- Rusija 2018 -

Mažić završio učešće na Svetskom prvenstvu!

Milorad Mažić, najbolji srpski sudija, završio je učešće na Svetskom prvenstvu u Rusiji, pošto ga Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) nije delegirala za preostala dva susreta.

Podeli
Getty images
Getty images

Hrvati "izbacili" Mažića iz finala, ali ga žele na centru 'Lužnjikija'

Koliko god da je bilo očekivano da jedan od najboljih svetskih arbitara neće suditi veliko finale između Hrvatske i Francuske, zbog odnosa Srbije i Hrvatske, Sudijska komisija na čelu sa Pjerluiđijem Kolinom morala je da ga nagradi barem mečom za treće mesto u kome se sastaju Belgija i Engleska.

Arbitar koji je delio pravdu u minulom finalu Lige šampiona bio je među najbolje ocenjenim sudijama na Mundijalu, a posebno se istakao, zajedno sa svojim pomoćnicima Milovanom Ristićem i Dejanom Đurđevićem, u četvrtini finala – sudeći bez greške veliki derbi između Brazila i Belgije.

FIFA je odlučila da finalni duel u Moskvi, koji je na programu u nedelju od 17 časova, poveri Nestoru Pitani iz Argentine, dok će pravdu u borbu za bronzu deliti Iranac Aliriza Fagani.

Istovremeno i odluka da Iranac sudi pre Bjerna Kujpersa meč za treće mesto takođe se može smatrati diskutabilnom.

Mažić je na Mundijalu u Rusiji sudio još dva meča, oba u grupnoj fazi – između Južne Koreje i Meksika, odnonso Senegala i Kolumbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 57 idi na stranu