B92 Sport Peking 2008 Intervju

6. avgust 2008. | 20:21

Lakićević-Stojačić: Bar jedna medalje više

Šefica misije Olimpijskog komiteta Srbije u Pekingu Snežana Lakićević-Stojačić izrazila je nadu da će srpski sportisti na Olimpijskim igrama u Pekingu osvojiti barem jednu medalju više nego pre četiri godine u Atini.

"Nadam se bar jednoj stepenici više. Strašno bih volela da, pored podizanja naše zastave, bar još jednom čujemo našu himnu u Pekingu, a, daj Bože, i više puta", rekla je Lakićević-Stojačić agenciji Beta.

Srpski sportisti su, tada u zajednici sa Crnom Gorom, na Olimpijskim igrama u Atini osvojili dve medalje. Četiri godine ranije u Sidneju osvojili su tri, a 1996. u Atlanti četiri.

"Najbitnije je da se sporisti sada aklimatizuju, pripreme, prilagode na uslove života u olimpijskom selu i posle toga pruže sve što mogu. Jako je teško pričati o medaljama na Olimpijskim igrama, pošto na njih niko nije došao da bi bio autsajder".

"Svi su došli sa motivom da urade najviše što mogu, pa tako i naši sportisti. Naravno da nacija očekuje rezultate, ali i sportisti ih očekuju od sebe. Treniraju svaki dan, želja za uspehom je ogromna", dodala je Lakićević-Stojačićeva.

Šefica misije OKS je, takođe, ocenila da svoju funkciju doživljava kao ulogu domaćice.

"Mi smo svi tu da rešavamo svakakve probleme. Da obezbedimo uslove za trening, lekare, da budemo rame za plakanje. Nije to lako, nije ovo mala delagacija, ali mi nismo tema. Takođe, zadovoljstvo je biti sa ovakvim sportistima", rekla je Lakićević-Stojačićeva.

Postojeći komentari (67) | Pošaljite komentar  Odštampaj   Pošalji

Google oglasi Šta su Google oglasi?


Fudbalska reprezentacija Srbije počeće u četvrtak takmičenje na Olimpijskim igrama u Pekingu, utakmicom sa selekcijom Australije.

Postojeći komentari (0) | Pošaljite komentar

Ambasador Kine u Srbiji Vei Jinghua izjavio je u intervjuu Tanjugu da su 29. letnje Olimijske igre u Pekingu svečani sportski

Postojeći komentari (0) | Pošaljite komentar

Fudbaler brazilskog olimpijskog tima Ronaldinjo rekao je sa svojom reprezentacijom želi da "stvara istoriju" na

Postojeći komentari (0) | Pošaljite komentar

Jedna od najboljih gimnastičarki svih vremena, Rumunka Nađa Komaneči, koja je prva u istoriji ženske gimnastike na Olimpijskim

Postojeći komentari (0) | Pošaljite komentar

Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Ivan Ćurković ocenio je u intervjuu Tanjugu da je projektovanje programa rada između

Postojeći komentari (1) | Pošaljite komentar


subota 27. april 2024.

Medalje

  Država Zlatne medalje Srebrne medalje Bronzane medalje Ukupno
1. Kina Kina 51 21 28 100
2. Sjedinjene Američke Države Sjedinjene Američke Države 36 38 36 110
3. Rusija Rusija 23 21 28 72
4. Velika Britanija Velika Britanija 19 13 15 47
5. Nemačka Nemačka 16 10 15 41

Fantasy fudbal
Igra: Virtuelni selektor, kreiraj svoj košarkaški tim