Manu: Penzija? Odluka tek u julu

Košarkaš San Antonio Sparsa Manu Đinobili izjavio je da će na kraju sezone odlučiti o eventualnom povlačenju sa terena.

ĐNIzvor: B92 SAD, Argentina
Podeli

Već nekoliko godina unazad spekuliše se o odlasku u penziju sjajnog Argentinca, ali on i dalje sa velikim uspehom nastupa u NBA.

Đinobili je istakao da neće žuriti sa odlukom, koju će doneti tek u julu.

„Još neću donositi nikakve odluke do jula, a to je poprilično daleko. Sezona nije ni upola gotova, ali kada bude, videću da li sam spremam da se povučem ili nastavim“, rekao je Đinobili.

Manu je naveo i da bi voleo da ima oproštaj od dresa nacionalnog tima Argentine.

„Ako budem bio u formi, ako budem bio zdrav, naravno da bih voleo. Ali, samo jednu utakmicu, samo da obučem dres“, dodao je Đinobili.

On je bio jedan od najzaslužnijih za prošlogodišnju titulu Sparsa, a tokom sezone imao je prosek od 12,3 poena i 4,3 asistencije po utakmici. Posle toga je usledila povreda i naprsnuće kosti desne noge, koja ga je onemogućila da se pojavi na Svetskom prvenstvu u Španiji.

37-godišnji košarkaš četvortostruki je osvajač NBA prstena (2003, 2004, 2007, 2014), a sa reprezentacijom je osvojio zlato na Olimpijskim igrama u Atini 2004, kao i bronzu četiri godine kasnije u Pekingu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Ne pitajte Lebrona o Blatu

Košarkaš Klivlend Kavalirsa Lebron Džejms odbio je da odgovori na pitanje da li se trener Dejvid Blat uči na teškim porazima, kakav je bio od Detroit Pistonsa.

NBA ponedeljak 29.12. 11:55 Komentara: 20
prethodna strana 1 / 19 sledeca idi na stranu