VB: Diplomate SAD duguju milione za saobraćajne kazne

"Ambasadorske tablice" u Srbiji često mogu da budu znak za bahato ponašanje u saobraćaju, a u Velikoj Britaniji su odavno znak za izbegavanje plaćanja saobraćajnih taksi i nekih kazni. Britancima ambasade stranih zemalja po tim osnovama duguju vrtoglava 103 miliona evra (83 miliona funti).

Pošaljite komentar
  1. Platice vam rado ali juce. SAD odavno smatra da im je Evropa duzna (Normandija) pa se tako i ponasa.
    (igi, 30. jul 2014 08:58)

    # Link komentara

  2. Pre dobijanja statusa i boravak u zemlji treba im uzeti sve podatke od cekovnih racuna, socijalnog broja , a narocito brojeve kreditnih kartica, i ako neprijave promenu tokom boravka da potpisu na diplomatskoj pristupnici da drzava ima pravo krivicno da ih goni sve do isplate i poslednjeg penija.
    (Bolero, 29. jul 2014 12:28)

    # Link komentara

  3. Korisnici CD tablica nisu oslobodjeni placanja parkinga. Diplomate NISU nadljudi niti polubogovi mada mnogi sebe takvim smatraju pa time ne zasluzuju da pripadaju CD-koru.
    (mozgic, 29. jul 2014 09:01)

    # Link komentara

  4. @lemi... Nisam znao za to... Mada da je neke normalnosti, svi bi plaćali kazne i namerno bi kupio jedan (ili više po potrebi) paukova samo da prati ove sa diplomatskim tablicama i da ih "dignu" bez problema momentalno po isteku free vremena!
     (monte-video, 29. jul 2014 06:08)

    # Link komentara

  5. koje crne usluge, jel daju šofera da vas vozi po gradu ili naplaćuju ulazak u centar? ni ne trebe da im plaćaju!
     (bane sine, 29. jul 2014 02:43)

    # Link komentara

  6. Usa tvrdi da se radi o porezu na koji Englezi nemaju pravo jer se radi o kolima strane drzave koje ne mogu da oporezuju.Naplata parkiranja jeste porez,a ne naplata usuge jer tu nema nikakve usluge,radi se o globi,haracu, koji drasticno primenjuje.npr.Srbija,gde je kazna za neplacanje doplatne.karte najveca u svetu. U Usa se kako gde naplacuje parking,znam da se u New York-u naplacuje ali je to tamo porez,pa tako imas pravo da cenu parkiranja odbijes sledece godine od poreza.To je posteno,covek onda vidi da ima neke koristi od placanja te globe.
     (ex sns, 29. jul 2014 00:08)

    # Link komentara

  7. Neka mastiljara/komunjara prosto ne može da podnese činjenicu da bilo ko ima specijalne privilegije, i pukla bi od jeda što ima nekoga koga ne može da maltretira i udara po ušima, a i može slobodno da pukne, ali od američkih, ni bilo kojih drugih diplomata neće dobiti ništa, i ne treba ni da dobije :)))
     (EU Citizen, 28. jul 2014 20:25)

    # Link komentara

  8. Zasto bi svi placali Britancima za voznju kroz centar Londona, a njihove diplomate se besplatno voze kroz centralne delove drugih gradova. Razumem da tom naplatom teraju obicne gradjane da vise koriste javni prevoz i tako smanje guzve i zagadjenost, ali nije u redu terati necijeg ambasadora da se vozi metroom, ako se zna da je na njih bilo dosta napada zbog politickih razloga.Englezi odlicno znaju da izracunaju ko njima dodje pare, a sto su vekovima pljackali pola sveta, to nema veze. Neka Indijci naprave racun koliko im duguju Englezi za vekove kolonijalnog izrabljivanja.
    (kolos, 28. jul 2014 14:10)

    # Link komentara

  9. Nigde u svetu diplomatski kor ne placa saobracajne kazne. Placaju se, eventualno, troskovi odnosenja automobila na plac prilikom preuzimanja, ali kazne - ne. Jednostavno je to tako na osnovu medjunarodnih ugovora, pa ne vidim cemu halabuka odjednom!?
    Strane ambasade u Srbiji ne placaju nista, kao sto ni nase ne placaju u inostranstvu.
    (Lemi, 28. jul 2014 11:55)

    # Link komentara

  10. Svako svakom duguje tako to ide, diplomatski imunitet. Ne diram te ne diraj me
     (djole, 28. jul 2014 11:03)

    # Link komentara

  11. "velike" nacije su licemerni divljaci, sve to vec znamo.
     (k, 28. jul 2014 10:19)

    # Link komentara