- Heroj dana -

Heroj dana (IV): Sarajlija izborio duel sa idolom

Heroj četvrtog dana na Rolan Garosu je Damir Džumhur koji je napravio iznenađenje u drugom kolu savladavši Markosa Bagdatisa sa 6:4, 6:3, 4:6, 6:2.

Podeli

Sarajlija Damir Džumhur prvi put je u žižu teniske javnosti došao prošle godine kada je postao prvi teniser iz Bosne i Hercegovine u glavnom žrebu nekog Gren slema.

Tada je stigao do treće runde, a isto je ponovio i na ovogodišnjem Rolan Garosu gde se u trećem kolu sastaje sa svojim idolom Rodžerom Federerom.

“Rodžer je verovatno najveći igrač ikada u tenisu i stvarno se radujem što ću igrati protiv njega. To je san svakog igrača, pogotovo nas mladih i eto meni se ostvario. Rodžera sam pratio od malih nogu, navijao sam za njega u polufinalu jednog Vimbldona i od tada je moj idol. Imao sam 10 ili 11 godina tada, a sada imam priliku da igram s njim“, rekao je 23-godišnji Džumhur posle velike pobede nad Bagdatisom.

Atmosfera na tribinama bila je sjajna. Poznato je koliko su bučni Bagdatisovi navijači, a i Džumhur je imao podršku.

„Da, atmosfera je zaista bila sjajna i to mi se sviđa. Slična stvar je bila i u Australiji prošle godine, gde sam takođe došao do trećeg kola. Dakle, obožavam dobru amosferu i stvarno sam uživao u meču.”

Džumhur je, ako i mnogi igrači sa ovih prostora, imao mnogo problema da se probije u svetski teniski vrh, pre svega zbog nedostatka finansija i sponzora. Ipak, početkom ove godine zabeležio je najbolji plasman u karijeri (81. mesto), a trenutno je 88. na ATP listi.

“Mislim da je meni bilo teže da se probijem u svetski vrh kao nekome iz Bosne i Hercegovine. Zapravo, definitivno. Nemate pravu podršku. Sve morate sami proći. Ja sam imao roditelje iza sebe i oni su uradili sve da bih danas bio tu gde sam. Ali, nema podrške iz Federacije, nema sponzora. Srećom, uspeo sam i bez toga.“

Jedno je sigurno, Džumhur će sigurno pamtiti Rolan Garos 2015. godine šta god da uradi protiv Federera u trećem kolu. Ako ga još i kojim slučajem pobedi...

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.