1. @cinik: Hrvatska je u EU ušla nakon 9 godina krvavih pregovor, uz blokade i podmetanje klipova od strane Slovenije. Osim toga razvijenost institucija u HR i SRB uopće se ne može usporediti. No ono najvažnije, Hrvatska je otpočetka i cijelo vrijeme bila bezrezervno opredijeljena za euroatlantske integracije, nije bilo gledanja malo u Brisel, malo u Moskvu. EU ne voli kad se sjedi na dvije stolice, jer to upućuje na tešku hipokriziju. I naravno NATO: to je uslov za sve bivše komunističke zemlje i bez pristupanja NATO nijedna bivša "socijalistička" zemlja nije mogla ući u EU.
    (point_of_sale, 22. jun 2017 20:20)

    # Link komentara

  2. EU oseća svoje slabosti sve više, finansiraće na kraju ono što su nazvali Velikom Srbijom, ustalom kad su pa nešto drugačije umeli da smisle (mada Srbe više zanimaju privatne televizije, mašine, fabrike i keš, ako i pre 30 godina).
    (samo da neko ne podvali jogurt, 22. jun 2017 16:32)

    # Link komentara

  3. @cinik...srbiju nece primiti nikada.mozda za 15 godina kao nekog spoljneg clana.posle svih lomova u eu i pregrupisanja koja su u toku i tek im slede, poslednje sto ih zanima je jos jedna raspala korumpirana drzava. cak i da srbija nije ekspozitura kgb rusije i da ima definisane granice ,nema probleme sa susednim zemljama,da ima nekakvu komandnu ekonomiju koja funkcionise ala belorusija...hrvatska je usla zato sto ima izlaz na more,clan je nato i mozda necemu i posluze. kome treba tzv drzava gde tzv vlast,bilo ona tzv demokratska ili ova napredna, 17 godina nisu u stanju da izgrade obican autoput?
    (Babangida, 22. jun 2017 15:30)

    # Link komentara

  4. Slozio bih se sa analizom da u njoj nije prisutna jedna doza licemernog distanciranja i obigravanja oko cinjenica. U smislu "mi ni luk jeli, ni luk mirisali" .. To ko su i sta su Haradinaj i Taci je svima, pa i EU poznato odavno.. A takvi su ipak dovedeni za pregovaracki sto . Ne znam sta je bio cilj toga, potpuno ponizenje Srbije ili miniranje razgovora, koji nam je svima potreban, nikad potrebniji..

    Ovako, naknadno moralisanje, otkrivanje tople vode iritira. Cak i ljude liberalnih shvatanja.
    (Vuk, 22. jun 2017 15:27)

    # Link komentara

  5. "i ističu da Zapad trenutno ne zna šta će s Kosovom." - pa to je vase cedo, rodilo se, ljuljajte ga sad!
    (ne zelim u eu, 22. jun 2017 15:23)

    # Link komentara

  6. Sve dok se Evropom upravlja iz Berlina nema blagostanja i napretka za kontinent,a pogotovo za Balkan.Sve balkanske vlade su marionetski-autokratske,a konci se vuku u Berlinu.
     (globus, 22. jun 2017 14:59)

    # Link komentara

  7. Odlična i nadasve realna analiza.
    (Ona, 22. jun 2017 14:42)

    # Link komentara

  8. Zasto nas nazivaju "zapadni Balkan"? Ta rec nije bas omiljena nigde na zapadu i predstavlja losu reklamu. Nzn zasto ne kazu "JI Evropa" , ako bas imaju potrebe za sirom geografijom?
    Jeste inace smesno da su primili Hr u Eu a sa Srbijom odugovlace?
     (C i n i k, 22. jun 2017 14:38)

    # Link komentara

  9. Loša, površna i pristrana analiza.
    (kemo, 22. jun 2017 14:23)

    # Link komentara