Prva vožnja: Škoda Fabia III

Dugo je Škodina Fabia bila shvaćena samo kao alternativa drugim gradskim automobilima zvučnijih imena. Stvari se iz osnova menjaju, i češki proizvod sada ima znatno više aspiracija da stigne na sam vrh najboljih u svojoj klasi.

Pošaljite komentar
  1. @(Miša, 19. decembar 2014 10:03)

    Al ga slaga, ne trepnu. Istina je da je najveca konkurencija Skodi od tih Azijata i jeftinijih japanaca, ali molim te, ne budi smesan. Sluzbeno ako si vozio getz-a i to je to. U i30 si mozda sedeo. i30 je totalno druga dimenzija auto, i sa istom opremom kosta priblizno isto kao i fabia i neuporedivo je bolji auto. Kvacilo vremenom smeksa, i tvrdo je samo na novim, upravljivost je neuporedivo bolja kod i30, plus asistencija kompjutera u kriticnim situacijama. Novi i30 je mnogo meksi od prethodnika na kome nikako niste mogli da imate problema sa kamenom u bubregu, instrument tabla je i kod novog i kod starog lepsa od fabije, plastika je bolja na i30, kozni volan naspram plastikanera, odrzavanje i30 benzinac kao fabia benzinac itd. Nova fabija je u svim elementima sigurno bolja od getza koji se proizvodio u prethodnoj deceniji. Toliko.
    (Ugh, 1. mart 2015 17:40)

    # Link komentara

  2. Sve je to skoro pa odlicno, ali uprskase ceo auto sa ovom socijalistickom instrument tablom!?!? Kao Lada 80-ih godina. Posebno pored menjaca, zatim onaj deo iznad menjaca gde su potenciometri za klimu, kao i na vratima gde su oslonci za ruke. Kao da su tih 30% dizajna prepustili slabovidim invalidima. Cak bi i oni trebalo da dobiju otkaz ako su taj deo posla tako traljavo obavili!
    (Ivan, 5. januar 2015 02:43)

    # Link komentara

  3. ... to jest u Srbiji se prodaju Škode sa dosta slabijom opremom (valjda da joj cena bude pristupačnija). (Zoran Vasiljević, 25. decembar 2014 22:22)

    Pre bih rekao da uvoznik bolje omasti brk.
    (Pirat, 3. januar 2015 22:26)

    # Link komentara

  4. @(Zoran Vasiljević, 25. decembar 2014 22:22)
    Šta fali Fabiji?Ja imam Fabiju VRS,ali ne sa opremom,nego sa motorom od 180 konja.E,to se zove VRS...
    (VRS, 1. januar 2015 18:07)

    # Link komentara

  5. @(Zoran Vasiljević, 25. decembar 2014 22:22)
    Šta ti vredi oprema VRS,koju niko nema,ako ti je motor smešan?
    (Srbin, 1. januar 2015 18:04)

    # Link komentara

  6. Živim u Češkoj i vozim godinama Škodu (Octavia sa opremom VRS). Čudno mi da pišete o "novoj" Fabiji jer ovde se uveliko prodaje već nekoliko meseci a prvu Fabiju III sam video na putevima pre godinu dana (doduše u test režimu). Nisam je video unutra ali na putevima, parkinzima ili na "crvenom" semaforu na prvi pogled izgleda sasvim OK ali ja ne bih želeo preći sa Octavia III na Fabiju III (ovde je zovemo "Fobija").
    Razgovarao sam sa vlasnicima Oktaviji u Srbiji i svi u jedan glas mi tvrde da takve opreme koju ja imam u svojoj Oktaviji III (model VRS) kupljenoj u Češkoj nema u Srbiji to jest u Srbiji se prodaju Škode sa dosta slabijom opremom (valjda da joj cena bude pristupačnija).
    (Zoran Vasiljević, 25. decembar 2014 22:22)

    # Link komentara

  7. Bio, video, vozio!!!
    Odlican auto.
    Najbolji u konkurenciji.
    (Aca, 25. decembar 2014 18:16)

    # Link komentara

  8. Ne mozemo reci da je fabija izmislila nesto novo ili nesto inovativno.Mehanicki je potpuno isti kao Polo apsolutno sve.Drago mi je sto jedan nas covek jedan od dizajnera u Skodu ali sto kaze da su hteli da Fabija izgleda atraktivno tu je malo pogresio.Napred lici na polo,sto je ok ipak mu je brat iz vw :) ali pozadi isti stilo sa 5 vrata.Sa druge strane nudi isto sto i polo ali za manje pare tako da mu ne zameram na malo losiji plastici...
    (zorsula, 25. decembar 2014 00:08)

    # Link komentara

  9. Uvek postoje profesionalni pljuvaci. Po default-u su to frustrirani ljubitelji auta koji nemaju para ni za polovnog Juga, a pljuju po autu koji nisu videli ni na razglednici. Uvek im bolji nekakav premium auto. Ko je zaradio 8-9 hiljada eur, nece porediti Fabiju i Audi Q7, nego ima u opcijama Punta, Sandera i Chery Ego. I sta je onda ruzno na Fabiji? za 1500 eur vise ima Fiestu i Corsu, za jos malo vise Clia, Peugeot 208. A Yarisa, Pola, Note-a itd. za 3000 eur vise. Ko ima 9000 eur, Fabiji ne fali nista.
    (Nikola, 24. decembar 2014 11:34)

    # Link komentara

  10. fabiju sam vozio sluzbenu, keca, doduse u karavanskoj verziji sa onim starim 1.9sdi motorom ali solidnom opremom. Auto je u to vreme zaista bio odlican i nije cak bilo ni neke konkurencije, makar cenovno. Najbolji drug mi vozi fabiju keca trocilindrasa benzinca, mislim 1.2 vec 8 godina. Lazu svi koji kazu da nista ne krcka, nije istina. Farba se oljustila sa haube. Unutra zaista izgleda kao prvi dan ali tako izgleda i moja prva toyota starlet 86to. Zasto? Pa jer je rudimentarna, tvrda plastika koja ce i nakon 150god ostati ista. Sedista vrlo losa u svakoj izvedbi do sada, kao neko ko je presao 150k km sa oktavom koja je za klasu iznad mogu samo da kazem jadni putnici. Tvrdi amortizeri. Ali zaiste se ne kvari skoro nikako, ja sa kecom i oktavom nisam imao apsolutno niti jedan kvar. Medjutim, u poslednjih 10 godina konkurencija je jako napredovala, kvalitetom i cenom i sada je to druga prica, tesko da bih izabrao fabiju, jednostavno svaki ulazak u to carstvo sivila i tvrdoce bi me smorilo. Ne planiram da mi auto traje 15 godina. Jasno je zasto ce je flotno kupovati ali je upitno kolika je zarada na flotnoj prodaji.
    (ziveli automobili, 23. decembar 2014 13:34)

    # Link komentara

  11. citam ove komentare i ne verujem koliko ovde ima pro vozaca koji ceo zivot voze top automobile pa im je nova fabija bzvz..
    ne znam samo kakva je razlika izmedju novog pola i ovog automobila, posto mi se cini da je ista platforma kao i motorizacija, a i mesta ima na pretek , o pouzdanosti da i ne govorimo, ali ne vredi kompeksi su cudo..samo da ima znak vw i onda je sve mnogo bolje , ccc
    (rdjavom q..., 23. decembar 2014 12:46)

    # Link komentara

  12. Punto koji se sklapao kod nas je i danas bolji auto od ovog pogotovo sa multijet motorom. Veličina prtljažnika pravo inžinjersko čudo.
    U stan, kuću i auto da se kladomo da PP u gradu nema šanse da bude koliko je ovde navedeno.
    Dobar autić ali se mora uzeti u obzir nivo opreme i cena i to uporediti sa konkurencijom.
    (šilja, 21. decembar 2014 19:41)

    # Link komentara

  13. Zalosno i bez imalo maste, totalno bezlicno.
    (666, 20. decembar 2014 18:54)

    # Link komentara

  14. Kad shvatimo da je Škoda VW-u isto ono što je Dacia Reno-u, stvari dolaze na svoje mesto. Ako vam treba auto proverene nemačke mehanike, bez mnogo "džidža bidža" na sebi a da je po kvalitetu za malo iznad te pomenute Dacije dođete do Brenda Škoda!Tu je nekako i kraj price. To su automobili koji ne donose neko ushićenje, uživanje u vožnji i slične emocije, ali su zahvalni, izdržljivi sa niskim troškovima eksploatacije, a to je sve ono što danas treba prosečnom građaninu naše siromašne Srbije!A da ih ljudi cene i vole vidi se i po tome što ih je million komada proizvedeno samo u 2014!
    (Dejan, 20. decembar 2014 10:04)

    # Link komentara

  15. Ja sam super zadovoljan sa dvojkom 2007. godište. Mašina 1.4 TDI 51 kW meni nije slaba (kupio polovnjak pa nisam mogao da biram). Potrošnja Beograd grad 6,3 l. Autoput 5,6 l pri 110-120 km/h. A mešana vožnja već treće leto po Grčkoj (od 2500 do 3000 km) je prosek 4,5 l uz poštovanje ograničenja brzine. Pa skuter 125 ccm bi mi trošio više. Nema svako para da vozi Audi, Pasata i BMW... Auto je ekonomičan, ni gume ni održavanje nije preskupo. Službeno vozim Hyudai Getz i i30 i novi i30 i i30 karavan... sve dizeli raznih verzija. Ušminkani. Plastika lošija nego na Škodici. Retrovizori kao od kutije za eurokrem. Čak i nešto kraći sedalni deo. I dalje kolenom udarate desni stub bez obzira da li ste visine 170 cm ili 190 cm. Zadnji deo sedišta nije platno nego tvrda plastika. Ko je na zadjem sedištu i dodiruje kolenima posle 15 min, iritira a duži put boli... Menjač i kvačilo lošiji... Kad pređem sa Hyundaija na Škodicu i stisnem kvačilo samo što ne probijem patos. Toliko je mekše. Preciznost upravljača slabija je nešto kod Škode...
    (Miša, 19. decembar 2014 10:03)

    # Link komentara

  16. @expert
    Dizajnerski je prethodna svakako neugledna, da ne kažem totalni promašaj, vozim jednu službeno. Jedino što mogu da pohvalim je dobar benzinac 1,2 i ništa više. Gde nestade pokazivač temperature motora? Ali bitno da ima strelicu koja pokazuje da šaltam u četvrtu na 40km/h!? Jel to za debile ili..? Iznutra je apsolutno jeftina, sve redom, naročito plastika armature. Krov tj kabina je dizajnirana izgleda za traktor, pa se nekom u Škodi dopalo da okači na Fabiju, kao nešto Mini Moris look, iz praistorije. Niska do bola, zapinje za sve na putu deblje od prazne kutije cigara, bankine zaobilazim u širokom luku. Pričam za prethodnu verziju. Ova nova konačno malo bolje izgleda, al samo spolja, unutra je opet jeftina, a dizajnerski totalno melanholična. Zar je moguće da VW nema ni malo ukusa po tom pitanju, trese ih "klasična" groznica konstantno. A što se tiče uporedjivanja sa Japancima, pa i Koreancima, daj nebudite smešni, oni su pola veka napred. Nedavno sam seo u salonu u KIU Rio nove generacije i ostao bez daha, nisam mogao da poverujem dokle su stigli, unutrašnjost pruža osećaj kao da vas je zagrlila vatrena plavuša. U Fabiji je to oronula baba. Ako niste primetili, japanska vozila kao službena, voze uglavnom banke, u skladu sa mogućnostima i imidžom. Za obične terenske radnike u Telekomu npr, dobra je i Fabija pored Fiata Dobla (dajem glas Doblu)..
    (gg, 18. decembar 2014 14:01)

    # Link komentara

  17. @Sasha
    Bio sam sarkastican :)
    (Fabia, 17. decembar 2014 20:42)

    # Link komentara

  18. @Fabia
    Ocajni prodajni rezultati? Ove godine su ostvarili rekordnu prodaju i proizvodnju mesec dana pre roka.
    (Sasha, 17. decembar 2014 12:41)

    # Link komentara

  19. Ne znam kako izgleda osnovna verzija ali ova sa fotografije koja prati tekst je fenomenalna. Pretpostavljam da je top verzija. Takođe, slažem se da je motorizacija slabija karakteristika ali ko biH onda uopšte kupovao VW Polo, SeaT Ibizu itd...
    (MladaBoleslava, 17. decembar 2014 12:09)

    # Link komentara

  20. Ocekivana Fabia. Nista spektakularno, ali ce se prodavati dobro. Ni prethodna dva modela nisu se ubijala od lepote i sarma, ali su bili zahvalni mali automobili koji ce preplaviti puteve prepunih rupa u Srbiji. Inace opste je poznato da Skoda gresi u dizajniranju vozila, sto pokazuju ocajni prodajni rezultati.
    (Fabia, 17. decembar 2014 08:42)

    # Link komentara

  21. Ovde mnogi kritikuju Skodu u smislu da je vizuelno i tehnicki zastarela i da navodno ne nudi dovoljno u odnosu na svoje japanske i korejske konkurente. Ako je zaista tako, zbog cega se onda vecina kompanija koje imaju vozila cesce odlucuje za Skode nego za Toyote, Honde, Hyundai,itd.? Pa svi ti proizvodjaci su takodje prisutni u Srbiji. Ja ipak mislim da je u pitanju robusnost i izdrzljivost koja je dokazana kroz prolongiranu ekploataciju vozila. Sigurno da ova Fabia nije najlepsi niti najmoderniji auto u svojoj klasi, ali isto tako siguran sam da ce se biti neuporedivo bolje prodavana od svih tih japanaca i koreanaca koji su navodno lepsi i naprednoji. Da Skoda ne valja, ne bi bila tu gde jeste, realno nudi dugotrajnost i izdrzljivost za najmanje para u odnosu na konkurente.
    (expert, 17. decembar 2014 08:24)

    # Link komentara

  22. Ja sam u zivotu imao/imam 5 automobila. Evo sortirane liste po tome koliko sam sa kojim modelom zadovoljan:

    1:) Seat Leon 1.2 tsi, 87 ps
    2:) Skoda Fabia 69 ps, 3 cilindra, 1.4 TDI
    3:) VW Golf IV 1.4, 75 ps
    4:) VW Passat TDI 101 ps
    5:) Pezo 308 SW HDI, 112 ps

    Seat volim zato sto je nov i zategnut, sportkog vesanja ali Skoda mi je najsladji auto za voznju koji sam imao. A ima mesta koliko hoces, a pregledna je i robusna. Molim one koji nisu posedovali Skodu ili VW da ne pljuju mnogo.
    (TDI, 17. decembar 2014 08:00)

    # Link komentara

  23. Nova Škoda Fabija nije na novoj MQB platformi,već je postavljen na modifikovanu platformu predhodne generacije.
    (lumen75, 17. decembar 2014 04:02)

    # Link komentara

  24. Bez ikakvog foliranja prvi put za neki auto imam misljenje da je totalni promasaj, toliko se cekalo na novu Fabiju ona se pojavi i ne donese nista posebno, cak deluje i oskudno kada je eksterijer u pitanju... Sto se tice motorizacije tu nema greske, ali dizajn minus beskonacno, pa kad je Toyota uspela da napravi Yarisa da izgleda bolje onda je sve jasno koliko je sati :)
    (MissijaBg, 16. decembar 2014 20:46)

    # Link komentara

  25. Vozim Fabiu II kao službeni auto. Pre toga Fabiu I.
    Definicija: Nikada kao privatni uvek kao službeni
    (kraft, 16. decembar 2014 20:23)

    # Link komentara

  26. @B_BG:
    E tu vidis gresis, ja posedujem Fabiju koja je bas sve suprotno od toga sto si naveo: 1.9TDI, karavan, tempomat,park.senzori,krovni nosaci,letnji i zimski set tockova sa alu felnama, tonirana stakla, Black Magic Perleffect boja,itd...
    Nisu sve Skode u Srbiji sluzbene srebrne i bele Fabije i Oktavije.
    Taj "smek" o kome pricas je nesto sto je uglavnom marketinska fora; kako generalizovati taj "smek"?
    Nikako, nekome je taj "smek" dizajn, nekome vozne karakteristike, nekome imidz (brenda, modela, kako god),itd.Ljudi su razliciti, pa tako i u automobilima traze razlicite stvari.
    Sto se "smeka" i dizajna ove Fabije tice, vise lici na Mk1 nego na Mk2 Fabiju, sto je po meni dobro.
    Vozio sam nedavno redizajnirani Polo sa ovim 1.4TDI od 105ks.Dobro vuce, ali su buka i vibracije 3-cilindrasa prisutni, iako dosta manje nego kod starog 1.4TDI.
    Zasto je 1.6TDI brze-bolje zamenjen ovim motorom, ne znam...
    (Nebojsa, 16. decembar 2014 19:50)

    # Link komentara

  27. Nisu mi jasne ove kose linije / kod tablice pozadi \.. Kao da je dizajneru dosadilo, pa onda da ne bude prazno, 'ajde da dodam dve linije. Kod superba se to ne vidi, to jest, te linije u stvari predstavljaju nastavak stopaljki na superbu. Da li toliko koriste isti patern za zadnji deo, da li je to usteda, sve u svemu, meni jako ruzno.
    (ivan, 16. decembar 2014 19:25)

    # Link komentara

  28. Malo našminkan Fiat Stilo sa 5 vrata....po slici rekao bih I da je plastika unutra ostala ista...neinventivna srednja konzola koja je možda sigurno kvalitetna ali deluje jeftino,kao I na predhodnom modelu,koji je bar meni bio lepši.Nije mi jasno zašto su morali da dizajn Rapida,Superba kaleme na Fabiju.
    Voleo bih I kada bi gospoda ovakve automobile (naz porodične) testirali malo po nekoj ozbiljnoj uzbrdici ...-natovarene,baš onako porodično ko za kamp pa da onda pričaju o motoristici koja ja "dovoljna".
    (justin, 16. decembar 2014 18:57)

    # Link komentara

  29. Nekako mi se čini da su ovim naglašenim uglovima i ravnim površinama hteli da malo ugrobare celu novu gamu da bi napravili distinkciju od VW modela. Npr. kad uporedim prethodnu i novu Octaviu shvatim koliko je nova neskladna, kao sekirom da je oblikovana. Mada, modeli koji nisu imali prethodnu verziju (Rapid, Spaceback) pošto nemaju s čim da se porede deluju ok.
    Oni uglovi oko zadnje tablice izgledaju katastrofalno u svakom slučaju.
    (w, 16. decembar 2014 18:14)

    # Link komentara

  30. Ako se ne varam, četiri cilindra ne postoje ni u snovima.
    (kele, 16. decembar 2014 17:46)

    # Link komentara

  31. Auto nije na MQB platformi , vec na unapredjenoj i modifikovanoj platformi sa prethodne Fabije , sa dodatim "elementima" sa MQB platforme , kompletna motorizacija je Euro 6.
    Sam dizajn auta je mogao biti smeliji, za moj ukus zadnji kraj je ok , napred vec vidjeno sa Rapid-a. Enterijer sterilan ali ok .
    (Buda, 16. decembar 2014 17:09)

    # Link komentara

  32. Ajde dizajn i kvalitet enterijera i nekako da se svare. Ali serijska oprema i POSEBNO MOTORI su zalosni. Sve slabiji, losiji i jeftiniji. Pa predhodni 1.2 htp trocilindras je bio toliko jadan i toliki potrosac, sto u gradu sto pri vecim brzinama od 70, da najvise zbog njih, ih niko normalan nije kupovao za licne potrebe (1.4 MPI uglavnom, ako nisu hteli da ustede 1000 evra). O serijskoj "opremi" koju su nudili ne vredi govoriti (gori od dacije).

    A sad ovi od 999 cm3 nisu za komentarisanje ??? Pa i jugo 45 je bio zver za njih. 1.2 TSI jos se nije dokazo a 1.4 tdi ( dizel trocilndras) pa sigurno najgori dizel ikad napravljen. A deklarisana potrosnja za sva tri je cista NAUCNA FANTASTIKA ILI BAJKA ZA MALU DECU. Cuj 999 cm3 ( preslab i za nekadasnji trabant) na ovoliki auto da trosi 4.5 l hahahahahaha. Pa 1.2 htp u Fabiji 1, niko od mojih komsija i prijatelja nije uspeo da spusti ispod 7 l prosecno . A i za druga dva cista laz. Trose bar 40 % vise provereno, a i prilicno jadne perfomanse izuzev jaceg 1.2 TSI. Al zato kad se potera trosi kao lud (preko 10 l) a i sa njim nece kostati ispod 12.000 garantovano. Onda pricajte o povoljnoj ceni i kvalitetu SKODA.
    ZA FABIJU SU tek sad, sa ovim novim motorima u ponudi,sterilnim enterijerom, problematicnim dizajnom i uvek siromasnom serijskom opremom JAPANCI ZA SVETLOSNU GODINU ISPRED. Jaris, Jazz, Mazda2 (poredjati po ukusu),pa i Svift. A bogami ce i Hjundai i20 za iste ili manje pare u svemu biti bolji izbor. U zdravlje
    (Dr House, 16. decembar 2014 17:07)

    # Link komentara

  33. Ja vozim superba, neki koji se ne razumeju u kola misle da je to audi. Toliko o tome da se ne izdvaja ni po čemu od konkurencije osim po ceni.
    (Stefan, 16. decembar 2014 16:10)

    # Link komentara

  34. Materijali unutra izgledaju vrlo kvalitetno. Spolja ne preterano atraktivna i bez suvisnih detalja. I nisam siguran da li najslabija verzija moze po novom zakonu u saobracaj sa "neiskusnim" vozacima...
    (japanac, 16. decembar 2014 15:56)

    # Link komentara

  35. Ajde dizajn i kvalitet enterijera i nekako da se svare. Ali serijska oprema i POSEBNO MOTORI su zalosni. Sve slabiji, losiji i jeftiniji. Pa predhodni 1.2 htp trocilindras je bio toliko jadan i toliki potrosac, sto u gradu sto pri vecim brzinama od 70, da najvise zbog njih, ih niko normalan nije kupovao za licne potrebe (1.4 MPI uglavnom, ako nisu hteli da ustede 1000 evra). O serijskoj "opremi" koju su nudili ne vredi govoriti (gori od dacije).

    A sad ovi od 999 cm3 nisu za komentarisanje ??? Pa i jugo 45 je bio zver za njih. 1.2 TSI jos se nije dokazo a 1.4 tdi ( dizel trocilndras) pa sigurno najgori dizel ikad napravljen. A deklarisana potrosnja za sva tri je cista NAUCNA FANTASTIKA ILI BAJKA ZA MALU DECU. Cuj 999 cm3 ( preslab i za nekadasnji trabant) na ovoliki auto da trosi 4.5 l hahahahahaha. Pa 1.2 htp u Fabiji 1, niko od mojih komsija i prijatelja nije uspeo da spusti ispod 7 l prosecno . A i za druga dva cista laz. Trose bar 40 % vise provereno, a i prilicno jadne perfomanse izuzev jaceg 1.2 TSI. Al zato kad se potera trosi kao lud (preko 10 l) a i sa njim nece kostati ispod 12.000 garantovano. Onda pricajte o povoljnoj ceni i kvalitetu SKODA.
    ZA FABIJU SU tek sad, sa ovim novim motorima u ponudi,sterilnim enterijerom, problematicnim dizajnom i uvek siromasnom serijskom opremom JAPANCI ZA SVETLOSNU GODINU ISPRED. Jaris, Jazz, Mazda2 (poredjati po ukusu),pa i Svift. A bogami ce i Hjundai i20 za iste ili manje pare u svemu biti bolji izbor. U zdravlje
    (Dr House, 16. decembar 2014 15:48)

    # Link komentara

  36. Simpatican auto, mada se dizajnom ne izdvaja od ostatka VW koncerna kao sto je to uradila prva generacija recimo. Ovima sto pisu kako je Fabijin prvi i jedini adut niska cena, mogu da porucim da sam probao i sedeo u vise vozila te klase i kamo srece da i ostali proizvodjaci rade takva kola. Moja fabia je 2003. i jos uvek nista ne skripi, ne zvecka i sva vrata se zatvaraju kao sef. Da ne pisem ovde kakva su iskustva iz nekih italijanskih i francuskih automobila te generacije, Fabia je za klasu ispred.
    (Moca, 16. decembar 2014 15:37)

    # Link komentara

  37. Na N-CAP kreš testu ova Fabija 3 dobila je svih 5 zvezdica.
    Nova Corsa 4 zvezdice, a Logan mcv samo 3 zvezdice za bezbednost. Kreš test obavljen pre 20 dana.
    Čekajte, Fabija dobila zvezdicu više od Corse?
    Pa to je zbog MQB platforme koju koristi i Golf 7.
    Sem toga, ne radi se o redizajnu, povećan je međuosovniski raspon i širina (čitaj raspon točkova), dok je visina snižena.
    Jedina u svojoj B klasi može da ugosti 5 odraslih putnika.
    Ovo nije slučajno, VW je pustio Škodu da poleti, kako bi mu pomogla da postane prouzvođač BROJ 1 u svetu i premaši 10.000.000 vozila koliko je prodala Toyota.
    Čuj, Fabija bezbedna kao vodeći predstavnici klase. A uz to i nije skupa.
    Mislite o tome!
    (Dejan L, 16. decembar 2014 15:21)

    # Link komentara

  38. Stavite i slike osnovnog modela. Najjače i osnovne verzije Škoda automobila najčešće izgledaju kao da se radi o dva potpuno različita modela iz potpuno drugih klasa. Nebo i zemlja varijanta.
    (Vladimir, 16. decembar 2014 13:59)

    # Link komentara

  39. Unutra je kao u golf petici.
    (htc, 16. decembar 2014 13:33)

    # Link komentara

  40. @sofronije Taj auto je upravo za to. Fabia je da zavrsava posao i da bude jeftina. Tako da je suvisno komentarisati linije, opremu itd. Prodaja (kod nas) ide jer ih kupuju firme. Kao i svaka Skoda ne izdvaja se ni po cemu sem po ceni. Ovo realno niko ne kupuje ni zbog dizajna ni zbog opreme. Jos 100god da se proizvodi nece dobiti na smeku kao konkurenti.
    (B_BG, 16. decembar 2014 13:22)

    # Link komentara

  41. Već 13 god vozim fabiju prve generacije,ni jedan kvar,samo potrošni materijal,ništa ne škripi niti pucketa,prevezao sam u njoj svašta,od cementa do veš mašina,kosilica i šporeta,vozio je raznim makadamskim putevima,po meni za uložene pare najviše se dobije,šteta sto nemam para za ovu novu
    (sofronije, 16. decembar 2014 12:30)

    # Link komentara

  42. ja sam masinac, i ove precizne i definisane linije mi se svidjaju.
    (lalos, 16. decembar 2014 11:49)

    # Link komentara

  43. Verujem da je auto dobar, al prethodne verzije su bile lepše!
    (E30, 16. decembar 2014 11:39)

    # Link komentara

  44. Steta sto i dalje nema verzije sa troje vrata.
    (Srdjan, 16. decembar 2014 11:37)

    # Link komentara

  45. Kao da su malo redizajnirali prvu generaciju pogotovo zadnji deo a prednjicu uzeli od rapida! Ništa spektakularno čak šta više deluje zastarelo i već viđeno!
    (Džoni, 16. decembar 2014 11:28)

    # Link komentara

  46. Ništa naročito. Pre liči na malo " jači" "face lifting", a ne na novitet.
    (Smuleco, 16. decembar 2014 10:56)

    # Link komentara

  47. jako dobro auto. udobno i prostrano za svoju klasu
    (mire, 16. decembar 2014 10:51)

    # Link komentara