B92 Sport US Open 2008 Komentari

Broj komentara: 128

  1. Jelena....oboĹľavam teee…ee .........!!!!!!!!!!
    (sladjana, 10. septembar 2008 13:00)

    # Link komentara

  2. Pobedjivanje je navika, a nasi teniseri nisu bas imali na koga da se ugledaju u individualnim sportovima ( osim par retkih medalja).

    Mislim da oni utiru put ostalima i da im nije lako. Ovo je neverovatan uspeh, nositi se sa svetskom stampom, sa zvezdama svetskog ranga i jos i pobedjivati.

    O dopingu americkih sportista da i ne govorimo, to je ovde nauka, SVI su na steroidima. Tako je Flo Dzo "misteriozno" umrla u snu, u 36-oj godini, nakon sto je postigla nadljudske rezultate u roku od par meseci.
    O Marion Jones da i ne govorimo, tek je sad izasla iz zatvora zbog dopinga i razalovana je od svih medalja, sa gomilom ostalih "vrhunskih" sportista. Rusi i Amerikanci su najgori u dopingu.

    Nema te teretane koja ce nabaciti takve misice jednoj zeni kao sto je Serena. Roids, roids, roids..

    Jelena je heroj sto se tako dobro nosila sa njom, da neko na mene zavrljaci loptu 250 km na sat, ja bih pobegla glavom bez obzira.

    Svaka cast nasima i mnogo srece u buducnosti!
    (xoxo, NY, 9. septembar 2008 22:18)

    # Link komentara

  3. Jelena je dobro igrala ceo turnir i njena dobra igra hrabri.Kompleksasi,nemojte nikog osudjivati,i Ana je izgubila 2 finala GS dok nije dosla so titule.Serena je tako iskusna u tim finalima,a Jeleni je ovo bilo prvo,u sledecem ce se bolje snaci,covek se uci na sopstvenim greskama.I nemojte raspredati tu pricu o godinama igracica,pa karijera se ne zavrsava sa 25!Vilijamsova briljira sa 27...svaka igracica je razlicita...
    Jelena je u usponu,zato se manite godina,ima ona vreme pred sobom.
    Nekad je potrebno odigrati i vise finala da steknete sigurnost i iskustvo.Malo igracica se moze pohvaliti uspehom iz prvog pokusaja.I nemojte porediti muski i zenski tenis...
    Finale je tu,sledeca titula,pa prvo mesto...korak po korak...svi su govorili da je kraj za Jelenu,da je kilava,da se nece izvuci iz povreda,a ona odigra prvo GS finale,to je naj uspeh sezone,na narednim GS ce biti bogatija za iskusatvo vise i to je to.VODA UVEK NADJE SVOJ PUT!I NE ZABORAVITE,UPORNOST SE ISPLATI,KAO STO I SAMA SERENA RECE!
    (Dzoana, 9. septembar 2008 18:15)

    # Link komentara

  4. Niko od zvaničnika Srbije nije čestitao Jeleni Janković finale US Opena!
    A Novaka je zbog istog uspeha predsednik Vlade Koštunica prošle godine dočekao na aerodromu, a Ani je za ulazak u finale Australiena ove godine poslala telegram ministarka Samardzić Marković.
    (Thunderbird, 9. septembar 2008 16:56)

    # Link komentara

  5. @Eki
    Da pretvori salo u misice moze samo osoba koja je imala misice.Pretvaranje sala u misice ne treba da se shvati bukvalno.Serena je imala 6-7 kilograma vise kada se vratila na teren i izgubila od Jelene.tada nije mogla da potrci posteno a sada kako trci videli ste.Radi se samo o skidanju sala.
    (Mladen, 9. septembar 2008 11:44)

    # Link komentara

  6. Serena je pretvorila salo u mišiće?!
    Daj, Boga ti, i meni recept, ali pod uslovom da me niko ne kontroliše kao ni tebe!
    (Eki, 9. septembar 2008 09:24)

    # Link komentara

  7. Svaka cast Jeco na svemu !!!! Sledeci GS je tvoj! Samo sledeci put pozdravi i NENASPAVANU naciju :)
    (nenaspavana, 9. septembar 2008 09:01)

    # Link komentara

  8. 'Bem ti zenski tenis kad igracica koja igra par turnira bude broj 1!!!!!!!?????
    (T.e.n.i.s, 9. septembar 2008 07:53)

    # Link komentara

  9. Svaka cast Jeleni sto je tako daleko stigla protiv Serene.
    Iz aviona se vidi da je Serena na steroidima i njeni cuveni ispadi u proslosti su tipican "roid rage", ili "steroid bes". Tipicni trapezasti vrat, akne i promukli glas, = steroidi. Pit bull, my a@!!!!
    Jelena izgleda kao sportista, Serena je karikatura.

    Nisi mogla bolje, Jelena, ponosni smo na tebe!
    (Yeah...from USA, 9. septembar 2008 02:49)

    # Link komentara

  10. ZASLUZENO!!!
    (Nikola, 8. septembar 2008 23:34)

    # Link komentara

  11. Propustiti onako tri set lopte.Ubi se!
    (Alex, 8. septembar 2008 23:33)

    # Link komentara

  12. Jelena je odigrala veoma dobro, takticki, cak ju je i servis sluzio dosta dobro.
    Problem je psiholoske priprode i ona mora stvarno vec jednom da nauci da prebrodi onakve situacije. Neiskorisiti 4 set lopte je stvarno tesko, cak i protiv onakve fenomenalne Serene.
    Jelena samo napred ! najbitnije je da si popravila svoju igru, servis, ubedljivo si najinteligentnija igracica , igras tenis koji je uglavnom veoma lep za oko. Sarm je nesto sto te izdvaja od drugih. Samo popravi tu stabilnost i igraj svaki poen maksimalno, bez straha. Bices prva uskoro i nema ti onda premca !
    Ja sam postovalac Zastin Enan i tvrdim da je jedna od tri najbolje, ako ne i najbolja ikada, s obzirom na konstituciju i snagu. Ali mislim da protiv ovakve Serene Zastin ne bi dobro prosla, ni slucajno ! Neverovatno kojiko je Serena napredovala u zadnjih pola godine sa formom i spremnoscu, salo se pretvorilo u misice ?!
    NAPRED JELENA !
    (igysa, 8. septembar 2008 23:31)

    # Link komentara

  13. Jeca kraljica!

    Nema veze što je izgubila, ovo je njen najveći uspeh.... Svi teniseri/teniserke se izvlače na povrede, osim Jece... Ona je na početku turnira priznala da konačno nije povredjena, i pogledajte dokle je dogurala... Ona ukoliko ne bude bila povređena, već na Australian openu može da osvoji prvi Gren Slem u karijeri... Uskoro će ona da stigne Serenu, biće prva... Siguran sam... Ona je borbena, uporna i ima srca...
    (Vuk, 8. septembar 2008 22:59)

    # Link komentara

  14. Hvala devojkama na najlepsem mecu ove godine. Zasluzeno su broj jedan ili dva. (Kakva Safina, koju je Serena pocistila).
    (Zox, 8. septembar 2008 19:38)

    pa normalno je da ju je pocistila Safini ne odgovaraju takvi uslovi (vjetar) za igru.I jankovic ju je pocistila prosle godine u Carlstonu kad su igrali na sljaku ,tada isto je bio jako vjetrovito.Safina ne moze da igra u takve uslove ona ima velik zamah pri udarcima a i u takvim uslovima trebas imati mentalnu stabilnost i veliku strpljivost sto je serena imala,ali ne i safina .Da su bili uslovu za igru bolji ne bi je ova tako lako pobedila
    (danijela, 8. septembar 2008 22:56)

    # Link komentara

  15. boki_zg

    Hvala Boki, na fer komentaru, pozdrav Zagrebu iz Beograda!
    (JJ, 8. septembar 2008 22:37)

    # Link komentara

  16. E Jelena, bolje se posveti snimanju reklama, koliko je i to moguce... Ona izlazi na teren kao na modnu pistu. Kada shvati da je to teren a ne modna pista, imace i c+vise uspeha u karijeri. I najbolje za nase tenisere da ne daju glupe izjave jer ne mogu da postignu to sto obecavaju i o cemu na glas mastaju! Sto se Serene tice, svaka joj cast, skidam kapu, i njoj i njenoj sestri! Nase teniserke su jos nezrele za toliki pritisak na terenu!
    (curafina, 8. septembar 2008 22:20)

    # Link komentara

  17. Glupo je pricati o dominaciji americkih sportista dokle god ne podlezu doping testu. Serena realno vise podseca na musko nego na zensko, nisam siguran da je za to zasluzan kondicioni trener ili teretana. Svakako da je i Jelena kriva za one set lopte ali dokle god ne budu uslovi ravnopravni za sve glupo je pricati o psiholohu i dobrim igrama. Serenu pobedjuju verovatno kada ne uzme dozu testosterona. Jelena je dokazala da je najbolja srpska teniserka a puno ce vremena proci dok Ana ne dokaze suprotno s obzirom na razliku u bodovima. Pozz
    (JJ DEFENDER, 8. septembar 2008 22:15)

    # Link komentara

  18. amerka je bila dopingovana. za njih ne vazi doping kontrola
    (misko, 8. septembar 2008 22:10)

    # Link komentara

  19. Ja ipak mislim da je Jeci umesto trenera potreban psiholog!
    (Vojvoda, 8. septembar 2008 21:13)

    # Link komentara

  20. Ma naravno da te necemo osudjivati, i nama je drago sti je Ana Ivanovic izgubila od Zili Coin (?!) Pricaj ti sta hoces, ali bilo kako bilo, Jelena je nasa najbolja igracica! I svaka cast za navijace JJ,puno pozdrava za njih!!! P.S.Jeco,za nas si ti osvojila US open!!!
    (nata, 8. septembar 2008 20:27)

    # Link komentara

  21. Bravo za komentar br.70.Tu je sve receno.Pogledajte kako je Nadal iako porazen,zadovoljan napustio teren jer je dao sve od sebe ali protiv dvadesetak asova i cak sedamdesetak vinera jednostavno se nije moglo(mada nisam siguran da bi Marej zadrzao isti nivo igre da kisa nije prekinula mec).Ja sam nocas mec gledao i ne ocekivajuci da ce Jelena da pobedi,jer znam da kljucne poene igra katastrofalno.Velika je praznina u zenskom tenisu kad Serena sa neubedljivom igrom stize na prvo mesto ATP liste za kratko vreme.Ali,vidi se da je Jelena dosta napredovala i da joj jedino fali psiholog.Inace,ovo je sjajan uspeh za srpski sport jer imati u obe konkurencije finalistu i polufinalistu,zaista je retkost cak i za mnogo jace drzave.
    (Negativni, 8. septembar 2008 20:11)

    # Link komentara

  22. Znam da cete me osudjivati zbog ovoga sto sam rekao,ali zbog ovih JJinih navijaca mi je drago sto ju je dobila Serena!
    (jaksa95, 8. septembar 2008 19:52)

    # Link komentara

  23. Jeca je sada na odlično utvrdjenom drugom mestu.
    Serena joj beži samo 126 pooena, a iza nje je ostala Ivanović sa oko 400 manje, Dementieva sa oko 500 manje i Safina sa oko 600 manje bodova.
    A ima još da se igra do kraja godine, a tu je i Masters.
    (Sve je OK, 8. septembar 2008 19:46)

    # Link komentara

  24. E, da Jeca ima bar malo jaci servis, pa da bar malo vise poena uzme servis vinerom, bilo bi 2-0 za nju.
    (Zox, 8. septembar 2008 19:42)

    # Link komentara

  25. Kada je Jeca imala tri vezane set lopte na Serenin servis, znao sam tada da gubi set. Cim ih je ispustila, bio sam siguran da ce izgubiti sve naredne gemove, bez obzira sto se lavovski borila.
    Jednostavno, to je nesto sto prati Jelenu sve vreme. Puno sansi koje ne koristi i koje je kostaju meca.

    Hvala devojkama na najlepsem mecu ove godine. Zasluzeno su broj jedan ili dva. (Kakva Safina, koju je Serena pocistila).

    Jeco, tempiraj formu za kranji sampionat!
    (Zox, 8. septembar 2008 19:38)

    # Link komentara

  26. Nemojte zaboraviti da americka vlada "garantuje" da sportisti iz USA nisu dopingovani i da zbog toga oni ne idu na doping kontrole. Tu treba traziti razlog Serenine pobede. Izgled obe teniserke to potvrdjuje...
    (cvija, 8. septembar 2008 19:30)

    # Link komentara

  27. Bravo Jeco!Svaka ti cast!Finale je bilo veoma uybudljivo,samo steta sto ti nisi pobedila! :)Doticnoj Ani koja je poslala one komentare i ostalima koji su napljuvali Jecu,zelim da kazem sram vas bilo!Kako vas nije sramota?!Jelena je usla u finale!!!Nije sramota izgubiti od Serene Wiliams,koja udara veoma jako i koja je treca igracica sveta!!! Sramota je izgubiti od 188 igracice,i dozvoliti da se po novinama pise bruka istorije!!!Jeste da je Jelena imala svoje sanse i da ih nije iskoristila, ali jednostavno je presudilo iskustvo> Sereni je ovo bilo 13.GS finale,a Jeleni prvo!Serena je i starija i iskusnija od Jece,i logicno je da je u najbitnijim trenucima igrala najbolje! I Nole je prosle godine izgubio, a bio je tako blizu,bas kao i Jeca! Tako da NIKO nema pravo nista da joj zameri!!Ona je igrala odlicno i u danasnjem finalu je POBEDILO iskustvo!!!Uostalom,Jeca je dobila 450 poena i zadrzala je drugo mesto,tako da je i to uspeh!!!Napred Jeco,glavu gore,najbolja si!!!I nadamo se da ce ti ipak biti docek!!!I NAJVAZNIJE-ne obaziri se na zlonamerne komentare!!! Oni svi mogu da ti pljunu pod prozor! NAPRED!!!
    (Nata, 8. septembar 2008 19:21)

    # Link komentara

  28. jeco najbolja si. za nas ti si pobedila
    (sasa, 8. septembar 2008 19:11)

    # Link komentara

  29. @Aco
    @Mladen
    Konacno nesto pametno da neko kaze.
    Ove euforicne i nerelane obozavaoce i njihove slatkaso otuzne komentare ne shvatamo ozbiljno.
    Kako neko ko OBOZAVA nekoga moze da bude realan u oceni njega?
    Obozavaoci, ako nesto hocete da kazete, smanjite dozivljaj i ne govorite da JE OBOZAVATE. Jer niko vas onda ne shvata ozbiljno. A Jelena i drugi igraci sajt ne citaju (ako su pametni, tj ako imaju pametnijeg posla).
    (Cica Maca, 8. septembar 2008 17:33)

    # Link komentara

  30. Gubila ,dobijala najbitnije je da si zdrava i da uzivas u igri jer iskreno kada to prestane da se desava onda ni dobra igra nije dovoljna da se pobedi
    Moglo je bolje ali ipak retko ko je osvojio titulu u svom prvom grend slem finalu pogotovo protiv domace igracice i sto je najbitnije osim Vimbldona JJ je uspela da ocuva konstantnost dobrih rezultata tako da sto se mene tice zadovoljan sam ali je svakako moglo bolje :)
    (Petar, 8. septembar 2008 17:14)

    # Link komentara

  31. @Aleksa
    Neko se s tobom salio.da ne govorim o mecevima Stefi Graf i Monike Seles jer su bitke vodjene pre 10 do 15 godina.U poslednje vreme pamtim tri fenomenalna finala.Bilo je to 2006.godine izmedju Sharapove i Enan i pre toga u dva meca sestara Vilijams 2001. i 2002.godine.Takve meceve necemo videti bar jos u sledecih deset godina.Kako su one igrale pocetkom ovog veka danas ne igraju ni priblizno.
    (Maja, 8. septembar 2008 17:06)

    # Link komentara

  32. Nova WTA lista posle US Opena:

    1. Serena Vilijams (SAD) 4.091. bodova
    2. Jelena Janković (Srbija) 3.965
    3. Ana Ivanović (Srbija) 3.532
    4. Elena Dementijeva (Rusija) 3.430
    5. Dinara Safina (Rusija) 3.357
    6. Marija Šarapova (Rusija) 3.041
    7. Svetlana Kuznjecova (Rusija) 2.571
    8. Venus Vilijams (SAD) 2.386
    9. Vera Zvonareva (Rusija) 2.087
    10. Agnješka Radvanska (Poljska) 2.076
    (Nova WTA lista, 8. septembar 2008 17:02)

    # Link komentara

  33. Komentar 15 (Jelena Jankovic Carica) - kazes super uspeh UPRKOS SVIM OKOLNOSTIMA.

    KOJIM SAD OKOLNOSTIMA?

    Imala je zreb koji je san snova.
    Nije mogla da se sretne ni sa Anom ni sa Serenom ni Venus ni Safinom sve do finala. I jos Ana (od koje ima kompleks) ispada na startu, a upada joj u finale bas igracica koja joj i najvise lezi i koju je pobedjivala.
    Laksi zreb od ovog nece imati, zapamti to.
    Ako se zeli biti prvi, mora i da se pobedi neko veliki, a ne da se to sve izbegne i da ti drugi odrade posao.

    Inace, Jeleni idu sve cestitke. Jedna od boljih partija do sada.
    Borila sa koliko je mogla sa onim oruzjem koje raspolaze.
    Istina, Serena je sasvim druga kategorija - mogli bi da uvedu kategorije u tenis, kao u boksu. Mada - Enanova je bila jos manja, pa je redovno tukla Serenu.

    Jelena jednostavno mora da vise izlazi na mrezu, i da popravi servis. Ajde sto joj je servis slab, kazi to je zbog konstitucije, ali ona u 90 odsto slucajeva servira u isto mesto.
    Ona mora da radi na plasmanu serve. Ako vec nije jaka, trebalo bi da je precizna, da servire po srednjoj liniji ili dijagonale.
    Jednu je takvu odservirala i bio je as. Znaci moze. Sada samo treba to da radi cesce.

    U svakom slucaju, sad ce mozda neki koji su omalovazavali Anu da shvate da osvajanje GS nije macji kasalj i da malo vise cene njena 3 finala.
    (1-2-3, 8. septembar 2008 16:32)

    # Link komentara

  34. Meni Serena više liči na Šarplaninca nego na pit-bul terijera, mada... JJ je trebalo malo više sreće i hrabrosti, trebnalo je da igra kao da nema šta da izgubi, a ne toliko da pazi.
    Serena je rizikovala i isplatilo joj se
    (MILENA, 8. septembar 2008 16:15)

    # Link komentara

  35. Nema veze,svaka cast i ovo je uspeh.
    Bice bolje sledeci put bitno je da je usla u finale!
    (Frederick House, 8. septembar 2008 16:13)

    # Link komentara

  36. Sa 15 vinera se ne dobija finale gren slema!
    (Sandy, 8. septembar 2008 16:02)

    # Link komentara

  37. Iskreno, sramota da Jelenina vest ima samo 70 komentara.

    U svakom slucaju svaka cast Jeci na trudu, finalu i sarmu. Nadam se da moze da uzme u Dohi turnir.

    Napred Nasi !
    (Keka, 8. septembar 2008 15:53)

    # Link komentara

  38. Priznajte da ste se ponadali.Ali,nikada ona nece uzeti GS,pogotovo sa onako odbranaskom i defanzivnom igrom.Toliko!!!
    (ajdeee, 8. septembar 2008 14:25)

    # Link komentara

  39. bravo,serena!bravo jelena!odigrale ste uzbudljiv i dobar mec.serena je zasluzila da bude 1. ali ja se nadam da ce se ANA do kraja sezone opet popeti na vrh WTA liste.srecno svim nasim teniserima!!!
    Ani,Novaku,Jeleni,Janku,Nenadu,Viktoru,Borisu..
    JDE ANA,NAJBOLJA SI!!!CARICE!!!OBOZAVAM TE!!!
    POZzDRAV!!!
    (nina, 8. septembar 2008 14:05)

    # Link komentara

  40. sve ja opet kako treba,prvo mjesto zauzela je bolja igračica mada ja mislim da nakon žestin jedina koja istinski vrijedi i uskoro če na broj 1. je Safina,adiooooooo
    (torca du, 8. septembar 2008 14:01)

    # Link komentara

  41. Fenomenalan mec,stvarno je bilo uzivanje za gledanje!Kao sto su i komentatori rekli,najbolje zensko finale poslednjih godina!Jelena je odlicno igrala,ali Serena je nazalost bila previse dobra!Igrala je neverovatno na ovom turniru,bez izgubljenog seta,ogromna snaga i zelja za pobedom!Ipak,ovo je njeno 12.GS finale i 9.titula,svakako najuspesnija teniserka!Iskustvo je bilo na njenoj strani,znala je kako da se nosi sa situacijom!Jelena je igrala svoje 1.finale,mnogi su ocekivali da ce lako izgubiti,ali ona se sjajno borila!Jako mi je zao sto nije pobedila,mogu da mislim koliko je njoj tesko!To se i videlo po zavrsetku meca,samo sto nije zaplakala!Najteze joj je jer je imala sanse,5 set lopti nije iskoristila u 2.setu i ostaje zal za tim!Ali jednostavno,Serena u najtezim momentima igra najbolje i to je to!Jeleni je nedostajalo mazda i malo srece,da je dobila set ko zna sta bi bilo...ali ne vredi sada o tome pricati.Izgleda da je bila takva karma,sve se poklopilo da Serena osvoji titulu i zasluzeno je dosla do nje!Bila sam ponosna dok sam gledala Jelenu,ona je sjajna teniserka i sigurna sam da ce i ona osvajati GS titule,sada nije bilo njeno vreme!Ali ona je toliko posebna,toliko se izdvaja od ostalih i mislim da je dobro sto u wta turu postoji takva devojka koja pleni svojim osmehom i neverovatnom harizmom,sa ogromnim srcem!Vidi se da uziva u igri,smeje se i kada osvoji i kada izgubi poen!Lepo je videti takvu igracicu u moru namrstenih i previse ozbiljnih lica!Zato je i vole sirom sveta,gde god da se pojavi!Nadam se da njeno vreme tek dolazi i da ce postici velike uspehe jer to sigurno zasluzuje!
    JECO JA TE OBOZAVAM,SAMO NAPRED,ZA MENE SI BILA I OSTACES UVEK NAJBOLJA...ZBOG SVIH KVALITETA KOJE POSEDUJES!
    (milena, 8. septembar 2008 13:51)

    # Link komentara

  42. A na kojem mestu je "Palcica"?
    (Ja, 8. septembar 2008 13:33)

    # Link komentara

  43. Sve čestitke Jeleni. Ona je trenutno jedina teniserka koja može ravnopravno da se nosi sa teta Serenom. Serena udara lopticu kao muškarac, podjednako su joj dobri i forhend i bekhend, volej,smeč i servis. Jelena je imala svoju šansu i u prvom i u drugom setu, ali ih nije iskoristila. Jeleni sada treba odmor, da nastavi pažljivo i vredno da trenira i dolaze titule sigurno.
    (Misa Petrovic, 8. septembar 2008 13:32)

    # Link komentara

  44. E ovo je stvarno cudo,mislim da je Jelena definitivno promasila sport i profesiju kojom se bavi.Ja mislim da je za nju bolje da se oproba u gimnastici jer djevojka jednostavno nemoze a da ne napravi minimum cetiri spage u toku meca,ajde mozda joj je to navika,ali dje sinoc uze da se ogleduje svaki sekund na monitor,pa nevolja je sto je propustila one tri set lopte jer bas u tim trenucima nije mogla da odvoji oka sa sebe na monitoru,pitam se samo sto bi radila da je na mjesto Sarapove I Ivanovicke.Da zalost bude veca poce i kako ona rece "najbolja publika na svijetu" sa njom da komunicira preko istog monitora.I tako dok se ona smeskala i izvodila spage (citaj NEPROFESIONALNO)ponasala na terenu njena suparnica je krajnje ozbiljno i profesionalno odradila mec do poslednjeg poena,naravno sto je i normalno jer je to ipak Gren slem finale.Mislim da je propustila veliku priliku da pobijedi u ovom finalu zato sto nije imala tremu,bila je u formu i trebala je to da iskoristi,jer na kraju krajeva jes da je prvo finale i da ce ih valjda biti jos ali nije ona ni tako premlada da bi tako olako propustala sanse.
    (Djuro, 8. septembar 2008 13:04)

    # Link komentara

  45. Samo cu reci,carica,obozavam je!!hehe kako se nasminkala,ispeglala kosu i stavila sjaj..kako tapka peskirom po licu da ne razmaze puder..ma legendaaaaaa...
    i bice titula..ipak ovo je bilo prvo finale.I da dodam samo zbog nekih koji je porede sa anom,setite se aninog prvog finala i sad jecinog!!!!!GO JJ!!!
    (qwe, 8. septembar 2008 12:58)

    # Link komentara

  46. Ubi nas psihologija, kada se rezultat lomi, obicno gubimo, narocito u velikim mecevima! Jelena imala si je u rukama, ali kao po obicaju, nedostajalo je mentalne snage da se odigra agresivnije, sto bi sigurno rezultovalo pobedom. Izvuci pouke iz ovog meca, to je najbolje sto mozes da uradis. I vise veruj usebe, imas razloga za to!
    (sasa jokic, 8. septembar 2008 12:52)

    # Link komentara

  47. Mec je bio fantastican. Jelena je bila fantasticna. Serena je dosla spremna upravo za Jelenu, koju dobro poznaje kao igracicu. Obe devojke su bile sjajne, finale u rangu onog u Wimbledonu, dva bolja GS finala ove godine, za razliku od prva dva. I nova WTA lista je bliza realnom stanju stvari u tenisu, Dementijeva i Safina su se popele, Ana je malo skliznula, ali bolje i ne moze gledajuci rezultate od juna naovamo, a mislim da ce ovaj mec odlicno uticati na Jeleninu psihu. Pokazala je da ume da bude i lenja, a da igra fenomenalno protiv jacih igracica. Servis je bio bolji nego inace, kretanje super, malo gresaka, razvijanje taktike, sve bolje nego u prethodnih 6 meceva.
    Gledajuci listu za Masters ove godine mozemo samo da se radujemo jer ce ovogodisnji turnir konacno biti prava poslastica. Obe sestre Williams, nase devojke i Safina, Dementijeva, mozda i Sharapova ako ozdravi. Ako sve budu u formi, bice dobrog tenisa i dobrih meceva. Jelena je zaista pokazala svetsku klasu, ali Serena ima previse iskustva kad vec dodje do finala, da bi dozvolila iznenadjenja.
    (marijana, 8. septembar 2008 12:47)

    # Link komentara

  48. polako jeco...ti imas 23 godine serena ima 27. dosta je iskusnija i mislim da je to bilo presudno..ti kad budes imala 27 bices na vrhu sveta
    (fructo, 8. septembar 2008 12:45)

    # Link komentara

  49. A je Serena razvijena! Sto jest, jest. I to pretpostavljam, bez muskih hormona? Pa dobro ako i ima po koji, mislim da bi se i u muskoj konkurenciji dobro snasla.
    (Neinformirani, 8. septembar 2008 12:28)

    # Link komentara

  50. Drago mi je sto je autor ovog teksta realan jer mi je bilo muka od RTS-ovog komentatora koji je stalno govorio da Serena pravi pauzu po 1 minut izmedju dva servisa.Cak je kad je Serena otisla da zameni reket,rekao,eno sada trosi vreme i menja reket.Od jeleninim meceva koje sam video u poslednjih godinu dana,ovaj je bio najbolji.Znatno je popravila kretanje i smanjila broj primljenih lopti na ledja,imala je bolji servis,manje je gresila.Serena je zasluzeno pobedila jer je imala 44 vinera u odnosu na 15 Jeleninih a ne treba smetnuti sa uma da je Serena pobedila neke protivnice koje Jelena mozda ne bi prosla(Safina,Venus) jer je imala tezak zreb.Adnane,Serena nije samo agresivna i snazna,ona ima tehniku ali ti to ne prepoznajes.
    @Jelena Jankovic
    Jelenino smeskanje je nekas simpaticno nekad nije jer je podsmevanje za promasaj protivnice a to nije lepo.
    Mozda je to Ana grubo rekla ali ako se smejes ceo mec glupo je da na kraju places,ili je taj smeh bio samo maska.
    @realista
    Ipak je mec zavisio od Serene i odnosa vinera i gresaka.
    Nije bas Jelena toliko gresila koliko je Serena dobijala.Propustila je Jelena dobre prilike ali i Serena da mec zavrsi ranije.Ako cemo iskreno i Dementjeva je propustila mnogo prilika pa sta da se radi.Ne vidim razlog da mi svi treba da budemo ponosni na Jelenu,jer smo mi svi zasluzni 0% za njen uspeh.MOZEMO SAMO DA JE POSTUJEMO I HRABRIMO A PONOSNI MOGU DA BUDU SAMO ONI KOJI SU JOJ POMOGLI U KARIJERI.
    (Mladen, 8. septembar 2008 12:18)

    # Link komentara

  51. Ja priznajem da pripadam u ovu grupu "novopecenih" zaljubljenika u tenis i da neznam bas puno o tenisu ali mislim da je Vladan R napisao odlican komentar. Kad je Jelena imala sansu da dokusuri ovu Serenu igrala je nekako bojazljivo i defanzivno.Mislim da bi trebala igrati puno ofanzivnije i sa vise rizicnih udaraca.Kako sam tuzan i nervozan zbog ovog poraza sad mi treba sedam dana da dodjem sebi.
    (navijac iz perta, 8. septembar 2008 12:09)

    # Link komentara

  52. Disi punim plucima. :)
    (Zeakit, 8. septembar 2008 11:59)

    # Link komentara

  53. Svetski teniski eksperti proglasavaju ovaj mec za najbolji finalni mec ikada. Ja bih kao naslov stavio: "Jelena veliki finalista na USO" odigrala je veliki mec i da je mogla da bude za mrvicu agresivnija.....ko zna. Ali ne verujem da bi joj Serena dozvolila da ode kao pobednik cak i da je bilo treceg seta. Koji je faktor domaci teren najbolji je pokazatelj onaj finalni mec iz Moskve kad je Dementijeva, jednostavno, deklarisala Serenu. Zato mislim da Jeleni nema sta da se prebaci cak ni ono kad se zahvalila podrsci svojim navijacima ali i publici generalno. Kad je sportsko ponasanje u pitanju jedan od interesantnih momenata je bio kad je Serena na poen dosudjen Jeleni pocela da se svadja sa sudijom i da sikce, trebalo joj je videti pogled, pokusavajuci da izmanipulise sudiju i da vlada na terenu u svom dobro poznatom stilu, umesto da zatrazi celindz na koji ima pravo!!!!!! Ali svaka cast odluci sudije koja kao sudija trazi celindz i potvrdjuje svoje ispravno sudjenje. Da, Serena odlazi sa milion i po dolara ali sa koliko odlazi Jelena??????
    (Aleksa, 8. septembar 2008 11:28)

    # Link komentara

  54. Jos malo kachamaka i kiselog mleka i dobices Serenu.
    (monty, 8. septembar 2008 11:15)

    # Link komentara

  55. Prava igracica na mestu No1. JJ to nije ni zasluzila. Ceo turnir u defanzivi.Plasi se izlaska na mrezu kao djavo krsta. I sada se postavlja pitanje kako to da Serena je treca u istoriji po osvojenim parama. Devojka se koncentrise na velike turnire gde je veliki broj WTAbodova i nagrada velika, a ne od turnira do turnira cak i u Indoneziju pa Indiju. JJ i njenqa majka (predpostavka da je ona glavni sraf za sve) idu u turizam i egzoticne krajeve gde jos nisu bili. Drugo Serena koja je duplo korpulentnija od JJ sa debljim nogama i velikom zadnjicom je duplo brza od JJ i bolje se krece. To nesto ne stima. Udarac neuporedivo jaci. Sestrama Wiliams u zivotu nista ne znaci da li ce biti prve na WTA listi/ Znace im Grand slam turniri i turnirimasters serije i velika lova. To treba da shvate i JJ i Ana. Kompleks malih nacija
    (Teniser, 8. septembar 2008 11:01)

    # Link komentara

  56. Tehnicki dobro. Psihicki dosta slabo.
    Ono smejanje je odraz te slabe psihe i nervoze.
    Njeno ponasanje izgleda mozda neobicno, a vidim nekome je cak i sarmantno (!) - to izgleda tako onima koji ne znaju sta se iza njega krije. A ponasanje je u stvari je neodgovarajuce za ono cemu Jelena tezi.
    (Aco, 8. septembar 2008 10:52)

    # Link komentara

  57. Ali zašto nijedan, ali baš nijedan Jelenin komentar posle poraza ne može da prođe bez pominjanja povreda, sadašnjih i nekadašnjih, stvarnih i onih drugih. Kakva je to mentalna slabost?
    (Jelica Dr, 8. septembar 2008 10:47)

    # Link komentara

  58. Naravno da mi je jako zao sto je izgubila...
    Ali ovo je ipak njeno PRVO GS finale...A naravno bice ih jos! :)
    Sve u svemu zadovoljna sam,kao i svi njeni fanovi.

    Jeco hvala ti na svemu!
    Posebno na osmehu koji je obasjao ceo Arthur Ashe stadion!
    (Jeca, 8. septembar 2008 10:43)

    # Link komentara

  59. Jos jedan put su nasi teniseri, u stvari sportisti, pokazali da psihicki nisu na nivou sportista koji ne samo postaju sampioni nego su sampioni sa dugom tradicijom uspeha. Nasi teniseri, a i uglavnom nasi sportisti (primeraka puno od fudbalera, kosarkasa, da ne nabrajam dalje), u presudnim trenucima igre, kada pravi sampioni shvataju da ti trenuci odlucuju razliku izmedju sampiona ili samo vrlo dobrih igraca sa delimicnim i ogranicenim uspesima, igraju sa tremom i brigom 'da ne izgube'. Dok sampioni, poput Nadal-a, Phelps-a ili Woods-a na primer, bas u tim trenucima izvlace iz sebe emocije i nagone ambicije za uspeh i savrsevnost. Ti sampioni nisu zadovoljni ako nisu uspeli ili ako nisu sproveli nivo standarda koji su oni zadali sebi. Phelps nije brinuo za vreme Olimpijade sta ce biti AKO NE BUDE SAMPION ILI AKO NE POBEDI, on je samo mislio i usmerio svoj fokus i energiju na STA MORAM DA URADIM DA BUDEM SAMPION I DA POSTIGNEM NESTO U STO SE DO SADA NIJE POSTIGLO. Dok taj mentalitet ne postane deo nasih sportista (a i trenera), nikada necemo imati sampiona tih nivoa u bilo kom sportu. Na zalost mentalitet naseg naroda, a mi nismo jedini u tome i imamo puno drustva, je da igramo da ne izgubimo i brinemo o svemu, umesto da igramo da pobedimo i da ne brinemo sta ce ko da misli ako ne pobedimo. Sampioni ne brinu da li ce njihov imidj da padne ako ne pobede, nego su nezadovoljni neuspehom. Hocu da naglasim da smo istorijski imali izuzetke sportiste, ali izuzetke.
    (sasaCalifornia, 8. septembar 2008 10:41)

    # Link komentara

  60. bravo jeco,bravo teniseri.
    (nenad, 8. septembar 2008 10:38)

    # Link komentara

  61. Ipak su Ana i Novak za sada jedini srpski šampioni. Jeleni više sreće drugi put.
    (Mina, 8. septembar 2008 10:31)

    # Link komentara

  62. Jelena se ponaša kao klovn u cirkusu, ceo Svet je ismejava. Kad bude shvatila da je na teniskom terenu možda nešto i uradi.
    (Miloš, 8. septembar 2008 10:29)

    # Link komentara

  63. Australian Open-Marija Šarapova
    ROLAND GARROS-ANA IVANOVIĆ
    Wimbledon-Venus Vilijams
    US Open-Serena Vilijams
    Ovogodišnji pravi i veliki šampioni!
    (Sanja, 8. septembar 2008 10:26)

    # Link komentara

  64. NI uz sav trud nisam izdrzala predugo budna... gledala sam do rezultata 2:1 u drugom setu. Jeca je ostavila srce na terenu. Igrala je svoje najbolje do kraja , i za to - svaka cast!
    (Miss Irony, 8. septembar 2008 10:21)

    # Link komentara

  65. Bravo Jelena!!!
    Mnogo te volimo jer si prava devojka i vrhunski sportsman!!!
    Verovao sam da ćeš danas, baš za moj rođendan da me obraduješ pobedom i tvojim prvim g.s. Međutim, iako si izgubila, nisi me ni najmanje razočarala jer ova sezona je bila duga i iscrpljujuća + povrede.

    Tvoje vreme tek dolazi, kao i Novakovo i Anino!!! svima Vam želim samo još više hrabrosti i samopouzdanja, koje će doći sa godinama i bićete na samom vrhu jer ste i sada naši zlatni ljudi!!!

    želim Ti malo odmora i predaha za nastupajuće pobede!!!

    Miloš
    (Miloš NS, 8. septembar 2008 10:01)

    # Link komentara

  66. Mislim da bi umesto ovog naslova teksta, naslov trebalo da bude "Serena je zaradila 1,5 milona dolara". Kad god su turniri sa "adekvatnim" n agradnim fondovima, barem jedna sestra Vilijams gazi sve redom, i u to niko ne sumnja. Zato su smesne vesti kako se desilo veliko iznenadjenje na Olimpijadi, zamislite sestre Vilijems ispale u ranoj fazi takmicenja, a ovamo na Vimbldonu i US Openu ne moze niko ni da im pridje. Jesu najbolje, ali zar je neko sumnjao da ce Jeleni prepustiti 1,5 miliona. Sestre Vilijams - najbolje, a najgore.
    (Goran, 8. septembar 2008 09:54)

    # Link komentara

  67. Realno,ko zna kada ce se Jeleni opet ovako sloziti kockice.Imala je super zreb do polufinala,najozbiljnije protivnice u drugom delu zreba(kod Safine se videlo da je ipak stize umor posle sjajne sezone a za Anu mislim da je nemoguce da opet bude u ovako losoj formi,sestre idu jedna na drugu u 1/4 finalu...),Sarapova povredjena...Umalo da teniseri iz Srbije na svakom GS-u sezone osvoje po trofej.
    (007, 8. septembar 2008 09:50)

    # Link komentara

  68. Jeco, ti si nase sunce!!!
    Bila je fenomenalna, pa i finale je neverovatno veliki uspeh, zasluzuje jedan lep docek ispred Skupstine...
    Bravo!!!
    (Ana, 8. septembar 2008 09:49)

    # Link komentara

  69. Radost Serene nakon pobede je dovoljno govorila kako je Jelena igrala nocas ! ! !

    Stvarno Jelena svaka cast...Mene si bar odusevila ! ! !
    (F#07, 8. septembar 2008 09:15)

    # Link komentara

  70. Jeca je na zalost izgubila ali to se i moglo ocekivati.Jer ove sezone svo troje nasih najboljih tenisera zajedno je uzelo samo 5 turnira.To jesu 2 GS I 3 mastersa,ali protiv igraca koji tada nisu bili u top 10(tsonga,fish,wawrinka,safina i cornet)Kada je bitan mec kao sto je finale svi nasi iz nepoznatog razloga gube ako igraju protiv iole jaceg protivnika!Razlog nepoznat?
    (psale7, 8. septembar 2008 09:09)

    # Link komentara

  71. Vreme naših tenisera tek dolazi.
    (Vladan, 8. septembar 2008 08:56)

    # Link komentara

  72. U duelu dve izvanredne teniserke teška kategorija je bila neočekivano agresivnija i zasluženo pobedila bantam kategoriju...
    (Ženevljanin, 8. septembar 2008 08:56)

    # Link komentara

  73. Kada se podvuce crta na kraju US opena moramo biti zadovoljni da jedna tako mala i siromasna zemlja kao Srbija ima polufinalistu u muskoj i finalistu u zenskoj konkurenciji. Po tome smo najuspesnija zemlja na ovom US openu. Kako stvari sada stoje na zavrsnom turneju sezone u Dohi imacemo igracice iz samo tri zemlje USA, Rusija i Srbija sto je neverovatan uspeh za nas i zbog toga moramo biti ponosni na nase devojke.
    Sto se tice samog meca nema sta tu mnogo da se prica. Jeca je po ko zna koji put pobedila samu sebe. Da se usla u treci set sigurno bi je dobila jer je Serena delovala jako umorno ali na zalost pokazalo se jos jednom da JJ nema taj sampionski instikt kao sto ga imaju Serena,Enan ili Sarapova. Steta jer je bila veoma blizu pobede. Jedina pozitivna stvar koja se mogla uociti u njenoj igri je njena fizicka sprema koja je sada na visokom nivou tako da je sada igranje u 3.seta prednost za nju. Medjutim servis i voleji su i dalje prilicno slabi za teniserku ovakvog kalibra. Ali najveci problem je ipak u glavi.
    I jos nesto,ako citas ovo,prestani da se gledas u ekran svaki put kad serviras. Ne znam zasto si toliko zaokupljena svojim izgledom ali ti to odvlaci paznju tokom servisa. Takodje ne moras svaki put da napravis spagu "za publiku" jer jednom ces osetiti kvrccc...i ode sezona.
    U svakom slucaju lep uspeh.
    (Ron Jeremy, 8. septembar 2008 08:54)

    # Link komentara

  74. Jelena igra dobro, ali to gledanje u monitor je jako smešno. Svaki put kad se pogleda ne odservira dobro. Stvarno je pravi narcis. Kako se Serena fokusirala na igru i pobedila.
    (Goran, 8. septembar 2008 08:53)

    # Link komentara

  75. Glavu gore Jeco.Ponosni smo na tebe.I dalje te mnogo,mnogo,mnogo,.....volimo.
    (Majcek Maja, 8. septembar 2008 08:47)

    # Link komentara

  76. Serenu pod hitno treba brebaciti u musku konkurenciju...Jelena je odigrala odlican mec ali nije mogla nista protiv tri puta jaceg(fizicki)protivnika.
    (Maverick, 8. septembar 2008 08:45)

    # Link komentara

  77. Steta da je samo Serena malo manje udarala lopte, Jeca bi osvojila GS, ipak bice bolje kada se Ana i Marija vrate mozda nekad nesto i osvoji.
    (Aladin, 8. septembar 2008 08:42)

    # Link komentara

  78. Ma svaka joj cast!Dovoljno mi je sto se smesila publici i sto je lafica kakve nema.A po meni je trenutno najbolja igracica sveta ,fali joj samo mrc.
    (vucko, 8. septembar 2008 08:33)

    # Link komentara

  79. U setovima mozda jeste 2-0 za Serenu, ali u spagama je 3-0 za Jelenu, a to se sada ceni... You go, girl !
    (Knjaz, 8. septembar 2008 08:32)

    # Link komentara

  80. Drago mi je zbog nasih tenisera ali dokle bre vise da gubimo u finalima. Dve godine vicemo dolazi njihovo vreme a oni poceli da tonu. Gde je bila Serena pre godinu dana a gde je sada. Tu su i druge igracice i igraci koji su se opasno priblizili ( Marej npr. ).
    Sve u svemu uvek cu navijati za njih ali mislim da je ovo njihov vrhunac.
    (Dragan, 8. septembar 2008 08:30)

    # Link komentara

  81. BRAVO MALENA,
    OVO JE BILA TVOJA MNOGOSTRUKA POBEDA!
    IDEMO DALJE, SREĆNO I NEKA TE ZDRAVLJE PRATI,
    SVI ĆE VIDETI KOLIKO JE ŽENSKI TENIS "LOŠ"
    (Mikili, 8. septembar 2008 08:28)

    # Link komentara

  82. Jelena svaka cast
    (goci, 8. septembar 2008 08:20)

    # Link komentara

  83. Hrvat sam i ne gledam u tenisu ko je od kuda. Inače navijam za ANu Ivanović, jer mi je nekako draža i više mi se sviđa njena igra, ali i Jelena je ok. Ono što objema fali je glava..ko da gledama Ivaniševića ili Ančića..sve super i onda 2-3 kiks lopte i popizditis! Ove sestre crnkinje,nemrem vidjeti. Niti su privlačne, niti igraju ko žene i još uz sve to im nemrem zaboraviti kad se počinjale tek sa tenisom, ono njihovo ponašanje na terenu(nesportsko). Šteta za Jelenu, bit će bolje..ali nemreš biti sretan da si prvi,a da nemaš nijedan grand slam! Naša Iva Majoli je imala Roland Gaross,ali nikad nije bila dalje od 3 mjesta..Hingis,Steffi i Seleš su bile prejake..
    (boki_zg, 8. septembar 2008 08:08)

    # Link komentara

  84. Svaka čast Jeco, borila si se kao lavica! Ponosni smo na tebe!
    (Zapadna tribina Arthur Ashe stadiona, 8. septembar 2008 08:03)

    # Link komentara

  85. Kao sto vec napisah MNOGO puta. Nikada Jelena nece biti psihicki jaka da igra tenis sa jakim protivnicima. Neka je forsiraju u modi, neka ide na plasticne operacije, za drugo i nije. Tenis.... nikada nece biti velika igracica, jer ima kompleks jakih teniserki!
    (Nenad, 8. septembar 2008 07:54)

    # Link komentara

  86. Navijati za tebe jelena covjek moze samo da dobije srcani udar,diabetis I ostale bolesti sto idu uz to!! Vecina komentara hvali je dobro dosla je do finala,ali ja nisam zadovoljan. Kada ces da predjes tu barieru samopouzdanja,I da vjerujes u sebe, kao da si tek pocela da igras tenis.Samo se pobjednici pamte gubitnici ostaju gubitnici. Jos pamtim onaj mec iz sidneja " medice open" kada ti je bio potreban samo jedan point da zavrsis mec a ti izgubi sve.
    (obi, 8. septembar 2008 07:52)

    # Link komentara

  87. Svaka cast Jelena. Bio je lep mec i lepo je bilo videti te nasmejanu posle svega. Bice dana, korak po korak
    Viskovicu sve pohvale. Najbolji komentator kojeg trenutno imamo. Milina je slusati te
    (sonja, 8. septembar 2008 07:47)

    # Link komentara

  88. BRAVO JELENA BRAVO!!!
    Probila si sad barijeru,usla u prvo GS finale...izvuci pouku iz svega ovoga,a dace Bog pa bice jos finala i titula....Samo da si ti nama ziva i zdrava...Tvoj osmeh leci sve i zato nikada ga ne skidaj sa lica...Vole te tvoji verni fanovi i UVEK podrzavaju bez obzira na sve...naJJbolja si KRALJICE nasa!!!VOLIMO TE!!!
    (Jecika, 8. septembar 2008 07:37)

    # Link komentara

  89. Jelena se po terenu krece izuzetno, vesto i hitro, ali nedostaje je joj malo vise agresivnosti. Dosta je emotivna i to ne krije, sto protivniku moze samo pomoci. Mislim da je ovo veliki uspeh i da ima jos dosta potencijala koje moze iskoristiti na nekim drugim turnirima.

    U Njujorku je imala dosta publike koji su je podrzavali, sto se moglo cuti po usklicima i od strane Amerikanaca. Ona je zaista jedna skromna osoba, a uz to borbena i ambiciozna.

    Bravo Jelena!
    (Svaka cast!, 8. septembar 2008 07:26)

    # Link komentara

  90. Kad je Serena počela da skače onako po terenu posle pobede, samo što me šlog nije udario.
    Nije ni pomenula Jelenu, koja je njoj prvo iskreno čestitala pred svima.
    Mladja sestra je ipak poštenija od Venus koja ju je pustila u četvrtfinalu da bi Serena napala prvo mesto.
    Uz agresivniju igru, Jelena je mogla da pobedi i to me boli.
    (V.J., 8. septembar 2008 07:22)

    # Link komentara

  91. Jeco bila si stvarno fenomenalna. Ovaj USopen ti je izmakao za dlaku. Sve je moglo biti i drugacije, ali sta je tu je. Ti si nas ponos i znamo da opet mozemo da ocekujemo neki novi jos bolji rezultat. Za mene Jeco, ti si najbolja!!!
    (Aca Znalac, 8. septembar 2008 07:21)

    # Link komentara

  92. @Toroncanin
    Ovo je najbolja izjava za sada.. Totalno se slazem!!
    Bravo Jeco! Svaka cast na odlicnoj igri!
    Podocnjaci su mi ko krofne od nespavanja i nerviranja,ali verujte da ne marim.. Jelenin osmeh je definitivno najlepsa stvar u zenskom tenisu.. Jeco,svaka cast! Volimo te mnogo,mnogo..
    (Jelena, 8. septembar 2008 07:20)

    # Link komentara

  93. Сјајн меч, ништа не замерам Јеци, видело се колико се Серена радује, једино - без јачег сервиса не може се прокрчити пут до врха! Ако ту слабост отклони, Јеца ће бити ненадмашна.
    (Обичан навијач, 8. septembar 2008 07:20)

    # Link komentara

  94. Cestitke Jeleni!

    Sramota za RTS da onakav komentator prenosi ovaj mec.
    (Sasha, 8. septembar 2008 07:15)

    # Link komentara

  95. Fantastican mec gde je agresivnost i snaga Serene pobedila srcanost i borbenost JJ. Kraj se vec naslucivao kod propustenih 3 set lopte za JJ. Umesto da dokrajci protivnika ona je dopustila da se Serena izvuce i vrati u mec . Sampioni kao sto je Serena takve poklonjene sanse ne propustaju i rutinski je zavrsila posao i osvojila svoju 9 GS titulu sasvim zasluzeno , bez izgubljenog seta . Ostaje zal JJ za propustenim prilikama , ali vreme radi za JJ i nadam se da cemo je gledati u jos finala GS turnira . Bravo JJ !
    (Adnan, 8. septembar 2008 07:14)

    # Link komentara

  96. Serena je mentalno jača. Ostale stvari su sporedne.
    (zg, 8. septembar 2008 07:14)

    # Link komentara

  97. Najbolja si Jeco!
    (zzzzzzzzzz, 8. septembar 2008 07:12)

    # Link komentara

  98. Steta,da je uslo u treci set...!!!
    Eh sta bi bilo kad bi bilo.Nema veze,sa popravljenim servisom i mirnijom glavom u odlucujucim poenima nece moci niko da joj parira(Jeleni).A sto se tice Serene,nece dugo biti prva.Ona i sestra Venus po pravilu losije igraju "slabije" turnire.Sa srecom Jeco!Svi smo uz tebe.
    (bora, 8. septembar 2008 07:11)

    # Link komentara

  99. Jeco sve cestitke za ostvaren uspeh i igru koju si pokazala u finalu! Jednostavno iskusnija Serena je znala da odigra agresivnije u kljucnim trenucima i da dva puta dobije gemove od 0:40. Jedan poen odlucuje u ovakvim mecevima. Jelena je platila ceh neiskustvu kao i Nole prosle godine na US openu, kada je imao igru i set lopte u oba seta protiv Fedexa. Najvaznije je ipak da je Jelena probila barijeru zvanu polufinale i da je stekla jos jedno veliko iskustvo.
    Ako Jelena poboljsa servis i jacinu udarca vidjacemo je cesce u finalima i nadamo se i na pobednickom postolju.
    Jos jednom, bravo Jeco legendo!!!
    (MM, 8. septembar 2008 07:09)

    # Link komentara

  100. "I want to thank my driver" koji lik :)
    (JJ likcina, 8. septembar 2008 07:08)

    # Link komentara

  101. Dobro je Jelena,dobro je!
    (vladimir, 8. septembar 2008 07:00)

    # Link komentara

  102. jeco svaka ti cast,ustala sam u 3 i nije mi zao jer je mec bio savrsen,jos da si pobedila...ali nema veze.tvoje vreme tek dolazi nisi imala srece u vaznim trenucima.volim te mnogo,mnogo zato sto si u svakom pogledu najbolja i za mene si No.1 uvek bila i bices.sa tobom sam i u pobedama i u porazima.
    (zokic@, 8. septembar 2008 06:52)

    # Link komentara

  103. Ne filozofirajte mnogo nego cestitajte devojci na izvanrednom uspehu i borbenosti - ovaj mec je vec uveliko opisan kao jedan od najboljih meceva u zenskom tenisu u poslednje vreme i svi komentatori su impresionirani Jeleninom borbenoscu (sa punim pravom) iako je P*Serena pobedila, a vi sto za tenis niste ni znali pre 5 godina, komentarisete kao da ste iz reketa pili mleko od rodjenja i kao da neko vama duguje pobedu veceras. Jos vam smeta sto se svo vreme smesila - pa neka i jeste i time je sebe predstavila na najbolji nacin i razvalila komentatore koji nisu mogli da se saberu takvim neuobicajenim ali sarmantnim ponasanjem - Jelena ubrzano postaje jedna od najomiljenijih teniserki sveta i pred njom su jos veci uspesi, a sada je vreme da se proslavi njeno prvo Grand Slam finale i cestita joj se na najvecem uspehu u karijeri.
    Jeco samo napred, bila si fenomenalna veceras i pokazala da ces tek biti jos tezi protivnik svima u buduce i imas najlepsi osmeh na svetu i samo nastavi da uzivas u onome sto tako dobro radis!
    (Toronćanin, 8. septembar 2008 06:36)

    # Link komentara

  104. Ma Jelo opusti se,alal tebi vera za sve!!!!POZDRAV!!
    (anica, 8. septembar 2008 06:29)

    # Link komentara

  105. Jelena bravo za borbenost, odlican mech!No, moram da primetim da joj jeste nedostajalo odlucnosti u presudnim trenucima. Hm, mozda bi Jelenina igra jos i upalila da je Serena gresila ali finale je finale, Serena je iskusno pravila pritisak u odredjenim momentima, Jeca nije izdrzala i to je to. Jos samo primedba na jedan komentar novinara Eurosporta, u momenu kad Serena vesto razvlaci do drugog servisa, da bi dosla do daha, jelena se buni a ovaj ce - pa ne treba to da radi samo navlaci bes njujorske publike!!Aaaaarghhhhhhh!!!!!!Pa mislim sto je mnogo mnogo je!Dosta vise s tom publikom, sta je trebalo da uradi Hjuit u Areni, da se pokloni razbesbelim fanovima da mu ne bismo zvizdali? Gluposti. Jeco jos jednom bravo, nazalost za sada je takva igra nedovoljna za titulu, bice jos prilika, nadam se!
    (Katarina, 8. septembar 2008 06:27)

    # Link komentara

  106. Samo se ti kezi celo vreme a posle tuga, a?
    (ana, 8. septembar 2008 06:08)
    IZVINI u Jecino ime sto devojka ima dusu, sto je uzivala u SVOM prvom GS finalu za koji NIKO OD NAS NIJE ZASLUZAN i sto tokom meca nije sekla vene, plakala, lomila rekete i rasisticki vredjala Serenu!
    Ovaj komentar od doticne ane trebalo bi da se preporuci ali onim trecim "Sta je ovo?".... Jer ovo je stvarno komentar za....
    Jeco super si bila!
    (Jelena Jankovic Carica, 8. septembar 2008 06:25)

    # Link komentara

  107. E, da je samo izdrzala i uzela drugi set, pobedila bi sto posto, serena je vec bila na ivici snage i sve sporije se kretala. Mnogi ovde kritikuju zenski tenis, sa pravom rekao bih jer je cesto dosadan i nikakav, ali ovo veceras je bio vrhunska igra u svakom pogledu.
    (Brana, 8. septembar 2008 06:23)

    # Link komentara

  108. Velika steta, imala je Jelena odlicne prilike, ali ih nije iskoristila. U kljucnim trenucima nije uspela da odigra kako teba i na zalost poraz. Mora se priznati da je Serena bila mnogo hrabrija, agresivnija u bitnim trenucima i smirenija. Jelenine prilike su dolazile uglavnom posle Sereninih gresaka. Duple servis greske u trenucima kada je mec mogao da se prelomi na njenu stranu govore o ipak nervozi u debitantskom finalu. Za Jelenu je ovo veliko iskustvo, verujem da ce biti jos finala i prilika da prigrli pehar na jednom od GS. Igre na US Openu sasvim dobre, nadam se da ce se do kraja sezone boriti za prvo mesto. Samo napred Jelena. I cestitke za veliki rezultat.
    (Dusan, 8. septembar 2008 06:20)

    # Link komentara

  109. Ne spavah ja ni malo, no nije mi zao... sjajan mec i Jecin veliki uspeh mada one 4 set lopte... hmm... ko zna sta bi bilo?
    (Zixson, 8. septembar 2008 06:19)

    # Link komentara

  110. Jelena je bila odlicna i imala je vise sansi da preokrene rezultat, ali to nije iskoristila. Videlo se da mnogo zeli pobedu i da je zbog svega sto joj se desilo bila tuzna. Jelena, nadajmo se jos dobroj igri i docices ti na tron, jer si povratila formu, a to je najvaznije.
    Kako ti ono kazes "sastala se teska i leptir kategorija" i naranvo zna se ko je jaci!
    STVARNO STE NAM PRUZILE VELIKO ZADOVOLJSTVO DA VIDIMO ODLICAN MEC!
    (Sonja Lukic, 8. septembar 2008 06:15)

    # Link komentara

  111. Izuzetan mec!!! Sve cestitke Jeleni na pokazanom. Steta sto nije uspela da izbori 3. set, jer onda ko zna kako bi bilo. Ovako, sereni kapa dole. Sta je ona sve stigla veceras i na kraju da dobije 2:0?!?
    Ko uspe da dobije Venus, Safinu i Jelenu bez izgubljenog seta na istom turniru i zasluzio je pobednicki pehar.
    Sta jes' - jes'.
    Ukoliko Jelena poporavi servis i nauci kada treba izaci na mrezu i skratiti poen, uz pokazanu upornost i brzinu, moci se da osvoji turnir koji pozeli...
    (Vlada Calgary, 8. septembar 2008 06:15)

    # Link komentara

  112. Odlican mec i fenomenalna borba. Uzivao sam u tenisu, ali mi je zao sto Jelena nije pobedila. Da je iskoristila neku set loptu, ko zna sta bi bili. Ovo je stvarno bio ubedljivo najbolji mec na turniru. Svi su ocekivali da ce da se sve zavrsi za sat vremena, medjutim Jelena je sve iznenadila. Igrala je fenomenalno, ali ni to nije bilo dovoljno protiv Serene. Serena je igrala neverovatno. Ovako nesto davno nisam video.
    Jelena samo napred, nastavi da se smejes i da uzivas u tenisu. Odusevljava me koliko se zezas.
    (Krivokapic, 8. septembar 2008 06:12)

    # Link komentara

  113. I meni su zasuzile oci kad sam vide Jecu posle meca...
    Ne brini, Jecka... bices igracica cija ce se tehnika i osmeh dugo, dugo pamtiti. Sirova snaga ne donosi uvek ocekivani rezultat!
    (Paks, 8. septembar 2008 06:12)

    # Link komentara

  114. Reci cu: Jelena bravo! Svaka ti cast, sjajno si se borila!
    To je sve sto mogu reci. Realno u ovom mecu pobedila je bolja, jedino lose je to sto nisam ocekivao da Jelena igra tako DOBRO u svom prvom finalu GS, pa mi je ovaj poraz kao navijacu teze pao... Nadam se da ce igrati ovako sledece godine u svakom GS, jer u ovom finalu je pristupila kao pravi sampion bez treme, sto je jako dobro za Jelenu.
    Zelim joj srece samo u njenom drugom GS finalu jer sam siguran da ce ga biti. Ali nisam siguran da li cu ga gledati hahaha :)
    Voleo bi samo da za Jelenu bude organizovan docek, jer ipak je ovo veliki uspeh... I za nju a i za srpski sport! Preporucite ovaj komentar ako se slazete za DOCEK, bez obzira na kakav je moj komentar. Jeleni je VERUJEM mnogo teze palo sto je izgubila finale nego sto ce ikad nama posmatracima i komentatorima...
    P.S. Ne bih mogao da razumem da neko pljune Jelenu sad, jer UPRKOS SVIM OKOLNOSTIMA odlicno je igrala. Mogla je bolje u nekim trenucima i imala je prilike da osvoji drugi set ali nije...
    (Jelena Jankovic Carica, 8. septembar 2008 06:11)

    # Link komentara

  115. dobro je jeco, vise srece drugi put!
    jeste da je izgubila al meni nije zao sto sam se ustala u 3h a skola u 7!
    (nkt, 8. septembar 2008 06:11)

    # Link komentara

  116. Fenomenalan meč! Gledali smo pravo finale!!! Jeco, glavu gore - IDE SE NAPRED.VOLIMO TE! SRBIJA IMA DVE VRHUNSKE SPORTAŠICE PRI SAMOM VRHU -TEBE I ANU!MI smo ponosni a vaše vreme tek DOLAZI!!! Po svemu ste "KRALJICE BELOG SPORTA!!!!!!!
    (Davorka, 8. septembar 2008 06:10)

    # Link komentara

  117. Cestitke za Jelenu. Napokon jedna dobra da ne kazem odlicna partija. Prilicno izjednacena borba. Na zalost Jelena je propustila previse sansi za izjednacenje u setovima. Koliko je mech bio tezak i neizvestan govori i ono Serenino skakanja posle pobede. Mislim da je i ona sama bila ubedjena da gubi drugi set, ali se jednostavno nije predavala i to se na kraju isplatilo. Da se uslo u treci set Jelena bi sigurno bila bar u psihickoj prednosti. Ovako sigurno ima za cime da zali.
    Propustena je bash dobra prilika.
    Opet se pokazalo da Jelena nikako ne moze da privede kraju vec dobijen set. Problem je naravno iskljucivo u njenom losem servisu, zbog koga se izuzetno muchi da osvoji poene na svoj servis.
    Odlicno igra na protivnicin servis. Napraviti 3 brejka protiv Serene i uz to imati jos 5 brejk lopti je zaista uspeh. Na zalost sav trud pada u vodu zbog loseg sopstvenog servisa i mislim da je krajnje vreme da poradi na tome i pokusa da popravi taj servis.
    Ako je nesto za utehu, onda je to cinjenica da Jelena igra sve bolje i bolje.
    Cestitke za ovo finale u kome se ravnopravno borila i cak mislim imala lepe sanse i za pobedu.
    (realista, 8. septembar 2008 06:09)

    # Link komentara

  118. Samo se ti kezi celo vreme a posle tuga, a?
    (ana, 8. septembar 2008 06:08)

    # Link komentara

  119. Eto, ja te i dalje volim zato sto se smejes i kada pobedjujes i kada gubis, volim te zato sto se gledas na monitoru… zato sto si najbolja!!!
    Mnogo srece na predstojecim turnirima!
    (Bojan, 8. septembar 2008 06:07)

    # Link komentara

  120. Sve cestitke Sereni Vilijams, koja se izjednacila sa Monikom Seles po broju osvojenih Grand Slam titula, ali i nadmasila Martinu Navratilovu po zaradi na turnirima ... Dobro je igrala Jelena, ali kao sto je i sama Jeca rekla posle meca, Serena Vilijams je bila bolje od nje ... Puno uspeha Jeci, ali i povratnici na 1 mesto WTA liste ... :)
    (dragan, 8. septembar 2008 06:07)

    # Link komentara

  121. JECO LJUBAVI NASA…hvala ti na svemu,i da si ispala od Vanderveg u prvom kolu-tebi hvala,i za ovo finale-tebi hvala,sto znamo i da te boleo PALAC ti bi izasla i borila se!!! -jer sve je kod tebe CAROBNO,i kad gubis i kad dobijas i kada se smejes u toku poena –smejes se CAROBNO,i kada napravis spagu-napravis je CAROBNO,kad se svadjas sa sudijom-svadjas se CAROBNO…..volimo te zato sto gines za svaku loptu,krvaris za SRBIJU,protiv Cibulkove igras na jednoj nozi za SRBIJU,STO SI BRE IGRALA NA OLIMPIJADI ZA SRBIJU, sto si borac bez mane i straha…i zato te cela SRBIJA VOLI NAJCAROBNIJE STO MOZE!!!
    (Nemanja Cic, 8. septembar 2008 06:06)

    # Link komentara

  122. Kada neko propusti 5:3 u drugom setu i ne iskoristi brejk u prvom stvarno protiv amerikanke nema sta da trazi. Definitivno imamo drugu Dementjevu koja igra lepo za oko ali nista ne osvaja.Ovo je bila jedinstvena prilika za JJ obzirom na izuzetno lak zreb , ali ona to ipak nije u stanju.Ipak moramo da cekamo da se Ana konsoliduje pa da opet slusamo srpsku himnu.
    (Sanja, 8. septembar 2008 06:04)

    # Link komentara

  123. Jelena je sigurno razocarana jer je bila tako blizu treceg seta u kojem bi ona po mom misljenju imala vece sanse.
    Ipak, Jelena mora da bude ponosna na sebe: igrati ovako u prvom GS finalu i tako fino podnijeti poraz je zaista za divljenje.
    Ma ona je sva za divljenje!!! Pravi sportista, borac, SAMPION!
    p.s. "I want to thank my drivers":) KRALJICA
    (Marija, 8. septembar 2008 06:00)

    # Link komentara

  124. Sve cestitke i jednoj i drugoj. :) Jelena je imala svoje sanse i nije ih iskoristila. Lepo je rekla da je ovo veliki uspeh uzevsi u obzir celu sezonu. Sto se mene tice, zadovoljna sam!! :D Bravo Jelo!! :)
    P.S. Publika je uzas uzasa. Toliko. Ziveli!! :)))
    (Jovana, 8. septembar 2008 05:59)

    # Link komentara

  125. Jeleni svaka cast, za prolazak u finale, za borbenost u finalnom mecu ali kako god da se zavrsi mec (pocinjem da pisem ovo pri rezultatu 5:5 u drugom setu),ali ZBOG NEDOSTATKA HRABROSTI da odigra agresivnije i jace na vec izgradjene maltene dobijene a bitne poene, prakticne zicere, jednostavno NIJE ZASLUZILA DA POBEDI. Najocitiji primer je treca set lopta na Serenin servis u devetom gemu treceg seta kada je umesto da zabije bekhend paralelu iz ciste pozicije samo plasirala, Serena je stigla loptu produzila poen i naravno osvojila ga. Bilo je takvih poena u jos dva tri navrata u prvom setu na veoma bitnim loptama (gem ili brejk lopte), plus veoma mlako u nizu odigrano pri 2:1 i 40:0 na svoj servis.Evo isto je bilo i u dva navrata u poslednjem gemu meca kada nije znala da dokusuri Serenu, sto je i definitivno presudilo da ne nabrajam dalje, dok je sa druge strane Serena u takvim prilikama pa slikovito receno preoravala teren. I upravo ta agresivnost i sigurnost da se odigra najjace iz manje vise ciste pozicije kada je neophodno, bez da se protivniku dopusti da nastavi poen, je bilo presudno u ovom mecu, samo to i nista drugo.
    (Vladan R, 8. septembar 2008 05:58)

    # Link komentara

  126. Sasvim zasluzena pobijeda Serene.Jelena mentalno nije bila spremna, sto se dobro vidilo u kljucnim momentima drugog seta.
    (MikaSG, 8. septembar 2008 05:56)

    # Link komentara

  127. Dobra partija,mozda najbolja ove godine. Svaka cast. Ali, one tri set lopte... dugo ces pamtiti.
    (IVan, 8. septembar 2008 05:54)

    # Link komentara

  128. Јецо, твоје време тек долази. Свака част теби, а свака част и Серени.
    (Боки, 8. septembar 2008 05:54)

    # Link komentara

petak 19. april 2024.

Vesti

Srbi na US Openu

Jelena Janković,

singl - finale

Novak Đoković,

singl - polufinale

Dušan Vemić, Bruno Soareš,

dubl - četvrtfinale

Nenad Zimonjić, Katarina Srebotnik,

miks - četvrtfinale

Dušan Vemić, Flavija Peneta,

miks - četvrtfinale

Viktor Troicki,

singl - treće kolo

Nenad Zimonjić, Danijel Nestor,

dubl - treće kolo

Ana Ivanović,

singl - drugo kolo

Janko Tipsarević,

singl - prvo kolo

Viktor Troicki, Denis Gremelmajr,

prvo kolo

Filip Krajinović,

juniorski singl - polufinale

Igrači

  • Muškarci
  • Žene
  • Država