Mitovi o celulitu koje morate odmah da zaboravite

Celulit, odnosno rupice i nepravilnosti na koži mrzi svaka žena, a odlazak na plažu i skidanje u kupaći kostim vlasnicama narandžine kore je prava noćna mora.

Izvor: zadovoljna.hr
Podeli
diongillard / Flickr.com
diongillard / Flickr.com

Ukoliko želite da se rešite omraženog celulita prvo morate da zaboravite na 4 najčešća mita u koji mnoge žene čvrsto veruju.

1. Celulita se možete rešiti smo utrljavajući anticelulit kreme.

Koliko god vam proizvođači kozmetike protiv celulita obećavali vrhunske rezultate reč je samo o prividu koji nema nikakvog dugoročnog i dubljeg dejstva.

Kreme mogu vrlo uspešno da nahrane kožu i učine je glatkom i zategnutom, ali celulit je dubinski problem i reč je o tkivu na koje kreme nemaju baš nikakav uticaj.

2. Skupi tretmani i Spa ponude mogu garantovati rezultate.

Super ponude paketa često bolnih i neprijatnih tretmana sve su češće ali i u ovoj je situaciji često reč samo o tek jednom koraku u rešavanju celulita. Reč je o površinskom zaglađivanju kože i drenaži koja nije rešenje već samo kamuflaža koja ne traje večno.

3. Udubljenja poput narandžine kore zvane celulit su genetsko nasleđe od vaše majke.

Iako će se mnoge žene samo nasmejati reč je o vrlo popularnom mitu u koji mnogi veruju, ali naravno, to nije istina. Ako majka i kćerka imaju isti problem koji se veže za narandžinu koru najčešće je problem u nedostatku vežbe, poslu koji rade i ishrani, a ne o genima.

4. Celulit vam ostaje do kraja života i ne možete ga se rešiti u bilo kojoj životnoj dobi

S obzirom da celulit dolazi s opuštenim mišićima ovaj problem se može ublažiti i rešiti u bilo kojoj životnoj dobi. Hodanje, trčanje, vožnja bicikla ili drugi oblici vežbe za jačanje mišića zadnjice i bedara mogu rešiti ovaj problem.

Isto važi i za pravilnu i raznoliku ishranu, a na vama je da budete uporne i dosledne u uklanjanju celulita.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 64 idi na stranu