B92 Sport US Open 2008 Komentari

Broj komentara: 70

  1. NOLE NEMA VEZE, DAO SI SVE OD SEBE I ZASLUZIO SI ODMOR!UVEK SAM UZ TEBE!
    (ana, 6. septembar 2008 21:57)

    # Link komentara

  2. Odmaraj Nole,pusti mozak na otavu-:)
    Naravno da si zadovoljan,ti igras prelep tenis,bice jos turnira i svega pozitivnog,samo ti nama budi zdrav!!
    POZDRAV!!
    (anica, 6. septembar 2008 21:59)

    # Link komentara

  3. Novace, svaka ti cast za sve sto radis. Jako sam ponosan sto sam Srbin i hvala ti sto mi iz nedelje u nedelju ulepsavas dane i noci.
    (mirac, 6. septembar 2008 22:01)

    # Link komentara

  4. Tako je kralju,glavu gore!I mi smo zadovoljni!Nole,sad na zasluzen odmor,pa se vidimo u BG-u!!!!Ti si jedan divan decko,...Svaka cast Nox!!!
    (Majcek Maja, 6. septembar 2008 22:02)

    # Link komentara

  5. Tako je ,Nole!!Idemo dalje!Bravo za sve sto si ucinio do sada!
    (branka, 6. septembar 2008 22:03)

    # Link komentara

  6. Tako je majstore,glavu gore....I mi smo zadovoljni!A sad,na zasluzen odmor....Vidimo se u BG-u!Svaka cast Nole!
    (Majcek Maja, 6. septembar 2008 22:04)

    # Link komentara

  7. ima karakter velikog sportiste. kao i čavić!
    (milis, 6. septembar 2008 22:05)

    # Link komentara

  8. Tako je majstore....I mi smo zadovoljni!A sad na zasluzen odmor!Svaka cast kralju!
    (Majcek Maja, 6. septembar 2008 22:06)

    # Link komentara

  9. Nekako mi je blag! Trebalo bi da osuje paljbu po publici i organizatorima!
    To samo govori da je ljudina i da ne zasluzuje onakav tretman!
    Hvala ti kralju sto te imamo!!!
    (Aca Srbin, 6. septembar 2008 22:07)

    # Link komentara

  10. Novace, svaka ti cast za sve sto si uradio, ali mislim da bi trebao poceti da ides kod psihologa i trazis kako da se smiris u ovakvim bitnim mecevima. Djeluje kao da ima tremu kad mu krene dobro i sve upropasti.
    (Psiholog, 6. septembar 2008 22:26)

    # Link komentara

  11. Dobro, ako je on zadovoljan, što mi ne bismo bili? Jeste, zaslužio je da se odmori ali i da promeni kondicionog trenera :) Just a thought... Malo je zabrinjavajuće što je tako lako prepustio beton, omiljenu mu podlogu, a da pritom ne napreduje na ostalim podlogama, kao Nadal na travi i betonu ove sezone.
    (Ivona, 6. septembar 2008 22:27)

    # Link komentara

  12. Idi Novače sad u teretanu i ne izlazi iz nje dok ne nabaciš 10 kg čistih mišića. Ovako slabašan ne možeš biti ravnopravan sa Federerom i Nadalom.
    (Mx, 6. septembar 2008 22:27)

    # Link komentara

  13. Bravo Nole.
    Iako je publika bila nefer ostao si pravi do kraja i kao retko ko sa ovog naseg podneblja nisi na nekulturu odgovorio nekulturom! Bravo jos jednom za sve!!!
    (miles17, 6. septembar 2008 22:28)

    # Link komentara

  14. Tako je Nole, odmori se, onako, ljudski, pusti mozak na livadu i budi opet sedmogodisnjak.....
    (svetlana, 6. septembar 2008 22:29)

    # Link komentara

  15. Pa Federer nije nikad igrao gori tenis nego danas. Nece njega vas Djoka nikad dobiti. Prije ce Marin Cilic biti prvi igrac svijeta nego Djkovovic. To svi svijetski mediji znaju.
    (LEPI, 6. septembar 2008 22:32)

    # Link komentara

  16. Nole tvoj sam verni navijac. I koliko god da sam razocaran, znam da cu sutra opet za tebe navijati. Medjutim ne mogu a da ne pomenem nesto sto je svima nama vise nego ocigledno, a to je tvoja fizicka (ne)pripremljenost. Kada sam te gledao protiv Robreda molio sam se da predas taj mec.Bilo je zalosno gledati te kako se vuces po terenu.Covek sa 21 godinu je najjaci , barem sto se kondicije tice.Meni je 30 i kusur i znam o cemu pricam.Ne znam da li ti je kondicioni trener neka familija ali zalosno je videti kako on tapse dok ti na jedvite jade dobijas poene. Pogledaj Marreja i vidi koliko je decko napredovao.Kada si fizicki OK, onda ni rezultati ne mogu da izostanu.Na kraju krajeva neke poene na AO si i dobio zahvaljujuci dobroj fiz.snazi pri cemu i samopouzdanje dostize svoj vrhunac.Ako toga nisi svestan onda ti je mala vajda od ogromnog talenta kojeg svakako posedujes.pozdrav brate
    (sale, 6. septembar 2008 22:37)

    # Link komentara

  17. Ma NOLE je CAR
    (sanja, 6. septembar 2008 22:39)

    # Link komentara

  18. U prvom setu se videlo koliko god Novak dobro igrao i pravio dobre poteze publika namerno nije htela da mu aplaudira.To ga je najvise pogodilo i ceo mec je manje-vise igrao bez volje. Nije se radovao i bodrio sebe posle bilo kog poena. Tako je publici namerno posle pruzio dosadan tenis bez emocija. Takvim ponasanjem om je pokazao da je mnogo veci covek nego svi oni i smejao im se u lice. Bravo Novace !!!
    (Milan, 6. septembar 2008 22:40)

    # Link komentara

  19. Hvala majstore!!! Sećam se onog jutra oko 3.30 četvrt finala Majamija kada je klindža iz Beograda pobedio Nadala i najavio pobede i učešća na završnicama velikih turnira. Tada sam bio medju malobrojnima koji su cupkali u svojim dnevnim sobama i verovali u tebe.TO JE BILO PRE SAMO GODINU I PO DANA!!!! Federer je stariji od tebe 5 godina.Ja i dalje verujem u tebe i u to da ćeš biti No.1. Drž se svog sna i plana junačino!!!
    (Cupkator_iz_dnevne_sobe, 6. septembar 2008 22:42)

    # Link komentara

  20. Djoki, generalno, nemas za cime da zalis. Imao si tezak put do polufinala, odigrao si 2 meca koja su skoro trajala i po 4 sata. I danas si igrao fin tenis, ali kao sto je komentator rekao, emotivna si osoba i sigurno su te desavanja oko Rodika izbacila iz koloseka i to je dalo rezultat...na zalost negativan. Fino se odmori sad i ne brigaj. Imas ti jos mnogo da pokazes i da dokazes da zaista vredis...P.S. Bice dana za megdana ;)
    (Srbija je uz Vas!!!, 6. septembar 2008 22:47)

    # Link komentara

  21. Nole, pod hitno menjaj, ili dodaj trenra. Ne moze Vajda koji nikada nije prosao u trece kolo gren slam-a da Te vodi do prvog mesta. Takodje poradi na kondicionim pripremama, tebi fali taj fine tuning, talenat imas, fale Ti finese, a one se uce od vrhunskih trenera. Ako hoces prvo mesto, a mozes, pusti emocije, i prijateljstvo, to mora i Vajda da shvati!
    (sasa jokic, 6. septembar 2008 22:49)

    # Link komentara

  22. Nole ti si super covek i teniser i samo nastavi vredno,bices No.1.
    Svi koji te mrze mogu da ti ...
    (Alex, 6. septembar 2008 22:49)

    # Link komentara

  23. ko nije zadovoljan tvojom igrom neka obuce opremu ,reket u ruke ,pa lagano na teren. Majstore samo ti igraj i uzivaj.
    (cecaeca, 6. septembar 2008 22:58)

    # Link komentara

  24. Bravo Nole i hvala Ti.Glavu gore volimo te mi i kad gubis i kad dobijas.Nemogu samo da se otmem utisku da Federer koji evidentno prolazi kroz krizu vec duzi period odigra ovako i vrati se u igru bas u mecu sa Noletom!Kakva steta za Noleta mogao je da ga dobije pogotovo sto trenutno igra bolji tenis od Rodzera!!Idemo dalje, show must go on!
    (miriam, 6. septembar 2008 23:00)

    # Link komentara

  25. ?? Kakav crni odmor?? A ko ce da igra "Davis cup"???
    Salim se,Nole..zasluzio si odmor.. Odmori se,i vrati se spremniji i agresivniji nego ikada!! 2009-a ce,predvidjam,biti velika godina!! Lepo se provedi:D
    (Jelence, 6. septembar 2008 23:01)

    # Link komentara

  26. Generalno smo razocarani.
    (DeKOb, 6. septembar 2008 23:03)

    # Link komentara

  27. I mi smo zadovoljni, ako si i ti; zasto si jos uvek treci, meni nije jasno.
    (milan, 6. septembar 2008 23:06)

    # Link komentara

  28. Procitao sam toliko odvratnih , potcenjivackih komentara da mi se smucilo. Posto vam je Novak postao suvise nadmen, neumeren , prost, odbojan, ukljucujuci i njegovog oca, majku, devojku, kuce, mace , dedu, babu, predlazem da se covek lepo pokupi iz ove svepametne, sveznajuce, sverazumejuce zemlje (za koju je uzeo medalju nedavno i dosao premoren na turnir sto se i na Nadalu primecuje) i ode bilo gde. Posmatrajte stvari vec jednom samo sa sportske strane i verujte mi, bice vam mnogo lakse. PS. A ako i Jelena izgubi... (skupljajte polako pljuvacku po ustima)...
    (Tenis nije za Srbe, 6. septembar 2008 23:28)

    # Link komentara

  29. Naravno da moze bolje, naravno da se moze zaliti i za Pekingom i US Open-om, ali treba biti realan. Novak je u sivilu srpskog sporta jedna od najsvetlijih persona. I zato, a i zato sto si nas toliko puta obradovao, zato sto si ponosno, dostojanstveno i hrabro pronosio svoje i ime Srbije, cestitam ti, zelim jos bolju sezonu i... HVALA MAJSTORE!
    (Citalac, 6. septembar 2008 23:31)

    # Link komentara

  30. igrao si sa cilicem cetiri sata pa sa robredom opet cetiri sata sa rodikom ti je sekunda falila da odes u peti set umesto da si se prosetao do polufinala i potpuno spreman razmontirao neuverljivog federera ovako si bled kao krpa jedva stajao na nogama od samo pocetka mozes biti sve osim "generalno zadovoljan" nesto kod tebe ne stima vec danima
    (rooney, 6. septembar 2008 23:31)

    # Link komentara

  31. @ LEPI

    Neka prvo taj vas Cilic osvoji neki GREN SLEM pa cemo onda da razmisljamo o njemu kao prvom igracu sceta!

    ps. Ne znam u opste zasto sam se obazirao na onakvu glupost od strane lepotana...
    (Vlada, 6. septembar 2008 23:40)

    # Link komentara

  32. Slucajno!Izvinite za ponavljanje komentara!Napred Nox!
    (Majcek Maja, 6. septembar 2008 23:41)

    # Link komentara

  33. Samo se ti odmaraj.
    (sava, 7. septembar 2008 00:01)

    # Link komentara

  34. @Mx
    Ne treba Noletu teretana i misici, vec samo kondicija.
    To se stice pre svega trcanjem. Dvadesetak kilometara pretrcanih svaki dan, pa da vidis kako se bez problema igraju mechevi i od 6 sati i to dan za danom.
    Kondicija mu je losha. To se vidi iz aviona. Odigra jedan poen od 20 udaraca i posle toga ne moze da dodje do daha. Za takav poen covek mora da 10 puta udari lopticu i da pretrci 10 puta po 3-4 metra.
    Novak bi mogao i 100 puta da udarui lopticu, ali tih tridesetak pretrcanih metara ga bukvalno izmori.Tu i lezi najveci Novakov problem. Josh ako izgubi takav dug poen, Novak odmah psihicki pada.A pada upravo zato sto kao da sam sebi kaze "Eto umorio sam se trceci, a ipak izgubio poen." Ne shvata da i njegovi protivnici isto tako trce, cesto i vise od njega. Novak takve duge poene gubi samo zbog umora. Kocentracija mu je odlicna, igra takodje, ali umor je uglavnom ono sto ga kosta poena.
    Kad god Novak odigra dug poen, znam da sledeci neminovno gubi. Jednostavno je posle toga suvise umoran da odservira dobro ili da odigra dobar poen.
    (ja, 7. septembar 2008 00:07)

    # Link komentara

  35. Svi koji pljuju Noleta,neka se prosetaju do najblizeg mosta i onda jedan skok na glavu i da vas vise ne cujemo... Sram vas bilo sve do jednoga,pa ne moze on da osvoji sve sto vi zamislite... A onaj lepi neka se ne trudi da skace,neka kaze gde je ja cu da ga bacim,Federer je odigrao dobar mec i mozda Nole nikad nece biti prvi,ali vi necete nikada imati tenisera u top 5 (a da ne pricamo o teniserkama)...
    (yoske, 7. septembar 2008 00:10)

    # Link komentara

  36. @Majcek Maja..tesko da ce ti taj doci u Bg.
    (marko, 7. septembar 2008 00:10)

    # Link komentara

  37. @LEPI
    Svetski mediji ne mogu da se dogovore ni odakle je Novak, a kamoli da li moze da bude prvi ili ne! Uvek gubimo medijski rat, tako da uvek kazu onako kako je njima lepse i ne mogu da priznaju da je neko iz ovakve zemlje tako dobar, da ne kazem najbolji!
    Ne moze nam niko nista!!! Nole car!!!
    (Aca Srbin, 7. septembar 2008 00:35)

    # Link komentara

  38. Nole svaka ti cast na trudu i borbrnosti. Zasluzujes da budes br.3 i to nije za potcenjivanje. Neka te Bog blagoslovi. Kada izgubis izvuci pouku da nisi najbolji da trebas uvek imati skromnosti i postovati svakog protivnika.
    (92, 7. septembar 2008 00:42)

    # Link komentara

  39. Samo gruvaj Nole...i daj bre nadji nekog kondicionog trenera koji moze da te napravi da igras i duze meceve bez dushe u nosu...stvarno poludim kad gledam neki mech i vidim da ti protivnici ne mogu nista ..nego krenu da ziherashe i pokushavaju da rastegnu mech poshto su te provalili da lako gubish snagu...
    (Charly, 7. septembar 2008 00:50)

    # Link komentara

  40. Federer je u losem stanju a posto zeli da ostane na prvom mestu treba mu pruziti tu priliku jer je to zasluzio.Toga je svestan Djikovic a i svi drugi teniseri, jer kada se pomene ime Federer to je postovanje iako sam sto je porazavajuce za Federera videla u mecu sa Novakom 20 asova sto mi je govorilo loseg li tenisa.Novak se povlacio po terenu namerno, jer je on kondiciono istrereniran na ovom turniru, a namerno se povlacio po terenu, jer je veliki glumac.
    Dokle ce srbende da isticu srpstvo u tenisu(djokovic to shvata ali mu neki od vas ovde stalno na to ukazuju , kao da on ne zna ko je?
    Sta treba da kaze onaj divan i veseli Menfis ko je on?

    VASI SAVETI MU NISU POTREBNI , A KOLIKO SME DA SE ODMARA ILI NASTAVI DA TRENIRA TO TREBA SAM DA SHVATI I KOGA CE IMATI ZA TRENERA?

    Srdacno te Novace pozdravljam i cestitam ti na svemu.
    Pravi si covek za sve ono sto si izjavio o Federeru, jer je on za sada najveci covek u tenisu.
    (Sonja Lukic, 7. septembar 2008 01:04)

    # Link komentara

  41. Napravio si u 2008 godini veliki uspjeh. Grand slem, olimpiska medalja, Rim, dva polufinala... To su veliki rezultati za tvoje godine. Ako budes radio na poboljsanju kondicije, kao sto je to Marey uradio zadnju godinu dana, jos ces bolje rezurtate ostvariti naredne godine. Ruku na srce i ovo je izvanredno.
    Brvo Nole, zaista si nas ponos!
    (pkluba, 7. septembar 2008 01:07)

    # Link komentara

  42. Nema puno tenisera koji su u jednoj godini na skoro scim velikim turnirima, ukljucujuci i GS.-turnire dolazio do min polufinala. A samo njih 50 (PEDESET) su osvajali minimum jedan GS-Turnir. Malo li je?
    (Posmatrac iz daleka, 7. septembar 2008 01:09)

    # Link komentara

  43. Cilic prvi? buhahahahaahha, e slatko se ismejah,sta li sve Novak nije osvajao u njegovim godinama, pobedjivao Rafu i Federera uveliko
    (@LEPI, 7. septembar 2008 01:34)

    # Link komentara

  44. Novace moras fizicki da napredujes, ne bih da zvucim pesimisticki ali gledajuci ove godine dosta tenisera je napredovalo i to veoma (Marej,Del Potro...).
    Ne mozes reci da je Federer koji je legenda ovog sporta sad u 26 spremniji i pored mononukleoze koju je prelezao.
    Batali izlaske, zezancije ako zelis da postignes ono sto si verovatno kao klinac sanjao...da budes najbolji teniser sveta. Glupo bi sad bilo prosipati trud.
    Zato, na planinu napucaj se kondicijom, bice vremena za odmor.
    (dilan dog, 7. septembar 2008 01:34)

    # Link komentara

  45. E Nole Nole... U ovaj turnir si usao kao naveci smeker "tura", a izasao si kao razmazeno deriste koje voli da se sali na racun drugih, a ne zna da prihvati salu na svoj racun... Mislim da te to kostalo i finala danas. Umesto da udjes fokusiran na mec, na Federera, da ga operes sa terena jer si trenutno neuporedivo bolji, ti si u prvi set usao sa gomilom dilema, kajanja, strahom da pokazes emocije jer ce svi poceti da ti zvizde, totalno nepripremljen psiholoski za ono sto te ceka. To su pripremili i komentatori (narocito Big Mc), pitajuci se kada ces se konacno probuditi i poceti da igras. To su objasnili svim tim sto se desavalo pre meca. Dzaba i izvinjenje (takvi smo mi Srbi, zas***mo a onda se izvinjavamo) i sve ostalo, steta je ucinjena. Svi te mi volimo i mozemo da ti zahvalimo na gomili radosti koju si nam priredio, ali daaaaaj. Ti se bre mnogo iznad svih nas, ne smes sebi dozvoliti da se ponasas ko tipicni Srbin. Jos jednom, hvala za sve Care, ali ipak...
    (baki, 7. septembar 2008 01:44)

    # Link komentara

  46. OD 365 DANA TI SI MI ISPUNIO NAJMANJE 50.
    50 DANA U GODINI BITI ISPUNJEN I SRECAN JE VISE NEGO BILO KOLIKO BOGATSTVO.
    HVALA STO SI ME UCINIO BOGATOM.
    PS.PRED SVINJE JE UZALUD PROSIPATI BISERE,POJESCE IH ZAJEDNO SA POMIJAMA....poruka za stoku iz publike (citaj,USA)
    (DZASTIN, 7. septembar 2008 01:50)

    # Link komentara

  47. Nole, pod hitno menjaj, ili dodaj trenra. Ne moze Vajda koji nikada nije prosao u trece kolo gren slam-a da Te vodi do prvog mesta. Takodje poradi na kondicionim pripremama, tebi fali taj fine tuning, talenat imas, fale Ti finese, a one se uce od vrhunskih trenera. Ako hoces prvo mesto, a mozes, pusti emocije, i prijateljstvo, to mora i Vajda da shvati!
    (sasa jokic, 6. septembar 2008 22:49)

    A ti si strucnjak pa sedis za kompom!!!!!!!!!
    (joco, 7. septembar 2008 01:54)

    # Link komentara

  48. Ako si ti zadovoljan,ja sam prezadovoljan!
    (Roger Federer, 7. septembar 2008 06:49)

    # Link komentara

  49. svaka cast sto je isprozivao rodika
    (milan, 7. septembar 2008 07:15)

    # Link komentara

  50. Nole, svaka cast i na ovome sto si postigao, nije ni to lako. Nisi izgubio od 195 igraca nego od do jucerasnjeg broja 1, koga uz malo bolje fizicke spreme mozes da savladas, vreme radi za tebe, zato se lepo odmori i fizicki pocni da spremas za naredne izazove.
    @Lepi:
    Neznam zasto Vam se objavljuju komentari kada je vise nego ocigledno da nemate elementarno vaspitanje da ispostujete domacina. Isto ste nas ispljuvali na konto fudbalske utakmice Srbija-Farska Ostrva. Kao da mi nismo svesni nasih nedostataka, i ok je o tome diskutovati, ali je jako ruzno nekoga sutirati dok je na zemlji. Ja svim srcem navijam za svaku od bivsih republika SFRJ, (neki misle da sam budala a i ja pocinjem da verujem u to), i trudicu se da ljudi poput Vas ne uticu na moju odluku, a zamolio bih Vas da se zapitate cemu vodi Vasa zajedljivost, jer smo svi svedoci koliko nam je to bilo od koristi pre nekih 15-20 godina.
    (Miki Rubiroza, 7. septembar 2008 08:54)

    # Link komentara

  51. Ma nole,polako..
    Mogao si i bolje da si dao sve od sebe,ali nisi.
    Da nisi boemcina,sve bi bilo lakse,ali sada odmor,pa do sledece prilike,sta drugo.
    Iskreno,posle ove sezone mislim da ces tek 2010-te da budesh najbolji i da ces jos malo da se igrash dok ne shvatis koliko ti stvarno mozes,ali radom....
    Na kraju krajeva,napravio si nesto sto nece ni jedan srbin napraviti za ko zna koliko godina,usao u istoriju,a nadam se i ziveti jos dugo sadasnici i biti jos bolji.
    Samo ne odustaj....
    (vlado, 7. septembar 2008 09:00)

    # Link komentara

  52. @lepi
    Nesto si pobrkao. Da bi Cilic uopste igrao sa Federerom treba(o) (je) da dobije Djokovica a svi smo vidjeli kako se to zavrsilo i kako ce se zavrsavati. Ali razumijem, kompleks je kao ponor bez dna. A Cilica moze da dobije i JJ ladno.
    (v.d.ratni profiter, 7. septembar 2008 09:41)

    # Link komentara

  53. Bravo Nole srce ! Solidan uspeh sve u svemu !Sve cestitke!

    Slazem se sa mnogim komentarima gore vezanim za Noletovu kondiciju ( fizicku i psihicku )- MORA DA SE POPRAVI ZNACAJNO !!! I HITNO !!! I mislim da je to potpuno izvodljvo ...

    Takodje, trosenje licne energije na medije, publiku i slicno, smatram bezveznim i nepotrebnim, jer je neophodna za svaki sekund i svaki mec bez obzira na nivo takmicenja i mesto.
    Malo manje svih sporednih emocija bi doprinelo boljem fokusu na igru, protivnika,itd. U ovako surovim uslovima,veliki broj turnira, razlicite podloge, gde je avion prakticno druga kuca, najrazlicitiji klimatski uslovi ( vlaga od 0-100%,pred tornado, posle kise, na suncu direktno,dok duva vetar ili ne ...) treba se brzo prilagodjavati i naravno treba MNOGO energije.
    I jos malo ucenja na temu kako,kada i sta sa medijima i publikom! Verovatno je najvaznija distanca !!

    Da zakljucim, bez mnogo pametovanja, Nole gledaj sta rade bolji od tebe i samo njih kopiraj (Rafa i Federer) nista nece da ti smeta. Naprotiv !!

    Napred Nole, No 2, pa No 1 !!
    (Doki, 7. septembar 2008 10:02)

    # Link komentara

  54. Who is Cilic?
    (Roger Federer, 7. septembar 2008 10:50)

    # Link komentara

  55. Noletu naklon do poda za sve sto je ucinio ove godine. BRAVO MAJSTORE !!!!
    No pridruzio bi se ocjenama da bi Nole trebao jos poraditi na kondiciji, sto je posebno vazno na Grand slam turnirima koji se igraju na tri dobivena seta.
    (steve, 7. septembar 2008 11:12)

    # Link komentara

  56. Iz meče u meč na US Openu 2008, Novak je disao sve teže i teže. Pitajte kardiologe koliko je takvo disanje posledica klimatskih uslova pod kojima je igrao, a koliki udeo u tome ima njegovo srce. Ni Novak, a ni njegovi rodtelji ne shvataju da će se problemi pojačavati iz godine u godinu. Bojim se, koliko mi moje znanje i iskustvo dozvoljavaju, da pretpostavim da će Novakov sportski vek biti kraći, čak znatno kraći od očekivanog. Zbog toga, sve što je dosad Novak postigao treba posebno ceniti.
    (Medicina, 7. septembar 2008 11:33)

    # Link komentara

  57. S obzirom na okolnosti, polufinale je veliki uspjeh. Cinjenica je da nijedan polufinalista OI u Pekingu nije pruzio dobru igru ovdje, ukljucujuci i Nadala. MIslim da je ovo godina u kojoj je Novak naucio mnogo vise nego svih prethodnih, a to je da tenis nije samo dobro udarati loptu, dobro trcati i imati spremnu taktiku za protivnika. Vjerovatno cemo od sledece sezone vidjeti novog, emocionalno zrelijeg Novaka, ali sa svojom vatrom, koje nigdje nije bilo juce protiv Federera, koji je igrao jako dobro, kao i Novak, jer u tenisu obicno igrate onoliko, koliko vam protivnik dopusti, a to znaju oni, koji su igrali tenis, za razliku od vecine komentatora foruma.
    (Predo, 7. septembar 2008 11:36)

    # Link komentara

  58. Zalostno je videti kada Nole igra bez volje i motivacije kao u trecem i cetvrtem setu. Ako je umoran onda stvarno treba da se poboljsa fizicki. Igraci kao Federer i Nadal su 4 puta uzastopno pobedili Grand Slam turnire. Nadal ove godine cak Paris, London i Peking. I samo je godinu dana stariji nego Nole. Mislim da je Nole jos daleko od samog vrha. Njegov bilans protiv Nadala je 1-3 ove godine, protiv Federera 1-2 i protiv Murray-a 0-2 ! On zasluzi biti izmedju prvih cetiri, ali dugo nece biti prvi ili drugi.
    (Micky Blue, 7. septembar 2008 13:04)

    # Link komentara

  59. Ona bedna americka publika može samo da ti ljubi stope... Za mene si ti pobednik ovog turnira, samim tim kad si pobedio Rodika i sasuo im sve u facu....Imas zaslužen odmor, iskoristi ga na lep način i zaboravi sve.... volimo te!!!
    (wanja, 7. septembar 2008 13:29)

    # Link komentara

  60. Bravo Djokovicu...imas podrsku i iz Hrvatske...biti ce jos us opena ne brini... pozdrav iz Rijeke
    (cro, 7. septembar 2008 14:20)

    # Link komentara

  61. Nole ne znam da li uopste citas ove komentare.Vecina nas te podrzava u svemu sto radis.Moj utisak je da nisi fizicki najbolje spreman.To se videlo u mecu protiv onog Spanca.Da si sprema kao na pocetku sezone siguran sam da nebi igrao 5 setova sa Cilicem,Da si kondiciono spremniji razvukao bi juce R.Federera kao majmun pitu. Tebi nije problem da angazujes najboljeg kondicionog trenera.Samo napred.Pozdrav Srdjan
    (srdjan, 7. septembar 2008 15:07)

    # Link komentara

  62. Svaka čast Novak! odlična godina Australian Open i olimpijska medalja.Čestitam!! Sretno na Mastersu.Svim onima koji misle da Hrvati samo likuju nad srpskim "neuspjehom"( polufinale je nešto gdje se očekuje da će igrač broj 3 na svijetu igrat, stoga je ovo uspijeh,po mom sudu), nisu nikad bili u Hrvatskoj ,niti ne poznaju niti jednog Hrvata ( naravno normalnog, svagdje luđaka ima).Iz poštovanja i kulture ne komentiram političko stanje u Srbiji ,niti stvari vezane uz SPC,ali sportske rezultate mogu komentirat (dobro namjerno, naravno).pozdrav svima i Zagreba
    (lucija, 7. septembar 2008 16:24)

    # Link komentara

  63. Nole, pod hitno menjaj, ili dodaj trenra. Ne moze Vajda koji nikada nije prosao u trece kolo gren slam-a da Te vodi do prvog mesta.

    Sasa, gde to pise da dobar trener mora da osvoji Grand Slam?
    Da li da krenemo od trenera aktuelno najboljih igraca na turu ili da se vratimo u proslost i vidimo ko je to trenirao R. Lejvera, Borga, Konorsa, Mekinroa, Lendla, Edberga, Bekera, Agasija, Samparasa...ili da se prebacimo mozda na neki drugi sport kao npr. kosarku, vaterpolo, odbojku?
    Dakle, to nije nuzan uslov za uspeh ,zar ne (mada to iskustvo naravno da ne bi skodilo)?
    Da li ovo sto su Vajda i Djokovic uspeli za zadnjih 2-3 godine nije za divljenje?
    Biti dva puta zaredom u zadnje dve godine proglasen za igraca koji je najvise napredovao danas je veliko priznanje, kako za igraca, tako i za trenera.
    Djokovic mnogo zrelije i kvalitetnije igra u poslednjih godinu dana. Juce za vreme meca Mekinro je prokomentarisao je da ima jedan od najboljih servisa danas u tenisu. Mnogo cesce izlazi na mrezu, uz vrlo dobar % uspesnosti. Znaci ima dobar izbor kada izaci na mrezu, kada ostati na osnovnoj.
    Psihologija?
    To je, naravno, polje na kojemu svaki mladi sportista ima najvise prostora za napredovanje. A to je upravo ono sto je Nadala i Djokovica odvajalo od svih ostalih igraca njihovog uzrasta. Da se razumemo, svi u prvih 50 znaju da igraju tenis. A upravo su detalji ono sto pobednke cine pobednicima, a ostale dobrim igracima.
    Zakljucak?
    Da li Djokovic treba nesto da promeni da bi postao najbolji na svetu? Verovatno.
    Da li to treba da bude trener, jer nije uspeo da prodje 3. krug GS u svojoj karijeri? Ne treba.
    Iskreno se nadam da se mladi Djokovic u vremenu koje dolazi ponovo vratiti onaj osmeh na lice i uzivati u tenisu na ocigled svih, kako je to cinio i do sada.
    Ako se to dogodi, sve ostalo je stvar tehnike i on ce jednog dana biti No 1.
    Srecno Novace uz zelje da i sledecih 10-15 godina izazivas slicne komentare na forumu kao sto je ovaj i njemu slicnima, jer "za dobrim konjima se prasina dize"
    (Vlada Calgary, 7. septembar 2008 18:15)

    # Link komentara

  64. Nole, kada ćeš biti fizički spreman? Dovoljno dugo si profesionalac, a predugo na trećem mestu.
    (velvet_hands_of_darkness, 7. septembar 2008 20:09)

    # Link komentara

  65. Mislim da je Federer zasluzeno dobio mec. Samo ne mogu da shvatim da se Nole onako predao, i da vi to opravdavate publikom. Pa on je najvise trebao da se plasi publike u mecu sa Rodrikom. Bilo kako bilo, ispostavilo se da mi sa jednog tuznog i ruznog Balkana ipak smo kulturniji od sada takozvanih svetskih sila. Jos kad bi J.J. pobedila Serenu, mogli bismo da kazemo da smoo porazili Amere na njihovom terenu i da se opradamo za vaterpolo i odbojku na OI. Sto se tice Novaka mi cemo za njega navijati uvek, i kad je fizicki nespreman i kad ga muce povrede, i kad ga Hrvati optuzuju da je dovodio zene sumnjivog porekla u hotelsku sobu, i kad gubi od Marata i kad se penje na balkon skupstine grada Beograda, ma volecemo ga uvek jer je uvek bio uz Srbiju, pa i Srbija treba da bude uz njega.
    (ljubica, 7. septembar 2008 20:46)

    # Link komentara

  66. Vrlo je tesko odgonetnuti psihicko stanje Djokovica i Federera tokom njihovog poslednjeg susreta. Kao da se radilo o parapsihologiji. Skoro je ocigledno da je Djokovicu nedostajalo samopouzdanje i da je Federer to iskoristio. U susretu sa Radikom to je izgleda bilo u reverzu. Bilo bi neskromno od bilo koga zahtijevati vise nego sto je Djokovic, do sada, ostvario. Pa ipak ne treba zaboraviti da se naglasi njegovom treneru da je Federer izgledao "nepobjediv" i da su njegovi "udarci" bili neodbranjivi bas zato jer je posjedovao "konfor" radi Djokoviceve letargicnosti i skoro vidljivog nedostatka interesa. Sa druge strane Djokovicevo serviranje i cesto pogadjanje mreze bilo je rezultat nekakve nesredjenosti ili jednostavno akumuliranog gnjeva protiv jedne osobe, na izgled provokativno konfidentne, kao sto je Federer. To je vrlo tesko iskorijeniti iz temperamentnog karaktera kao sto je Djokovic. Nesto slicno Safinu koji je vremenom to modifikovao i cak uspio protiv Djokovica na Vimbldonu. Sa druge strane Federer je hladni sracunati karakter koji je vise nego adekvatan za teniski sport.
    (vasilije knezevic, 7. septembar 2008 21:12)

    # Link komentara

  67. @Prije ce Marin Cilic biti prvi igrac svijeta nego Djokovic. To svi svijetski mediji znaju.
    (LEPI, 6. septembar 2008 22:32)

    Koji "svijetski mediji", HRT i Tv Nova????
    (Svetski medij, 7. septembar 2008 23:35)

    # Link komentara

  68. Veoma sam zadovoljan sto imamo tenisere i teniserke u samom svetskom vrhu, ali nemogu da razumem da je Djokovic "generalno zadovoljan" sa propustenom prilikom za finale i eventualno i jos jedan grand slam trofej! To
    govori da je Nole mentalno nespreman jer on ima kvalitet za vrh, ali da nije dovoljno "gladan" da dokaze da je najbolji. Ne pokusavam da mu zamerim sto je izgubio i bilo bi mi milije da je ljut a ne zadovoljan sa izgubljenim mecom. Samo razmisljam glasno.
    (marko, 8. septembar 2008 00:02)

    # Link komentara

  69. Nox,sta si ti nama priredio ove godine,i da si van 10 tenisera,volecu te i postovati do kraja!!
    Obozavam te,samo cuvaj zdravlje molim te!!
    (anica, 8. septembar 2008 06:49)

    # Link komentara

  70. Svidja mi se komentar komsije Hrvata, a sto se Marina Cilica tice, citao sam pre neki dan u Frankfurter Algemeine Zeitung-u da je on jedan od nekoliko najperspektivnijih igraca, visok 198cm, a citiraju i Djokoviceve pohvale na racun Cilica. Bice dakle super da imamo jos jednog velikog igraca na Balkanu, pored Novaka.
    Mislim da je Djokovic sa ovog turnira izasao mnogo zreliji i psihicki jaci. Ja nisam ekspert za tenis ali mogu ipak da ocenim, poredeci ga sa ostalim igracima, da je Novak buduci broj jedan svetskog tenisa. Jednostavno, on ima sve sto je potrebno da to postane vec u ovoj sezoni.
    (Dragan, Nemacka, 8. septembar 2008 12:59)

    # Link komentara

petak 26. april 2024.

Vesti

Srbi na US Openu

Jelena Janković,

singl - finale

Novak Đoković,

singl - polufinale

Dušan Vemić, Bruno Soareš,

dubl - četvrtfinale

Nenad Zimonjić, Katarina Srebotnik,

miks - četvrtfinale

Dušan Vemić, Flavija Peneta,

miks - četvrtfinale

Viktor Troicki,

singl - treće kolo

Nenad Zimonjić, Danijel Nestor,

dubl - treće kolo

Ana Ivanović,

singl - drugo kolo

Janko Tipsarević,

singl - prvo kolo

Viktor Troicki, Denis Gremelmajr,

prvo kolo

Filip Krajinović,

juniorski singl - polufinale

Igrači

  • Muškarci
  • Žene
  • Država