Kad Klipersi ubace rivala u mašinu – serija 22:0 za slom Netsa

Los Anđeles Klipersi pobedili su Bruklin 125:114 nakon velikog preokreta koji su režirali u poslednjoj deonici sjajnom odbranom i rafalom "smol bol" perjanica.

Izvor: B92
Podeli
Foto: EPA-EFE/CAROLINE BREHMAN
Foto: EPA-EFE/CAROLINE BREHMAN

Gosti, koji su meč krenuli sa 16:0, imali 17 razlike u dva navrata, potom i 18 pred sam kraj treće deonice, potpuno su zatajili u odlučujućem periodu utakmice.

Kvartet prekaljenih aduta Klipersa Lenard, Vestbruk, Džordž, Harden doslovce su ubacili Netse u mašinu o čemu najbolje svedoči rezultat 4/4 - 41:15

Tačku na pobedu, za definitivan slom Netsa, stavio je Kavaj Lenard trojkom minut pre kraja - tada za vođstvo 120:114. Gostima posle toga nije bilo spasa, sve svoje šanse da dobiju ovaj meč su propustili u nekoliko ranijih napada kada su promašili skoro sve što su šutnuli.

Za to vreme nemoćno su gledali kako Klipersi nemilice zatrpavaju njihov koš.

Šuteri domaćeg tima su za samo pet minuta uspeli da od deficita 103:114 dođu do vođstva 125:114!

Bio je to možda i najproduktivniji period Klipersa uopšte u ovoj sezoni na jednoj utakmici. Iz napada u napad prednost Bruklina se topila, preokret je mogao da se nasluti, a stigao je dva minuta pre kraja.

Trojkom Normana Pauela iz ćoška Klipersi su se primakli na 113:114, da bi u narednom napadu, preko Lenarda, poveli prvi put na utakmici. Do kraja, uspeli su da dođu do dvocifrenog vođstva u meču u kojem su prvi put poveli dva i po minuta pre kraja.

Gosti, doslovce, nisu znali gde je levo, a gde desno u tom periodu meča. Nisu bili ni bleda senka ekipe koja je meč otvorila sa 16:0, vodila u drugoj deonici 53:37 i pred sam kraj treće 99:81.

Usledio je uragan sa kojim, ipak, nisu umeli da se nose.

Kod pobednika Harden je bio najefikasniji sa 24 poena, 23 je ubacio Vestbruk, Lenard je imao 21, Pauel i Džordž po 12, a Men 13 poena.

Klieprsi su popravili učinak kod kuće na 18-4.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

prethodna strana 1 / 54 sledeca idi na stranu