krlj, kako je sam sene nazva davnih dana je za ovih 25 godina uradio sta? Naucio srpski, organizovao raferendum ako vec oce da se vrati monarhija, sta je uradio. Organizuje balove za goste koji plate i prodaje nekakvo ordenje ili sta vec tj to za njega radi vec neko. O tome sta je uradio za dobrobit Naroda srpskog ne bih trosio tastaturu. A botovi nosu anti-monarhisti, nego bi oni nekoga drugog za monarha ili bar predsedika bez trajanja mandata....
    (Kralj Ibi, 20. septembar 2017 19:26)

    # Link komentara

  72. Da niste stvorili kraljevinu SHS pa i da pomisliš da budeš kralj Srbije. Vi i Vaša alavost ste nas i doveli tu gde jesmo. Zbog toga glasam za republiku.
    (Miki, 20. septembar 2017 19:25)

    # Link komentara

  73. @Predrag, 20,
    a taj tvoj monarh je bio demokrata? Begaj more sa tom "dinastijom" skorojevica.
    Mi sada imamo cara. Kakav kralj?
    (monarhija ili despotija, 20. septembar 2017 19:25)

    # Link komentara

  74. A sta je sa Obrenovicima. I oni polazu pravo na presto Srbijie. mozda cak i vece nego Karadjordjevici koji nisu nesto mnogo dobra doneli Srbiji i Srpskom narodu. Pocevsi od megalomanskke zelje za velikim kraljevstvo koje se zove Jugoslavija pa nadalje.
    (despot, 20. septembar 2017 19:22)

    # Link komentara

  75. Mi kakav smo narod nama bi se kralj kandidovao za predsednika kao sto je vec uradila princeza.
    (sokrat mudri, 20. septembar 2017 19:19)

    # Link komentara

  76. Istorija je pokazala da su Francuzi i Rusi bili u pravu. Ko razume, shvatiće!
    (Petar, 20. septembar 2017 19:18)

    # Link komentara

  77. Sve je to u redu,ali smatram da promenom republike u monarhiju ne bi doprinelo da natalitet ne opada,da standard ljudi ne bi bio promenjen,takodje ne bi ništa bili slobodniji nego što smo sad.
    (Vuk, 20. septembar 2017 19:15)

    # Link komentara

  78. Po meni, vladavina dinastije Karadjordjevic se zavrsila sa Aleksandrom. Lik je toliko brljao, mastao da vlada celim Balkanom da uopste nije radio za dobrobit Srbije. Pa nije Srbija neka prcija koju oni dobijaju u nasledje. Nek se bre nose.
    (Branko, 20. septembar 2017 19:14)

    # Link komentara

  79. Gluposti. Ko su ti ljudi? Pajaci...
    (Iz ugla, 20. septembar 2017 19:14)

    # Link komentara

  80. Кад би оно знало да говори српским,можда би народ гласало за оно. Ја не разумела што оно говори.Ми боље разумела фудбалер из Африко који овде научило српски него ваше величанство. Ја говорило његовим српским,да би ме принц боље разумело.
    (Поглед са Ртња, 20. septembar 2017 19:04)

    # Link komentara

  81. Vaše Visočanstvo,
    ne može se protiv ispranih mozgova čiji dedovi i očevi otkinuše temelj srpstva. Živimo u vremenu dekadencije, nemorala u pomanjkanja društvenih vrednosti.
    Polako.
    Biće bolje.
    (Provincija calling, 20. septembar 2017 19:04)

    # Link komentara

  82. Sve je mnogo jasnije. Botovi su antimonarhisti.
    (profesor, 20. septembar 2017 19:01)

    # Link komentara

  83. Srbija će sigurno ponovo biti monarhija, koja je silom i ukinuta od strane nedemokratskog režima. Siguran sam da će se to vrlo brzo desiti.
    (Predrag, 20. septembar 2017 19:00)

    # Link komentara

  84. Gospode koliko smo mi bogata zemlja kada imamo najvecu administraciju, bezbroj ministarstava, nn ministara bez portfelja, sve bivse predsednike, dugove Kosova, dugove Jugoslavije, izdrzavamo nesudjene prestolonaslednike zemlje koja vise ne postoji... Zamislite taj preporod koji bi smo doziveli samo da neko resi da se vise ne krade i presavije tabak.
    (Sonja, 20. septembar 2017 18:59)

    # Link komentara

  85. Republika zauvek, nikada vise ne dati moc crkvi i monarhiji. Zivela demokratija!
    (Amerikanac, 20. septembar 2017 18:58)

    # Link komentara

  86. Добро јутро, Колумбо!
    (Граничар, 20. septembar 2017 18:57)

    # Link komentara

  87. A za ove nazovi "monarhiste" imam jedno pitanje: jel vam ikad palo na pamet zasto se komunizam tako lepo primio kod nas jos u vreme pre 1941? Verovatno zato sto je narodu bilo mnogo lepo pod kraljem. Zivela Republika.
    @(vlado, 20. septembar 2017 18:08)

    Sve što daje lažna obećanja o jednakosti o pravima o prosperitetu će naravno da privuče ogroman broj neukih ljudi na svoju stranu jer su ljudi u većini lenji. A to isto tako dokazuje da su ljudi i prilično glupi čim mogu poverovati u utopiju o svim ljudima koji imaju isto novca i iste potrebe, ni danas nije drugačije i danas oni koji najbolje lažu najbolje prolaze.

    Nemam ja ništa ni protiv republike, ali ovo što sada imamo nije republika ovo je partokratija ili možda jedna vrsta monarhije sa monarhom koji ima neograničenu vlast preko partije i poltrona u njoj, sa jedinom razlikom od monarhije što ovo može vrlo lako da preraste u diktaturu tipa Erdogana, Putina, Sobodana Miloševića...

    Kralj bi koliko toliko bio protivteža samovolji partija i njihovih predsednika a partije bi koliko toliko bile protivteža samovolji kralja.

    Mi očigledno ne znamo da izaberemo ljude koji će napisati zakone i ljude koji će se pridržavati zakona, koji će biti po meri svih ljudi. Ne zakone da ljude učine jednakima nego zakone koji ljudima daju jednaka prava i jednake šanse.
    (štangla, 20. septembar 2017 18:54)

    # Link komentara

  88. Za narod koji je imao socijalizam i bespl lecenje i skolovanje, a potom izglasao kapitalizam - sasvim je normalno da sada izglasa da se vise nista ne pita nego da preda apsolutnu vlast tebi tj. to you.
    (Sanja, 20. septembar 2017 18:53)

    # Link komentara

  89. @jezik i moralisti
    Lepo si to srocio. Mozda se to odnosi bas i na mene, ali to je vec moj problem. Jos veci problem je to sto direktni potomak jako vazne licnosti nase istorije i postojanja ne zna najbolje jezik sopstvwnog naroda... Razumem gastarbajtere druge i trece generacije koje, mozda i namerno, oduce svoju decu od sopstvenog jezika, ali da znas da ti je direktni predak Karadjordje, a da "zaboravis" svoj jezik, e onda to puno govori o kakvom je coveku rec...
    (eng, 20. septembar 2017 18:37)

    # Link komentara

  90. Hocemo Tita, jer smo tada ziveli ko ljudi
    (losmi, 20. septembar 2017 18:32)

    # Link komentara

  91. Rešenje je anarhija, kakva crna monarhija!
    (Domaćin, 20. septembar 2017 18:31)

    # Link komentara

  92. Na kom jeziku se vodio intervju?
    (Zuc, 20. septembar 2017 18:24)

    # Link komentara

  93. Može monarhija ali bez vaše pohlepne loze
    (zoća, 20. septembar 2017 18:20)

    # Link komentara

  94. "...сваком домаћинству је потребан домаћин па тако и Србији је потребан краљ."

    Srbija, 2017. godina...
    (skr, 20. septembar 2017 18:17)

    # Link komentara

  95. U ovoj drzavi jos uvek vladaju komunisti i njihovi potomci. Narodu je ispran mozak od strane pravih komunista, laznih demokrata i naprednjaka, pa ljudi tako ciste, prazne i isprane glave smatraju da je bolje za njih da ih predvode masoni i LGBT populacija, nego prestolonaslednik kome nikako ne mogu da oproste sto ne govori dobro maternji jezik kao da je on hteo da bude prognan i da raste i skoluje se u inostranstvu.
    (DEX, 20. septembar 2017 18:15)

    # Link komentara

  96. Samo jos ti nedostajes pa da kazemo da zivimo u kolektivnoj ludnici.
    (nesa, 20. septembar 2017 18:15)

    # Link komentara

  97. Ti nisi moj kralj, niti kralj Srba, ti si samo jedan običan stranac!!!
    (Aj Nazad, 20. septembar 2017 18:13)

    # Link komentara

  98. Ja bih voleo da sretnem ovog coveka i da mu kazem da je zadnji kralj Srbije bio cika Pera, da je odlukom njegovog dede kralja Aleksandra napravljena SHS pa kasnije kraljevina Jugoslavija da je njegov otac kao i deda bio kralj Jugoslavije te da je on samim tim naslednik kraljevine Jugoslavije koja vise ne postoji ni u obliku kraljevine ni FNRJ ni SFRJ. E onda bih ga pitao "kog si ti to prestola naslednik i po kom osnovu zivota ti?" Ovaj covek bulazni zadnjih 30 godina, a svim potomcima Aleksandra I Karadjordjevica bi zabranio bavljenje bilo kakvom javnom funkcijom... i to bi bilo malo koliko nas je njegova megalomanija i pohlepa ojadila. A za ove nazovi "monarhiste" imam jedno pitanje: jel vam ikad palo na pamet zasto se komunizam tako lepo primio kod nas jos u vreme pre 1941? Verovatno zato sto je narodu bilo mnogo lepo pod kraljem. Zivela Republika.
    (vlado, 20. septembar 2017 18:08)

    # Link komentara

  99. Није ни монархија решење. Краљ је само још један готован за издржавање, јер ће странке и влада свакако постојати. Или жели апсолутну власт, што тек не долази у обзир.
    (Јабучило, 20. septembar 2017 18:06)

    # Link komentara

  100. Ne videh nigde na kom je jeziku ovaj razgovor vodjen. Poslednji put kada je pricao srpski prestolonasledink je govorio gore od Tarzana. Nadam se da se potrudio da nauci svoj maternji jezik kad vec prizeljkuje presto.
    Medjutim, mislim da su mu sanse male posto je Srbija vec izabrala svemoguceg i sveznajuceg koji ce vladati do kraja. On je veci od cara, kralja ili sultana, najbolji srpski sin. Znate sta mislim...
    (Milosav, 20. septembar 2017 18:06)

    # Link komentara

  101. Ne vredi Prinče, Draškoviću Vuče i njegov moćni SePeO sada podupiru Vučića a ne više tebe.
    (Kale, 20. septembar 2017 18:05)

    # Link komentara

  102. Bože, ja hoću da pokrećem peticiju u Kanadi da se ukine kraljica i bira predsednik a ovaj bi da vraća monarhije. totalno unazad, i samo vidim njegov lični interest...nema tu vrednosti za Srbiju
    (džigi, 20. septembar 2017 18:04)

    # Link komentara

  103. Kralj nije clan stranke, ali jos gore, on ne moze da se smeni!

    Nama ne treba kralj, vec da uopste nemamo ni jednu jaku figuru, vec jake institucije i jaku drzavu (to sve moze da se postigne dobrim zakonima, i dobrom ravnotezom izvrsne, sudske i zakonodavne vlasti)!

    A do toga cemo doci kada dodje do promene svesti svih i politicara i glasaca, sto ce doci verujem malo sutra.
    (Masha, 20. septembar 2017 17:50)

    # Link komentara

  104. Ne kaze se kralj nego kraljo.
    (urke, 20. septembar 2017 17:49)

    # Link komentara

  105. Srbija i srpstvo je starije od bilo koje monarhije, dinastije ili vere. Nas problem je sto pre i posle monarha ne postoji nista, tu spada i Tito jer je vladao kao apsolutni monarh. Jedino je bilo dobro sto se Srbija sirila i vracala nazad svoje teritorije, svaki vladar na svoj nacin, naravno. Svako pravo da budu monarsi imaju i Obrenovici.
    (zapadnobalkanskinealbanac, 20. septembar 2017 17:48)

    # Link komentara

  106. Како?
    Па зар се актуелни Велики Вожд није прогласио за краља Србије и дијаспоре?
    (sempervivum, 20. septembar 2017 17:47)

    # Link komentara

  107. It's good to be king!
    (jest, 20. septembar 2017 17:45)

    # Link komentara

  108. Može monarhija. Evo ja ću biti kralj, moja supruga kraljica. Bolji sam u svemu od dotičnog "princa". Zašto on može, a ja ne?
    (Klasik, 20. septembar 2017 17:44)

    # Link komentara

  109. Ma idi begaj
    (deda mrko, 20. septembar 2017 17:44)

    # Link komentara

  110. Moje misljenje je da je sistem sa predsednikom u teoriji najbolje resenje, ali da Srbija od kad je uvela taj sistem zivi nikad gore u istoriji; dok je u vreme monarhije Srbija bila izuzetno cenjena i postovana drzava onog vremena, toliko da je kao pobednica I svetskog rata formirala ono sto ce kasnije postati velika Jugoslavija.
    90-tih je trebalo vratiti monarhiju, recimo misite li da bi nas drzave Zapada bombardovale '99 da su tada zvanicno na celu drzave bili Karadjordjevici koji su u kumovskim veza sa Britanskim tronom ?
    Sa njima bismo uvek imali te neke veze sa krunama Zapadnih drzava koje nikako nisu zanemarljive.
    Ne bi bilo moguce ni vladanje drzavom i stvaranje kulta od strane jednog coveka koje smo od 90-tih videli vise puta, glavna licnost bi zvanicno bio Kralj.
    Da se sada raspise referendum definitivno bih glasao za Parlamentarnu monarhiju.
    (Fei Li, 20. septembar 2017 17:39)

    # Link komentara

  111. Ma sta je sa vama ljudi? Ovo nije Srpski kralj, ovo je jugoslovenski kralj, jedina Srpska kraljevska porodica moze biti Petrovic-Njegos i to pod uslovom da se Crna Gora i Hercegovina prisajedine Srbiji.

    On i njegovi su se odrekli Srpske krune, kako nas narod kaze, ko zeli vece, izgubi iz vrece.

    A inace i Obrenovici nemaju sta da traze, svi od Milosa su pobijeni, opste poznato, a to sto je otac Milosev imao babu, pa je baba imala sestru, pa sestra brata, to mozda moze u naslednom pravu, da im se da koji dinar od te imovine, ali kruna potice od jednog odredjenog heroja, koji je svojim delima zaduzio narod (a to su Karadjordje, Milos Obrenovic i Nikola Petrovic, braca po babine linije se ne racunaju)
    (Kako da ne, 20. septembar 2017 17:38)

    # Link komentara

  112. zamislite kad AV ne bi znao da prica srpski, kao sto kralj ne zna, kakav bi to odmor bio za ovaj napaceni narod.
    (vuk vucko i vuk zucko, 20. septembar 2017 17:37)

    # Link komentara

  113. Vucic za kralja
    (Маки, 20. septembar 2017 17:33)

    # Link komentara

  114. Znaci DB nam sada sprema kralja. Politicari, kraljevi, kriminalci... sve to Srbija moze da namiri, i treba kada ne zna bolje. SNS botovi i Karadjordjevici, kakav divan spoj.
    (Boris, 20. septembar 2017 17:27)

    # Link komentara

  115. Greška je bila što su svojevremeno i došli na vlast kao dinastija.
    (bu2nin, 20. septembar 2017 17:26)

    # Link komentara

  116. Ostanite u istoriji. Doviljno je bilo od vaše familije pravljenje Jugoslavije. Niste mogli više da nas uništite. Ja sam prosto takav da ne mogu da pristanem da mi vladar ne vlada srpskim jezikom. Isto kao da ministar vojske istu služio nije.
    (Nikola, 20. septembar 2017 17:24)

    # Link komentara

  117. I narod stade u red da kupi vino iz Kraljevske vinarije na Oplencu .
    (cobo, 20. septembar 2017 17:23)

    # Link komentara

  118. ja to govorim odavno. jezik zna a i engleski prica tmza razliku od politicara. ako je norveska kraljevina sto ne bi bila i srbija
    (miki, 20. septembar 2017 17:23)

    # Link komentara

  119. Odakle pravo novinaru da intervju subjektivno pocinje sa "vase visocanstvo" kada je ova zemlja republika i ne postoji po zakonu nikakvo visocanstvo? Kakvo visocanstvo? Mozda je za tebe licno, ali to piši u svojim licnim sveskama a ne javno. Toliko je neprofesionalno. To je isto kao kada bi intervju sa nekim vladikom pocinjao sa "preosveceni oce" u zemlji gde je po zakonu sekularna a ne klerikalna drzava. Ti imas pravo da licno, u svoje ime i u skladu sa svojim licnim uverenjima, nekoga nazivaš ocem ili visocanstvom, ali nemas prava da to radis javno.
    (Jovana, 20. septembar 2017 17:22)

    # Link komentara

  120. Protiv sam, al bih voleo da procitam program te nove drzave, kako to zamislja.
    (Vasilije, 20. septembar 2017 17:21)

    # Link komentara

  121. Joj kralju ti udario na komuniste :)
    (Srpski kralj bez Kosova, 20. septembar 2017 17:20)

    # Link komentara

  122. imam dva pasosa i poslujem sa srbijom, nije lako ali je ok! jedno 500 radnih mesta zavisi direktno od mog posla, indirektno mozda 3 puta vise. kunem se: taj dan kad srbija postane neka vrsta monarhije, ja vracam srpski pasos i sav moj posao u srbiji zatvaram i selim u rumuniju ili bugarsku (sto bi mi i sad bilo lakse). nadam se da se nikad nece desiti!
    (zemljak, 20. septembar 2017 17:18)

    # Link komentara

  123. 1. Ako ćemo već pravilno, on nije Kralj! On je princ.
    2. Kako nekoga mozemo smatrati ozbiljnim ako ni Srpski jezik nije naučio?
    3. Čime je on zaslužio da bude nama Kralj?
    (mmjah, 20. septembar 2017 17:18)

    # Link komentara

  124. Ti ne mogla budeš Kralj.
    (ups, 20. septembar 2017 17:16)

    # Link komentara

  125. ako mrzite kraljevsku porodicu, koja je protjerana iz domovine, onda treba fino prešarati krunu na svakoj zastavi. nismo monarhija, šta će ona tamo
    (gram, kilogram, tona, 20. septembar 2017 17:03)

    # Link komentara

  126. Da li je On Kralj i Hrvatske i Slovenije!? Ipak treba "zahvaliti " Karađorđevićima što su uništili preko milion srpskih života da bi Hrvatska dobila nezavisnost od Austro-Ugarske.
    (Saša, 20. septembar 2017 17:03)

    # Link komentara

  127. Referendum pa kako narod odluči.
    (Predrag, 20. septembar 2017 17:03)

    # Link komentara

  128. On se nudi na fazon "ne mogu da budem gori od njih". Na stranu što ne zna srpski, ali eto, nije decu vaspitavao da uče srpski...ni ne dolaze ovde. Ako ima izgovor što on nije imao gde da uči srpski, nema izgovor za decu. Oni žele samo titulu i uhlebljenje, Srbija ih ne zanima previše.
    (brm, 20. septembar 2017 17:01)

    # Link komentara

  129. MAKE SERBIA GREAT AGAIN!
    (Sasa Veljkovic, 20. septembar 2017 16:56)

    # Link komentara

  130. Njegov deda nas je sve zavio u crno onog trenutka kada je pristao na kraljevinu SHS, tako da je on prestolonaslednik jugoslovenske a ne srpske krune! Neka ide u Zagreb i Ljubljanu da njih ubedi u to da im je kralj!
    (Baquero, 20. septembar 2017 16:55)

    # Link komentara

  131. prestolonaslednik Aleksandar barem govori srpski za razliku od mnogih Srba koji odrastaju u tuđim zemljama i ne znaju skoro ništa. pored toga našem narodu treba autoritet u koji se može ugledati i to je prestolonaslednik Aleksandar svakako. takođe bi pokazalo da Srbi njeguju svoju tradiciju, ako bi Srbija postala monarhija. ionako imamo krunu na zastavi
    (gram, kilogram, tona, 20. septembar 2017 16:52)

    # Link komentara

  132. Коначно неки мудар и паметан предлог . Монархија и краљ је најбоље решење , потомак славног Карађорђа на чело Србије , сваком домаћинству је потребан домаћин па тако и Србији је потребан краљ. Многи од вас ће начи стотине замерки и недостатка , али краљ је најбоље решење. Ја сам живео у Норвешкој а сада сам у Енглеској и видим да је краљевина најбоље решење ( иначе сам из бивше СР Хрватске , како не би рекли да сам побегао из Србије па да паметујем из далека ). Хвала много
    (Без краља не ваља, 20. septembar 2017 16:52)

    # Link komentara

  133. Po milioniti put, Karađorđević je ukinuo Srbiju. Tačka.
    (libero, 20. septembar 2017 16:47)

    # Link komentara

  134. "kralj nije član stranke" - kraljevska porodica je stranka za sebe.
    (Radovan, 20. septembar 2017 16:46)

    # Link komentara

  135. A sad ja malo vlada :D
    (Milos, 20. septembar 2017 16:46)

    # Link komentara

  136. i ja sam za monarhiju
    (dejan, 20. septembar 2017 16:41)

    # Link komentara

  137. Moze!
    (Valjevo, 20. septembar 2017 16:41)

    # Link komentara

  138. Karadjordjevici su unistili Srbiju. Oni su stvorili Jugoslaviju, i time su odgovorni za Jasenovac, Jadovno i sve one jame i pecine gde su Srbi bacani. Oni snose odgovornost za klanice Sremskog Fronta, jurisa na Bijeljinu, za seljenje cele srpske industrije u Sloveniju i BIH.
    Karadjordjevicima na dusu Kosovo, Juzna Srbija i sve ostale teritorije ispraznjene od srpskog naroda. Njima na dusu i prelaz preko Albanije, jer su verovali Britancima da Bugarska nece napasti.
    Ko njima veruje i voli ih, ili je glup ili zao.
    (Dragan, 20. septembar 2017 16:40)

    # Link komentara

  139. Vaše visočanstvo??? Hahaaaaaa. Ajde ljudi Aleksandar kralj? Nije u stanju da nauči srpski jezik.
    (Maks, 20. septembar 2017 16:35)

    # Link komentara

  140. Ja se coveka secam po reakciji na Oplencu. Dzaba tebi belosvetske skole kad nemas osnovnih manira.
    (Zokara, 20. septembar 2017 16:33)

    # Link komentara

  141. Fuj!!!
    (Ukratko, 20. septembar 2017 16:29)

    # Link komentara

  142. Velika vecina proziva Princa sto ne zna jezik. Prosto sam siguran da je bilo cija porodica prosla ono sta je njegova Srbiju bi prokleli, jezik bi zaboravili, ime bi promenili, veru bi promenili... Aposolutni sam monarhista i ponosan sam na to. Koji je to nas predsednik od kada nismo Jugoslavija normalniji od ovog coveka?
    (Vladimir, 20. septembar 2017 16:26)

    # Link komentara

  143. mi vec imamo cara Alesandra
    (bot, 20. septembar 2017 16:25)

    # Link komentara

  144. Za Kraljevinu Srbiju!
    Kralj na vrhu, bitan samo premijer.
    Da se upristojimo.
    (marija, 20. septembar 2017 16:23)

    # Link komentara

  145. ... svi gledaju svoje interese pa tako i ovaj, bez srama po domacem obicaju...
    (Dovla, 20. septembar 2017 16:21)

    # Link komentara

  146. Ma može Monarhija ali zašto baš ti, ajde evo da budem ja.
    (ides, 20. septembar 2017 16:19)

    # Link komentara

  147. Nesrecni pretendent na presto je video druge ali ne i sebe.
    Sa ovakvim politicarima i istim prestolonaslednikom,nama samo bog moze pomoci!A mozda samo cudo nevidjemo?
    ((Vlast)a, 20. septembar 2017 16:15)

    # Link komentara

  148. Monarhija da, Karadjordjevici ne
    (gzola, 20. septembar 2017 16:12)

    # Link komentara

  149. Meni licno se dopada kad jedna drzava ima monarhiju ,sto podrazumeva da je ta zemlja bila bitna kroz istoriju,e sad u nasem slucaju nije dobro posto je ovaj nas poslusnik engleske krune a i kad nauci Srpski jezik nek kaze nesto.
    (ivan, 20. septembar 2017 16:12)

    # Link komentara

  150. Не никако.
    Краљ се на жртви Српског сељака одрекао српске круне зарад круне СХС а касније Југославије.

    Од те 1918. Србија и Срби више немају краља.

    Народ је тако лепо (читај јадно) под краљем живео да је оберучке пригрлио комунизам.

    Далеко им лепа кућа.
    (МаркоБ, 20. septembar 2017 16:09)

    # Link komentara

  151. Tacno, samo iz Obrenoviceve loze.
    (jelena, 20. septembar 2017 16:05)

    # Link komentara

  152. @eng njemu maternji nije srpski,, a tvoju inf
    (tvmazohista, 20. septembar 2017 16:01)

    # Link komentara

  153. Da li vam se svidja ovo sto vidite? - rece Branislav Nusic kroz svoja dela, a u doba Kraljevine.
    (Bobox, 20. septembar 2017 16:01)

    # Link komentara

  154. Banana republika ili banana kraljevina, potpuno je isto. nema carobnog stapica koji ce promeniti kvalitet zivota.
    (Mirko, 20. septembar 2017 16:00)

    # Link komentara

  155. Obzirom da je odgajan u Engleskoj ......nemam poverenja u njegove namere ma ko da mu je deda , baba ....
    (milos, 20. septembar 2017 15:58)

    # Link komentara

  156. И ако би се тежило монархији,какве то везе има са овим господином?
    (смена страже, 20. septembar 2017 15:56)

    # Link komentara

  157. hahahajaja smesan neki tip
    (basketas, 20. septembar 2017 15:56)

    # Link komentara

  158. Ja se samo pravim važan,
    da sam jak i da sam snažan.
    (capri, 20. septembar 2017 15:53)

    # Link komentara

  159. Jos jedna iluminatska marioneta. Neka hvala. Neka se iseli odakle je dosao.
    (all seeing eye, 20. septembar 2017 15:49)

    # Link komentara

  160. O tome se malo zna a još manje se piše, ali po svemu sudeći ovo je novi projekat svetskih magova za našu zemlju. Vratiti nam karađorđeviće, što generalno nije toliko loše ali shvatate matricu. Bitno je da svi budu na neki način ometeni. Naš "kralj", nije našao za shodno da celog života nauči jezik. U krugovima kraljevskih porodica, on je presmešna figura. Smetalo to nama ili ne, ali to je istina. Da li je on moj kralj? Sigurno nije. Da li je vaš?
    (Ivan S, 20. septembar 2017 15:48)

    # Link komentara

  161. MOZE KRALJ, ALI NE BRITANSKI POSLUSNIK.
    (Petar, 20. septembar 2017 15:47)

    # Link komentara

  162. Da daaa...jos ste vi samo nedostajali da zajašete narod...
    (Mirko Crnjanin, 20. septembar 2017 15:42)

    # Link komentara

  163. "Живео краљ, живела Србија" - је л' се ово узвикивало у редовима побједничке војске 1918. године? Или се узвикивало нешто друго..?
    (Живела република или не..?, 20. septembar 2017 15:41)

    # Link komentara

  164. Само као уставна монархија можемо се надати просперитету.
    (Круна!, 20. septembar 2017 15:38)

    # Link komentara

  165. @(Grozni, 20. septembar 2017 14:35)

    Taj kralj o kome govoriš nije imao ni 18 godina kada je Nemačka napala Jugoslaviju i da li misliš da je njega neko pitao hoće li ili neće da beži. Uostalom, da je ostao u zemlji, šta bi se desilo: bio bi zarobljen, možda ubijen ili bi morao da izigrava marionetu nemačkoj vlasti. Ostrašćeni komentari bez poznavanja elementarnih činjenica i površno poznavanje istorije na nivou osnovne škole, zaista iritiraju.
    (Bgd, 20. septembar 2017 15:38)

    # Link komentara

  166. ne zameram mu nesavrseno poznavanje srpskog buduci da je ceo zivot proveo u inostranstvu, ne znam kako bih ja govorio srpski da sam na njegovom mestu. Narocito je licemerno kada taj argument koriste oni koji zive u Srbiji, a slabo znaju neke osnove srpske gramatike i pravopisa. Parlamentarna monarhija bi mogao da bude dobar izbor, buduci da je nas narod sklon traganju za autoritetima i to trazimo u svakom predsedniku ili premijeru. Upravo monarh moze da zadovolji masu koja bi u njemu mogla da vidi autoritet, a da se pod njegovim okriljem razvija parlamentarizma i demokratija koji ruku na srce nisu tako razvijeni u Srbiji. Ali da bi se to desilo neophodno je da sam kralj bude politicki aktivniji i kriticki nastrojeniji prema ovoj vlasti.
    (Berk, 20. septembar 2017 15:25)

    # Link komentara

  167. Parlamentarna monarhija??? Pa to niti je država nacija, niti nacionalna država. Koliko je antentata bilo zbog toga, koliko je strateških prilika propušteno, koliko je vojska bila nepripreljena da se brani od neprijatelja koji se reformisao, koliko je naroda izginulo zbog insistiranja na dinastiji. Ovo nije Hrvatska pa da se prodaju ovakve nebuloze, samo mu katolička crkva fali, ona bi ga podržala sigurno. Čuj, kralj je obrazovan i treba da bude jaka vojska i nije član partije, a za koji vek, jel 18-ti možda, za današnji je samo bezobrazan.
    (Niše je bio u pravu, kad čovek pošandrca istorija mu dodje glave, 20. septembar 2017 15:22)

    # Link komentara

  168. Slazem se sa drugim kritikama komentatora, ali ne kapiram toliku negativu po pitanju neznanja jezika. Samo pokazuje da je smrtnik.

    Engleska kraljica Viktorija je govorila engleski sa teskim nemackim akcentom pa se ta Bitanija ubedljivo najvise prosirila za vreme njene vladavine. To je bilo njihovo Dusanovo carstvo. I danas se to doba zove viktorijanskim.
    (dzericak, 20. septembar 2017 15:20)

    # Link komentara

  169. sta bi drugi narodi dali da imaju kralja a mi srbi pljujemo po njemu ko da je ovaj prestolonaslednik za sve nase izbore kriv .On je ogledalo celog srpstva , izgubljen i ponizen . Trebamo se zamisliti vise puta ko su nas doveli do ovog sad i danas , on to nije sigurno .
    (kladzom do bola, 20. septembar 2017 15:17)

    # Link komentara

  170. Budalaština! Imali bismo parlamentarnu monarhiju, sa parazitom kraljem umesto parazita predsednika, a AV bi bio premijer i dalje bismo imali partokratiju.

    Ne treba nama mesija, ne postoji tako nešto! Ne može jedan čovek da reši probleme u državi, već svi mi moramo da se promenimo. A kad se promenimo i nešto naučimo na tom putu promene, valjda ćemo biti u stanju i da pametno biramo na izborima.
    (Goran, 20. septembar 2017 15:14)

    # Link komentara

  171. Полако са критикама! Кад су Карађорђевићи дошли на власт, држава је цветала до 1941, краљ је направио Краљевину Југославију, а Тито ју је уништио продавајући Американцима непостојеће ракете за Космос. Због тога су нас Амери и уништили... За разлику од парламентарне владавине, која није видела много света (погледајте колика је општа култура и опште знање наших министара), краљевићи су више времена свог живота провели по иностранству и видели како живе и раде напредне земље... Зашто онда мислите да би нам краљ био лош по државу кад смо пукли као република? Што се тиче паразитирања, једино је Тито паразитирао у Белом двору и у овој држави на рачун кредита које и дан данас отплаћујемо...Што се тиче краља, након њега су остале многе фабрике које су успешно радиле које Немци нису хтело да униште...
    (Миле, 20. septembar 2017 15:13)

    # Link komentara

  172. Sto ste dosadni sa tim komentarima o poznavanju srpskog jezika.Covek obrazovan,elita,bavi se dobrotvornim radom.Jel vam vise odgovaraju keramicari,vazuplohov i grobari?
    (D, 20. septembar 2017 15:12)

    # Link komentara

  173. Milan Nedić nije odlučio da saradjuje sa Nemcima tokom rata.Po njegovom odnosu prema Draži Mihajloviću pre rata i razlozima zbog kojih je progonio Mihajlovića možemo zakljičiti da je on slabio odbrambenu moć zemlje i zalagao se za nemački interes.
    Dokazana je mjegova povezanost pre rata sa "privatnom" firmom koja je bila paravan za špijunske aktivnosti nacista.
    Mihajlivića je smenio iz Bugarske zbog njegovog pokušaja da zajedno da G.Dimitrovim i bugarskom opozicijom napravi prevrat.Zbog otvorenog antinemačkig delovanja povukao ga je iz Češke.Službovanje u Sloveniji mu je na zahtev Nedića prekinuto jer je poslao generalštabu procenu da KJ ne može da se odupre Nemačkoj i da trena još tada početi sa organizovanjem pokreta otpora,tajnih baza itd...na kraju ga je čak i zatvorio jer je Draža u ambasadi UK ,na prijemu ma koji je jedini došao u uniformi ,na oduševljenje svih prosutnih održao antinacistički govor.
    Nedić je pravi kvisling.Sa predumišljajem a ne iz nužde.
    (Komša, 20. septembar 2017 15:11)

    # Link komentara

  174. Parlamentarna monarhija jeste jedno od rešenja, gde bi kralj glumio predsednika i primao platu kao predsednik i koristio nekoliko vila i rezidencija za stanovanje, ušteda bi bila na organizovanju izbora za predsednika a još veća korist bi bila što bi valjda kralj držao do države njegovih predaka i njegovih naslednika te bi gurao zakone koji su u skladu sa onima u Ujedinjenom Kraljevstu. Prava ostalih članova kraljevske porodice se ničim ne bi trebala razlikovati od prava običnih građana Srbije.

    Time bi se razbila partokratija, nepotizam, uveliko i korupcija.
    Samo bih još dodao da neko od njegovih sinova bude prvi novi kralj nikako njegovo kraljevsko veličanstvo prestolonaslednik Aleksandar Karađorđević.
    (štangla, 20. septembar 2017 15:11)

    # Link komentara

  175. Ovaj narod lose zivi zato sto je neobrazovan i lak za manipulaciju sto smo jasno videli na ovim izborima za predsednika.Sve u svemu republika bira svoje sefove a to sto je narod lose informisan i ne zna ko valja neka plati losim zivotom.Kralj ne resava nista to je pozerska pozicija.Ja bih radije da imam na vlasti nekog koga mogu jedni izbori da svrgnu i gurnu u politicki zaborav.
    (Drax, 20. septembar 2017 15:04)

    # Link komentara

  176. Kralj je, hteli mi to ili ne, deo naše istorije - istorijska ličnost. Istoriju treba poštovati, jer to je ono što se desilo i to ne treba zaboraviti, već je poželjno imati tačan i zdrav odnos, kvalifikovati događaje i nazivati ih pravim imenom. Na Karađorđevićima će zauvek ostati senka izdaje sopstvene zemlje i naroda, zbega u inostranstvo sa sve zlatom i prepuštanje naroda na milost i nemilost okupatorskim snagama. Nesretni Draža je već iz očaja imao zajedničke akcije sa Nemcima da uništi vrlo sposobnog Tita i njegov pokret koji je ojačao, ne slučajno. To je bila greška koja se ne pere. NIKO ne može voleti svoj narod, a u ratu imati zajedničke operacije sa okupatorom i boriti se protiv onih koje želiš da pridobiješ i kasnije njima i vladaš. Dakle, puno poštovanje prema Kraljevskoj porodici kao delu naše Istorije i puno ne poštovanje prema realnim protagonistima i nosiocima sramnog ponašanja za vreme II Svetskog rata. I da, Tito nije bio diktator. To znamo mi koji smo živeli u njegovo vreme, a nismo bili komunisti. Ako nisi išao na njega puškom i bombom, ako nisi olajavao NOR i borce i žrtve, kasnije KPJ i borbu za Socijalizam, rad i red što je u nepismenoj, primitivnoj naciji bilo vrlo teško postići, niko te nije dirao. Zimovanja, letovanja, standard, Sloboda da živiš kako hoćeš...ne sećam se da su deda i pradeda ovog Kralja koji za pola veka učenja nije naučio svoj jezik, ikada tako pažljivo i sa poštovanjem tretirali običnog čoveka kao "diktator" Tito.
    (Bitno, 20. septembar 2017 15:04)

    # Link komentara

  177. Ovi paraziti "plave" krvi bolje da vrate narodu oteto, sto su njihovi pokrali dok su bezali iz zemlje i ostavljali narod na cedilu. Vlast nikad nema da vidi. To nek bude siguran. A za pocetak moze da nauci srpski, posto japanski ambasador prica tecno i bolje od svih njih zajedno,a dve godine je tek u zemlji. Da se ja pitam, cela dinastija bi u zatvor zbog pljacke!
    (Nislija, 20. septembar 2017 15:04)

    # Link komentara

  178. Kralj, sa kraljevskim odgovorima...
    Za više kopalja iznad bilo koje političke ličnosti u Srbiji danas.
    (Abrakadabra, 20. septembar 2017 15:01)

    # Link komentara

  179. Karadjordjevici su kraljevska dinastija isto koliko je i svaka druga porodica u Srbiji kraljevska dinastija.
    (Budimo realni, 20. septembar 2017 15:01)

    # Link komentara

  180. Монархија је решење, ал по британском моделу
    (ИБАРСКА ЗУМЗАРА, 20. septembar 2017 14:57)

    # Link komentara

  181. Samo iz Obrenoviceve loze !
    (Izborinka, 20. septembar 2017 14:57)

    # Link komentara

  182. Vina, skijanje, politicka situacija i naravno Novak Djokovic. Nedostaje Dzej. Kakav buckuris od intervjua. Cisto pametovanje od strane novinara.
    (Jole, 20. septembar 2017 14:47)

    # Link komentara

  183. Monarhija, da, mozda, ali s drugom dinastijom. Ono sto su "zaradili" Karadjordje i Petar, prokockao je vas deda Aleksandar, koji nije hteo da bude kralj Srba i Srbije, vec nekakve virtuelne Jugoslavije.
    (Kone, 20. septembar 2017 14:46)

    # Link komentara

  184. Njegovi su se odrekli srpske krune kada su nas uveli u kolo zvano Jugoslavija, i proterali Petrovice sa cetinjskog prestola iako su im pruzili utociste kad su prethodno bezali iz Srbije, i iako su im cuvali odstupnicu kada su bezali preko Albanije. Pre toga su stali uz atentatore Obrenovica i ubice trudne zene. A posle su bili jedina kraljevska kuca koja je napustila svoj narod za vreme rata. Mozete da budete ponovo kraljevi kada opet bude Jugoslavija (na kukovo leto), a sto se srpskog prestola tice - ako ima zivih Karadjordjevica, ima i zivih Obrenovica.
    (Mil'ca, 20. septembar 2017 14:41)

    # Link komentara

  185. Lakse je nahranit jednog kralja nego sto politicki stranaka.
    (ps.BU, 20. septembar 2017 14:40)

    # Link komentara

  186. Ovaj nije dovoljno parazitirao. Kralj je u WW 2 izdao i napustio drzavu, neka mu se sleduje kazna za veleizdaju iz tog vremena pa nek vlada sto se mene tice :)
    I ovi sad vladaju bez glave i mozga :)
    (Grozni, 20. septembar 2017 14:35)

    # Link komentara

  187. @gorki
    Za jednog parazita, prilicno je velikodusan u donacijama.
    (dex, 20. septembar 2017 14:35)

    # Link komentara

  188. Ако му је знање језика највећи грех, онда имамо најбољег престолонаследника.
    О поштовању српског језика говоре они који не знају све падеже и који пишу туђим писмом. Како су смешни ти велики критичари, познаваоци језика и историје, велике патриоте, поготово кад се дохвате пива и ракије.
    (Језик и моралисти, 20. septembar 2017 14:32)

    # Link komentara

  189. i ja sam za Kralja ali...treba nam Kralj!
    Neka se ukljuci u politiku, aktivira svoje pristalice, napravi program ozdravljenja Srbije i pokaze ga javnosti!Od intervjua nema vajde!
    Sigurno je da bi kakva monarhisticka stranka osvojila vise nego neki politicari...necemo da pominjemo imena!
    (izadje na videlo, 20. septembar 2017 14:31)

    # Link komentara

  190. Tako je, uzjaši nas i ti, čoveče plave krvi. Malo nam je što nas jašu ovi sa crvenom. Inače, ovo što kaže da je dvor sazidan od ličnih sredstava kralja Aleksandra, te je tako legitimitet vlasništva "neosporan"... Pa u pravu je, opšte je poznato da su svi kraljevi oduvek radili od 9 do 5, neko u samoposluzi, neko u gradskoj čistoći, pa vremenom stekli novac da kupe rudnike zlata i zidaju dvorove i vile po celoj zemlji. Daleko bilo da su to pare uzete od naroda. Evo, ja sam počeo da radim u trafici i očekujem da kupim akcije rudnika zlata već sledeće godine.
    (Enderman, 20. septembar 2017 14:31)

    # Link komentara

  191. rulja se sprda sa princom i njegovim poznavanjem maternjeg jeziika a kraljevina se pravi za buducnost .sinovi znaju
    (djolefrankfurt, 20. septembar 2017 14:29)

    # Link komentara

  192. sve to sto ste uzeli vam ne pripada, od onog trenutka kad ste potpisali pakt sa hitlerom a zatim i pobegli u london sa ogromnim bogastvom i ostavili narod.
    (marko, 20. septembar 2017 14:29)

    # Link komentara

  193. Pljujete kralja, a niko od vas nije ni ziveo pod monarhijom. Zar je moguce gore od sadasnje situacije? A sad ste jedan pametniji od drugog. Pljujete Vucica, Dacica, Brnabicku ovog onog, niko vam bre ne valja. E pa ja sam veliki zagovornik ustavne monarhije, i ako bih mogao glasati odmah bi glasao DA. Pozdrav iz Slovenije. Molim minuse...
    (brane, 20. septembar 2017 14:27)

    # Link komentara

  194. Monarhija je anahronizam. Sve evropske monarhije su to pro forme. Ne vidim razlog zasto bi mi menjali i ustav i obelezja i silne izmene u papirologiji radili samo da se zovemo kraljevina.
    (z, 20. septembar 2017 14:26)

    # Link komentara

  195. Šta vredi kad narod ne voli njega, pominje neke škole, a nije naučio srpski...
    Uživa u dedinom kompleksu, a ne plaća struju... On je parazit, a ne princ...
    (Gorki, 20. septembar 2017 14:22)

    # Link komentara

  196. Treba probati, od ovog trenutno gore sigurno nece biti. Probali smo komuniste, socijaliste, demokrate sad ove naprednjake. Kod komunista se najbolje zivelo mozda ljudi nisu imali odredjene slobode, ali je vecina pristojno zivela. Najgore je bilo kod socijalista (inace naj gori rezim u istoriji), napredni su odma do njih. Tako da nas nista ne kosta da probamo, bar necemo bacati pare na izbor predsednika svake 4 godine.
    (ww, 20. septembar 2017 14:22)

    # Link komentara

  197. Ja sam monarhista, Kalisi je moja kraljica!
    (sNs bot, 20. septembar 2017 14:22)

    # Link komentara

  198. Sve najrazvijenije zemlje su monarhije u Evropi, Danska, Svedska, Holandija, Norveska, Luksemburg, Britanija, Belgija....a sve nerazvijene Republike, Republika Albanija, Republika Moldavija, Republika Bugarska, Republika Srbija...
    (Petar Kralj, 20. septembar 2017 13:26)


    Pa i Nemačka je republika, Austrija, Švajcarska, USA itd. Klasična zamena teze, nisu te zemlje bogate zato što su monarhije, već zato što imaju dobru ekonomiju, a nama ne bi to pomoglo sve i da dobijemo Cara! Nije se primio u narodu i to je to! Da ga je otac pripremio za kralja kako dolikuje, naučio da govori srpski, možda bi ga narod i zavoleo, ovako, džaba!
    (Rani, 20. septembar 2017 14:21)

    # Link komentara

  199. Evo pogodbe, nauči da pričaš srpski bar kao kineski ambasador pa da razmislimo?
    (Kavric, 20. septembar 2017 14:19)

    # Link komentara

  200. Zemlje koje su monarhije su stabilne i prosperitetne demokratije. Primeri su Britanija, Norveška, Danska, Švedska, Holandija...pa i Belgija i Španija.
    ---…--
    Kad imas kolonije pa 500 godina drugi rade dzabe za tebe,kad svo zlato i dijamanti dodju tebi,i ostanu,moras biti uspesna drzava da mu oca...
    (3 dimenzije, 20. septembar 2017 14:18)

    # Link komentara

  201. I ovaj se javlja?!!.Da je član plemena Tutsi ovoliko kao on ovde,tečno bi govorio srpski a on nikako da uklaviri.Kakvog oponenta imaju ovi ex-komunisti,večno će vladati samo menjajuci varijacije.
    (nikola, 20. septembar 2017 14:17)

    # Link komentara

  202. Pa da je bio u srbiji od rodjenja znao bi jezik bolje! kao da je to najbitnije. mnogi ovde rofjeni ne znaju jezik pa nikom nista
    (smeh, 20. septembar 2017 14:16)

    # Link komentara

  203. autentični diskretni heroj - kralj u republici
    Краљ који НЕ зна да прича матерњи језик !!!…!!
    (lala, 20. septembar 2017 14:15)

    # Link komentara

  204. Samo ste nam jos Vi falili Vase Kraljevsko Visochanstvo! kao da je u Holandiji ili Engleskojraj, kao da tamo nema rijalitija, LGB parada kriminala, dranja radnichke klase itd. Pravo da Vam kazem Kraljevstvo Broza mi se mnogo vise svidja od Kraljevstva Karadjordjevica i Obrenovica samo smo trebali da ga obesimo zbog Ustava iz &$ zajedno sa srpskim pazhevima koji su mu to dozvolili. Samo Nemanjicima verujem i Vasem cukun cukun koji je lozu i stvorio.
    (zemunac, 20. septembar 2017 14:15)

    # Link komentara

  205. Građani moja, želim da vas kaže da bi aj postajala your king ali ne da se čakamo do Moon of Limbourgh, when monkeys are going to have a haircut! Šifeli!
    (Kaluđer, 20. septembar 2017 14:13)

    # Link komentara

  206. Otac ti je pobegao iz zemje i ostavio je svoj narod. Nemas ti sta da trazis ovde. Moze kralj, ali ne Karadjordjevic!!!
    (Nenad, 20. septembar 2017 14:12)

    # Link komentara

  207. Važi, ali da kralja izaberemo konkursom.

    1.uslov: da zna srpski jezik.
    (Vaš CV ne ispunjava uslove, 20. septembar 2017 14:10)

    # Link komentara

  208. znam afrikance i Grke koji govore bolji srpski od ovog.
    (pame re thryle, 20. septembar 2017 14:08)

    # Link komentara

  209. Takodje su republike i

    Republika Francuska
    Republika Nemacka
    Republika Finska
    Republika Austrija
    Republika Italija

    Sve same siromasne zemlje
    (Mile, 20. septembar 2017 14:07)

    # Link komentara

  210. Samo je on falio na politickoj sceni.U kom li on vremenu zivu? Neka budu srecni sto su uopste u ovoj zemlji i sti im je vraceno nesti dto su inace uzeli od naroda.
    (sofija, 20. septembar 2017 14:07)

    # Link komentara

  211. Bez Kralja ne valja!
    (fasader, 20. septembar 2017 14:06)

    # Link komentara

  212. Taman i da hocemo da vratimo srpskog kralja gde da ga nadjemo? Ovaj covek nije Srbin, sta ce nam on? Da necemo mozda kao ostale zemlje oko nas da pocnemo da postavljamo germanske kraljeve?
    (Djenka, 20. septembar 2017 14:04)

    # Link komentara

  213. Zanimljivo, smeta vam sto kralj ne priča srpski a ne smeta vam sto vlast krade i laze narod već decenijama. Možda Srbi i zaslužuju vucica?
    (Mrtvac, 20. septembar 2017 14:03)

    # Link komentara

  214. Pa opet da zapali u London ako se zarati
    (Lazni Brkajlo, 20. septembar 2017 14:02)

    # Link komentara

  215. meni su crveni draži.
    (Tata Mata, 20. septembar 2017 14:01)

    # Link komentara

  216. nek nauci prvo srpski.jezik a onda cemo mozda da razmislimo o monarhiji...
    (Danilo, 20. septembar 2017 14:01)

    # Link komentara

  217. Princ se postaje rođenjem, ali kralj mora da se proglasi.Ovoga rođeni otac nije hteo da proizvede za kralja.
    (Istorija nije juče nastala, 20. septembar 2017 14:00)

    # Link komentara

  218. Slažem se sa Acom da je monarhija rešenje, samo ja da budem kralj.
    (Anke, 20. septembar 2017 13:59)

    # Link komentara

  219. Boricemo se za monarhiju dok u nama ima zivota!
    (Nikola Pavlovic, 20. septembar 2017 13:59)

    # Link komentara

  220. Bilo bi verovatno ovde bolje svima da tako i bude. Bar neki kontinuitet da imamo jedno 150 sledečih godina. Ovako, dok ovi dobiju na izborima, pa oni dobiju i proglase da ovi ništa nisu ni radili ni valjali, pa sve ispočetka a onda opet dobiju ovi koji one proglase za štetočine beskorisne... muke žive. Ako imamo monarhiju i ne smeta političarima koji se onda bave svojim poslovima i svi mogu uvek da dobiju pitanje "odozgo" - to je druga stvar.
    (Simon, 20. septembar 2017 13:59)

    # Link komentara

  221. Samo nam još on fali.
    (Neko123, 20. septembar 2017 13:58)

    # Link komentara

  222. Mozda je i u pravu. Gde su Obrenovici? Gde su Nemanjici? Vasi su vec imali prilike da se pokazu. Ne racunajuci Kralja Petra, svi ste podbacili.
    (SMRT FASIZMU!, 20. septembar 2017 13:58)

    # Link komentara

  223. "Gradjanin Aleksandar" hteli ste reci...
    (Radomir, 20. septembar 2017 13:57)

    # Link komentara

  224. Koji kralj? Ciji kralj? Niste vi dzabe bili proterani. Ne znas ni srpaki jezik da pricas, bruko jedna! Ti i Vuk Draskovic da se uhvatite pod ruku pa urlajte o kralju kolko hocete. Moj kralj nisi. Uf...kako sam se iznervirao sad kad sam ovo procitao!
    (Nizdis, 20. septembar 2017 13:56)

    # Link komentara

  225. Moze, ali prvo da se uradi jedan test poznavanja maternjeg (srpskog) jezika, bez ijedne greske...
    (eng, 20. septembar 2017 13:55)

    # Link komentara

  226. Zemlje koje su monarhije su stabilne i prosperitetne demokratije. Primeri su Britanija, Norveška, Danska, Švedska, Holandija...pa i Belgija i Španija. Ali Srbija je odavno postala republika, a da bi to gradjani ponovo prihvatili budući kralj bi morao pre svega da govori srpski jezik, da mu porodica , sinovi i unuci žive , rade i doprinose u zemlji , da bude aktivan na domaćoj sceni i unapredjuje medjunarodnu saradnju i odnose sa drugim zemljama i monarhijama. Nažalost naš "prestolonaslednik" malo od toga čini , niti ispunjava kriterijume.
    (Čiča Miloje, 20. septembar 2017 13:53)

    # Link komentara

  227. ne svidja nam se sta vidimo ali ni sta cujemo narocito kad ti progovoris....
    (miki, 20. septembar 2017 13:41)

    # Link komentara

  228. Ja sam za povratak parlamentarne monarhije ali da na njeno celo dodje neko drugi.Jednostavno covek se kompromitovao.Nije za kralja,nema tu licnost,nedopustivo je da zivi 20 godina ovde i da jedva zna srpski i da ga njevova zena Grkinja tecnije govori.Znaci neko od naslednika,ima 3 sina ili neko od potomaka kneza Tomislava Karadjordjevica,samo ne Aleksandar.
    (mild, 20. septembar 2017 13:39)

    # Link komentara

  229. Ja sam z vami, reče naš kralj onomad :-)
    (milan, 20. septembar 2017 13:34)

    # Link komentara

  230. samo republika!
    (stiv, 20. septembar 2017 13:31)

    # Link komentara

  231. Odlican intervju, ovakav covek treba da vodi zemlju, zna engleski zna da se ponasa i kako svet funkcionise za razliku od Dacica, Vulina, Palme..... sve sami ekseprti sto unistise Srbiju. Da Hrvati ili Slovenci imaju monarhiju vratili bi je odma. Sve najrazvijenije zemlje su monarhije u Evropi, Danska, Svedska, Holandija, Norveska, Luksemburg, Britanija, Belgija....a sve nerazvijene Republike, Republika Albanija, Republika Moldavija, Republika Bugarska, Republika Srbija...
    (Petar Kralj, 20. septembar 2017 13:26)

    # Link komentara

  232. realna prica je da postanemo monarhija. svi bi morali da saradjuju, nema licnih interesa
    (awacs, 20. septembar 2017 13:17)

    # Link komentara

  233. Ахахахахахахахаха
    (оће то, 20. septembar 2017 13:16)

    # Link komentara

  234. Kakva dijabola. Pa stomak mi se prevrnuo cim sam ga video...On se nudi...
    (Bekrija i Delija, 20. septembar 2017 13:15)

    # Link komentara

  235. Bez Kralja nevalja.Crveni pokradose Boga ostala je jos samo hrana za bebe.
    (Schaumburg Illinois, 20. septembar 2017 13:14)

    # Link komentara