DW: Gde su nestala deca izbeglica?

Berlin -- Ne zna se koliki je u Evropi broj nestalih maloletnih izbeglica, kao ni gde su ta deca, a jasno je da je prilikom registracije bilo grešaka, piše Dojče vele.

Izvor: Tanjug
Pošaljite komentar
  1. Nestalo je i na hiljade odraslih izbeglica koje su usle u zemlju i niko nema pojma gde se sada nalaze. Kada neko svoju drzavu pretvori u peron zeljeznicke stanice gde se ulazi i izlazi kako kome padne napamet, onda se ne treba iscudjavati nad jednostavnim nestankom izbeglica. Nisu oni nikuda nestali nego lutaju Evropom od jedne drzave do druge, bez ikakve kontrole, bez smisla i konkretnog cilja jednostovno vodjeni logikom krda ili sto bi nas narod rekao - Kud svi Turci, tu i mali Mujo.
    (I ne samo deca, 8. februar 2016 11:31)

    # Link komentara

  2. Dobar deo tih nestalih ce zavrsiti na crnom trzistu organa, a lepe mlade devojke kao sexualno roblje...
     (laki, 8. februar 2016 11:26)

    # Link komentara

  3. Evropol je, kaže šef te policije, prikupio dokaze o tome da su neka deca i mladi tokom bekstva u Evropu bili seksualno zlostavljani.
    Formirala se jedna kriminalna infrastruktura, koja profitira od migrantskog talasa, kaže Donald.
    Krijumčari sve više izbeglice iskorišćavaju za poslove koji imaju veze sa industrijom seksa i kao robove.

    A pravo je pitanje, kako to da nemacka policija, uz svu strucnost i tehno-tehnolosku opremljenost nije u stanju da pronadje doticne kriminalce koji decu koriste za pornografske sadrzaje i to onda plasiraju na internet? Pre bih rekao da im to nije ni cilj, jer im sa vrha ne stizu takvi zahtevi. A zasto je to tako, vredi razmisliti...
    (neko laze, 8. februar 2016 09:43)

    # Link komentara

  4. hm, 99% te "dece" je starije od 18 godina, ali lazu da su mladji kako bi dobili poseban tretman. a po zakonu moraju da se tretiraju kao "deca", dok se ne dokaze suprotno, sto i nije bas lako
    (nebotovan, 8. februar 2016 09:25)

    # Link komentara