- Vesti -

Đoković rutinski do šesnaestine finala

Prvi teniser sveta Novak Đoković plasirao se u treće kolo Rolan Garosa, pošto je rutinskom igrom savladao Luksemburžanina Žila Milera – 6:1, 6.4, 6:4.

AK, NĐ
Podeli

Najbolji sportista planete nije imao previše problema sa levorukim veteranom, a za drugi trijumf, u isto toliko duela sa Milerom, bilo mu je potrebno sat i 47 minuta.

Novak je ekspresno stigao do vođstva u setovima, napravivši dva brejka u uvodnom delu susreta, dok je u drugom setu viđeno više uzbuđenja, ali je Srbin pravovremenim brejkom kontorlisao situaciju.

Đoković, koji je imao podršku i prve zvezde Pari Sen Žermena Zlatana Ibrahimovića, imao je krajem drugog seta manjih problema sa povredom, pošto se požalio na bol u preponi desne noge, ali je posle ukazane pomoći i masaže bez ikakvih problema završio duel.

Treći set, ispostaviće se poslednji na ovom meču, počeo je sigurnim servis gemovima obojice tenisera, da bi Đoković onda iskoristio treću brejk priliku i ponovo rivalu oduzeo servis. Ubrzo je potvrdio brejk, a zatim još jednom bio sjajan na servis protivnika za velikih 4:1.

Međutim, Luksemburžanin se u tom trenutku probudio i iskoristio pad u igri našeg tenisera, ali je jedan vraćen brejk bilo sve što je uspeo da uradi do kraja susreta. Novak se nije previše zamarao, odigrao je pametno, i novim savršenim gemom stigao do trijumfa i 24. pobede u nizu.

Novakov rival u borbi za osminu finala biće Australijanac grčkog porekla Tanasi Kokinakis, 19-godišnjak koji je trenutno 84. teniser sveta, koji je posle velike borbe u pet setova eliminisao zemljaka Bernarda Tomića.

Tok meča:

Đoković dominantno otvara meč, bez izgubljenog poena osvaja prvi servis-gem. Miler je potom spasao dve brejk lopte, da bi Đoković nakon još jednog sigurnog servis-gema, u četvrtom stigao do brejka za 3:1.

Novak je nastavio u istom ritmu, kapitalizovao brejk, a potom dokrajčio rivala u prvom setu sa još jednim brejkom za ukupnih 6:1.

Miler je zaigrao znatno bolje u drugom setu, prvo je bez izgubljenog poena dobio svoj servis-gem, a onda konačno ugrozio i Đokovića stigavši do brejk lopte. Novak je ipak spasao i izjednačio.

Usledio je novi maratonski gem, teniseri su se smenjivali u vođstvu, Miler je tri puta odolevao na brejk prilici za Đokovića, ali nije mogao da se odbrani, pa je Novak laganim sledećim gemom stigao do 3:1.

Naredna dva gema nisu nam donela previše uzbuđenja, Miler je rutinski stigao do 3:2, ali mu je onda Novak uzvratio istom merom i ponovo stekao dva gema prednosti. Usledio je novi dugačak gem, Đoković je stvorio novu šansu da rivalu oduzme servis, stvorio ali je Luksemburžanin uspeo da se izvuče i smanji na 4:3.

Do kraja drugog seta nije bilo previše uzbuđenja na samom terenu, pošto su obojica tenisera bez većih problema osvajala svoje servis gemove, ali jeste pored terena. Đoković se pri rezultatu 5:4 pozalio na bol u preponi, pa je bio primoran da zatraži medicinski tajm-aut.

Međutim, problem sa desnom butinom nije bio ozbiljnije prirode, a Novak je posle ukazane pomoći bez izgubljenog poena stigao do vođstva od 2:0 u setovima sa 6:4.

Uvodna dva gema trećeg seta završena su jako brzo, pošto nijedan od dvojice rivala nije dozvolio ovom drugom ni najmanju šansu, ali je već u trećem viđen novi brejk Novaka.

Miler se dobro držao do sredine gema, uspeo da spase dve brejk lopte, ali je kod treće bio nemoćan. Usledio je još jedan siguran servis gem Srbina za potvrdu brejka i vođstvo od 3:1.

Nastavio je prvi teniser sveta u istom ritmu, pa smo uskoro videli novi brejk, pošto je Beograđnin iskoristio prvu šansu koju mu se ukazala.

Ipak, kada se činilo da će Đoković rutinski privesti meč kraju Miler je uzvratio brejkom, posle nekoliko propuštenih prilika, a posebno je zanimljivo bilo pri rezultatu 15:30, kada je Novak nesmotreno zakačio lopticu reketom pre nego što je ona završila u autu.

Iako je Luksemburžanin uspeo da se vrati u treći set, to je bilo sve od njega, pa je Đoković izborio plasman u šesnaestinu finala i zabeležio 24. uzastopnu pobedu – 6:4.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 21 idi na stranu