Sakramento Kingsi – najgori u dekadi

Sakramento Kingsi su najgora franšiza u NBA ligi u dekadi koja je na izmaku.

SVIzvor: B92
Podeli
Photo by Mike Ehrmann/Getty Images
Photo by Mike Ehrmann/Getty Images

Prema statističkim podacima, u periodu od 2009. do 2019. godine ekipa iz prestonice Kalifornije je doživela 517 poraza i nijednom nije uspela da se plasira u plej-of.

Ispred njih se sa 516 poraza nalazi Minesota, koja ima i jedno pojavljivanje u doigravanju, dok su na trećoj poziciji najgorih Bruklin Netsi sa 504 poraza.

U novogodišnjoj noći „srpski" Sakramento dočekuje sjajne Los Anđeles Kliperse i imaće vrlo težak zadatak, s obzirom na snagu gostiju. Kec na Kingse je 3,35, dok je dvojka na Kliperse 1,40. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Sakramento Kings - Los Anđeles Klipers.

Ta tri tima su izgubila dvostruko više utakmica od, recimo, San Antonio Sparsa koji su oružje morali da polože 245 puta.

Ukoliko Kingsi ni u ovoj sezoni ne uđu u plej-of izjednačiće rekord sa čak 14 godina bez šanse da se bore sa najboljima na Zapadnoj konferenciji.

Ipak, pobeda Kingsa može da bude činjenica da i dalje postoje, pošto je dekada na izmaku startovala idejom braće Maluf da presele tim u neki drugi grad.

Ipak, to se nije dogodilo, pošto su gradske vlasti obezbedile način da prestonici Kalifornije sačuvaju košarkaški klub.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

prethodna strana 1 / 36 sledeca idi na stranu