Kerberovoj US Open i prvo mesto

Nemačka teniserka Anđelik Kerber osvojila je US Open pobedom nad Karolinom Pliškovom u tri seta, 6:3, 4:6, 6:4, posle dva sata i deset minuta igre.

MN |
Pošaljite komentar
  1. Bravo za Andjeliku!"
    Zaslužila je to jer konstatna naspram drugih teniserki.
    (neko, 11. septembar 2016 20:30)

    # Link komentara

  2. Dokle s komentarima da je Pliskova greškama poklonila pobedu kad ce te skontati da takve igračice kao Pliskova, Kvitova, Keys ne mogu da igraju bez grešaka, to je sastavni deo njihove igree, jer da ne ne rizikuju i ne greše ne bi pogadjale vinere i ne bi nikad bila ni u top 100, Da je Pliskova igrala stilom kao Kerber izgubila bi 6:0 6:0 jer fizički i tehnički kod nje je to neizvodljivo da šalje sigurne lopte i da sve vraća, jednom je Nadal rekao pobednik je onaj ko osvoji više poena a ne ko jače udara! Bravo za Kerber jer je ovom pobedom zaslužila prvo mesto i ne može joj niko ništa reći!
    (Luka, 11. septembar 2016 19:42)

    # Link komentara

  3. @Ikac
    Sta reci tek o muskom tenisu,igraci koji su godinama u tom 10 ne mogu da prismrde polufinalu,i bukvalno se 10 godina vrte 3-4 imena,Sampras koji je bolji i od Djokovica i od Nadala.o Endiju da ne govorim je znao da izgubi od bilo koga u top 30,a danas likovi poput Ferera ili Conge koji ne padaju ispod 10 mogu ove da dobiju samo kada su polumrtvi na jednoj nozi,i mi se nesto lozimo na Novaka koji na dva zadnja GS tek u finalu ima iole kvalitetnog igraca,vaterpoisti koje prozivamo zbog nedostatka konkurencije imaju tezi put i vise konkurenata nego sto je ovaj imao za celu karijeru.
    (cener, 11. septembar 2016 17:56)

    # Link komentara

  4. @Cole
    Sta ce biti sa Pliskovom to cemo tek da vidimo.
    Da je Kerber zasluzeno dobila ovaj mec - nije.
    To je svako video ko je gledao to finale.
    Pliskova je jednostavno platila danak neiskustvu, mozda i umoru, ali je svakako u sva tri seta bila bolja teniserka.

    To sto joj je do ovog turnira najbolji rezultat bio trece kolo, nista ne znaci.
    Devojka je tek pre dve godine prvi put usla u prvih 50, a ocigledno je da se sada penje u sami vrh.
    U svakom slucaju igra tri puta lepsi tenis od ove Kerber koja igra Nadalovski ruzni tenis.
    I veruj mi da ce Kerber na svakom sledecem turniru moliti boga da se ne sastane sa Pliskovom, jer su sanse da je pobedi jedva 10%.
    Pliskova joj je i omogucila da postane prva. Da Pliskova nije izbacila Serenu, niti bi Kerber bila prva niti bi osvojila ovaj gren slem.
    Pliskova je odlucivala o njenoj sudbini, kako na celom turniru tako i u ovom finalu.
    A kad drugi odlucuju o vasoj sudbini to bas i nije za pohvalu.

    Protiv Kerber nemam nista. Devojka je vredna i uporna, ali stil tenisa koji igra nikada mi se nije svidjao.
    (realista, 11. septembar 2016 17:10)

    # Link komentara

  5. Ej, a vi znate da Kerber ne bi videla Gs titulu da onaj manijak nije napao Moniku Seles! Monika bi do sada imala 38 Gs titula! 100%!
     (Jumko, 11. septembar 2016 10:52)

    # Link komentara

  6. pliskova je bila prvih sat vremena pogubljena i zbunjena na terenu, nesikustvo klasicno, sta da se radi ....
     (racku_cg, 11. septembar 2016 10:27)

    # Link komentara

  7. Možemo da ne volimo Vilandera ali ako pogledamo realno, čovek je u pravu.
    (Labud, 11. septembar 2016 08:53)

    # Link komentara

  8. Svaka čast Kerber, ali neverovatno koliko je pao ženski tenis. Pre pojave Nadala, bilo je mnogo zanimljivije gledati npr. Enan protiv Serene ili Venus protiv Klajsters nego Federera protiv Korije i Rodika. Uporedite samo Kerber i Gabrijelu Sabatini, jedna je broj 1 i višestruka GS šampionka, druga ništa od toga, ali je verovatno 50 puta bolja teniserka, samo što je ona morala da se nosi sa Evert, Navratilovom, Graf i Seleš. Mnogo je potrebna smena generacija i par mladih konstantnih teniserki koje imaju jednako talenta, a više mozga od Kvitove i Ane Ivanović.
    (Ikac, 11. septembar 2016 08:45)

    # Link komentara

  9. Kerber je cura koju svi vole. Normalna, skromna, obicna i veliki borac. Bravo.
    (Rale, 11. septembar 2016 07:45)

    # Link komentara

  10. Anđelika je dobila meč na osnovu bolje fizičke spreme. Karolina je bila bolja do sredine trećeg seta, kada su se videli znaci umora i kada je počela da promašuje....Anđelika tada vraća brejk, i na kraju pobeđuje...
    ovo je možda i do uslova za igru, koji su opet bili loši...
    valjda će danas biti bolji uslovi, jer se bojim da Sten može lakše da … "preživi" vlažne i tople uslove...
     (matori, 11. septembar 2016 07:44)

    # Link komentara

  11. Barem je Bog dodelio vise radosti normalnom humanom bicu, a ne robotu.
    (tapse protivniku, 11. septembar 2016 03:01)

    # Link komentara

  12. Ostavila je srce na teren Kerber. Kakva sezona. Ko bi prosle godine rekao da ce Kerber osvajiti 2 GS, igrati jos jedno takvo finale, uzeti srebro na OI i postati svetski broj 1? Svaka ti cast Endzi, naporan rad se uvek isplati na kraju! Apsolutno zasluzeno...
    (Viktor, 11. septembar 2016 02:46)

    # Link komentara

  13. Bas mi je drago zbog Andjelike,zasluzila je titulu,a i dobar je covek..:)
    (Aco, 11. septembar 2016 02:12)

    # Link komentara

  14. Brovo Anđelka!
     (Nikad nije kasno, 11. septembar 2016 02:09)

    # Link komentara

  15. zenski tenis je smesan
    (radojka, 11. septembar 2016 02:01)

    # Link komentara

  16. Cole, pa dal si ti covece gledao mec. Pliskova je izgubila jer je sagorela jos u mecu sa Serenom. Usput je platila danak neiskustvu igranja u zavrsnici gren slemova. Pa Kerber ju je dobila na cisto iskustvo! Pliskova udara cistije, igra ofanzivan tenis i ima dobru servu. Pliskova u trecem setu uzima brejk i umesto da ga sacuva za 4:2 i verovatno mec, pravi tri neiznudjene greske i poklanja Kerberovoj ribrejk. U tom momentu Nemica je bila nakautirana. Pa Pliskova je dobila Kerber u finalu Sinsinatija pre neku nedelju sa 6:3, 6:1! Odlican mec dve umorne teniserke. Definitivno vredno finala. Kerber zasluzeno pobednik, Pliskova zasluzeno u finalu.
    (zlatiborac, 11. septembar 2016 02:01)

    # Link komentara

  17. Dr
    darko

    Njuz.net je objavio da je Eurosport odlucio da Matsa prebaci za voditelja vremenske prognoze.
    Procenjuju da ce biti uspesan,jednako kao i u predvidjanju Novakovih poraza.

    [link]/
    (Hahahahahaha..., 11. septembar 2016 01:58)

    # Link komentara

  18. Zao mi je Pliskove jer je dobila obje sestre Williams i djevojka igra odlicno, pritom je i kretanje podigla na visok nivo, plus dobila je Kerber u Sinsinatiju a sad poraz. Medjutim, Kerber je ove godine fenomenalna, njena igra mi se mnogo dopada jer nije previse agresivna, a nije ni previse defanzivna, nesto slicno Azarenki (Vika je ipak malo vise agresivnija).
     (Srdjan, 11. septembar 2016 01:42)

    # Link komentara

  19. E kad neka Kerber ima 2 slama onda stvarno ne znam gde to ide.
     (Tito, 11. septembar 2016 01:41)

    # Link komentara

  20. I nepresusni izvor bisera - Mats Wilander ponovo nije izneverio! Naravno da je Wawrinka favorit posebno posto igraju na tvrdoj podlozi?! Pa na kojoj podlozi je Novak osvojio 8GS?! Ja se od sveg srca nadam da Nole to sutra osvaja i kada se na kraju meca bude zahvaljivao tako bi smekerski bilo da se "specijalno zahvali Wilanderu na inspiraciji!!"
    (Iva Jovanovic, 11. septembar 2016 01:25)

    # Link komentara

  21. Ajmo podrsku Novaku od takve negativne kampanje mrznje Vilandera ka Noletu! Gledajte video i sharujte da bi mi zajednicki snagama stavili na mesto Vilandera:

    [link]
     (pragmaticni, 11. septembar 2016 01:21)

    # Link komentara

  22. Iako mi se svidja igra Kerber, malo me podseca na igru Ane 2008-e, nekako sam navijao za Pliskovu, posto ne gleda brojke, ne gleda ko je protiv nje, ne zanima je ko je prvi u ponedeljak, a ko je juce bio, gde igra... malo deluje pogubljena ponekad, ali hladna ko spricer. Samo malo da smanji neiznudjene greske, ali sjajan, agresivan tenis igra. Ujedno i jedno od najboljih zenskih finala koje sam gledao.
    (Vracarac, 11. septembar 2016 01:16)

    # Link komentara

  23. E, sad lijepo da se ponovi slika iz Melburna, gdje su Kerber i Novak podigli pehar, i mi smo zadovoljni. :)
    (Kosica, 11. septembar 2016 01:14)

    # Link komentara

  24. Pade mi na um, k'o na drum, jedna misao: Kerber je AU i USO šampionka, ubedljivo je danas prva na listi, a Ana Ivanović ima protiv Anđelije 5:1! To je bolje nego 9:3, pogotovo što je Kerber dvostruka GS šampionka, zato, misim stvarno, nikad nestvarno, da je ovo jači rezultat. Nadam se samo da me mali siroti hrčki zbog ovoga neće proglasiti za "botašvabu" koji radi za bavarske kobasice (Bratwürste). Neće me objaviti, nebitno, ionako idem da spavam.
    (Može i trista minusa, ali ovo je istina, 11. septembar 2016 01:14)

    # Link komentara

  25. Evo upravo je Mats proglasio Stena za favorita i konstatovao da zna da ga zbog te izjave nece volite cela zemlja Srbija. Skoro pa mi je bilo simpaticno. Bilo bi dosadnije bez njega i ovih nasih igara. Ono sto ne zna je da vecini nas padne kamen sa srca kada on proglasi Novokovog protivnika favoritom. Ima ona stara srpska kletva: Da bog da te Mats proglasio favoritom. U svakom slicaju, dragi Srbi, sada znamo: Ne spava mirno.
    (Vracarac, 11. septembar 2016 01:12)

    # Link komentara

  26. Žensko finale je na Eurosportu komentarisao normalan komentator, pristojan, koji poznaje tenis, prepznaje stanje na terenu i zna engleski jezik. Dakle, ima sve veštine koje nedostaju njegovom kolegi Banjcu, i nadam se da nam Eurosport neće pokvarit sutrašnje finale postavljajući Banjca da ga komentariše!
     (ŽIVADIN(O), 11. septembar 2016 01:10)

    # Link komentara

  27. Slusam Vilandera posle meca.. pa njega neko mora da zestoko placa da toliko hejtuje Srbiju i Novaka.. Ne razumem kako normalan covek koji ume da sabere 2 i 2 moze onoliko da lupeta.
    (Wolf, 11. septembar 2016 01:10)

    # Link komentara

  28. Na kraju Mats je bio u svom stilu i tipovao Stan-a kao pobednika. Barem je u necemu bio posten i rekao nesto kao "znam da me zbog ovog cela Srbija napusa.a". Hrabar matorac za svoje godine.
    (parx, 11. septembar 2016 01:10)

    # Link komentara

  29. Mats upravo rece da po njemu (iako ce ga mrzeti pola Srbije, ali to je njegovo misljenje) Sten sutra dobija u 4 ili 5 setova! E, sada mogu na miru da gledam finale, jer sam sada jos uvereniji da ce Nole dobiti u 3, maksimalno 4 seta! Niko Matsa u Srbiji nece mrzeti zbog ovakve izjave, naprotiv - svi smo odusevljeni, jer covek nikada nije pogodio kad god je prognozirao protiv Novaka. Nece ni sada, ubedjen sam 1000%.
    (veliki strumf, 11. septembar 2016 01:09)

    # Link komentara

  30. Evo Mats kaze da Stan dobija u 4 ili 5 setova. Hvala mu, sutra kucu stavljam na 3:0 za Novaka...
     (darko, 11. septembar 2016 01:06)

    # Link komentara

  31. Ahahahahahahah jel ste culi Vilandera? Kaze "izvinjavam se celoj Srbiji to je samo moje misljenje" kada je komentarisao favorita za sutra. Ahahahhaha nikad ne komentarisem Vilandera, nebitan mi je, al sad sam umro od smeha jer pretpostavljam da je x "ludaka" iz Srbije slalo mail na eurosport pa mu ovi skrenuli paznju. Hahahahah oa umro sam od smeha ljudiii
    (Dr, 11. septembar 2016 01:05)

    # Link komentara

  32. pliskova ista helen hant
     (miso, 11. septembar 2016 01:05)

    # Link komentara

  33. Bravo bila je najbolja tokom cele sezone i zasluženo je broj jedan bravo i za Pliskovu udara kao maljem slično Sereni a i servira slično kao Amerikanka ovo joj je prvi veliki rezultat zanima me kako će igrati sledeće grenslem turnire ima čemu da se nada ako nastavi ovako.
     (Nebojša, 11. septembar 2016 00:58)

    # Link komentara

  34. Kerber se nije pozdravila sa sudijom na kraju
     (..., 11. septembar 2016 00:56)

    # Link komentara

  35. 3.5 miliona dolara???? Ovaj svet je otisao u k...c.
     (paradoxx, 11. septembar 2016 00:56)

    # Link komentara

  36. Zasluženo.
     (SrbinsonKruso, 11. septembar 2016 00:55)

    # Link komentara

  37. KERBER
    Ima pravde, titulu je osvojila dvostruka
    GS šampionka u 2016, od ponedeljka skida
    sa trona veliku Serenu (tri GS finala i finale
    na OI u Riju) svaka čast, ovo je njena godina.

    PLIŠKOVA
    Bez obzira na to što je izbacila je sestre
    Vilijams nije tragedija to što joj je
    najveći uspeh na GS turnirima treće kolo
    (na dva treće, a na ostala dva drugo kolo)
    već je tragedija to što bi već na sledećim
    turnirima verovatno ispadati u prvim kolima,
    a o GS-mu do kraja karijere moža samo da sanja,
    a o prvom mestu ne bih trošio reči.
    (Cole, 11. septembar 2016 00:51)

    # Link komentara