1. Razlog zbog cega Gruevski ima pozitivan spin u Srbiji je upravo Aleksandar Vucic koji po njegovom modelu zeli da od Srbije napravi isto sto je Gruevski sa njegovim kumom napravio u Makedoniji. Privatizovao celu drzavu covek a Srbi ga brane, neverovatno.
    (Mirko, 30. april 2017 10:39)

    # Link komentara

  2. Mi smo jos dobro prosli.Steta sto Sloba nije na vreme shvatio situaciju i predlozio podelu Kosova,da se zadrze delovi sa srpskim stanovnistvom i da se prodje bez zrtava.
    (laki78, 30. april 2017 09:22)

    # Link komentara

  3. Odakle ideja medju Srbima da Amerika podrzava formiranje "velike Albanije" na Balkanu? Ta potpuno netacna fliskula je u stvari deo Rusofilske propagande na Balkanu, one iste koja je dovela do ratova 90tih i sluzi za raspurivanje anti-zapadne histerije sa zeljom da se izazovu etnicki sukobi.
    (Stru, 30. april 2017 06:57)

    # Link komentara

  4. Neko spomenu grupu zemalja gde su Ameri na ovaj ili onal nacin intervenisali: Irak, Sirija, Libija, Ukraina, Somalija,itd itd i Jugoslavija. Sta da covek kaze? Zaista smo svi zavrsili u "elitnom" drustvu i taj imidz se nece oprati jos duuugo duuugo. I sada treba da ubedjujemo mlade da je tu kao ipak neka perspektiva i da ne idu u inostranstvo za boljim zivotom. A tamo opet, kad te pitaju odakle si, odmah te trpaju u ovu gornju grupu (a ne u grupu sa Teslom ili Djokovicem, sto mnogi misle!)i gledaju te sa sazaljenjem. E moja boranijo sa Balkana!
    (gagi, 30. april 2017 06:23)

    # Link komentara

  5. Biće kao 2001 kad su ameri zapretili pa su Makedonci morali da obustave akciju hapšenja terorista a američka 101 airborne došla i odvezla albance sa sve oružjem (koji su pretili da će granatirati Skopje) na sever mkd i kosovo. Siroti Makedonci... a mi, da se nije kosovo otcepilo sada bi u vladi u Beogradu sedelo bar 60% albanaca. I da nam "vrate" kosovo, na naših sedam miliona, dolazi dva i po miliona albanaca koji bi svi do jednog glasali za svoje. Mislite o tome, možda nemamo deo teritorije ali neku vrstu nezavisnosti imamo, svakako veće nego MKD!
    (infidel, 29. april 2017 19:42)
    Apsolutno tačno i realno. Ogromne probleme imamo i sa par desetina hiljada organizovanih Albanaca u Bujanovcu i okolini. Budimo realni, zadržimo ovu nezavisnost i spasimo ostatak Srbije
    (lepo rečeno, 30. april 2017 05:10)

    # Link komentara

  6. Vala, samo vi pisete svakodnevno da ce biti rata u Makedoniji i o Velikoj Albaniji.. Nigdje drugo ne vidjam te naslove. Ostali mediji iz drugih drzava pisu objektivno, samo cinjenice, samo ono sto se fkt desava..
    (Bosanac, 30. april 2017 00:44)

    # Link komentara

  7. Vi Srbi kao da ne znate da je VMRO( Gruevski) Vas najgori neprijetelj. Priznao kosovo, UNESKO lagano prihvatio, sve kontra Vas, ali Vama to nista Vi ne gledate sta se radilo u Makedoniji zadnjih 11 godina, koliko je pokradeno, koliko partizirano, koliko je drzava napravljena MAFIJASKA. Vama je bitno da Vi sve znate, da ce Albanci preuzeti Makedoniju(koju Vi obozavate). Jednostavno gledajte Vase dvoriste, jer zaista pojma nemate sta se desava u Makedoniji i kako taj jadni narod zivi. Pozdrav!
    (cionizam, 29. april 2017 20:18)

    Ma samo opusteno. Nama nije bitno sta radite sa svojom zemljom. Ako mislis da ce ti biti bolje sa Albancima kao konstitutivnim narodom onda samo napred. Uzivaj.
    (ej bre, 30. april 2017 00:03)

    # Link komentara

  8. Ma jok poslace ameri Trampa da sredi stanje u Makedoniji. SAD salju coveka koji je u njihovoj administraciji prosao brojne funkcije i poznaje situaciju na terenu. Covek je rodom iz drzave koja ima 10x vise stanovnika nego cela makedonija. Ajmo malo skromnosti, mozemo mi sebi davati koliko hocemo na vaznosti ali treba imati meru koliko toliko. Najlakse je pljuvati na ameriku ali je to defakto drzava u kojoj i meksikanac i portugalac i nemac i srbin i hrvat zive pod jednom zastavom. To je demokratija na koju se treba ugledati. Mi u odnosu na njih imamo maltene ciste etnicke drzave a ne uspevamo da budemo jedinstveni ni u cemu. Posle su nam oni krivi. Bas...
    (Gorana, 29. april 2017 23:55)

    # Link komentara

  9. Mogli ste staviti preciznije: Stiže Šumar.
    (sparky, 29. april 2017 23:48)

    # Link komentara

  10. Albaanci imaju jeftiniju ponudu što se tiče kontrole na balkanu i uživaju podršku, ne traže ništa drugo osim da naprave nacionalnu državu za koju se kunu da je pod uticajem zapada. Onog trenutka kada budu podigli cenu usluge ili odstupe od obećanja, proći će ko bliski istok ili gore (ubijaće ih dronovima ako treba ko Izraelci svoj komšiluk), ali dokle god su jeftini (to jest račun plaća neko drugi) niko im ništa sa zapada neće reći. Kako to izgleda u primeni, pa ljudska prava su geto u kome surovost zakona samo trenutno popušta,a demokratija evandjelistički čin predaje imperiji SAD čime se postiže bezgrešnost u jednoj bespogovornoj podredjenosti i neugrožavanju interesa SAD kroz večnu zavisnost.
    (eve me a tebe, 29. april 2017 23:37)

    # Link komentara

  11. Svako misli da zna sta se desava, ali jedno je sigurno nece na dobro zavrsiti. Cim su amerikanci prste umjesali miran rasplet se ne nazire. Po meni jedini izlaz da sam na mjestu trenutne vlasti je privodjenje svih ucesnika od prije dvije noci. Rulju sa fantomkama za izazivanje nereda, unistavanje javne imovine i fizickog napada, kao i Zaeva, Dzeferija i ostale poslanike za nasilno rusenje vlasti i pokusaj drzavnog udara. Sve ih pohapsiti, poslati pred sud i onda organizovati izbore a amerikanci neka podrzavaju koga hoce.
    (parabola, 29. april 2017 23:21)

    # Link komentara

  12. Neka se krčkaju sami, dobiće nekorumpiranog predsednika izabranog u Vašingtonu i živeće srećno do kraja života.
    (Mrki, 29. april 2017 22:52)

    # Link komentara

  13. Ambasada SAD rekla dovoljno. Oni ce nastaviti saradjnju sa Dzaferom. Ja mislio da sa ambasadama saradjuje ministarstvo spoljnih dela, i premijer. Sta ima predsednik skupstine da saradjuje sa ambasadom. On je samo prvi medju jednakima u telu koje se zove Sobranje. U demokratskom sistemu skupstina ima zakonodavnu vlast, a ne egzekutivnu.

    A sto se tice Makedonaca, trazili ste gledajte. Nije ni nama lako bilo kad ste priznali KiM, ali je to bilo u vasem interesu. Sad nastavite sa svojim interesom nadalje. Ne mozemo da se pozivamo na bratstvo kad samo vama treba pomoc.

    P.S. Ista poruka i Crnogorcima, uz dodatak Srecno! Valjda se tako ljudi koji silaze u rudnik pozdravljaju :)
    (pseudo_slucajno, 29. april 2017 22:22)

    # Link komentara

  14. Ma srediće to ameri.
    (Mrki, 29. april 2017 21:42)

    # Link komentara

  15. E, ako stize amerikanac, crno vam se pise Makedonci.
    Amerika podrzava samo teroriste, a to su u vasem slucaju, siptari. Vi koji zelite da sacuvate svoju zemlju i svoj narod, nemate cemu da se nadate.
    (Pavle, 29. april 2017 21:25)

    # Link komentara

  16. @Vi Srbi kao da ne znate da je VMRO( Gruevski) Vas najgori neprijetelj. Priznao kosovo, UNESKO lagano prihvatio, sve kontra Vas, ali Vama to nista Vi ne gledate sta se radilo u Makedoniji zadnjih 11 godina, koliko je pokradeno, koliko partizirano, koliko je drzava napravljena MAFIJASKA. Vama je bitno da Vi sve znate, da ce Albanci preuzeti Makedoniju(koju Vi obozavate). Jednostavno gledajte Vase dvoriste, jer zaista pojma nemate sta se desava u Makedoniji i kako taj jadni narod zivi. Pozdrav!
    (cionizam, 29. april 2017 20:18)
    Evo ja sam Srbin koji zivi u Mkd i zna sta se desava. Ne siri dezinformacije. Pobednicka makedonska partija mora da koalicira sa pobednickom albanskom partijom, Grujevski je pobedio na izborima ali ne moze da formira vladu sa DUI-em posto ne prihvata tiransku platformu koja je na mala vrata progurana nakon izbora. Zaev je to normalno zarad vlasti prihvatio. Pusti price da Grujevski nije prihvatio samo SJO, to je albanska propaganda. Sto se tice Kosova, mislite da je VMRO hteo to? Zna se da instrukcije dolaze iz americke ambasade u Skoplju koja lici na bazu i zna se da ako ne daju podrsku Kosovu izbice raznorazni teroristicki napadi po Mkd. Plate u Makedoniji su iste kao i u Srbiji cak mozda i vece, a mesecni troskovi gradjana(komunalije prosek 100e, dizel 100din/L, registracije 200e , taksi prosek 220din, namirnice, itd.) su duplo ili troduplo jeftinije nego u Srbiji. Zaduzenost Makedoniji najmanja od svih zemalja bivse Ex Yu
    (., 29. april 2017 21:20)

    # Link komentara

  17. Inače, zamenik pomoćnika američkog državnog sekretara za Evropu i Evroaziju Hojt Brajan Ji dolazi sutra u dvodnevnu posetu Makedoniji....

    Dobro nisu cuvara parkinga poslali...
    (OMG, 29. april 2017 21:17)

    # Link komentara

  18. @jos samo da gospodin koji je izgubio na izborima napusti vlast i bice dobro.
    (Agitprop, 29. april 2017 19:38)
    Mislis na Zaeva? Grujevski je dobio izbore ali nije mogao da napravi koaliciji sa Albancima( koju po dogovoru iz 2001 mora) zato sto nije hteo da prihvati tiransku platformu. Zaev je pristao na sve zahteve Albanaca.
    (., 29. april 2017 21:06)

    # Link komentara

  19. Americka administracija ce brzo stabilizovati prilike u Makedoniji, narod zna da je drzavna korupcija u Makedoniji bio predmet istrage i stranih zapadnih drzava i njihovih obavjestajnih struktura koje imaju podatke o stepenu korupcije u drzavnoj administraciji Makedonije. Mislim da ce za izvodjenje pred sud grujevskog i Ivanova biti neophodno ukljuciti i medjunarodno tuzilastvo. Ta korupcionarska struktura je bila spremna da izazove i gradjanski rat i unistenje drzave Makedonije kao multietnicke drzave za rad njihovih privatnih interesa i prikrivanje pocinjenog kriminala. Naravno da su aspirante za tu kriminalnu strategiju pronasli u Moskvi i razumno je da se Amerikanci po tom pitanju angazuju i pomognu gradjanima Makedonije da se iscupaju iz kandzi kriminogenih politicara...tj Ivanova i Grujevskog. Medjunarodna poternica za Gruevskim i Ivanovim bi ih primorala na egzil u Moskvu, a opljackani narod makedonije ce vec naci nacina da od Rusije potrazuje novac koji su njih dvojica prijeneli na Cyparske banke koje su u Vlasnistvu Rusije. Ta korupcionarska klika je indigo preslikani aparat koji je Milosevic patentirao u 90-im. Narod makedonije ih je prezreo, a albanci ce biti jedan od stubova Mekedonske drzavnosti i postojanosti i biti lojalni gradjani te multietnicke i prosperitetne Balkanske drzave. Ratni profiteri nece uspjeti da makedonski i albanski narod uvuku u medjusobni rat, vec ce morati da bjeze iz Makedonije.
    (Samir, 29. april 2017 21:00)

    # Link komentara

  20. Zamenik pomoćnika američkog državnog sekretara za Evropu i Evroaziju Hojt Brajan Ji dolazi sutra u dvodnevnu posetu Makedoniji tokom koje će se sastati sa najvišim zvaničnicima te zemlje.
    Zamenik pomoćnika američkog državnog sekretara za Evropu i Evroaziju.
    Еј.
    (Данило, 29. april 2017 20:55)

    # Link komentara

  21. VAUUUU.Dolazi zamenik nekog podsekretara da resi probleme u zemlji koja je na rubu ratnog stanja.
    U poslednjih 50 godina, gde god da su ti podsekretari dosli da rese unutrasnje probleme jedne suverene drzave izginili su milioni ljudi i nikad do pravog primirja nije doslo. Evo vam primer: Koreja, podeljena na dve, Vijetnam, milioni pobijenih i nikad do prave stabilizicaje i demokracije, Libanon, Afganistan,Jugoslavija, Irak,Libija,Sirija,Ukrajina, izmedju ostalih,i kazite mi u kojoj od tih zemalja vlada realni mir i demokracija?
    (miroslav, 29. april 2017 20:53)

    # Link komentara

  22. "Većina poslanika izabrala je Talata Džaferija za predsednika parlamenta tokom regularne, produžene sednice Sobranja, pred javnošću i medijima. Mi ćemo sa njim sarađivati radi podrške demokratiji u interesu Makedonije", piše u saopštenju američke ambasade....Pametnome dosta!
    (Goran, 29. april 2017 20:53)

    # Link komentara

  23. Stiže zamenik zamenika državnog zvaničnika...kako se sprdaju sa nama a kakva smo zemlja i sila bili. Tito je lepo govorio čuvajte bratstvo i jedinstvo kao zenicu oka svog. Niko nije razumeo veličinu i značenje poruke na pravi način. Sada ćemo robovati do sledeće prilike i razvoja svesti o našem robovskom statusu i naravno rađanja nezaobilaznog revolucionarnog slobodarskog duha.
    (Darko, 29. april 2017 20:52)

    # Link komentara

  24. Licno sam se cuo sa ljudima iz Makedonije i nisu odusevljeni sa idejom velike al. Albanci hoce svoja prava kao i svi drugi ali nekako stalno prevagne na gerilsko ratovanje, ucene, terorizam itd. Lako je lupati samare kad iza tebe stoji sila. Ima mafije u Makedoniji i ona je albanska. Bas kao i na Kosovu. Nisam ljubitelj balkanskih politicara uopsteno ali ovi na Kosovu, u Makedoniji i Albaniji nikome ne trebaju.
    (Predrag, 29. april 2017 20:43)

    # Link komentara

  25. Vi Srbi kao da ne znate da je VMRO( Gruevski) Vas najgori neprijetelj. Priznao kosovo, UNESKO lagano prihvatio, sve kontra Vas, ali Vama to nista Vi ne gledate sta se radilo u Makedoniji zadnjih 11 godina, koliko je pokradeno, koliko partizirano, koliko je drzava napravljena MAFIJASKA. Vama je bitno da Vi sve znate, da ce Albanci preuzeti Makedoniju(koju Vi obozavate). Jednostavno gledajte Vase dvoriste, jer zaista pojma nemate sta se desava u Makedoniji i kako taj jadni narod zivi. Pozdrav!
    (cionizam, 29. april 2017 20:18)

    # Link komentara

  26. Podrška narodu Makedonije! NE Velikoj Albaniji!
    (masinac, 29. april 2017 20:16)

    # Link komentara

  27. "Stiže zvaničnik SAD."
    On će sa ih izvede na pravi put???!!!!!
    (Stiže, 29. april 2017 20:11)

    # Link komentara

  28. kad dodje amer da miri tu pocinje rat.
    (dek, 29. april 2017 20:07)

    # Link komentara

  29. ahahaha zamenik pomocnika sekretara za istocnu evropu ahahaha pa mi smo za njih zadnja rupa zadnje rupe.
    (juge i nece, 29. april 2017 19:58)

    # Link komentara

  30. Stize izaslanik sa domacim zadatkom... cik da ga ne poslusate! Tesko Makedoncima...
    (mlekadzija, 29. april 2017 19:55)

    # Link komentara

  31. ....zamenik pomocnika!!!! i onda se čude uticaju drigih na Balkanu.8
    (Sin lovca na medvede, 29. april 2017 19:52)

    # Link komentara

  32. Stiže zvaničnik iz SAD da donese malo "Demokratije"
    (Gorila, 29. april 2017 19:48)

    # Link komentara

  33. Stize da da instrukcije kako se uvodi demokratija, sloboda govora i bla-bla truć...već vidjeno nekoliko puta.
    (Srbija se umirit' ne može, 29. april 2017 19:43)

    # Link komentara

  34. Biće kao 2001 kad su ameri zapretili pa su Makedonci morali da obustave akciju hapšenja terorista a američka 101 airborne došla i odvezla albance sa sve oružjem (koji su pretili da će granatirati Skopje) na sever mkd i kosovo. Siroti Makedonci... a mi, da se nije kosovo otcepilo sada bi u vladi u Beogradu sedelo bar 60% albanaca. I da nam "vrate" kosovo, na naših sedam miliona, dolazi dva i po miliona albanaca koji bi svi do jednog glasali za svoje. Mislite o tome, možda nemamo deo teritorije ali neku vrstu nezavisnosti imamo, svakako veće nego MKD!
    (infidel, 29. april 2017 19:42)

    # Link komentara

  35. Naslov je rečit. Ni Evropa, ni Rusija nego dolazi vlasnik placa da sredi raju tj. robove.
    (ZokiNS, 29. april 2017 19:42)

    # Link komentara

  36. jos samo da gospodin koji je izgubio na izborima napusti vlast i bice dobro.
    (Agitprop, 29. april 2017 19:38)

    # Link komentara