Automobili budućnosti imaće inteligentne gume (1. deo)

Jedan od vodećih proizvođača pneumatika, Goodyear, predstavio je na Međunarodnom salonu automobila u Ženevi dve inovacije na polju mobilnosti.

Izvor:
Foto: Goodyear
Foto: Goodyear

Prvi konceptualni pneumatik sa veštačkom inteligencijom, Eagle 360 Urban, biće sposoban da prepoznaje okolinu, samostalno odlučuje, modifikuje se i bude interaktivan.

Sa druge strane, pneumatik Goodyear IntelliGrip Urban (o kome će biti reči u drugom delu priče o gumama budućnosti), koji je razvijen za novu generaciju autonomnih električnih vozila, svojom naprednom tehnologijom ugrađenih senzora osmišljen je da poveća bezbednost putnika.

Eagle 360 Urban

Goodyear je u Ženevi obelodanio svoju dugoročnu viziju pneumatika budućnosti i predstavio revolucionarni koncept Eagle 360 Urban. Radi se o nadograđenom konceptualnom pneumatiku Eagle 360 predstavljenom 2016. godine.

Pneumatik izrađen pomoću 3D štampe ove godine je takođe zasnovan na obliku lopte. Ali, ovog puta Goodyear je načinio korak dalje i razvio prvi konceptualni pneumatik opremljen veštačkom inteligencijom koji može da prepoznaje okolinu, odlučuje, modifikuje se i bude interaktivan.

Ugrađivanjem veštačke inteligencije Goodyear je pneumatiku dodao "mozak", a istovremeno ga je opremio bioničkom kožom i promenljivim gazećim slojem. Pneumatik tako postaje deo "nervnog sistema" vozila i elemenata "Interneta stvari". Može brzo da se prilagođava promenljivim okolnostima i razvoju potreba "mobilnosti kao usluge" (Mobility as a Service − MaaS) za vozne parkove i njihove korisnike.

Veštačka inteligencija omogućava pneumatiku Eagle 360 Urban da neprekidno i u realnom vremenu prepoznaje stanje na putu i bližoj okolini. Istovremeno može da proverava svoje stanje i pomoću neuronske mreže, programirane algoritmima dubinskog učenja, obrađuje prikupljene informacije, donosi odluke i istovremeno može da uči i optimalno prilagođava svoje buduće odzive.

Pneumatik može takođe da se prilagođava koristeći sopstvene, promenljive gazeće slojeve i interfejs između pneumatika i vozila, a istovremeno, u slučaju oštećenja, može da aktivira proces nazvan samostalno lečenje. Ugrađena veštačka inteligencija mu još omogućava da komunicira sa drugim vozilima, i svim drugim elementima od kojih se sastoji Internet stvari, i na taj način prosleđuje dalje dobijene informacije i stečeno znanje.

Autonomna vozila budućnosti moraće da nauče kako da se suočavaju sa bezbrojnim potencijalnim varijablama sa kojima se danas suočavaju vozači, a za to će biti potreban pristup podacima kao i sposobnost učenja i prilagođavanja. Prema prognozama Goodyeara, pneumatici će tada imati još važniju ulogu nego što je imaju danas.

Glavne karakteristike i prednosti pneumatika

Foto: Goodyear
Foto: Goodyear

Gazeći sloj prepoznaje okolinu

Gazeći sloj svojim bioničkim površinskim slojem velike sposobnosti prepoznavanja, koje omogućava mreža senzora, sakuplja informacije o putu i vremenskim uslovima. Podatke dostavlja pneumatiku da bi mogao optimalno da se prilagođava, kao i "nervnom sistemu" vozila da bi poboljšao kočenje, upravljivost i efikasnost.

Osim toga, sakupljene informacije, izvršene postupke i njihovu uspešnost prenosi takođe svim drugim elementima od kojih se sastoji Internet stvari da bi ih širili dalje svim pneumaticima i automobilima za koje se predviđa da će ići istim putem.

Promenljiv gazeći sloj prilagođava pneumatik uslovima na putu

Inteligentan gazeći sloj proaktivno obezbeđuje bezbednost u svim uslovima. Njegov površinski sloj je izrađen od super elastičnog polimera, savitljiv je kao čovekova koža, što znači da se rasteže i skuplja.

Pomenuti spoljašnji sloj pokriva penasti materijal koji je dovoljno jak da ostaje elastičan bez obzira na težinu vozila. Tolika elastičnost omogućava da aktivatori – komponente ispod površine pneumatika koji pod električnim impulsima menjaju oblik i deluju slično mišićima čoveka – pomeraju pojedine sekcije gazećeg sloja i na mokroj podlozi dodaju "jamice", a na suvoj poravnavaju gazeći sloj.

Pomoću promenljivog gazećeg sloja i bioničkog površinskog sloja pneumatik Eagle 360 Urban se modifikuje i oblikuje najadekvatniji "dezen" za trenutne vremenske uslove i stanje na putu.

Bionička koža se popravlja po načelu samostalnog lečenja

Bionička koža, odnosno površinski sloj, omogućava popravke po načelu sopstvenog lečenja. U slučaju da dođe do oštećenja bioničke kože pneumatika senzori u gazećem sloju prepoznaju na kojem je mestu nastao problem, pneumatik se okreće i menja površinu naleganja, time se pritisak na oštećeno mesto smanjuje i počinje proces samostalnog lečenja.

Samostalno lečenje omogućavaju namenski razvijeni materijali koji se slivaju na oštećeno mesto i međusobno reaguju fizički i hemijski da bi se ostvarile molekularne veze i time zatvorilo probušeno mesto.

Bionički površinski sloj zajedno sa veštačkom inteligencijom meri trenutno habanje pneumatika i predviđa habanje u budućnosti, što omogućava automatizovano upravljanje pneumatika i proaktivno održavanje.

Kretanje u svim smerovima

Loptast oblik omogućava kretanje u svim smerovima i doprinosi većoj udobnosti, sigurnosti i okretnosti. Ovaj oblik je primeren prvenstveno zbog ograničenog prostora u gradovima budućnosti (manje prostora za parkiranje, zajednička upotreba vozila, manevrisanje, jednostavna zamena …).

Nova generacija pneumatika će proizvođačima vozila i servisima za iznajmljivanje i deljenje automobiala donositi dodanu vrednost jer će vozilima omogućiti skoro neprekidnu vožnju i proaktivno održavanje automobilskih guma.

Zavirite u budućnost i pogledajte kako će izgledati ovaj inteligentni pneumatik:

Razno

Naleteo na rupu na putu, tužio grad, dobio 10.000 funti

Sigurno ste bar jedanput čuli priču vlasnika automobila koji se požalio da je njegovo vozilo pretrpelo oštećenje nakon što je naišao na rupu u asfaltu. Sličan peh dogodio se jednom vozaču Ferrarija iz Engleske, koji je odlučio da presavije tabak i tuži nadležne u gradu u kome se desila nezgoda.

Razno četvrtak 30.03. 11:25 Komentara: 13

Novi semafori spasavaju neoprezne pešake

Sa ubrzanim razvojem savremenih tehnologija dobili smo i pešake koji ne mogu da odvoje pogled od ekrana smartfona čak ni onda kada prelaze ulicu. U Holandiji su došli na ideju kako da svetlosnu signalizaciju na pešačkom prelazu prilagode vremenu u kome živimo i zaštite ovu grupaciju ljudi u saobraćaju.

Razno sreda 29.03. 09:33 Komentara: 22

Akcija "Kad pijem, ne vozim" na sajmu automobila

U okviru kampanje "Kad pijem, ne vozim", a u saradnji sa Asocijacijom automobilskih novinara Srbije, Apatinska pivara je za sve posetioce 53. međunarodnog sajma automobila pripremila aktivnosti koje imaju za cilj da doprinesu podizanju svesti vozača i ostalih učesnika u saobraćaju o važnosti odgovorne konzumacije alkohola i rizicima vožnje pod dejstvom alkohola.

Razno utorak 28.03. 09:37 Komentara: 1
strana 1 od 253 idi na stranu