1. Pa jel će trebati Litijum za te baterije?
    (Kimi, 10. mart 2024 19:41)

    # Link komentara

  2. Možda se ne navodi broj ciklusa punjenja zato što se očekuje da bude teoretski neograničen. To se obično smatra za glavnu prednost solid-state baterija u laboratorijskim testiranjima. To je i primarni razlog zbog kog se eksperimentiše sa čvrstim, odnosno suvim i "polusuvim" elektrolitom, a ne povećanje kapaciteta ćelija. Uostalom, ako ne bi dolazilo do degradacije i isključivanja ćelija, bio bi bar trajno očuvan nominalni kapacitet baterije, koliki god bio.

    E sad, teorija i praksa se jako često baš i ne poklapaju koliko bi po teoriji trebalo. Očekivanja su velika, naravno, i ne samo za baterije automobila nego i sve druge primene. Možda na kraju proizvođači telefona i ne budu morali da prave telefone sa lako izmenjivim baterijama? Nije slučajno što je baš Samsung jako zainteresovan za baterije sa praktično neograničenim vekom trajanja.
    (Joca, 10. mart 2024 17:20)

    # Link komentara

  3. Zapaljivost baterija nije posledica tečnog elekteolita, već konkretnog elektrolita koje koriste klasične litijumske baterije. Npr, LFP baterije imaju tečni elektrolit koji nije zapaljiv.
    (T, 10. mart 2024 16:06)

    # Link komentara