1. Joooj, dosta spanskih serija na temu "Bezobrazluk turske i nemoc Rusije".
    Sve jasno kao dan. Nema reakcije Rusije, jer su nemocni i jer bi to znacilo III veliki rat. Turci ce i dalje da diluju sa isis, a Rusi da ocajnu ekonomsku situaciju prikrivaju vojnim sukobima u kojima ucestvuju-i cao djaci.
    (Jovan, 26. novembar 2015 07:11)

    # Link komentara

  2. Ma cista provokacija od strane SAD/VB.. Turska je samo iskoristena. Mogu sad pricati sta hoce, to su smisljeno uradili. Nadam se da ce Rusi reagovati pametno.. Kazniti Turke opasno ali ne dopustiti eskalaciju.
    (mmm, 26. novembar 2015 06:53)

    # Link komentara

  3. ma oni su mislili da je francuski ili americki pa su hteli da ga skinu da ne padne u ruke ISISu
    (ma mislili, 26. novembar 2015 06:47)

    # Link komentara

  4. Znaci Turska je srusila avion a da nisu znali ciji je. Zbog cega je momentalno poslje rusenja Turska obavjestila NATO sta su uradili? Mislim, ako je neki bezveze avion, zbog cega dizati NATO na noge. Drugo, Rusija je obavjestila Amerikance i vas gdje ce letjeti da bih se izbjegli susreti NATO aviona i ruskih.Davotuglu kaze da je on izdao naredbu da se avion rusi. Znaci, naredba je izdata da se srusi "neciji" avion a da se prvo ne ustanovi ciji je to avion iako je ogromna vjerovatnoca da je avion ruski jer su vec najavili da ce biti u tom dijelu Sirije.Sirija nema tu aviona, ID nema aviona, znaci najvjerovatnije su ruski. Stvar je u tome da rusenje aviona postaje ogroman problem za Tursku jer dozvoljava Rusiji da pojaca napade na granici gdje se nafta ID i prebacuje.
    (htc1, 26. novembar 2015 06:47)

    # Link komentara

  5. Najsmešnije mi je kad neko komentariše da je Turska obaranjem aviona pokazala da je ozbiljna država. Turska je oborila avion koji je samo 17 sekundi preleteo iznad njihove teritorije koja je usečena u Siriju. Avion uopšte nije boj usmeren ka turskoj teritoriji osim tog malog delića nje na kome nema ništa osim kamenja i žbunja, dakle, nije nikome prkosio. Avion je pogođen dok je bio okrenut ka Siriji (i pao je 4km unutar njene teritorije) i za njega je svima bilo poznato da pripada snagama koje bombarduju terorističke položaje unutar Sirije (nebitno da li je taj avion američki, ruski, francuski...). Država koja tako nešto uradi nije "ozbiljna država" nego obična banana država i i nezreli provokator.
    (Fox, 26. novembar 2015 06:36)

    # Link komentara

  6. Ja sam laik.. ali za 17sec je usao 1.5km. To i nije neka brzina ? Sa druge strane, 5 minuta je upozoravan ? Pa jel znate sta je 5 minuta leta ? Koje su to brzine i koliko avion predje za 5 minuta.. Jedino da se yugom vozio oko granice 5 min pa da razumem, ali avion !?! Ne razumem !
    (nesh_d, 26. novembar 2015 05:41)

    # Link komentara

  7. interesantno je da u tako složenoj operaciji kakva je akcija u siriji gde učestvuje dosta država rusi puste da avión učestvuje u akciji bez praćenja od aviona kakav je na primer avaks! i da na vreme reaguje ako je u opasnosti! po svoj prilici i rusi su se tu uhvatili u kolo radi propagande! nema tu ozbiljnog posla!
    (ogard, 26. novembar 2015 04:03)

    # Link komentara

  8. Pa tu je sve jasno Rusi su im pokvarili milionski posao sa svercom nafte koji se odvijao na tom delu granice. U poslednja tri dana su gadjali kolonu cisterni i glavnu Isis-ovu rafineriju u tom podrucju, a besni turci moraju nekako da se osvete.
    (Miki, 26. novembar 2015 03:42)

    # Link komentara

  9. Naucili i Turci kako se laze kao Putin. Od agresije na Ukrajinu, preko ubistava opozicije, do zadnjeg mesanja u Siriji. Nema boljeg ucitelja od Putina.
    (Vlada Rus, 26. novembar 2015 03:27)

    # Link komentara

  10. Nadam se da je nakon postupaka Ruske Federacije posle obaranja njihovog aviona u oblasti sirijsko-turske granice potpuno jasno da je Rusija žrtvovala pijuna. Tenzije postoje već duže vreme, a situacija se naglo zakomplikovala bombardovanjem pograničnih oblasti na teritoriji Sirije u kojima živi stanovništvo lojano Turskoj za čiji račun i komunicira sa predstavnicima Islamske države sa kojima trguje naftom. Rusija je dakle otvoreno provicirala Tursku očekujući upravo ovakvu grešku. Jasno je da je oboreni Su-24 narušio vazdušni prostor Turske i bilo je očekivano da Turci obore avion, zato i nije bilo lovaca u pratnji. Ruski odgovor je bio spreman, što pokazuje smiren i harmonizovan odgovor ruskih zvaničnika i ogleda se u jačanju ruskog vojnog prisustva ne u blizini Sirije, već u regionu, što predstavlja samo predigru i pripremu za mirovne pregovore koji će neminovno doći.
    (Slobodan, 26. novembar 2015 03:23)

    # Link komentara

  11. a sta onda grcka treba da kaze kad je turska prelazila grcki vazdusni prostor 2500 puta 2014 godine
    (hmm, 26. novembar 2015 03:17)

    # Link komentara

  12. Preterali su i sami su svesni toga. Ubiti pilote zbog 17 sekundi stvarno nije normalno. Razumeo bih da su prethodno bili u nekom sukobu, ovako stvarno ne mogu...
    (Bane, 26. novembar 2015 03:01)

    # Link komentara

  13. Garantujem vam obaranje turska bar 2 aviona u narednim mesecima.
    (Generalszh, 26. novembar 2015 02:59)

    # Link komentara

  14. @(Dalmatinac, 25. novembar 2015 23:53)
    Avion se upozorava pre nego sto povredi vazdusni prostor neke zemlje, znaci ne kad ga povredi, vec pre, dok jos ide ka njemu. Tako da je tih 5 min upozorenja, koje Turska tvrdi, bilo pre tih 17 sekundi povrede vazdusnog prostora, dok je jos ruski avion isao ka turskoj teritoriji...
    (Nisam znalac, samo razmisljam, 26. novembar 2015 02:38)

    # Link komentara

  15. Ovo je nova igra Amera, ko to ne vidi nije normalan, a Putin je to i sam skapirao.
    Navlači se Rusija da krene na tursku ovim potezom i samu sebe oslabi na svakom frontu, medjutim i ameri znaju da i sami rusi to znaju i samo ih bockaju. Putin nije glup, turskoj ce se osvetiti ekonomski o ovim raketama na samoj granici sa sirijom.
    (TomDwann, 26. novembar 2015 01:49)

    # Link komentara

  16. Ovako ja vidim stvar .Turska gubi kako god okreneš a nato dobija.
    Ako ih spucaju rusi nato dobija ako u nemogućem slučaju turci spucaju ruse, opet nato dobija. Nato jedva čeka da turci budu glineni golubovi jer ih ne ceni uopšte . Amerikama odgovara rat, Rusima isto ,gubi EU i turska a totalno gubi id .
    (Dr Mancic, 26. novembar 2015 01:46)

    # Link komentara

  17. @Dalmatinac
    Jel znas da se upozorava prije nego dodje do granice,jos ako mu je putanja ka teritorije te zemlje odmah se dizu avioni i presrecu nepoznate letjelice...U ovom slucaju turci nisu presretali jer je to ratna zona i ne znas ko koga...Rusija je jos prosli put upozorena nakon upada,pa je oboren i dron njihov,na zalost ovo se moralo desit ne podrzavam ali jbg...Takodje bombarduju umjerenu opoziciju turkmene koje Turska podrzava...Ako je Rusija toliki prijatelj Turske,zar se ubija priajtelj prijatelja koji nije tvoj neprijatlje?Nego srbi nikad realni i jbg,sreca pa niko ne zavisi od vas...
    (Dzeno, 26. novembar 2015 01:40)

    # Link komentara

  18. Nerazumem zasto Rusi nesnime te konvoje nafte i tako dokazu gde ta nafta od Isisa ide.Pored tolike tehnike nemoguce je da nemogu pratiti gde 100 cisterni ide sa gorivom
    (Spartakus, 26. novembar 2015 01:37)

    # Link komentara

  19. Isto tako bi i Rusija reagovala, ne verujem da bi samo tako oborili avion bez upozorenja!Za sedamnaest sekundi moze svasta da se desi! Nije to traktor ljudi...
    (Antonio, 26. novembar 2015 01:35)

    # Link komentara

  20. ne znam koliku je tacno opasnost Isis predstavljao za Rusiju ali umesavsi se u ovaj rat izgubili su avion sa 230 nevinih civila, sada i ovaj jedan vojni, svakodnevno trose pare na bombardovanje a Amerikanci uzivaju u predstavi..
    (zna se ko je stvorio Isis, 26. novembar 2015 01:14)

    # Link komentara

  21. I sta sada, bas su Rusi zestoko odgovorili. Pravo se naljutili, zabranili ruskim turistima da putuju u Tursku. Pa nije Turska Ukrajina da mozes s njom kako hoces. Ovi Rusi su postali smijesni.
    (king, 26. novembar 2015 01:06)

    # Link komentara

  22. I sad bi mi kao članica NATO morali podržati ovaj sramotni čin Turske? Jasno je kao dan da su Turci ljuti jer su Rusi upali u ono što smatraju svojim dvorištem, jasno je da više neće moći podupirati ISIL niti besramno napadati Kurde. Isto kao što mi je jasno da su pobunjenici u Ukrajini srušili onaj civilni avion ruskim oružjem, isto tako je očito da su ovdje Turci zlikovci.

    Sva sreća da smo mala zemlja i nitko nas neće tražiti podršku u ovoj raspravi, a nadam se da naši političari neće potrčati pružiti Turskoj podršku.
    (zgslavac, 26. novembar 2015 00:56)

    # Link komentara

  23. U pitanju je greška, ali ne ta da nisu znali da je avion Ruski, nego to što su sada stekli doživotnog i jako moćnog neprijatelja.
    Rusija nije Srbija, oni ne praštaju i ne zaboravljaju, imaju obraz koji ako ošamariš jako skupo platiš.
    (Petar, 26. novembar 2015 00:35)

    # Link komentara

  24. Ovakav scenario mogu samo gospodari zemlje da naprave tj.i malom detetu je jasno da je ovo maslo Amera(gle slucajnosti bas u to vreme Erdogan u Americi) i kraljice i da je Turska zadnja muslimanska sila koja ce biti na perfidan nacin unistena posle Iraka,Egipta,Libije ali ne od saveznika nego izazivanjem ovakvog incidenta gde ce i Rusija izvuci deblji kraj,tacnije posto sankcijama ne mogu slomiti Rusiju ovakvim ratom i ekonomskim kolapsom vratiti obe zemlje u srednji vek.Sta posle,zna se na red dolazi Kina i opet jovo na novotj.novi svetski poredak a oni ponovo najbogatiji i ponovni policajci sveta.Nisam neki strucnjak ali i laiku je jasno sta se valja iza brda.Nisam siguran ali mislim da papa i njegova elita ce najvise profitirati a da li znaju i oni za zavere,bas bi voleo da ne znam.
    (Zivi bili pa videli, 26. novembar 2015 00:26)

    # Link komentara

  25. Ovo je AMERICKA provokacija, ne turska. Turska ne sme da pisne bez NATO odluke.
    (Zoran, 26. novembar 2015 00:25)

    # Link komentara

  26. Mislim da se u celoj situaciji provlace izmedju redova neke cinjenice. Rusi su bombardovali Turkmenske pobunjenike koji se bore protiv Asada i nalaze se u tom regionu, a koje Turska smatra za svoju manjinu i podrzava. Turci su samo cekali bilo kakav izgovor da obore tu neki ruski avion. Mada su im ucinili medcedju uslugu jer su danas pobunjenici vec dobili tepih boombi. A mislim da i Turci nece vise smeti da lete nad Sirijom. Mada i Rusi bi trebali vise da se fokusiraju na unistavanje ISIS nego ovih marginalnih grupa.
    (Mare, 26. novembar 2015 00:10)

    # Link komentara

  27. Ma sad je gotovo...zavrsili ste karijeru i junacenje...Sad kad vam cepi ispred nosa Kurdistan a vi necete smeti ni da pisnete.
    (mare, 26. novembar 2015 00:07)

    # Link komentara

  28. Znate cija protivavionska raketa ima najduzi domet?
    Americka.
    Posla od Turske, pa do Pentagona i nazad u Siriju.
    (Zoran, 26. novembar 2015 00:04)

    # Link komentara

  29. Nisu znali ciji su avioni,pa se uplasili da nisu kurdski,pucali bez upozorenja,otprilike kako mali Perica zamislja i izmislja.
    (Istina, 26. novembar 2015 00:03)

    # Link komentara

  30. Ne nego je avion ISIS-ov hahaha
    (wow, 25. novembar 2015 23:57)

    # Link komentara

  31. Reaguj Putine ne dopusti im ovo........!!!!!
    (Srbino5, 25. novembar 2015 23:54)

    # Link komentara

  32. Avion je bio 17 sekundi iznad Turskog teritorija, ali su ga cak 10 puta punih 5 minuta upozoravali da napusti turski zracni prostor.

    E pa sad, kazu da je 17 sekundi bio iznad Turske, gdje je bio onih preostalih 4 minute i 43 sekunde?

    Valjda na Marsu ili iznad Sirije?
    (Dalmatinac, 25. novembar 2015 23:53)

    # Link komentara