Kerberovoj US Open i prvo mesto

Nemačka teniserka Anđelik Kerber osvojila je US Open pobedom nad Karolinom Pliškovom u tri seta, 6:3, 4:6, 6:4, posle dva sata i deset minuta igre.

MN |
Komentari 37
Getty Images
Getty Images

Ona će od narednog ponedeljka biti prva teniserka sveta, gde će zameniti Serenu Vilijams.

Kerberovoj je ovo deseta titula u karijeri, a druga na Gren Slemu, posle Australijan Opena koji je takođe osvojila ove godine.

Ona je prva Nemica koja je pobedila na US Openu posle Štefi Graf, koja je na ovom mestu poslednji put trijumfovala 1996. godine.

Sa druge strane, Pliškova nije uspela da stigne do sedme titule u karijeri, ali je i ovako ostvarila svoj najbolji rezultat na nekom Gren slemu. Do sada nije prolazila dalje od trećeg kola, pa iako je ostala bez trofeja ima razloga za zadovoljstvo, posebno i kada se zna da je postala tek treća teniserka koja je na US Openu, iste godine, pobedila i Venus i Serenu Vilijams.

Kerberovoj je bilo potrebno 40 minuta da osvoji prvi set, na najbolji način otvorila je meč, brejkom, bolje koristila svoje šanse, a Pliškova je propustila tri prilike da oduzme servis rivalki.

Nešto drugačija slika u drugom setu, iako je Pliškova u većem delu morala da juri rezultat, brejka nije bilo, Nemica je jednu propustila, ali u sedmom gemu Pliškova uspeva da joj oduzme servis i preokrene rezultat, a potom i meč odvede u odlučujući treći set.

Iako je u prvom delu trećeg seta viđena jedna razmena brejkova, obe teniserke su uglavnom bez mnogo muke osvajale svoje servis gemove, a ključan trenutak bio je deseti gem na servis Pliškove, koji je Kerber dobila bez izgubljenog poena i tako stigla do trofeja.

prethodna strana 1 / 21 sledeca idi na stranu