Audi A7 h-tron: Više od običnog automobila na vodonik

Posle Toyote, koja je kupcima ponudila serijski automobil na vodonik, i Honde, koja je prikazala koncept budućeg modela koji takođe kao gorivo koristi ovaj gas, Audi je na auto-salonu u Los Anđelesu predstavio konceptni A7 sa pogonom na vodonične gorivne ćelije.

Pošaljite komentar
  1. Sta bi sa elektrikom?:))))
    (Zoran, 22. novembar 2014 02:27)

    # Link komentara

  2. Unutra loš bre.
    (Nikola, 21. novembar 2014 23:14)

    # Link komentara

  3. Obrni, okreni izgleda da vodonik odnosi pobedu nad baterijom. steta mada jos to nije sigurno. ja sam veliki pristalica baterije jer se puni na izvore energije koje niko ne moze da vam kontrolise, vetar, sunce...ako budem u mogucnosti uskoro pazaricu Teslu pa koliko kosta, da platim. Zivim u Kanadi i taj sistem besplatnog punjenja na celoj teritoriji SAD i Kanade mi je jedino sto mi treba. To je kao u doba konja, das mu vodu, pase sam okolo i ceo kontinent je tvoj, prakticno zadjabe. najblizi moguci osecaj slobode koji mozes kupiti za pare. Nisan Leef je takodje dobar samo da mu je autonomija bar 250km, 160km je malo za moje potrebe.
    (zeljko, 21. novembar 2014 20:34)

    # Link komentara

  4. Pre nepunih mesec dana bila je vest da A6 hibrid nisu mogli da prodaju kako su se nadali.
    Sada je A7 super hibrid, sa još boljom tehnikom (zaista divna tehnička ideja, ali i skuplja),
    ali kome je namenjen ovaj? Ako štedljivim kupcima sportskih automobila, pa ima li takvih?
    Možda samo oni koji hoće da budu IN, u Kaliforniji npr.?
    Sve dok goriva ćelija ne pojeftini, ne vidim kako bi se omasovili.
    .
    (Joca 011, 21. novembar 2014 12:17)

    # Link komentara

  5. Auto industrija šalje signale tehnologija je tu čistija i mnogo ekonomičnija i verovatno jeftinija, baterije gorivne ćelije kombinacije su bekonačne, krajnje je vreme da dođe do suštinskih promena u auto industiji i da nafta ide u zaborav.
    (biće bolje, 21. novembar 2014 10:37)

    # Link komentara

  6. To je buducnost. Jedini problem kod vodonika je sto njega treba posmatrati kao nosioc energije a ne kao izvor. Sto znaci da ako se koriste termoelektrane za proizvodnju vodonika, voznja nece biti ekoloska, na svu srecu postoje i alternativni nacini za proizvodnju, recimo kao bi produkt hladjenja nuklearnih reaktora. U svakom slucaju potrebno je mnogo investicija u infrastrukturu, i dalji razvoj gorivnih celija koje su trenutno ekstremno skupe. Iskoriscenost energije je 100 * 0.93 * 0.93 procenata u trenutno najefikasnijim sistemima, sto znaci da se kod pretvaranja vodonika u el. energiju (gorivne celije) i el. energije u kineticku energiju (brushless DC motori) gubi samo 14.51%.
    (Grrr, 21. novembar 2014 10:07)

    # Link komentara

  7. Bravo, bravo... Najbolji koncept koji sam do sada video, elektro+vodonik, izuzetna kombinacija. Lagana gradska voznja je na vodoniku a ubrznje kod preticanja i izvlacenje maksimalne snage elekro+vodonika i pogon na sva 4. Sjajno, samo je pitanje cene jer mi smrtnici necemo moci da ga priustimo.
    (Petronije, 21. novembar 2014 09:50)

    # Link komentara

  8. Svaka cast! Po meni, ovo je odlicno razmisljanje. Kao prvo, uvodjenje hibridne tehnologije u sistem sa sagorevanjem vodonika je odlicna stvar. Usteda na ustedu. Drugo, strategija da zadrze dizajn isti kao i ostala vozila sa unutrasnjim sagorevanjem je po meni sjajna. A7 izgleda neverovatno dobro, klasicno, i niko ne zna dok ne pogleda na model pozadi da se radi o vodoniku. Ta ideja da se pokaze kako smo drugaciji, gledaj mene, vozim novu tehnologiju je zaista prepotentnost na delu. Ovako, vozis cisto, a izgledas kao gospodin i ne bodes oci nikome. Kes, kolica na vodonik i smekerica. Kad smo vec kod kesa, imam osecaj da ce ovaj model da kosta ko dve standardne A7-ice!
    (Gari, 21. novembar 2014 09:27)

    # Link komentara

  9. "...da su u stanju da započnu serijsku proizvodnju, čim se zadovolje neophodni tržišni i infrastrukturni uslovi."
    Znači da ovaj model nećemo vidjeti na putevima. Mislim na Evropu, naravno.
    U svakom slučaju, vrlo zanimljiv pokušaj.
     (kele, 21. novembar 2014 09:11)

    # Link komentara