- Nauka -

Festival "Nauk nije bauk" u Nišu posetilo 20.000 dece i odraslih

Festival "Nauk nije bauk" od 31. marta do 1. aprila na Elektronskom fakultetu u Nišu posetilo je oko 20.000 dece i odraslih, rečeno je danas agenciji Beta.

Izvor: Tanjug
Podeli

Direktor gimanzije "Svetozar Marković" Marjan Mišić, koji tu manifestaciju organizuje devetu godinu zaredom, rekao je da je ta poseta na nivou prošlogodišnje.

Mišić je kazao da su festival "Nauk nije bauk" posetili ne samo učenici iz Niša, već iz brojnih drugih mesta sa područja jugoistočne Srbije, poput Negotina, Leskovca, Pirota i Vranja.

Prema Mišićevim rečima, na festivalu je ove godine učestvovalo više od 1.000 osnovaca, srednjoškolaca i studenata iz Srbije, Rusije, Mađarske, Rumunije, Austrije, Makedonije i Republike Srpske, a oni su naučna dostignuća i eksperimente predstavili na više od 80 štandova.

Prati B92 na Viberu

Nauka

Zabeležen ogroman kosmički sudar: "Vidimo kako zlato nastaje"

Naučnici su pre dva meseca zabeležili sudar dve neutronske zvezde na oko 130 miliona svetlosnih godina od Zemlje, jedan od najžešćih događaja u svemiru kojim, između ostalog, nastaju zlato i platina, ali koji može pomoći u razumevanju tajni svemira, saopštila je danas Evropska svemirska agencija (ESA).

Nauka ponedeljak 16.10. 21:30 Komentara: 43

Naučnici zabrinuti: Asteroid bi ipak mogao da udari u Zemlju?

Asteroid veličine kuće, koji je u petak prošao pored Zemlje na razdaljini od oko 42.000 kilometara, nije alarmirao naučnike NASA, jer nije smatran kao potencijalno opasan za našu planetu. Ipak, kako se pretpostavlja da će se vratiti, postoji mogućnost da njegova poslednja stanica ipak bude Zemlja.

Nauka subota 14.10. 11:10 Komentara: 57

Kako zaštititi fantastične zveri?

Kada se životinje nađu u svojim prirodnim staništima, izvan zaštićenih prostora, njihov opstanak ne zavisi toliko od pravnih regulativa i zabrana koliko od verovanja i ponašanja ljudi koji naseljavaju ista geografska područja

Nauka subota 14.10. 08:10 Komentara: 2
strana 1 od 148 idi na stranu