Vimbldon: Novak na Federera u polufinalu

Novak Đoković, najbolji teniser sveta i branilac titule, mogao bi u polufinalu Vimbldona da se sastane sa Rodžerom Federerom.

NĐ |
Komentari 173
Getty Images
Getty Images

S druge strane 'kostura', projektovano polufinale čine Endi Mari i Stan Vavrinka.

Najbolji sportista planete, koji u Londonu igra za svoju četvrtu titulu, a ukupno 13. Gren slem, započeće pohod ka petom petom uzastopnom GS trofeju protiv Džejms Vorda, petog reketa Velike Britanije po kvalitetu.

U drugoj rundi Novaka će najverovatnije čekati Francuz Andrea Manarino, odnosno Sem Kveri iz Sjedinjenih Američkih Država u narednom kolu.

Kako bi stigao do četvrtine finala Đoković će morati da savlada Španca Davida Ferera, a u nastavku puta ka Švajcarcu i borbi za finale Miloša Raonića iz Kanade.

Preostala potencijana četvrtfinala čine Rodžer i Japanac Kei Nišikori, Dominik Tim iz Austrije i drugi Švajcarac, Stan Vavrinka, odnosno Francuz Rišar Gaske i domaći igrač Endi Mari.

U istoj polovini žreba sa Novakom nalazi se i Janko Tipsarević, koji se na trećem Gren slemu sezone našao zahvaljujući zaštićenom renkingu, a rival na startu biće mu 16. nosilac Žil Simon.

Na suprotnoj strani su Viktor Troicki i Dušan Lajović, prvi kreće od kvalifikanta, a drugi od 88. igrača planete Nemca Dastina Brauna.

Ovogodišnje izdanje Vimbldona startuje 27. juna i trajaće do 10. jula, a vi ćete i ovoga puta imati priiliku da informacije sa lica mesta i iz prve ruke dobijete od našeg Saše Ozma, koji posle Australije i Pariza nastavlja da prati pisanje istorije.

prethodna strana 1 / 4 sledeca idi na stranu