1. Kakve veze ima Trampov primitizam na svakom koraku sa izborima u Rusiji i Putinom.
    Da je Rusija neka demokratska drzava Putin bi posle 2 mandata otisao u istoriju i ne bi mogao da se ponovo kandiduje. Nego diktaotr promenio ustav uz pomoc parlamenta pa tako sada moze da bude predsednick kandidat i 10 tak i vise puta. Verovatno bi i Bil Klinton bio jos predsednik SAD da je uradio i mogoa da uradi onsto sto je uradio Putin u Rusiji.
    (bbb, 27. maj 2017 16:10)

    # Link komentara

  2. Ovo je ugao gledanja anti-Trump medija u Americi. Trump je zapavo postupio planski, pametno, u interesu US poreskog obveznika. EU bi da ima zagarantovanu i besplatnu zastitu, a Trump je dao jasnu poruku, ipak cete morati najpre da platite.
    (Radojko, 27. maj 2017 11:07)

    # Link komentara

  3. To su ovi kojima ne smeta kada se Junker tetura i laprda mrtav pijan, ali je to što se Tramp nekim malo neoubičajenim stilom rukovao sa Makronom ili gestom zamolio, a ne "odgurnuo" premijera Crne Gore da ga pusti da prođe tamo gde je po protokolu trebalo da stoji, "šokantno"? Ćao, drugovi Francuzi, NATO će biti jači bez vas i Nemaca, odnosno, pete kolone, a pare ćete dati kao bele lale :))
     (EU Citizen, 27. maj 2017 11:04)

    # Link komentara

  4. Ali ova propaganda oko Putina, pa zar je narod stvarno toliko glup. Putin se predstavlja kao neji iskonsko zlo koje vreba iz mraka.
     (N4, 27. maj 2017 08:59)

    # Link komentara

  5. vest preuzeta sa CNN-a.
     (Miki, 27. maj 2017 07:32)

    # Link komentara

  6. NATO je nešto nalik uličnoj bandi. Imaju jakog vođu koji se na to mesto uspentrao baš zahvaljujući svojoj snazi koju je prvo denonstrirao nad članovima bande, par zamenika i gomilu sitnih kriminalaca koje vođa disciplinuje tako što dohvate nekog jadnika i ubiju boga u njemu. E sad je vođa skapirao da ga kriminalna moć ne zanima previše već da mu je fokus interesovanja u novcu, u još mnogo novca pa sad počinje da reketira i sitnije članove svoje bande. A fokus interesovanja mu je na novcu jer ga pritiskaju i ucenjuju članovi jedne druge bande - bankarske. To su relacije koje Tramp odlično razume i u kojima je ceo svoj život pa sad ne bi trebali da se čudimo što okolo deli vrele šamare. Politika je mrtva još od pada berlinskog zida, ovo sada je surovi biznis političkim sredstvima gde je jedini cilj novac.
    (Tramp je vođa kriminalne bande a ne predsednik, 27. maj 2017 07:29)

    # Link komentara

  7. ah,ta nikada do kraja nedokuciva rusko-francuska veza...jedini veci rusi od srba u evropi....francuzi
    (italo disco, 27. maj 2017 00:55)

    # Link komentara

  8. Pa onda neka evropske zemlje izbace SAD iz NATO i rešen problem.
    (predlog, 26. maj 2017 21:33)

    Mislim da ste u pravu. ovo je kraj NATO-a i početak stvaranja EU vojske.
    (zg232, 27. maj 2017 00:09)

    # Link komentara

  9. Hariman, a ne Harin Truman.
    (Čemere Zoltan, 26. maj 2017 23:52)

    # Link komentara

  10. "većini ostalih sagovornika Tramp je tražio ogromnu količinu novca, za plaćanje NATO"...….. "ušao u sukob sa starim američkim saveznicima "


    Znači kad tražiš pare odma' je to sukob...ma jok on će da vam finansira NATO koji je prepun EU birokrata...
    (LOL, 26. maj 2017 22:54)

    # Link komentara

  11. Pa resenje je veoma jednostavno: ukinite NATO :)
    (zika, 26. maj 2017 22:37)

    # Link komentara

  12. Gde su ona zlatna vremena pristojnih ljudi, pristojnih političara? Sada, ako hoćeš nešto da kažeš i budeš saslušan, moraš da imaš bombu i praviš nuklearne probe. Elite i Narod su postali pojmovi za sebe...Putin i Tramp. Bravo jedan, bravo drugi - to je ono što stalno slušamo. Da li je svima jasno da nije moguće početi rat ako se ne napravi dovoljno animoziteta koji u jednom momentu prelazi u otvorenu mržnju, a tada razlog više i nije važan. Setimo se raspada Jugoslavije - prvo je radila psihologija, zatim nemiri sa ogromnom mržnjom, potom eksplozija ubijanja. Mislim da direktni Tramp, kao predsednik, kao bogat pojedinac i predstavnik vrlo moćne sile, svojim postupcima u Evropi i svetu ne doprinosi psihologiji mira...on može biti u pravu, ali to mu NE DAJE PRAVO da se ponaša kao nadrndani sitni činovnik u opštini. Ne vidim do sada ni jednu pametnu izjavu doraslu Kenediju, Karteru, Džefersonu...Prerazočarani svet je za Hitlerom u Nemačkoj išao kao hipnotisan...bojim se da Tramp u nama budi vrlo niske strasti, a to nikada nije krenulo, još manje završilo na dobro naroda...kad mu ponestane i ovo malo prostih rečenica, mogao bi da progovori kao i svaki kauboj...oružjem. Tada će i najpametniji da zaćute i biće kasno.
    (Plač i jad, 26. maj 2017 22:13)

    # Link komentara

  13. Poredjenje SAD i Rusije moguce je... u crtanim filmovima
    (Fake News, 26. maj 2017 22:07)

    # Link komentara

  14. NATO je pre svega bio stvoren da poraženu Nemačku veže uz SAD i spreči je da vodi svoju realpolitiku i ponovo zadominira evropom, hladni rat se vodio izmedju SAD i SSSR-a, a ne NATO i SSSR, čak šta više nuklearni kišobran i američke trupe kao pravo da se umešaju u eventualni rat u evropi jeste ono što je deo hladnoratovske strategije gde su obe strane izbegavale takozvano vruće angažovanje na tlu evrope i uvek poštovale princip nepovredivosti granica država, čak i kada bi došlo do raznih oblika okupacije. Dobar deo gornjeg danas ne postoji, princip nepovredivosti granica, NATO je korišćen za napad a ne kao mehanizam koji dozvoljava objedinjavanje snaga u slučaju napada,SAD sve više kreću vojno bez njega i uprkos njemu tako da mu se danas postavlja pitanje finansiranja. Ne treba biti genije pa videti da se radi o izlaznoj strategiji SAD za NATO, ni jedna strategija nije strategija ukoliko ne postoji izlaz. Još će na kraju da im kažu, sami ste krivi za NATO, što ga niste finansirali ako vam je važan, rekli smo vam milion puta.
    (NATO ostaje bez para a onda može svašta da bude, 26. maj 2017 21:39)

    # Link komentara

  15. Pa onda neka evropske zemlje izbace SAD iz NATO i rešen problem.
    (predlog, 26. maj 2017 21:33)

    # Link komentara

  16. Što se tiče S.Arabije, nije tačno da je bilo lepo i glatko, potipisani veliki sporazumi. SA je morala da kupi naoružanja u vrednosti od 360 milijardi dolara. Za uzvrat Amerika je odustala od tužbe protiv SA zbog 9/11 (prethodnih godinu dana su pripremali terean tako sto su se setili da nisu Irak i Avganistan krivi za 9/11, nego SA). Znači bahato, ucena i daj pare bilo je i u SA.
    (kap.dragan, 26. maj 2017 21:28)

    # Link komentara

  17. malo je reci da mi je drago!!!
     (kosmajac, 26. maj 2017 21:25)

    # Link komentara

  18. Ma samo opušteno," vanzemaljci " će rješiti stvar.
    (t67, 26. maj 2017 21:17)

    # Link komentara

  19. ode nato
     (bbhs, 26. maj 2017 21:09)

    # Link komentara

  20. Dakle, amerika je garant evropske sigurnosti? Toliko zemalja u toj Evropi a da nije amerike, eto svi bi propali... Jadna si Evropo.
     (Zacudjeni u zemlji cuda, 26. maj 2017 21:04)

    # Link komentara

  21. Samo nek Evropa nastavi da im se ulizuje, i ispada glupa.
    (Nikola, 26. maj 2017 20:45)

    # Link komentara

  22. Sta god mislili o Trampu covek je samo trazio pare za koje su oni potpisali da ce dati. Drugo umesto da napaduju Trampa na nekim drugim realnijim frontovima na kojima Tramp im daje otvorenu priliku (ekologija, zdravstvo, Sirija) samo ponavljaju Rusija, Rusija, Rusija sto Tramp lagano moze da preokrene u svoju korist posto je u pitanju retorka HRT-a i RTS devedestih (lov na vestice, bez supstance).
    (Banat, 26. maj 2017 20:43)

    # Link komentara

  23. klasican kauboj. sirovina bez kulture i tradicije.
     (bikkojisedi, 26. maj 2017 20:41)

    # Link komentara

  24. Putin i B92 se raduju ;-)
     (Svetozar, 26. maj 2017 20:41)

    # Link komentara

  25. najzanimljivije od svega ovde je taj zilionski ugovor o prodaju oruzja SA. kome ide to oruzje zaista, i na kome ce ga potrositi?
     (antibiotik, 26. maj 2017 20:36)

    # Link komentara

  26. pa nikada se nisu pominjala ljudska prava u sudijskoj arabiji, sta je sad problem??
     (antibiotik, 26. maj 2017 20:28)

    # Link komentara

  27. * Da li
    (Marko, 26. maj 2017 20:24)

    # Link komentara

  28. Tramp je u pravu! Nije podmukao nego je direktan!
    (Saša, 26. maj 2017 20:22)

    # Link komentara

  29. Pa amerika je toliko totalno prejaka da njihov predsednik može da radi gde, kako i šta god hoće i da ga za sve baš briga. ja jesam rusofil,i tu jeste Putin malo mrdnuo, ali totalna je premoć i bogatstvo amerike.To svet još nije video. Odakle znam? Ko je u prilici, ko jednom vidi ameriku i to bogatstvo, svakome je jasno. Dosta zabluda!
     (objektivan, 26. maj 2017 20:17)

    # Link komentara

  30. Da mi je znati ko piše ove propagandne tekstove? Bez obzira na medije kojima veruje čak 15% stanovništva Trapu daje podršku mnogo više ljudi nego pre. Ovo sve nema veze sa istinom pa nije Rusija nikakav problem.
     (objektivno, 26. maj 2017 20:14)

    # Link komentara

  31. Zasto bi se Putin radovao? Nato i Trampova poseta evropi nemaju dodirnih tacaka sa rusijom.
    (Nikki, 26. maj 2017 20:06)

    # Link komentara

  32. Ljudima mora da bude jasno da ni V. Putin ni Donald Tramp ne mogu vladati sami. Oni su samo personifikacija jedne politike - i bez Putina bi se nastavila ista politika jer iza nje stoje ruske privredne i finansijske elite, bas kao sto jedan, sada vec vecinski deo, privredne elite USA stoji iza politike koju personalizuje Tramp. Anglosaksonci su videli da projekat neoliberalne globalizacije nije uspeo i izvlace se iz njega. USA je neophodan jak dolar da bi duznike u USA dolarima drzao pod kontrolom i cenu nafte dole. Da bi se podigla privreda sa jakom domacom valutom neophodne su carine na uvoznu robu. Zato ce one sigurno biti uvedene na automobile iz Evrope, ne samo nemacke. USA sada zaista nema izbora, to ce se sigurno desiti. Geopoliticka steta po USA je vec nacinjena ali ce i doci do povlacenja zapadnog sveta u homogenije i realnije zone uticaja. Neoliberalizam je propao iz jednog prostog razloga: bogati igraci nisu spremni da pravedno dele tehnologije u svojim zonama uticaja vec im zone uticaja sluze za eksploataciju prirodnih i ljudskih resursa sto za posledicu ima potpuni kolaps manjih i privredno slabijih drzava a to opet znaci kolaps trzista velikih i bogatih. Tako moze 20-30 godina ali ne duze. Zapad je takodje potcenio pre svih Kinu ali i Rusiju i Indiju i njihove civilizacjske krugove. Te tri civilizacije pokazuju da su sposobne za opstanak i razvoj na ovoj planeti a imaju vise i prirodnih i ljudskih resursa od zapadnog sveta. Zivimo u zanimljivim vremenima.
    (Deus, 26. maj 2017 20:03)

    # Link komentara

  33. Bravo Tramp
    (Milan misic, 26. maj 2017 19:50)

    # Link komentara