1. @ (Krkut, 29. april 2017 09:45)
    - Možda ti Rusi koji traže uporište u ovom delu sveta i tih 30% Srba koji vuku na svoju stranu i jesu deo problema za Crnu Goru zbog koga su izabrali opciju ulaska u NATO. I još jedna bitna stvar, u okruženju gde je Hrvatska u NATO, Albanija u NATO, gde Albanci vrebaju svaku priliku da otkinu parče teritorije u zemljama gde žive, članstvo u NATO jeste pravi potez. Zvuči nelogično ulaziti u NATO, u isti vojni savez gde je potencijalni neprijatelj? Pa ne baš. Uvek mi je na umu ona izreka: "ako nisi za stolom, naći ćeš se na stolu". Crna Gora je to shvatila, Srbija na žalost nije. Svaka krizna situacija od interesa za Srbiju u poslednjih 25 godina rešena je na štetu Srbije, kidaju nam komad po komad, a nisam siguran da smo došli do kraja svih problema. Država koja je "sebi prepisala nestajanje kao nacije" izgleda ipak nije Crna Gora nego Srbija. Da li bi bilo tako da se Srbija od prvih kriza u SFRJ okrenula prema NATO? Mi smo se okrenuli prema Rusima koji nam "pomažu" tako kako nam pomažu, uglavnom da sačuvamo ono što više nemamo. Smešno i tragično. Da se razumemo, nemam nikakvo lepo mišljenje o NATO, ali gledajući hladne glave u okruženju u kome smo, članstvo u NATO bilo bi i za Srbiju pametna opcija. Ne da povratimo ono što smo izgubili, za to je kasno, nego da sačuvamo ono što još imamo. Konsolidovati redove i čekati neku sledeću podelu karata u nekoj budućoj generaciji.
    (Zemljoradnik, 29. april 2017 14:48)

    # Link komentara

  2. Ovaj Lajčak je toliko bezobrazan da prelazi sve granice. Sad je odjednom zabrinut što je EU radila kako je radila na Balkanu poslednjih godina. A do sad je radio kao i oni.
     (Kad malo razmislimo ..., 29. april 2017 10:37)

    # Link komentara

  3. Ovo je užasan potez Crne Gore. Nakon što su prodali pola primorja Rusima i ako uzmemo u obzir da 30 odsto stanovnistva se izjasnjava Srbima ne vidim da strateški oni prave pametan potez. Bolje da su bili neutralni jer je reč o maloj zemlji. Ovako ne piše im se dobro u slučaju izbijanja velikog rata. Umesto da budu turistička destinacija koja bi prošla netaknuto ovako su možda sebi prepisali nestajanje kao nacije.
     (Krkut, 29. april 2017 09:45)

    # Link komentara