1. Izgleda da su ovde i tuzilac i istrazni sudija uzeli pare. Zakon kaze da se za pokusaj ubistva ide u zatvor najmanje 5 a najvise 15 godina. Radi se o maloletnim osobama i kao takve bi morale do punoletstva da robijaju u maloletnickom zatvoru a posle budu prebacene u Zabelu, CZ, Mitrovicu ili neki slican ol inkluziv risort.
    (D.POPOVIC, 30. mart 2017 08:56)

    # Link komentara

  2. Premještaj u drugu školu nije rješenje. Roditelji djevojčice trebaju angažovati advokata i na sud kako bi se pokrenuo proces protiv malih monstruma za pokušaj ubistva jer to i jeste. Njihove roditelje takođe kazniti a direktoricu skupa sa nastavnim osobljem koje je donijelo sramotnu odluku u vidu smanjenja vladanja otpustiti.
    (bez_cenzure, 30. mart 2017 08:52)

    # Link komentara

  3. Cini se da potpuno nekriticki i karikaturalno preuzimamo stil sa Zapada,sto u nasoj interpretaciji dovodi do uglavnom potpune bezosecajnosti za ljudska bica oko nas-reci da su ovi ucenici postupili zverski bila bi velika uvreda za ta divna bica,naime za lavove,vukove,ptice.Arcibald je o tome govorio.Rajs.
    (Darko Nikolic, 30. mart 2017 02:13)

    # Link komentara

  4. Kada sam bio u ovom uzrastu, u tom vremenu ovo nije moglo da se desi. Nikako, zapamtite. Prvo tada se dobijala smanjena ocena iz vladanja srazmerno izostancima. Drugo tada su i sami nastavnici znali fizički da kažnjavaju decu. Profesori su lupali šamar dečacima, a kad treba devojčicama pozovu se profesorke, ko je bio drčniji od dečaka, pogotovo u kasnijem uzrastu, pozove se profa fizičkog, koji je obično kršniji čovek, pa kad ga zavali, ne pada mu napamet do kraja polugodišta da pravi sra.nja. Od smanjenja ocene iz vladanja zbog nestašluka smo se čuvali kao đavo od krsta. Lično sam bio jedan od najgorih, kako je Tesla govorio, svaka misao mi je tada bila razorna, ali da ugrozim nekome od školskih život, to mi ni u ludilu nije padalo napamet, koliko god se ne slagao sa tim učenikom. Bio sam i tada svestan koliko je to pogrešno.
    Za neko teže sra.nje, što se podrazumevalo teško oštećenje školske imovine, ili neka povređivanja u tuči, to se znalo, osim štete koju roditelji plate, Kruševac ne gine i ovo je bilo činjenica. Naravno ne pre nego što me ćale polomi od batina, a on je bio obezbeđenje i imao jako tešku ruku.
    Tako bi trebalo i danas. Sa maloletnicima, a oni to i jesu jer si po zakonu dete do 14 godina od tog si maloletnik, u ustanovu kao KPZ Kruševac i to da roditelji plaćaju, a ne država, vrstu izdržavanja kao alimentacija za decu, kao i da tamo država nastavi školovanje sa njima pod posebnim programom i nadzorom, a ne da ih pusti i da ih društvo odbacuje kap nekad>
    (crni, 29. mart 2017 23:00)

    # Link komentara

  5. Pokusaj ubistva. Da je umrla bilo bi ubistvo sa predumisljajem (namerom). Slucaj cist ko suza.
     (Zmiuga loma, 29. mart 2017 20:42)

    # Link komentara

  6. Aha, osmi razred a nisu znali sta kupuju... pa su kupili bas to. Ne znam ko im je i prodao tako nesto. Ja joj ne bih dao da pohadja nastavu u toj skoli dok umobolnike ne smeste u instituciju, a pri tom bih sve tuzio.
    To nije ni dobacivanje, ni tuca, ni nestasluk, to je ozbiljan psihicki poremecaj.
    (Nindza, 29. mart 2017 19:02)

    # Link komentara

  7. drugovi i drugarice...alo druze
     (air srbija, 29. mart 2017 13:36)

    # Link komentara

  8. Posle onog "navijača" koji godinama slobodno diluje drogu, pa prebije čoveka pred kamerama, sud ga po ko zna koji put pusti, onda ga ubiju, pa se vođa mnogo iznervira, šta očekujete? Ovo je slika i prilika sistema koji nas temeljno uništava i to je sve ništa spram onoga što nam se tek sprema.
    (Jovan, 29. mart 2017 13:28)

    # Link komentara

  9. Auuu, rasturise ih kaznom - ipak, mislim, jedinica iz vladanja.. nece se lako od toga oporaviti (sto su pokazali i ponasanjem).
    (Peticar, 29. mart 2017 12:45)

    # Link komentara

  10. Sada ce korpus sektasa iz nevladinog sektora koji mantra o decjim pravima kao i strucnjaci opste prakse u narodu poznati kao psiholozi poceti da trucaju kako sa tom decom treba razgovarati, kako sve to ima dublje korene, kako nisu deca kriva i slicne gluposti. Mi danas zivimo u drzavi u kojoj se sistematski unistava ono sto predstavlja osnovu svakog normalnog i pristojnog drustva a to su: prosveta, zdravstvo i sudstvo. Odavno su zaposleni u tim oblastima ponizeni. Plate u prosveti i zdravstvu su ispod proseka, a sve tri oblasti razjeda korupcija. Dolazimo do one tacke gde se postavlja pitanje da li ce korupcija u tim oblastima moci da se svede na prihvatljiv minimum cak i dobrim zakonskim resenjima koja ce se dosledno primenjivati. Uz sve to vrsnjacko nasilje u skolama je na maksimumu, prevencija izostaje a problemi se resavaju zadovoljenjem administrativnih formi. Izostajanje kazni daje deci poruku da se bilo kakav oblik nasilja isplati jer sankcije izostaju. Moramo da se zapitamo kakvi ce ljudi postati od ove dece? Jer ovo nije nestasluk. Ovo je pokusaj ubistvs. I kome ti roditelji da se obrate? Svaki slican slucaj se minimalizuje a za roditelje deteta koje je bilo zrtva cesto se govori da preuvelicavaju ceo dogadjaj. Tako nastaje zacaran krug bez resenja. I tu se vracamo na pocetak onoga sto sam pisao. Ako gradjanin ne moze da se obrazuje, adekvatno leci i pravdu zadovolji na sudu onda mu je pozicija roba u spostvenoj drzavi zagarantovana. A ka tome se ekspresno krecemo.
     (Silver Surfer, 29. mart 2017 12:44)

    # Link komentara

  11. Pre deset godina su kod mene u srednjoj izbacili dečka iz škole jer u autobusu nije mogao da izdrži pa je mokrio u flašu. Toliko.
    (b, 29. mart 2017 12:37)

    # Link komentara

  12. Ovi sto su dobili keceve iz vladanja obavezno da prijave slucaj Apelacionom sudu ne bi li dobili dvojke.
    (Kiza, 29. mart 2017 12:35)

    # Link komentara

  13. Ovde ispada da ako se pokušaj ubistva (a što ovo jeste) desio u školi onda je škola iznad pravosudnog sistema i dobijate samo ukor ili 1 iz vladanja. Čudi me da mafija nije ovo već iskoristila tako da recimo kada odluči da nekog likvidira odvuče ga uveče u školsko dvorište overi sa dva metka i samo od nastavnog veća dobije jedinicu i ide dalje.
    (Severnjak, 29. mart 2017 12:31)

    # Link komentara

  14. Društveno korisni rad.
    Treba da rambače nekoliko godina po nekoliko sati(da ih ceo Krupanj vidi), menjanje škole, ništa ne menja.
    Sva sreća pa je tragedija izbegnuta.
    (Bobi, 29. mart 2017 12:26)

    # Link komentara

  15. Bilo su oni itekako svesni šta rade a to je pokušaj ubistva. Samo zatvor, ništa drugo.
    (Realista, 29. mart 2017 12:26)

    # Link komentara

  16. @Ja
    Ako želite čvrste dokaze o pokušaju ubistva, kako je navedeno u članku imate:
    -pisana priznanja 4 maloletnika u prisustvu svedoka da su supali "velenizol" u flašicu od 1/2 l i dali svojoj "drugarici" da popije a da joj ništa ne kažu, niti je upozore.
    -Na samom preparatu piše čemu je namenjen i kako se koristi, uz upozorenje da nije za ljude niti za upotrebu koja nije propisana, na srpskom jeziku
    -Izjavu žrtve
    -Ponašanje krivaca posle dela za koje nisu kanjeni
    Četiri maloletnika se svršeno uklapaju u neko od profila koje proučavaju kriminolozi, a namera i čvrsti dokazi postoje, kao i umišljaj (preparat kuplje unapred, nije nađen na ulici).
    Svaki advokat ovu tužbu dobija glat, uz odštetu da se roditelj ova četiri maloletnika zamisle oko svoje dece.
    (Malo o pravu, 29. mart 2017 12:25)

    # Link komentara

  17. Nisu bila svesna a rekli su da su sipali kredu. Da su hteli da se neslano našale kreda bi možda to bilo. Znači da su sakrili istinu i znali šta rade.Sećam se davno da je jedna devojčica na nekom rođendanu pojela kolač u koji je stavljena neka vrsta droge ili stimulansa. I završila u bolnici. Niko nije odgovarao jer se nije desilo u školi a majka je prećutala. U moje vreme su se jedinice iz vladanja dobijale kad imaš veliki broj neopravdanih izostanaka recimo. Ovo je za ozbiljnu akciju bilo roditelja ili lica koja se bave ovakvim problemima u školi, psihologa i ostalih. Inače devojčicu bi trebalo ispisati iz te škole i poslati u drugu a siledžije neka nastave sa jedinicama i trojkama iz vladanja dok ne daj Bože ne naprave nešto što će završiti tragično.
    (tamna je noć, 29. mart 2017 12:25)

    # Link komentara

  18. prosto mora da se donese zakon da se roditelji maloletnika ostro kaznjavaju pa ce veoma brzo da se popravi ponasanje slicne dece, jer u 90% slucajeva su to deca ciji roditelji od njih prave svece "koji nikada tako nesto ne bi uradilo" pa drustvo nema nacina da se izbori sa njima i oni misleci da su nedodirljivi (sto realno i jesu) naprave neko teze krivicno delo.
     (marko, 29. mart 2017 12:21)

    # Link komentara

  19. Ako su ova deca osmi razred znaci da imaju 14 ili 15 godina, a to znaci da su vec krivicno odgovorni i tu treba policija da odradi svoj posao, posto je ovo pokusaj ubistva.
    (Donglai Pei, 29. mart 2017 12:19)

    # Link komentara

  20. Krivicna za pokusaj ubistva, pa ti posle objasnjavaj nekom drugom.
     (Radapciger, 29. mart 2017 12:18)

    # Link komentara

  21. Jedinice iz vladanja? Smešna kazna. Te jedinice će biti popravljene za kraj godine a i ako ne budu popravljene, kažnjenim učenicima neće ništa značiti - i zbog jedinica i zbog onoga što su učinili školskoj drugarici će biti heroji kod velikog broja učenika. Treba ih isključiti iz škole, sa jasnom zabranom prelaska u drugu školu i dalje školovanje im onemogućiti u sledećih pet godinaa. Dokle će škola i društvo da štite maloletnike, buduće odrasle članove našeg društva?
    (Samosvesna gradjanka, 29. mart 2017 12:18)

    # Link komentara

  22. Ne mogu da verujem sta procitah! Jedinica iz vladanja...samo!? Nemam reci...
    (firework, 29. mart 2017 12:14)

    # Link komentara

  23. Ja bi im namerno ostavio jedinicu na kraju osmog razreda pa nek uce celo leto da je poprave ako milse u srednju skolu. Jedinoca iz vladanja nista ne znaci...
    (polo, 29. mart 2017 12:10)

    # Link komentara

  24. @Miljan
    Mene je drugar zviznuo u glavu malim kamenom kad smo imali 13 godina,jer mu nisam dao njegovu loptu posto je morao do odredjenog sata da dodje kuci(imao je strogog oca),a ja sam hteo jos da igramo fudbal.Sutradan ga je otac doveo kod mene u stan da mi se izvini pred svima.Ostali smo dobri drugari.To su bila druga vremena,drugi moral,drugi sistem vrednosti.Sve se to izgubilo danas.
    (KLM, 29. mart 2017 12:08)

    # Link komentara

  25. Znači da je devojčica umrla možda bi ih premestili u drugu školu,ovako samo jedinice iz vladanja?!
     (Wtf, 29. mart 2017 12:08)

    # Link komentara

  26. Čistačici otkaz! Njeno je da čisti, a ne da skuplja dokaze. Ništa se ne bi ni desilo da ona nije umislila da je školski detektiv, nekakva Mis Marpl...

    Ja se sprdam, ali u ovom vilajetu apsurda ovako izgleda mehanizam izvrtanja uloge zločinca, žrtve i vlasti. Pa tako vlast postaje žrtva, žrtva krivac, a zločinci vladaju.
    (CATAPA, 29. mart 2017 12:05)

    # Link komentara

  27. Sva sreća da je taj preparat imao okus, jer da nije danas bismo govorili možda i o ubistvu. Decu treba štititi i od odraslih, ali i od njih samih. Doduše, čini se da su danas deca prezaštićena, i to zloupotrebljavaju. Ovi učenici za ovako nešto se provukli sa packom po prstima, a onog profesora što je lupio knjigom o sto kako bi probudio usnule učenice su otpustili. I svi se pravdaju da je sve bilo po zakonu. Pravo i pravda često nemaju veze jedno s drugim i to treba da se menja, ili ovo društvo ide u nepovrat.
    (Ružni Brka, 29. mart 2017 12:01)

    # Link komentara

  28. Kako moze lek za stoku da se kupi u obicnoj apoteci bez da veterinar prepise lek ili bar da nesto postoji da bilo ko ne moze da kupi lekove za vecu stoku i jos deca mogu da kupe samo tako...banana drzava.
     (Alo, 29. mart 2017 11:57)

    # Link komentara

  29. @Q
    Odlican komentar.Kod nas su maloletnici zasticeni kao beli medvedi,mogu i da ubiju nekog nekaznjeno,a kamoli otruju.Skoli su vezane ruke,policiji takodje,roditelji devojcice treba da preuzmu stvari u svoje ruke.A to znaci privatnu tuzbu protiv sve cetvorice i njihovih roditelja,to ce svaki advokat lako da dobije na sudu.Podneti izvestaj sudskog i decjeg psihijatra-fizicke povrede,primarni strah,sekundarni strah,sve taksativno.Devojcicu ispisati iz skole u Zavlaci i premestiti u Krupanj ili Loznicu,jeste da se putuje dalje,ali zivot i miran san su vazniji.Roditelji,reagujte!
    (M, 29. mart 2017 11:55)

    # Link komentara

  30. Ne moze se bez cvrstih dokaza o nameri ubistva govoriti o pokusaju ubistva, ali se bez ikakve sumnje moze govoriti o svesnom pokusaju da se ugrozi zdravlje druge osobe. Oni su znali sta kupuju i zasto kupuju. Reagujte adekvatno, tim pre sto su posledice mogle da budu tragicne i to po mnogu decu!
    (Ja, 29. mart 2017 11:49)

    # Link komentara

  31. Skola je pokazala inicijativu i uradila sto je bilo do nje.

    Ono sto dalje moze da uradi, jeste da na sve casove pozove socijalne radnike, policajce i psihologe kao goste, da u radionici pokusaju da OSVESTE i OBRAZLOZE znacaj ovog uzasnog decijeg postupka.

    Deca jos uvek nisu izvan svake pomoci. Moze se uticati na njih i jos uvek imaju sansu da odrastu u dobre ljude. Ali, ako niko ne radi sa njima, niko im se ne posvecuje, niko im ne objasnjava gde su granice i sta su posledice, ona nemaju nikakvu sansu za uspeh kada odrastu.

    Treba dovesti i roditelje ove dece na te radionice. Da shvate da je odgajanje dece ozbiljan posao i da se deca vaspitavaju, a ne radjaju da budu tudja briga.
    (Vaspitaci, 29. mart 2017 11:46)

    # Link komentara

  32. Da li se neko od vas odraslih uopste seca svojih ukora ili jedinica iz djacke knjizice ako ih je imao. Koliko vam danas znace ocene iz osnone skole i da li su ostavile ikakav uticaj na vas u smislu motivacije?
    Ova jedinica iz vladanja je smesna kazna i samo podstice nasilnike.
    Da li bi zeleli da sutra vase dete dozivi ovko nesto a da krivci procu sa packom?
    (Milicica, 29. mart 2017 11:39)

    # Link komentara

  33. Zbog "zaštita prava dece" stradaju poštena i dobra deca. Ovaj model nije ni malo dobar jer favorizuje loše đake i lošu decu.
    Nije ovo usamljen slučaj i to je ono što je strašno.
    (boris, 29. mart 2017 11:25)

    # Link komentara

  34. Čitam i ne verujem!!
    Po svemu navedenom ovo je pokušaj ubistva, kakva ocena iz vladanja, kakav disciplinski postupak... kada vidim šta direktor priča, jasno mi je kakva je škola u pitanju, i na čijoj je strani.
    U Beogradu već poslednjih 5-6 godina deca mlađa od 15 godina diluju narkotike u školskim dvorištima.
    Hitno promeniti zakon, deca ispod 15 godina ne smeju biti amnestiran za krivična dela, da bi zaštitili normalnu decu.
    U suprotnom, ako anstavimo ovako, imaćemo SAD scenario, da deca dolaze u škole naoružani, da bi se zaštitili kda ih zakon ne može zaštiti.
    Roditelji ove četvorice moraju biti strogo kažnjeni!!
    Kazne roditelja koji ne vakciniše dete 50000.00 dinara, a roditelja čije dete truje drugu decu... koja je kazna za njih? Ili se to ne kažnjava?
    (Marko Miljanov, 29. mart 2017 11:20)

    # Link komentara

  35. Kad sutradan ova dečurlija urade nešto slično, a to nešto se završi smrtnim slučajem hoće li nastavnici biti tuženi za saučesništvo? Ne znam ko su ta deca i čija su (jer je to u ovakvim slučajevima obično presudno), ali preporučujem roditeljima devojčice da podnesu privatnu tužbu, a ako imaju uslove za to, nek premeste nju u drugu školu. Znam da to nije fer, ali je bolje i tako nego da se ponovi slučaj Janković.
    (Q, 29. mart 2017 11:12)

    # Link komentara

  36. Tuzioca iz Krupnja u zatvor zbog nereagovanja na pokusaj ubistva.
    (Preambula, 29. mart 2017 11:06)

    # Link komentara

  37. Djeca su proizvod društva i vremena u kojem žive. Te 'vrijednosti' su pokupili od okoline preko društvenih mreža, ulice, igrica, tv serija, rijalitija, politike ratova i nasilja. Nisu djeca kriva već oni koji su proizveli takvu djecu a to smo mi, društvo, birači huškačkih partija i agresivnih politika, društvo koje je djeci uzelo majku (jer majka radi i svetke i petke a djeca sama), društvo koje je ponizilo oca koji djeci ne može kupiti ni osnovno a djeca u izlogu (internetu, televiziji i poneki bogatunčić u školi) gledaju raskoš do kojeg ne mogu. Društvo se mora zapitati šta nam se događa? Nasilja u školama je sve više. Ovo jest ekstreman slučaj i zaslužuje kaznu ali problem je mnogo širi i dublji.
    (Luka, 29. mart 2017 10:59)

    # Link komentara

  38. Nemaju direktor škole i nastavničko veće ingerencije da ispituju đake, glasaju o kaznenim merama i kažnjavaju. Policija je trebalo da prosledi krivičnu prijavu tužilaštvu za maloletnike, pa nek "nestašni" četrnaestogodišnjaci i njihovi roditelji trljaju glavu pred nadležnim sudom, Naka sudija, a ne prosvetni radnik (direktor škole) procenjuje da li su dečaci bili svesni svojih pustupaka ili nisu. Sudija ima pravo da angažuje nezavisne veštake, koji neće biti zaposleni u toj školi ili u Centru za socijalni rad u toj opštini.
    (Ko je prodao velenizol deci?, 29. mart 2017 10:56)

    # Link komentara

  39. Uzas, ali je cinjenica da su deca potpuno nezasticena u skoli i da to nikoga ne interesuje. Ja sam u osnovnoj bio blago isfeminiziran (tj. nisam bio tipicni decak koji je opsednut fudbalom, boksom i nasiljem) i stoga su me od 2. do 8. razreda deca maltretirala bukvalno skoro svaki dan. Fizicki, verbalno, podsmejavanjem, ne samo moje odeljenje vec cela skola. Ne mogu vam reci koliko puta sam popio batine jer sam gledao u zemlju i nista vise. Nikada nisam rekao svojima jer ludo dete mislilo bice roditelje sramota od njega. U svakom slučaju za to je znalo 90% nastavnika pa cak i direktor koji su se pravili slepi i dopustali to. U srbiji vlada kriminalac, opresor, ta deca su samo slika svojih roditelja. U Srbiji vazi zakon jaceg bas kao da zivimo u dzungli a ne u civilizovanom svetu
     (wut, 29. mart 2017 10:53)

    # Link komentara

  40. ova zemlja je otisla u aut skroz...
     (gunner, 29. mart 2017 10:51)

    # Link komentara

  41. Ovo je pokusaj ubistva i ovde tuzilac treba da podigne optuznicu po sluzbenoj duznosti. Roditelji devojcice mogu da sami podnesu krivicnu prijavu, sto bi opet trebalo da dovede do toga da tuzilastvo podigne optuznicu.
    (T, 29. mart 2017 10:49)

    # Link komentara

  42. Ето на шта су свели оброзовање. Да је моје дете у питању тужио би их за покушај убиства, јер, ако су једном пробали да убију некога зашто не би поново !!! Право и одмах на суд !!!
     (да да, 29. mart 2017 10:48)

    # Link komentara

  43. Horor!
     (Gaga, 29. mart 2017 10:38)

    # Link komentara

  44. Sto nisam neka vlast, garantujem da bih ovakve stvari uredio u roku od 2-3 meseca. Samo drakonske kazne! Lupajte mi minuse koliko hocete, ali vam garantujem da bi samo to pomoglo i to jako, jako brzo.
    (Berliner, 29. mart 2017 10:31)

    # Link komentara

  45. strasno, vrsnjacko naselje se i dalje nastavlja, a umjesto da izbace tu djecu iz skole i posalju ih kazneno popravni dom oni dobiju 1 iz vladanja! Sta je sledece, oni ve nekoga ubiti sigurno.
     (kolee, 29. mart 2017 10:30)

    # Link komentara

  46. svaka mera je nedovoljna,1 iz vladanja ii??? Ako roditelj ne da saglasnost ne mogu ih prebaciti u drugu skolu. i to je to. Hitna izmena zakona! Zakon stti djake samo i to posebno ove nasilnike sem te ocene iz vlada nja nista nikome...
    Zestoke kazne i njima i roditeljima
    (nn, 29. mart 2017 10:27)

    # Link komentara

  47. Treba da dobiju tuzbu za pokusaj ubistva a ne jedinicu
    (marko, 29. mart 2017 10:23)

    # Link komentara

  48. To nisu deca,to su monstrumi. Da je srece ne bi svako mogao da kupuje otrove po poljoprivrednim apotekama,a posebno maloletna lica kao i lica koja nemaju dozvole za rad sa pesticidima,kao sto je u normalnim drzavama.
     (bogomoljka, 29. mart 2017 10:20)

    # Link komentara

  49. Sadašnji školski sistem štiti nevaspitanu decu. To je istina i jako je žalosno. Za nevaspitanu decu posledice treba da snose roditelji.
    Mog sina je drug u igri, slučajno, pogodio kamenom u glavu i razbio mu glavu. Drug je gađao gnezdo a ne mog sina. Roditeljima tog dečaka nije palo na pamet da pozovu telefonom. Da pitaju kako je moj sin.
    RODITELJI SU KRIVI I MORAJU DA ODGOVARAJU
    (Miljan, 29. mart 2017 10:18)

    # Link komentara

  50. Zašto država staje u zaštitu delikvencije suludim zakonima? Prave idiote od dece, posle se čude kad uzrastu u kriminalce ili nešto jos gore.
     (.., 29. mart 2017 10:17)

    # Link komentara

  51. Mi smo pre 20ak godina u tom uzrastu bili 'problematicni' jer smo prskali jedni druge pistoljima na vodu. A, da, danas je zabranjeno tuci decu...
    (iggy, 29. mart 2017 10:16)

    # Link komentara

  52. U zatvor sve njih...koliko sutra to će biti osobe od ranije poznate policiji.
     (Žak, 29. mart 2017 10:11)

    # Link komentara

  53. Ja koliko se secam, jedinica iz vladanja znaci izbacivanje iz skole. A ti nastavnici na vecu sto nisu glasali da se izbace ucenici neka se zapitaju sta bi uradili da njihovo dete popije otrov.
    (sofronije, 29. mart 2017 10:11)

    # Link komentara

  54. Ja sam bio "problematičan" klinac i stalno izvodio neke pi*darije, ali ovako nešto mi nikad ne bi palo na pamet, ja bi npr. donio žabu u školu i pustio je pod satom, i u moje vrijeme ocjena iz vladanja je mogla biti loše, dobro i primjerno, pogodite koju sam ja imao!
    (Meister Jakob, 29. mart 2017 10:10)

    # Link komentara

  55. Nista cudno. Djaci imaju veca prava nego profesori i svi prolaze razrede kao od sale kad nemas pravo ni da ga oboris. Sistem od njih stvara huligane od samog starta.
     (markooooOoOoOOOOOOOoOOoOOo, 29. mart 2017 10:10)

    # Link komentara

  56. ove male jednostavno izbaciti iz skole.
    i ja sam isao u osnovnu i svasta, bas svasta radio, ali nikada nesto ovako. roditelje mesec dana u zatvor.
     (zapex, 29. mart 2017 10:09)

    # Link komentara

  57. pokusaj ubistva i cao
     (..., 29. mart 2017 10:08)

    # Link komentara

  58. Śkola a i drugi organi ovo moraju postuputi ozbiljnije. Učenici a i roditelji kod psihologa a ako treba i kod psihijatra najmanje dva puta nedeljno i tajo godinu dana. U slučaju neodazivanja sledi privođenje kod doktora. Ovo je minimum mera koje trebw preduzeti.
     (realist, 29. mart 2017 10:07)

    # Link komentara

  59. Samo kazna ocena iz vladanja . Sramota.
    (Cane, 29. mart 2017 10:06)

    # Link komentara

  60. Roditeljima po dzepu i premestaj dece iz skole.
     (WakeUpSheeple, 29. mart 2017 10:05)

    # Link komentara

  61. Mali monstrumi su tacno znali sta rade, otisli u polj. apoteku I kupili otrov, znali su sta im treba. A posle pokusali da se izvuku da je kreda. Svaka cast cistacici kojoj je kesica otrova bila sumljiva. Ovo je pokusaj ubistva, za sud a ne za smanjenje ocene iz vkadanja!!!! Roditelji treba da isteraju slucaj do kraja! Inace, nastavnici su glasali za I protiv izbacivanja iz skole 11-12 I monstrumi su jos uvek u skoli!!!! Sram ih bilo, profesore!!! A da je njihovo dete otrovano?! Cuj, smanjena ocena iz vladanja! Na sud za pokusaj ubistva!!!!!!
    (S, 29. mart 2017 10:05)

    # Link komentara

  62. Pokusaj ubistva.
    (Niko, 29. mart 2017 10:03)

    # Link komentara

  63. Nista se ne dobija premestanjem u drugu skolu. Idiot ostaje idiot, gde god se nalazio. Jedino resenje je debelo kaznjavanje roditelja sto odgajaju idiote.
     (NoName, 29. mart 2017 10:03)

    # Link komentara

  64. sipanje bilo cega u vodu bez znanja za prave posledice jeste pokusaj trovanja! kako su uopste objasnili u apoteci sta hoce i zasto je deci prodat takav preparat? i to ispitati!!! znaci da su znali da je za stoku i da je za izbacivanje parazita, jer sta su trazili u apoteci???? po imenu nisu ako je istinita tvrdnja da nisu znali, onda im je prodavac rekao ili su od kuce doneli. treba ih kazniti, kao i roditelje cija su deca ocigledno nedovoljno vaspitana, mada mislim da je prava rec nevaspitana!
     (posmatrac, 29. mart 2017 09:59)

    # Link komentara

  65. Ja bih pored jedinice iz vladanja predlozio i tri stroge pretnje kaziprstom, cisto da se vidi da su ozbiljni...
    (deki, 29. mart 2017 09:58)

    # Link komentara

  66. ta nevispitana i bezobrazna stvorenja treba isterati iz skole, a njihove roditelje treba kazniti novcano!
     (milanka, 29. mart 2017 09:55)

    # Link komentara

  67. Da, a ovaj sto je dobio trojku je najgore prosao, on sigurno nece nikad vise da ponovi nesto slicno.
    (Cartman, 29. mart 2017 09:54)

    # Link komentara

  68. Sta bi znacilo premestanje u drugu skolu? Prebacivanje odgovornosti na drugog direktora, a oni bi samo nastavili s istim ponasanjem.

    Sta je s policijom, popravni dom, ovo ono? Kolicina za 50 litara u pola litra eeej, pa pokusaj ubistva covece! Sta, ne pise na kesici mozda kako se koristi? Nisu znali kako funkcionise a bas su to kupili? Nemaju bre po osam godina nego su ooosmi razred, za tri godine punoletni!
    (ferra, 29. mart 2017 09:53)

    # Link komentara

  69. Čuj, može samo da im se smanji ocena iz vladanja. Pa dokle će dobra deca da ispaštaju zbog loše, a da se loša ne kažnjavaju?
    (M, 29. mart 2017 09:51)

    # Link komentara

  70. U moje vreme (završio osnovnu '91) jedinica iz vladanja je značila automatsko isključenje iz škole. A dobili bi i po ušima od roditelja.
    (Srbija je propala, 29. mart 2017 09:51)

    # Link komentara

  71. Losa vest sa dobrim krajem.
    (Krle, 29. mart 2017 09:47)

    # Link komentara