1. Господин Асанж изгледа остаје врло упоран да игра улогу комичара и кловна у безбедносним круговима. Када је већ такав експерт за технологије, како онда не коментарише да свака безбедносна агенција у свету, чак и најмање земље, или чак и приватне агенције поседују оперативну технологију за надгледање становништва, прислушкивање, нормално кроз зидове, неће ваљда кроз компјутере? Ако је Никола Тесла говорио о "машини која ће да чита људима мисли преко зенице ока", (мислио на компјутере), онда је смешно да неко тамо у ЦИА проваљује шифре људима. Па боље БИА ил ЦИА да ме гледају, него терористи који имају такође развијену технологију и да ми сугерирају лоше мисли и кога да заволим а кога не.
    (Звездан, 7. april 2017 18:22)

    # Link komentara

  2. Neverovatno sta sve moze covek da procita? Ne kaze se dzaba da je onajo koji malo zna opasniji od onog koji nista ne zna.

    Sta kaze dole, iPhone zabranjen u Izraelu? Samo open software je siguran, posto svako moza da ga proverava i popravalja? Kakve neistine - iPhone (kao ni jedan Apple proizvod) nije zabranjen u Izraelu. A sto se tice open softvera - opsteprihvaceno je da je najveci security bug ikad heartbleed - security bug u OpenSSL biblioteci.

    Ali sta vredi, mi znamo najbolje, CIA snajka...
    (Pepe, 24. mart 2017 16:05)

    # Link komentara

  3. Znaci da ako imamo nesto VAZNO da zabelezimo, treba da zapisemo u svesku?
    (viva, 23. mart 2017 21:08)

    # Link komentara

  4. Nemate sta da se brinete.
    Svi IT giganti,generalno gledajuci,saradjuju sa CIA i NSA.
    Odbrana od toga ne postoji.

    Svetlo na kraju tunela su `slobodne i otvorene` aplikacije i sam OS zamisljen na takav nacin.
    Svako ko se razume u programiranje moze da proveri svaki red koda i vrsi izmene po svojoj zelji i prilagodjava potrebama.
    Mnogi to i rade,a uz put pronalaze greske,sigurnosne propuste,predlazu poboljsanja...
    Ukratko,nema nikakvih tajno ubacenih stetocina,jer je sve pod budnim okom cele zajednice i brzo bi se otkrilo.
    Naravno,mislim na GNU/Linux,izbor distrubicija je vise nego velik,a neke od njih danas vise lice na `izvorni` Windows,nego najnovija MS izdanja_(npr.Linux Mint 18(.1)).
    Besplatno instaliraj i vozi,a uz to postajes legalan korisnik sa podrskom u narednih 5 godina,naravno besplatnom.
    Nikakvo predznanje nije potrebno,prosecan korisnik ce se snaci ODMAH,ako je u pitanju obicno surfovanje(Firefox),provera poste(Thunderbird),VLC plejer...svima nama dobro poznate aplikacije(koje inace koristimo),uglavnom imaju i svoju linux verziju.
    Google Chrome takodje ima,ali cete ga morati instalirati zaobilaznim putem,jer ne zadovoljava stroge,gorenavedene uslove i ne nalazi se u zvanicnim Software Centrima,ali je ostavljena mogucnost da to uradite.
    Ko voli,nek` izvoli!
    (Malo da im otezamo posao, 23. mart 2017 20:57)

    # Link komentara

  5. Secam se da sam jednom uklanjao virussa x386 (jeste mator sam) PC-a i nije mogao da ode dok nisam izvadio bateriju koj anapaj BIOS i vratio je nazad. Ali to ne bi uspelo kod EEPROM-a i slicnih tehnologija. Znaci nije nova ideja ali su je sigurno unapredili do j..ja.

    Najbolja zastita je da nemas nista zanimljivo za njih.
    (Dragan, 23. mart 2017 20:51)

    # Link komentara

  6. Ovo je kao vest?

    Pa otpoceka je zabranjeno unosenje iPhone-a u Izrael (pod izgovorom da radi na istoj frekvenciji kao i vojska), a to nije bez razloga. Apple to zna, svi to znaju, cak i mi... Samo je pitanje statusa, ali i cinjenice - sta da spijuniraju mene koji nemam veze ni sa cim, niti se bavim terorizmom, samo se malo "selfujem" sa devojkom?
    (Zox, 23. mart 2017 20:47)

    # Link komentara

  7. @vp72
    Nista ti ne vredi root-vanje, ako ih modifikuju na jos nizem firmware nivou. Te rutine ce jednostavno da "presretnu" bilo sta da covek pokusa cisto softverski da uradi.
    (h, 23. mart 2017 20:34)

    # Link komentara

  8. Ha! Russian hackers! That's what it's about!
    (Onomatopeja, 23. mart 2017 19:42)

    # Link komentara

  9. jednostavno - lepo root-ujte smartphone,
    i dobićete čist sistem...
     (vp72, 23. mart 2017 19:34)

    # Link komentara

  10. Ako ne mogu da se uklone onda je lako proveriti da li su na telefonu. Ima li nekih hakera da upute ljude kako da se proveri to?
    (Dog Eat Dog, 23. mart 2017 19:25)

    # Link komentara