1. drugi deo filma nisam jos pogledao ali prvi mi je bio toplo hladno, s jedne strane razvali a sa druge opet ode u krajnost gde razgovori koje vodi mozda budu zanimljivi gledaocu jedino ako je bas naduvan.. moj favorit je ipak bruno, smejao sam se do suza skoro ceo film.
    (bezanija, 28. oktobar 2020 14:06)

    # Link komentara

  2. Bojim se da je sprdnja sa Trampom još u fazi u kojoj je bio Čarli Čaplin snimajući "Velikog diktatora". Čak i oni kojima je jasno o kakvoj se spodobi radi, (ničim utemeljeno) veruju da će se sve ipak završiti hepiendom. "Hepiend" je već sada malo prejaka reč jer je i samo od korone već mrtvih Amerikanaca više nego od Hitlera, ali biće ako ne bude toliko ili više mrtvih od olova (i drugih teških metala). I Hinkel, Napaloni, Garbič i Hering su te 1940. još mnogima izgledali kao parada klovnova, ali ubrzo je sve to prestalo da bude smešno.
    Ljudi, čak i vrlo pametni ljudi, previše se uzdaju u ono da se "istorija ponavlja kao farsa". To nije baš onako, neki univerzalni Zakon, više dođe kao stilska figura. Nije mudro iskušavati istoriju, čak i ako se čini da je neizbežna. Istorija obično i postaje blokbaster onda, što reče Andrić, "kada pametan zaćuti, budala progovori i fukara se obogati". Novo u svemu tome je samo to što budala sada ima i Tviter.

    Jasno, i daleko bilo, ne poredim ja Sašu Koena i Čaplina. Nego (kako bi opet rekao Pašić): "Kakvi ste vi Englezi, takav sam i ja Gledston". Ko nije odonda shvatio Čaplina, ne bi ga shvatio ni danas. Za današnje retardirane drage gledaoce je i Borat previše sofisticiran i nadrealan, a tek Čaplin bi bio suva "komunistička propaganda". Što naravno ne znači da i ovde požarni fašisti neće to isto reći i za Koena.
    (CATAPA, 28. oktobar 2020 02:44)

    # Link komentara

  3. Iscedio kazahstan sad drugi najgori od svu decu...zapratio srbiju i razumem da razumem
    (Eto tu ste rodjaci, 28. oktobar 2020 00:59)

    # Link komentara

  4. Danas sam odgledao film. Vrhunska satira, vrhunskog majstora!
    (gloria, 27. oktobar 2020 23:32)

    # Link komentara

  5. On pravi kampanju protiv Trampa, ocigledno uspesno
    (turbodizel, 27. oktobar 2020 21:42)

    # Link komentara

  6. Prvi deo i ako ne preterano smesan bio je zanimljiv na debilni nacin kao nesto novo. Drugi deo je totalno odvratan i ni malo smesan.
    (Ziks, 27. oktobar 2020 21:23)

    # Link komentara

  7. И шта нам то говори?
    (Јабучило, 27. oktobar 2020 20:22)

    # Link komentara

  8. Biće sprdnje znači, hehehe.
    (zliZo, 27. oktobar 2020 20:06)

    # Link komentara

  9. Zato što smo odlična inspiracija za satiru.
    (Mohikanac, 27. oktobar 2020 19:37)

    # Link komentara