ĐN

Krstić: Možda je moja minutaža poremetila ekipu

Kapiten košarkaške reprezentacije Srbije Nenad Krstić rekao je da njegova ekipa nije imala snage da "prelomi" utakmicu protiv Brazila.

Prikazati ovde celokupan tekst članka

Pošaljite komentar
  1. Krle je majstor i biće sigrno spreman za početak turske lige i EL.Ove igre u reprezentaciji će mu sigurno pomoći da što spremniji dočeka početak sezone. Jedava čekam da gledam Efes.Narepd Krle majstore, Sale dosktore...
    (NemanjaVac8, 4. septembar 2014 20:23)

    # Link komentara

  2. Tacno tako, dva suta bez pogotka, jedna izgubljena lopta Krstica...kao i nonsalantna igra i sutevi Bjelice, glavni su uzrok preokreta Brazila. Takodje je pogresio i Djordjevic, na pocetku IV cetvrtine ostavio je na klupi Teodosica, a uveo ga u igrru tek kada je Brazil poveo, prekasno....
    (bozidar, bg, 4. septembar 2014 14:07)

    # Link komentara

  3. Mozda??? Ovo je bila utakmica koju smo morali dobiti da izbegnemo Spaniju. Danas Iran pobedjuje Francusku i mi opet idemo na Spaniju, ako uopste prodjemo osmini finala.
     (dex, 4. septembar 2014 13:32)

    # Link komentara

  4. @miro split
    bravo!tvoj komentar me je podsetio na detalj iz knjige slasha iz guns'n roses.u delu koji se odnosi na poremećene odnose između njega i axla,neko iz njegovog novog benda sa nipodaštavanjem govori o axlu.slash ga hvata za gušu uz konstataciju da o dotičnom čak ni on tako ne govori(a imao bi pravo jer jedini sa njim ima zaj.istoriju).tako i arbanasi,guraju se gde im nije mesto,a talentovani za sport su otprilike k'o jeremija i debeli šef iz alana forda!
     (kako je lepo biti glup, 4. septembar 2014 12:15)

    # Link komentara

  5. Krstic je morao da igra od samog pocetka ili uopste da ne igra kad nije 100% spreman, tu je greska naseg trenera...
    (sofia, 4. septembar 2014 12:15)

    # Link komentara

  6. nazalost ti si kriv za poraz, na plus7 ti upropastavas tri napada zaredom
     (miljenko, 4. septembar 2014 12:06)

    # Link komentara

  7. Nema veze Krle s tvojom minutazom ima veze sa pojedinim igracima. Ne odradjeni posao u odbrani i nonsalantno ponasanje u napadu kostalo nas je katastrofalno prvo poluvreme moguce pobede. Uci u mec protiv Brazila na onakav nacin "kako cemo lako cemo" je ponizavajuce. Pojedinci da se podrede timu i u odbrani i u napadu, pre svih mislim na Bjelicu i Bogdanovica.
    Ja da sam na mesto Saleta protiv Spanaca bi dobio jos vecu minutazu po cenu da puknemo vise nego sto su Francuzi, jer si neophodan za nokaut fazu.
    A Teu svaka cast za onu viku na igrace u prvom poluvremenu, i treba tako jer to je izgleda trglo igrace za drugo poluvreme koje na zalost nije bilo dovoljno.
    (Istina, 4. septembar 2014 11:16)

    # Link komentara

  8. SIFONJERI !!!
    (Misko, 4. septembar 2014 09:05)

    # Link komentara

  9. Sale amater.
     (Dex, 4. septembar 2014 09:01)

    # Link komentara

  10. Jako cudna utakmica. Kao i protiv Francuske, zbog nekoliko epizoda izgubili smo jednu egal utakmicu. Ipak, bolje sada nego u nokaut fazi. Prva ideja o utakmici sa Brazilom bila je da cemo izgubiti bitku pod kosevima. Medjutim, Brazil je ukupno imao samo 4 skoka vise od nas. Racunali smo da cemo ih prelomiti sutem sa distance, medjutim, oni su nas ubili sa trojkama. Ono sto nam je najbolje islo od pocetka prvenstva - to su slobodna bacanja, a juce smo ih sutirali katastrofalno. Brazilski centri uglavnom lose sutiraju bacanja, a juce su ih sutirali mnogo bolje od nas. Imali smo na kraju onu udji-izadji trojku od Bjelice, tri promasena vezana bacanja Raduljice i njegova dva faula u napadu. Samo ovih par situacija vredi bar 10 poena. Moze bolje. Bogdanovic mora da proradi ako hocemo nesto vise. Jovic juce ispod standarda, dok je Bircanin odigrao sasvim solidnu utakmicu (nekoliko dobrih poena i dobar defanizvni skok). Materijala ima, protivnici u cetvrtfinalu jesu jaki, ali svi su tu negde, na nasem nivou. I tu ce odlucivati nijanse, neko slobodno bacanje, ofanizvni skok, izgubljene lopte. Sve je moguce i treba samo dobro mentalno pripremiti ekipu. Djordjevic dobro rotira igrace i utisak je da smo fizicki sasvim ok.
    (srdjan, 4. septembar 2014 06:34)

    # Link komentara

  11. @Komshija Hashim
    Šta su ovi Srbi komični kad kažu da su iz zemlje košarke.Nekad bilo,a sad se spominjalo,jel tako kume?
    Ti ćeš uvik moć reć da dolaziš iz zemlje bureka jer niko nikad tvoju zemlju neče moć porazit u pećenju bureka.
    Sinko božji da bi se nekom ruga moraš bit bolji od njega,a kad tvoji Albanci povire na bilo koje relevatno takmičenje u bilo kojem kolektivnom sportu ja ću sebe isti tren osunetit.
    Pokri se ušima i međusobno bockanje ostavi nama čije zemlje imaju tradiciju vrhunske košarke,a ti poviri burek i čevape da ti ne zagore.
    Ako oćeš da te ljudi poštivaju onda poštuj i ti njih i njihovu tradiciju,a Srbi imaju ogromnu tradiciju u košarci.
    Nemoj bit tako zavidan jer postaješ tragikomičan lik.
    (miro split, 4. septembar 2014 02:16)

    # Link komentara

  12. Ja i dalje verujem da mozemo do dobrog rezultata, ali Raduljica mora poceti da igra odbranu. Gledao sam Spance veceras, Gasol ce nas razmontirati! Sa Lovernjom se igrao veceras.
    (Nikola, 4. septembar 2014 01:42)

    # Link komentara

  13. komšija...
    get a life, gori si od brondbija.
     (realno, 4. septembar 2014 01:32)

    # Link komentara

  14. @utisak nedelje Jel ti to samog sebe ishvali i ispromovisa?
     (veliki strumf, 4. septembar 2014 01:20)

    # Link komentara

  15. Nekada se basket igrao po skolskim dvoristima, izmedju blokova, u uvucenim sokacima gradova, secam se da smo nekad duze ostajali na skolskom odmoru da bacimo loptu jos koji put kroz obruc. Finansijska kriza je postojala, ali je liga bila mnogo jaka, sa 6-7 klubova koji su mogli da igraju po Evropi, sa kosarkom u Leskovcu, Zrenjaninu, Subotici, Vrscu, Sapcu, Kraljevu... Danas je cela drzava, pa tako i kosarka, uslovljena da radi ono sto steti njenom razvoju. Mi smo takodje nekad imali Prof. Sapera koji je bio kosarkaski vizionar, Nebojsu Popovica, Boru Stankovica. Iz naseg saveza najureni su takvi kosarkaski kadrovi kao sto su Zoran Radovic, Mica Beric, Pedja Bogosavljev, mlada garda diplomata koji bi puno dali sportu da im se daju odresene ruke. Dalje, u sadasnjem timu nema dosta dobrih igraca koji bi igrali da nije bilo povreda. Dakle, zakljucak je: Srbija nema luksuz da se rasipa sa ljudima. Sto se tice same igre naseg tima, i dalje sam optimista. Treba podrzati ovu ekipu. Slabo igramo sa ekipama koje igraju sa puno kontakta, slabo branimo pik, previse respektujemo protivnike, i cini mi se kad bi dali igracima malo vise slobode i prepotencije da se igraju na terenu, mogli bi da budemo tvrd orah svima. Krstic je u napadu bio los, ali sa njim u odbrani smo mnogo bolji nego sa Raduljicom. Takodje, mozda ce neko reci da nisam bas pri cistoj svesti, ali mislim da je cak i ovako oslabljenu Srbiju nemoguce pobediti dvaput na istom turniru. Pri tom mislim i na Spaniju :)
    (alan ford, 4. septembar 2014 01:16)

    # Link komentara

  16. Hahahahahahaha, koja bronza? Pa vi ako prodjete sledece kolo idete na Španiju u čevrtfinalu i tu je vašem putu kraj.
    (Komshija Hashim, 04. septembar 2014 00:34)

    Tuzan je tvoj zivot.
     (Milos, 4. septembar 2014 01:10)

    # Link komentara

  17. I trebalo je da mu Sale da minutazu i pod cenu poraza jer ova utakmica nam ne znaci nista posebno, dok Krletova igra ce nam znaciti puno. Sto neko rece da skine rdju i zaiga kako zna i mi cemo biti daleko jaci.
    (gorango, 4. septembar 2014 00:47)

    # Link komentara

  18. Jel moze neko da zamisli Teodosica da ovo kaze
    (Antis, 4. septembar 2014 00:45)

    # Link komentara

  19. Nisi ti Krle kriv,mi jednostavno nemamo igrace koji mogu da prelome utakmicu.Na +7 umesto da zaigramo duge napade mi smo se upustili u trku s njima i izgubili.Najveci krivac za poraz je Bjelica,mozda je Kalinic bio bolje resenje.Najveci nas problem je sto u nasim najboljim klubovima glavne uloge imaju stranci.I u Zvezdi Telekom i u Partizanu na jedinici su stranci.Zato u reprezentaciji sem Teodosica nemamo krstenog pleja.Mislim da je Keselj morao biti pozvan.Ja i dalje verujem da mozemo do dobrog rezultata
    (kralj, 4. septembar 2014 00:43)

    # Link komentara

  20. Španci pregaziše Francuze,i nas će,sada je valjda svima jasno da preostaje borba za bronzanu medalju koja je u ovom momentu ko zlato.
    (hawkeye, 3. septembar 2014 23:44)

    Hahahahahahaha, koja bronza? Pa vi ako prodjete sledece kolo idete na Španiju u čevrtfinalu i tu je vašem putu kraj.
    (Komshija Hashim, 4. septembar 2014 00:34)

    # Link komentara

  21. Neverovatno je koliko me nervirate vi koji pisete komentare. A opet- konstantno ulazim i citam ih. Ok, mozda nemamo najbokji sastav, najboljeg selektora, mozda je doslo vreme da Brazil bude bolji od nas, ALI... Pa sta ste vi ocekivali- zlato, ne razumem?! 1/4 finale je realan rezultat i time treba biti zadovoljan- gledajuci samo kvalitet. Al ko nam zabranjuje da se nadamo? Uz dozu srece, inspiraciju nasih najboljih igraca i los dan protivnika- mozemo i do medalje. Ali to bi bio incident- to nije realnost! Zasto? Zato sto mi osim Tea trenutno nemamo onog istinski vrhunskog igraca. Ja zelim da verujem, a vi ako cete da pljujete- sram vas bilo! Navijajte za svoju zemlju, nemojte bre vise pametovati, vazno je da svi bolje znate od Saleta. Ha ha ha...
     (*Evrofiličar, 4. septembar 2014 00:12)

    # Link komentara

  22. Nije toliko Krle kriv. Mislim da su nas Raduljica sa 2 uzastopna faula u napadu i Bogdan svojim losim suterskim danom najvise upropastili. Ali nek budu najbolji kad treba u 1/8f . Tad ce se videti ko zna i sme.
     (santa justa, 4. septembar 2014 00:04)

    # Link komentara

  23. Licno mislim da trener ne vodi ekipu kako treba
    (king, 4. septembar 2014 00:00)

    # Link komentara

  24. А кад ће и шта ће то да дође? Признајеш да ниси играо три месеца, а тренер те повео на светску смотру? И шта значи то „пала нам је концентрација“, „нисмо имали снаге да преломимо“... Збунили сте се, изашли на терен поспани, расејани, размишљали о клопи, рибама, проводу... и тако сметени нисте ни приметили да вас противник меље? И како вам је то понестало снаге, префорсирали сте се док сте јурили предност? Када ти недостаје квалитет, онда бираш вадилице за правдање и мислиш да је народ који то чита толико глуп и верује у лош дан, још гори биоритам, неповољну временску прогнозу, одсутност. А снаге смо имали и концентрација нам није пала против Египта и Ирана?! Ово је наша реалност и наш лимит, на велику жалост. Стање у нашој кошарци је лоше већ дуги низ година, али као народ са великом кошаркашком традицијом, уочи сваког такмичења верујемо да ће репрезентација као издвојена целина која окупља најбоље, успети да на турнирском такмичењу, у тих неколико мечева сакрити бројне мањкавости, сујете, неодговорности, злу крв, завист, нерад и све остале проблеме који нам трују кошарку, и донети успех. Ех, кад би тако било у животу, зезаш се, башкариш као трут, и онда само напнеш кад пожелиш и решиш проблем. Ми прво треба да обезбедимо да најбољи играчи наступају за национални тим. То нисмо успели уназад 9 година, од оне новосадске туге и елиминације од „триколора“, када је Обрадовић имао завађени „дрим тим“. Када се то први пут буде десило, ја ћу почети да верујем да ствари иду на боље.
    (Nebo, 3. septembar 2014 23:52)

    # Link komentara

  25. O kakvoj vi eliminacion fazi za Krstica pricate? Covek ce se u kakvu takvu formu vratiti tek polovinom oktobra. Ne znam zasto ga je Djordjevic i vodio...
    (mr.key, 3. septembar 2014 23:48)

    # Link komentara

  26. Španci pregaziše Francuze,i nas će,sada je valjda svima jasno da preostaje borba za bronzanu medalju koja je u ovom momentu ko zlato.
    (hawkeye, 3. septembar 2014 23:44)

    # Link komentara

  27. nedostaju bekovi. mislim da je selektor morao da pozove mladog sutera iz Leskovca, Vladana Popovica, u odlicnoj je formi, prodoran igrac sa asist. a i odbra mu je dobra,mislim da on nedostaje timu...
     (utisak nedelje..., 3. septembar 2014 23:40)

    # Link komentara

  28. Ti si druze bivsi igrac!
     (Dok, 3. septembar 2014 23:30)

    # Link komentara

  29. Крстићу ти си нас и овако заједљиве, какви смо, задужио за пет живота. И примером и ставом. Ти треба да си најрастерећенији. Поштовање и поверење не можеш да изгубиш. Само цепај!
    (У име свих нас. ;), 3. septembar 2014 23:27)

    # Link komentara

  30. Kad ce sve to da dodje, Krle? U utakmici za 11-o mesto?
    (prekoOkeanskeDelije, 3. septembar 2014 23:22)

    # Link komentara

  31. Mora se istrpeti Krle u ovih par utakmica,jer ce nam itekako trebati u eliminacionoj fazi...Nadam se da ce do osmine finala uspeti koliko toliko da uhvati zamah.
    (Cazorla sam, 3. septembar 2014 23:21)

    # Link komentara

  32. Tako je kapitenu nas!!! Malo vise vere u sebe i pasce i najbolji. Moras samo malo pomoci Radulji jer decko jedini daje pod kosem.
    (mile kontras, 3. septembar 2014 23:19)

    # Link komentara

  33. Bravo majstore, to ce da dodje ali kada? Realno si se osramotio, ali realno. Cuva te plej ispod kosa i ti promasujes. Bacanja no comment. Uplasio si se mnogo Hilarija. Ok minutaza ali nije bilo potrebe da forsiras kada nemas rutinu. Zasitio si se reprezentacije i realno daleko si od vrhunca. Raduljica je za tebe O Nil trenutno.
     (Novosadjanin., 3. septembar 2014 23:18)

    # Link komentara

  34. Tako je kapitenu nas!!! Malo vise vere u sebe i pasce i najbolji.
    (mile kontras, 3. septembar 2014 23:17)

    # Link komentara

  35. Majstore, glavu gore i ne okrivljuj sebe za poraz prave utakmice tek dolaze. Bitno je da ulazis u takmicarski ritam, zato si i dobio minutazu. Sutra protiv Spanije igraces jos vise. Teo umjetnik!
     (Petar, 3. septembar 2014 23:16)

    # Link komentara

  36. Verovatno jeste ali nije to sustina. Podrzavam Saletov potez da ubacuje Krstica. Mora da udje u formu sto pre ako hocemo da napravimo rezultat neki. Mnogo nam je bitnije da imamo njega u formi u eliminacionoj fazi nego da pobedimo Brazil i budemo drugi u grupi. Treca cetvrtina daje neku nadu !
    (Jovan, 3. septembar 2014 23:07)

    # Link komentara

  37. Drz se Krle, bice bolje. Pa nisi ti bre neki balavander, bar tebi niko nista ne moze da kaze!
     (mozda, 3. septembar 2014 23:05)

    # Link komentara

  38. Ma mislim da je Srbija kalkulisala,,,ahahahahahahaha
    (Komshija Hashim, 3. septembar 2014 23:05)

    # Link komentara