Sparsi 2-2, Indijana na ivici

Protekle noći u NBA ligi su odigrane tri utakmice, a veče su obeležili trijumfi San Antonio Sparsa, Atlanta Hoksa i Majami Hita.

Izvor: B92 SAD
Podeli

Sparsi su slavili sa 93:89 na gostovanju Dalas Maveriksima i tako izjednačili na 2-2 u seriji pred povratak u San Antonio.

Hoksi su takođe došli do pobede u gostima, sa 107:97 nad Indijana Pejsersima, za vođstvo od 3-2 u seriji. Majami je prvi tim koji je izborio polufinale konferencije, sa 109:98 stigli su do 4-0 u seriji sa Šarlot Bobketsima.

Sparsi su poveli na startu serije, ali je potom usledio preokret Maveriksa, međutim, predvođen Manuom Đinobilijem San Antonio se vratio u seriju. Argentinski košarkaš je upisao 23 poena i pet skokova u trijumfu za 2-2 u seriji, a odličan je bio i Boris Dijao sa 17 poena.

Tim Dankan je meč završio sa 14 poena i deset skokova, Tijago Spliter je imao deset poena i 12 skokova, a isti broj poena postigao je i Toni Parker. Kod Maveriksa, Monta Elis je postigao 20 poena, jedan više od Dirka Novickog, koji je imao i sedam skokova. Zapažen je bio i Samjuel Dalember sa 15 skokova i tri poena.

Hoksi su u plej-of ušli sa tek osme pozicije na ’Istoku’, ali im to nije smetalo da dođu na korak od plasmana u polufinale, pošto sada vode sa 3-2 protiv Pejsersa. Šelvin Mek je bio najbolji u trijumfu gostiju sa 20 poena i pet asistencija, Pol Milsap je dodao 18 poena i osam skokova, a Kajl Korver 16 poena i devet skokova.

U redovima Pejsersa, očekivano se istakao Pol Džordž sa 26 poena, 12 skokova i šest asistencija, a trojica igrača završila su meč sa po 16 poena. Toliko su imali Dejvid Vest, uz po sedam skokova i asistencija, Lens Stivenson, koji je imao i sedam skokova, odnosno Džordž Hil.

Majami je prvi obezbedio plasman dalje i to potpuno očekivano, pošto mu Šarlot Bobketsi nisu pružili dostojan otpor. Lebron Džejms je predvodio aktuelne šampione sa 31 poenom, sedam skokova i devet asistencija

Kris Boš je meč završio sa 17 poena i osam skokova, dok je Dvejn Vejd upisao 15 poena. Na drugoj strani, Kemba Voker je imao 29 poena i po pet skokova i asistencija, dok je Geri Nil dodao 16 poena.

NBA, rezultati:
Šarlot Bobkets - Majami Hit 98:109 (u seriji 0:4)
Indijana Pejsers - Atlanta Hoks 107:97 (3-2)
Dalas Meveriks - San Antonio Spars 89:93 (2-2)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

prethodna strana 1 / 26 sledeca idi na stranu