- Heroj dana -

Heroj dana (XIII): Stan Vavrinka

Pošto je samo jedan polufinalni meč Rolan Garosa završen, očekivano je naš heroj 13. dana Stan Vavrinka.

Podeli

Dan iza nas je, bez sumnje, obeležila oluja koja je prekinula duel Novaka Đokovića i Endija Marija, ali Vavrinka je bio taj koji je zasijao kada je bilo najpotrebnije.

Švajcarski teniser je u prvom polufinalu slavio protiv miljenika domaće publike Žo-Vilfrida Conge sa 6:3, 6:7, 7:6, 6:4, i sada čeka rasplet susreta između Đokovića i Marija.

Vavrinka je tokom cele karijere imao mnogo uspona i padova, setimo se samo prošle godine kada je osvojio Australijan Open, a potom u nastavku sezone nije igrao ni približno dobro. Na Rolan Garosu je eliminisan već u prvom kolu, a sada je u finalu turnira na kojem je 2003. godine trijumfovao u juniorskoj konkurenciji.

U poslednjih godinu dana u njegovom životu se mnogo promenilo, a utisak je da na Rolan Garosu igra svoj najbolji tenis. Pre samo nekoliko nedelja više je bio u centru pažnje zbog privatnog života, a sada je konačno tenis glavna tema. Međutim, sve ono što se dešavalo u poslednje vreme možda je i nesvesno uticalo na Vavrinku da zasija u Parizu.

Pre nešto više od mesec dana, Vavrinka je objavio da se razvodi od supruge Ilham, da bi usledio njen žestoki odgovor. Iako je saopštenje švajcarskog tenisera bilo napisano u pomirljivom tonu, njegova supruga je bila mnogo oštrija, istakavši da razvod nije uzrok njegovih loših rezultata. Očigledno je da je to sve sada iza njega, a da li će Rolan Garos biti samo kratki bljesak, ostaje da se vidi.

Ipak, evidentno je da na Rolan Garosu vidimo drugačijeg Vavrinku, a to i on sam priznaje. Posle pobede nad Congom otvoreno je govorio o tome da se bori sam sa sobom i da je svestan da mora da se bori čak i kada mu ne ide sve od ruke. To je definitivno velika promena u odnosu na Vavrinku kakvog smo znali ranije.

Mnogo više treniram nego ranije. Za mene je najvažnije da sam na treningu na svom nivou, da igram svoj najbolji tenis i to mi daje samopouzdanje pred mečeve. Potom sledi borba tog dana sa protivnicima i svim ostalim. Sada sam odlično započeo meč, imao sam set i brejk prednosti, igrao sam dobro i bio veoma agresivan, ali sam potom postao nervozan. Izgubio sam koncentraciju i meč se promenio potpuno. Borio sam se sam sa sobom. U tim trenucima sam znao da ne moram da odigram najbolje, ali da moram da se borim i pronađem način. I presrećan sam što sam u tome i uspeo”, rekao je Vavrinka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu