- Nauka -

Festival "Nauk nije bauk" u Nišu posetilo 20.000 dece i odraslih

Festival "Nauk nije bauk" od 31. marta do 1. aprila na Elektronskom fakultetu u Nišu posetilo je oko 20.000 dece i odraslih, rečeno je danas agenciji Beta.

Izvor: Tanjug
Podeli

Direktor gimanzije "Svetozar Marković" Marjan Mišić, koji tu manifestaciju organizuje devetu godinu zaredom, rekao je da je ta poseta na nivou prošlogodišnje.

Mišić je kazao da su festival "Nauk nije bauk" posetili ne samo učenici iz Niša, već iz brojnih drugih mesta sa područja jugoistočne Srbije, poput Negotina, Leskovca, Pirota i Vranja.

Prema Mišićevim rečima, na festivalu je ove godine učestvovalo više od 1.000 osnovaca, srednjoškolaca i studenata iz Srbije, Rusije, Mađarske, Rumunije, Austrije, Makedonije i Republike Srpske, a oni su naučna dostignuća i eksperimente predstavili na više od 80 štandova.

Prati B92 na Viberu

Nauka

Beograd je dobio svoj Fenomen

U četvrtak, 17. avgusta, u srcu Beograda, Hadži Prodanovoj ulici broj 16 i zvanično je počeo sa radom Fenomen, centar za naučne interaktivne radionice. Osnivači dve najmasovnije kulturne i naučno-popularne manifestacije, Festival nauke i Noć muzeja, pokrenuli su jedinstveni i nesvakidašnji kutak za radoznale.

Nauka četvrtak 17.08. 14:13 Komentara: 4
strana 1 od 141 idi na stranu