Vesti -

Dve odbegle lame hvatane lasom

Dve odbegle lame koje su jurcale ulicama San Sitija u Arizoni i izazvale saobraćajnu gužvu i pomamu na društvenim mrežama, uhvaćene su lasom nakon sat vremena jurnjave, javili su večeras američki mediji.

Izvor: Tanjug
Podeli

San Siti se nalazi u okolini Feniksa, ima oko 37.000 stanovnika. U njemu žive brojni penzioneri i tzv. "ptice selice" - žitelji severnih država SAD koji zimske mesece radije provode na toplijem jugu.

Televizije su prikazale jednu veliku, belu lamu, i manju crnu lamu kako jure ulicama u doba pauze za ručak, zaustavivši mnoge automobile i golferska vozila.

Životinje su galopirale šetalištima, travnjacima i uličnim ostrvima, i ulice su podsećale na rodeo arenu, jer je nekoliko ljudi pokušavalo da uhvati lame vitlajući lasom.

Bekstvo dveju životinja, propraćeno televizijskim kamerama, brzo je dovelo do stvaranja posebnog tviter-naloga sa haštagovima kao što su #LlamasTheLoose #Llamadrama i #TAMLAMAS.

Lame su mnogo puta uspele da nadmudre šerifove pomoćnike i žitelje San Sitija koji su pokušavali da ih okruže.

Prva je "pala" crna lama, a beloj lami su omču namakla dva čoveka u crnom koji su iz kamioneta više puta bacala laso. Medjutim, bila su potrebna čak tri čoveka da drže konopac, kako bi obuzdali životinju koja je htela da se otrgne.

Obe lame su sprovedene u prikolicu za konje.

Čitava jurnjava potrajala je oko sat vremena, a nije poznato da li su lame nečiji kućni ljubimci.

foto: flickr.com/J-Cornelius

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 167 idi na stranu