MN

Đorđević: Igrači žive kao tim

Selektor košarkaša Srbije Aleksandar Đorđević rekao je da igrači žive kao tim i da na SP nema mesta kalkulacijama, već da se u svakom meču ide na pobedu.

Komentari: 36

Đorđević je sa spiska putnika "precrtao“ Luku Mitrovića, a od ranije se zna da u timu zbog incidenta neće biti Vladimira Micova.

"Pokazali smo dosta toga što smo hteli da spremimo. Vlada zajedništvo, borbenost koja proizlazi iz odbrane. Imamo tim. Tim u pravom smislu te reči. Igrači žive kao tim."

"Nisam dobar prognozer, nemamo pravo ni snagu da kalkulišemo, moramo da pobedimo svaku utakmicu“, rekao je Đorđević.

On je naglasio da u timu želi mlade igrače, ali da ih nema.

"Želim u timu da vidim u timu igrače od 18-19 godina, ali ih nemam. Ja vidim Lipovija, ne želim njega da gledam. Ne ulazim u politiku klubova, ali ja tražim igrača. Mladi igrač će da reši na terenu, ali mora da igra", rekao je Đorđević i objasnio žašto se odlučio da Mitrović ne ide na Mundobasket.

"Mitrović je mnogo dao, po mom mišljenju bolji je sad nego na početku priprema, ima veliku perspektivu na zahtevnoj, a nama preko potrebno poziciji snažne dominantne četvorke. Zbog raznih fizičkih stanja odlučili smo da on ne ide. Ovo je bila teška odluka, zbog igrača koji daje mnogo, ali doneta je i zbog analize rivala i onoga što nam je potrebno protiv njih", rekao je Đorđević i osvrnuo se na formu ostalih igrača, pre svega kapitena Nenada Krstića.

"Progresivno će ići uklapanje u sistem, on ne treba da traži previše od sebe. Treba da bude koncentrisan da uđe u formu u pravom trenutku. Ima kvalitet i iskustvo da to uradi. U utorak je odradio ceo trening, ide na bolje. Bjelica je zbog udarca odmarao protiv Novog Zelanda, a Birčević je morao na pregovore sa novim klubom. Teodosić je odradio najbolji trening do sada."

Đorđević je rekao da je osnov igre našeg tima odbrana.

"Baza je odbrana, to je ono što smo zacrtali, odatle sve polazi, a u napadu očekujem da igrači donesu svoj talenat, da uživaju u igri i unesu nešto novo“, rekao je Đorđević.

Srpski košarkaši u Španiju putuju u sredu ujutru, a prvi meč igraju u subotu protiv Egipta od 15:30h.

prethodna strana 1 / 7 sledeca idi na stranu