Strašan meč Jokića, ali ne vredi – Denver pred "metlom" VIDEO

Finiks Sansi su nadomak plasmana u finale plej-ofa zapadne konferencije NBA lige pošto su savladali Denver Nagetse i u trećem meču serije.

SSIzvor: B92
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

U Koloradu je tim iz Arizone slavio rezultatom 116:102, a domaćima nije pomogla ni nova fantastična partija Nikole Jokića.

Srpski centar je meč završio sa 32 poena (13/29 iz igre, 1/6 za tri), 20 skokova i 10 asistencija, kao i jednom blokadom. Međutim, nije bilo dovoljno.

U jednom momentu je čak zabrinuo sve navijače kada je u duelu sa Devinom Bukerom stao na njegovu nogu i izvrnuo je, ali je uspeo uprkos bolovima da nastavi meč.

Uoči ovog meča dobio je trofej za MVP-ja najjače lige sveta, što ga je motivisalo da odigrao još jednom u skladu sa tim priznanjem.

Grafika: SofaScore

Kada je reč o samoj utakmici, Finiks je na samom startu poveo sa 21:8, nastavivši da nemilice vrti pik en rol koji Nagetsi u ovom sastavu ne mogu da brane.

Par puta se Denver približavao u drugoj i trećoj deonici, ali u četvrtoj se ponovo raspao i povratka više nije bilo.

Najefikasniji je kao i obično bio Devin Buker koji je ubacio 28 poena, uz šest skokova i četiri asistencije.

Samo poen manje dodao je Kris Pol uz šest skokova i osam asistencija, a istakli su se i Krauder sa14, Bridžis sa 11, Ejton sa 10 i Pejn sa 9 poena.

Jokića je pratio Monte Moris sa 21 poenom, te Majkl Porter Junior sa 15 i Vil Barton sa 14 poena.

Nijedan tim u istoriji NBA lige nije uspeo da se vrati iz zaostatka od tri meča, pa je teško očekivati istinsku senzaciju od Denvera.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

prethodna strana 1 / 60 sledeca idi na stranu