1. @Gross-samovozeći automobil nije fantaziranje, nego realnost.
    (Prothos, 10. mart 2017 14:49)

    # Link komentara

  2. @011 nista se ti ne brini. Ovo je cisto fantaziranje kao i samovozeci automobili. Ako budemo plavi kao avatar vozicemo i ove lopte
    (Gross, 9. mart 2017 15:10)

    # Link komentara

  3. Malo malo pa se ovakve gluposti nađu u vestima. Kome je to bitno kada se iznova i iznova puštaju ovakve reklame, a proizvoda nigde? Dajte proizvod koji je moguće kupiti po normalnoj ceni. Ovo, mi možemo da napravimo ali nećemo, zaboravi.
     (niggor, 9. mart 2017 14:26)

    # Link komentara

  4. E moj ase, kada bi znao koliko je voznja motora kompleksna stvar, ne bi izjavljivao gluposti.. Auto moze da vozi svako a motor malo teze
     (jaja, 9. mart 2017 11:12)

    # Link komentara

  5. @superhik

    A voznja motora je inace mnogo zahtevna rabota. Citao sam ja samo 0.1% svetske populacije je sposobno da upravlja motorom. Ili je tesko voziti 250kmh na sat i provlaciti se kroz saobracaj, posle kriv Janko, Branko i Marko kad majka ljubi sliku na banderi.
    (As, 8. mart 2017 20:27)

    # Link komentara

  6. veza izmedju gume, tocka i vozila je cudna, verujem da ima resenje i veoma je uzbudljivo/sigurno je
     (maki, 8. mart 2017 19:21)

    # Link komentara

  7. Možda im je lakše bilo da spreče kišu da pada, nego da se pneumatik prilagodjava, još ako provale teleport, kompletna auto industrija ga je ugasila!
    (migi, 8. mart 2017 19:12)

    # Link komentara

  8. Meni i Wintera vrši posao.
     (Mladen, 8. mart 2017 19:12)

    # Link komentara

  9. Sa dve gume će teško da bude nešto naročito stabilno, bez obzira na sve aktivne stabilizacije i žiroskope :)) Takođe, sa okruglim gumama biće potrebna potpuno nova tehnologija za prenos pogonske sile i upravljanje, koju je prilično teško i zamisliti, mada, naravno može sve to da bude i, recimo, beskontaktno sa magnetskim prenosom i upravljanjem, ali ne znam da iko išta slično ume da napravi danas, iako tehnologije nisu nezamislive ili izvan dosega sadašnjih znanja. Međutin, sve to pomera stvari u relativno daleku budućnost, a sa takvim tehnologijama, šta će ti gume uopšte, verovatno će vozila dotle biti trodimenzionalna tj. sposobna da lebde i lete. Sve u svemu, nekako mi deluje neubedljivo, previše high-tech pristup za nešto što je po svojoj prirodi osuđeno da bude low tech, i što će verovatno zastareti kao koncept otprilike kada tehnologije koje bi mogle da tu high tech verziju podrže budu dostupne.
     (EU Citizen, 8. mart 2017 18:37)

    # Link komentara

  10. A kako cemo onda da stavimo alu felne i da se divimo svom automobilu?
     (011, 8. mart 2017 18:19)

    # Link komentara

  11. Da se razumemo, nikada ovo nece uci u konvencionalnu upotrebu. Sto neko rece ili ce biti toliko skupi da ce cetiri takva tocka biti skuplja od ostatka auta po jednom automobilu kao jedinici proizvoda ili ce do tada automobili levitirati. Ovakvi koncepti i prototipovi sluze za Srpski receno ku*enje po sajmovima da se pokaze stepen razvoja tehnoloske moci firme kao referenca tehnoloskog i opsteg kvaliteta postojeceg asortimana i jasno diferenciranje i pozicioniranje odredjenog proizvodjaca u odnosu na knkurenciju.
     (Bane, 8. mart 2017 17:47)

    # Link komentara

  12. Ovo ako smisle i za moto gume, svaki krelac ce moci da vozi motor, prestace da bude uzbudljivo..
    (superhik, 8. mart 2017 15:59)

    # Link komentara

  13. Ja koliko vidim, ovi pneumatici ce biti skuplji od sadasnjih vozila ;). S druge strane, Kad ovakvi pneumatici budu dostupni, mozda i nece trebati... vozila ce lebdeti.... ili leteti.....
    (s mile, 8. mart 2017 15:47)

    # Link komentara