MN

Mitrović ne ide na Mundobasket

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević precrtao je sa spiska Luku Mitrovića za Svetsko prvenstvo u Španiji

Komentari: 124

Đorđević je još ranije najavio da zbog incidenta na meču sa Novim Zelandom u Španiju neće ići Vladimir Micov.

Spisak igrača: Miloš Teodosić, Stefan Marković, Stefan Jović, Bogdan Bogdanović, Marko Simonović, Nemanja Bjelica, Nikola Kalinić, Raško Katić, Stefan Birčević, Vladimir Štimac, Miroslav Raduljica i Nenad Krstić.

Selekcija Srbije će na Svetskom prvenstvu igrati u A grupi zajedno sa selekcijama Španije, Francuwske, Brazila, Egipta i Irana.

Naš tim prvu utakmicu igra u subotu protiv Egipta.

"Mitrović je mnogo dao, po mom mišljenju bolji je sad nego na početku priprema, ima veliku perspektivu na zahtevnoj, a nama preko potrebno poziciji snažne dominantne četvorke. Zbog raznih fizičkih stanja odlučili smo da on ne ide. Ovo je bila teška odluka, zbog igrača koji daje mnogo, ali doneta je i zbog analize rivala i onoga što nam je potrebno protiv njih", rekao je Đorđević,istakao da igrači žive kao tim i da nema mesta kalkulacijama.

Miloš Teodosić je rekao da je cilj prvo mesto u grupi na Svetskom prvenstvu i da je rano govoriti o daljim dometima ekipe.

Srpski košarkaši u Španiju putuju u sredu ujutru, a prvi meč igraju u subotu protiv Egipta od 15:30h.

prethodna strana 1 / 7 sledeca idi na stranu