Tekvondo
Izvor: B92 | ĐN

Tijana u suzama: Milica i Dragan su veliki deo ove medalje

Tijana Bogdanović, srebrna srpska tekvondoistkinja iz Rio de Žaneira, zaplakala je na konferenciji za medije na aerodromu Nikola Tesla.

Komentari 33
Starsportphoto
Starsportphoto

Tijana nije mogla da sakrije suze radosnice – prvo je zaplakala kada je videla koliko je ljudi dočekalo, a onda i pred novinarima.

Bogdanovićeva je u Riju osvojila srebro u kategoriji do 49, a malo je falilo da se okiti najsjajnijim odličjem jer je u finalu poražena od Kim So-Hui iz Južne Koreje 7:6.

„Pre dve godine počela sam sa takmičenjima, ali sam imala ogromnu pomoć od trenera Dragana i Milice Mandić. Ona je velika šampionka, još bolja osoba. Toliko smo vremena provele zajedno i svi su oni deo ove medalje“, rekla je Bogdanovićeva.

Ona se zahvalila i Milici Mandić od koje je mnogo naučila.

„Volela bih da se zahvalim treneru i Milici za ceo put koji smo prešli. Od kada smo pre dve godine krenuli na ovaj put, toliko sam sazrela i naučila. Pre svega poštovanje sebe, drugih i vera u disciplinu. Do sada je bila samo fraza da se naporan rad isplati, ali sada sam shvatila da kada nešto sanjaš i kada si posvećen, snovi se i te kako ostvaruju“, dodala je Tijana.

18-godišnja devojka je na ceremoniji zatvaranja nosila zastavu Srbije.

„Srce mi je puno. To je bila velika čast i odgovornost. Osvajači zlatnih medalja nisu bili na ceremoniji, pa je meni pripala čast. Ponosna sam na ceo naš tim i što se rad isplatio. Olimpijske igre su za mene veliko iskustvo“, rekla je ona.

Reprezentativka Milica Mandić čestitala je Tijani Bogdanović na medalji i emotivnom obraćanju rekla je da oseća da je i ona deo te medalje.

„Osećam kao da sam deo medalje. Mi smo jedan tim. Ja nisam uspela da je osvojim, nisam se osećala komforno u onome šta je trebalo da uradim i to je presudilo. Otišla sam spremna, sa željom da osvojim medalju. Desilo se nešto što nisam mogla da prevazidjem u borbi. Slede mi novi izazovi, turniri, da se kvalifikujem na naredne Olimpijske igre i u Tokiju uradim nešto što sada nisam uradila“, rekla je Mandić.

prethodna strana 1 / 3 sledeca idi na stranu