Nemačka preciznost:Roboti premeravaju novi BMW Serije 5

BMW je objavio prve zvanične fotografije nove generacije Serije 5. Iako je automobil još uvek sakriven ispod maskirne folije, jasno je da dizajn limuzine predstavlja evoluciju aktuelne verzije.

Podeli

Aktuelni BMW Serije 5 možda i nije toliko star model (proizvodi se od 2011. godine) u odnosu na neke druge premijum automobile koji su i duže na tržištu, ali spada među najstarije u sadašnjoj gami ovog nemačkog proizvoda.

BMW privodi kraju radove na njegovom nasledniku, koji bi trebalo da se pojavio do kraja 2016, a na prvim zvaničnim fotografijama automobila Bavarci su se pohvalili novom, izuzetno preciznom tehnikom merenja dimenzija vozila.

Uz pomoć robota, automobil se skenira kako bi se izradio digitalni 3D model. U BMW-u kažu da je ovo prvi put da se u automobilskoj industriji koristi potpuno automatizovana optička tehnologija za merenje vozila sa preciznošću do 100 mikrona (0,1 mm).

Na osnovu tako generisanog 3D modela, mogu se uočiti i najsitnije nepravilnosti na spoljašnjosti automobila, koje se koriguju u završnoj fazi razvoja vozila, pre nego što počne serijska proizvodnja.

Sedma generacija BMW-a Serije 5, koja će imati internu oznaku G30, mogla bi da ima svetsku premijeru već na sajmu automobila u Parizu, koji se u glavnom gradu Francuske održava u oktobru.

.

.

.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 37 idi na stranu