Vaterpolo
prethodna strana 1 od 5 sledeca idi na stranu

24. avgust 2008. | 09:28

Bronza za vaterpoliste Srbije!

Vaterpolisti Srbije osvojili su bronzanu medalju na Olimpijskim Igrama u Pekingu.

Srpski tim u borbi za bronzu savladao je Crnu Goru sa 6:4 (2:0, 2:1, 2:1, 0:2). U meču za bronzu Srbija je igrala bez Aleksandra Šapića koji je zbog loma noge već u Beogradu. Dejan Savić postigao je dva gola na Srbiju, a po jednom su se u strelce upisali Aleksandar Ćirić, Vladimir Vujasinović, Andrija Prlainović i Nikola Rađen. Zanimljivo je da su ovi golovi i jedini Dejana Savića na Igrama u Pekingu.

Sa druge strane Mlađan Janović postigao je dva, a njegov brat Nikola i Vukčević Nikola po jedan gol.

Ipak, i pored tog hendikepa, tim Dejana Udovičića odigrao je fenomenalno prve tri četvrtine, i tako se osvetio Crnoj Gori za poraz u finalu šampionata Evrope. Naši veterpolisti posebno su bili dobri u odbrani, i od šest igrača više koliko su imali, Crnogorci nisu postigli nijedan gol!

Srpskom Olimpijskom timu to je treća medalja u Pekingu, a prva u kolektivnom sportu. Milorad Čavić osvojio je srebro, a Novak Đoković bronzu.

Od samog starta utakmice bilo je očigledno da je poraz od Amerike u polufinalu prošlost, i da naši vaterpolisti imaju neverovatnu želju za medaljom. U prvoj deonici Crna Gora nije postigla nijedan gol, pa je naš tim posle osam minuta vodio 2:0 golovima Ćirića i Prlainovića. U finišu deonice crveni karton zaradio je Predrag Jokić zbog prigovora.

Druga deonica protekla je u sličnom ritmu. Slobodan Soro branio je skoro sve, i jedini gol u prvom poluvremenu primio je iz čiste kontre kada ga je savladao Mlađan Janović. Naš tim je na to odgovorio golovima Vujasinovića i Savića, i nakon 16 minuta Srbija je vodila 4:1.

I

u trećoj deonici nastavljena je rapsodija Srbije u odbrani. Soro je i dalje bio na visini zadatka, pa je i igračima u napadu bilo mnogo lakše da igraju. Rezultat toga bila su još dva gola. Dejan Savić povisio je na 5:1 iz peterca, a Nikola Rađen na 6:1 posle odlične asistencije Ćirića. Do kraja deonice i Crna Gora je dobila peterac koji je Mlađan Janović pretvorio u gol za 6:2.

U poslednjih osam minuta Crna Gora je ušla potpuno hazarderski, ali bilo je ipak prmalo vremena da se nešto ozbiljnije promeni. Prva četiri minuta tog dela protekla su bez gola na obe strane, a onda je Nikola Janović fenomenalnom šraubom sa nekih sedam-osam metara savladao Sora za 6:3.

U tim trenucima tim Petra Porobića napade je završavao već u petoj sekundi pokušajima iz daljine. Minut i 40 sekindu pre kraja Nikola Vukčević slično kao i Janović pre njega postiže gol iz okreta za 6:4. Do kraja su naši vaterpolisti ipak uspeli da se odbrane i osvoje bronzanu medalju.

Igrač više: Srbija 7/4, Crna Gora 6/0. Peterci: Srbija 1/1, Crna Gora 1/1.

Srbija: Šefik, Prlainović 1, Gocić, Udovičić, Savić 2, Pijetlović, Radjen 1, Filipović, Ćirić 1, Vujasinović 1, Peković, Soro.

Crna Gora: Radić, Brguljan, Pasković, Vukčević 1, N. Janović 1, Tičić, M. Janović 2, Uskoković, Ivović, Zloković, Gojković, Jokić, Šćepanović.

Postojeći komentari (282) | Pošaljite komentar  Odštampaj   Pošalji

Google oglasi Šta su Google oglasi?


Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Udovičić rekao je da je osvajanje bronze na Olimpijskim igrama "ogromna stvar".

Postojeći komentari (21) | Pošaljite komentar

Vaterpolisti Srbije izrazili su zadovoljstvo zbog pobeda nad Crnom Gorom (6:4) i osvajanja bronzane medalje na Olimpijskim

Postojeći komentari (28) | Pošaljite komentar

"Posle svih medalja koje sam osvojio sa ovom reprezentacijom ovaj olimpijski bronzani trofej mi je je najsjajniji i mislim

Postojeći komentari (12) | Pošaljite komentar

Reprezentativci Crne Gore priznali su posle meča za treće mesto na Olimpijskim igrama u Pekingu da su u duelu sa Srbijom

Postojeći komentari (21) | Pošaljite komentar

Prlainović: "Biće teško" | 23. avgust 17:37
Vaterpolista Srbije Andrija Prlainović ocenio je da će meč protiv Crne Gore za bronzanu medalju biti veoma težak jer, prema

Postojeći komentari (23) | Pošaljite komentar

Šapić poveđen u tuči? | 23. avgust 20:44
Vaterpolista Aleksandar Šapić u subotu je zbog preloma nožne kosti otputovao za Beograd, ali još nije poznato kako je do povrede došlo.

Postojeći komentari (150) | Pošaljite komentar

Vaterpolo reprezentacija Mađarske odbranila je titulu olimpijskog šampiona.

Postojeći komentari (8) | Pošaljite komentar

Poslednjeg dana 29. Olimpijskih igara u Pekingu deliće se medalje u sedam sportova.

Postojeći komentari (0) | Pošaljite komentar

Vaterpolo reprezentativci Srbije meč za treće mesto na Olimpijskim igrama u Pekingu dočekuju dvostruko demoralisani - saznanjem

Postojeći komentari (27) | Pošaljite komentar


prethodna strana 1 od 5 sledeca idi na stranu
nedelja 28. april 2024.

Medalje

  Država Zlatne medalje Srebrne medalje Bronzane medalje Ukupno
1. Kina Kina 51 21 28 100
2. Sjedinjene Američke Države Sjedinjene Američke Države 36 38 36 110
3. Rusija Rusija 23 21 28 72
4. Velika Britanija Velika Britanija 19 13 15 47
5. Nemačka Nemačka 16 10 15 41

Fantasy fudbal
Igra: Virtuelni selektor, kreiraj svoj košarkaški tim