Izvor: Beta |

Ma Long uzeo zlato u stonom tenisu

Kineski stonoteniser Ma Long osvojio je zlatnu medalju u pojedinačnoj konkurenciji na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru.

Prikazati ovde celokupan tekst članka

Pošaljite komentar
  1. pravi naslednik Wang Hao-a
    (epp, 12. avgust 2016 18:47)

    # Link komentara

  2. @Milos

    Slazem se ja sa tobom da se forhendom dobijaju mecevi, ali vidis da je Zhang Jike skoro sve promasio kada se namestao na forhend sa bekhend strane i on i dalje radi isto, nista nije promenio u igri. Ali i velika je razlika zato sto su oni mnogo vise pokretljiviji od nas.
    Ne znam samo sto mi ne pocnemo da igramo sa tim gumama, je l' si mozda igrao ti sa njihovom DHS gumom, ali sa plavim sundjerom?
    (Aca, 12. avgust 2016 15:59)

    # Link komentara

  3. Ubedljivo najbolji stonoteniser danasnjice! Iako je Zhang Jike sigurnije dosao do finala, Ma Long, sto bi se reklo, samo "dodao gas" i odradio posao. I na svetskoj listi momak je iznad ostalih po poenima. Naravno, timsko zlato mogu odmah da dodele Kinezima :D
    (Cockneeey, 12. avgust 2016 15:32)

    # Link komentara

  4. @ACA
    Tvoja shvatanje stonog tenisa je totalno pogresno.
    Koja je razlika izmedju Azije i ostatka sveta u stonom tenisu? Razlika je ta sto azijati kad god je moguce napadaju forhendom, forhend je jednostavno po prirodi motorike jaci udarac, i nikada bekhendom ne mozes izgraditi ili pak zavrsiti poen kao sto mozes forhendom. To sto tebi lepo izgleda kada navrti lopticu bekhendom Karas ili Ovcarov, to je druga stvar. To je lepo za oko, ali mecevi se dobijaju forhendom.
    (Milos, 12. avgust 2016 13:30)

    # Link komentara

  5. Samo da se Ma Long ne izvlaci toliko na forhend, nego da igra bekhend, mnogo bi manje poena gubio, zato sto ostavlja celu polovinu stola praznu. A Zhang Jike svaki put kada se izvuce na forhend, on promasi, i to uvek u mrezicu, bolje da igra bekhend, a ima vrlo dobar bekhend spin. I servisi su im bili katastrofalni.
    Oni su jedni od najboljih stonotenisera u istoriji, pogotovo Ma Long, igra najlepsi stoni tenis, i njegov spin je fenomenalan.
    Mislim da su igrali neke lepse meceve, nije ovo ono sve sto znaju.
    I nije mi jasno zasto nasi iz Evrope ne probaju te njihove kineske gume, primetili ste da svi Kinezi igraju forhend sa crnom stranom, guma je najbolja na svetu, a nasi nece da igraju sa njom.
    Ja sam uporedjivao njihovu i nase gume, i njihova je pet puta bolja od nasih. I to je jedna od stvari zasto niko ne moze da ih pobedi
    (Aca, 12. avgust 2016 12:42)

    # Link komentara

  6. Ja dugo gledam st. tenis, ali ovo sto je Ma Long igrao u finalu nikada nisam video. Da ucini da igrac Zhangovog kalibra ne zna sta ga je snaslo. Mozda jos uvek nije najtrofejniji, ali njegova igra je najbolja ikada u ovom sportu, cisto savrsenstvo.
    (Z, 12. avgust 2016 10:43)

    # Link komentara

  7. Bolje je da kineska imena pisete obrnutim redom, Ma Long, Ding Ning, Zhang Jike...ceo stonoteniski svet ih tako zna, bolje i zvuci, a i kad slusate strane komentatore oni tim redom izgovaraju.
    (kostadin, 12. avgust 2016 10:24)

    # Link komentara

  8. Kako igra! Zadovoljstvo ga je gledati.
    (pr, 12. avgust 2016 09:11)

    # Link komentara

  9. Momci odlož'te rekete pored Morave... Voljnooo!
    Zaslužili ste.
    (Ispravljač krivina, 12. avgust 2016 09:11)

    # Link komentara