Radžon Rondo ide u Dalas

Boston Seltiksi i Dalas Meveriksi nezvanično su dugovorili trejd koji će Radžona Ronda poslati u teksaški tim, prenosi ESPN.

AKIzvor: B92 SAD
Podeli

Najtrofejniji tim NBA lige Boston će od šampiona iz 2011. dobiti centra Brendana Rajta, pleja Džamira Nelsona i Džeja Kraudera uz dva pika, prve i druge runde.

Dolaskom Ronda Dalas će imati jednu od veoma atraktivnijih startnih petorki sa Dirkom Novickim, Montom Elisom, Tajsonom Čendlerom i Čendlerom Parsonsom.

Već godinu dana se spekuliše o trejdu najboljeg igrača Seltiksa, jer Rondu sledećeg leta ističe ugovor. On ove sezone ima fantastičan prosek od 8,3 poena, 10,8 asistencija i 7,5 skokova po utakmici.

"Priče o trejdu su deo mog života otkako sam ovde. To je jednostavno deo toga", prokomentarisao je Rondo glasine o trejdu nakon pobede nad Orlandom u sredu

Rizik za Dalas je što će Rondo moći da napusti tim na leto kao slobodan agent, ukoliko ne postignu dogovor o novom ugovoru.

To bi moglo da uništi planove Mevsa za budućnost, jer imaju nekoliko veterana u timu, a dovođenjem Ronda bi se odrekli nekoliko pikova na draftu.

Dalas je letos doveo dva veoma važna igrača Parsonsa i Čendlera, ali treneru Riku Karlajlu nedostaje pravi ofanzivni lider na parketu za konkretniju borbu za titulu.

Meveriksi su trenutno šesti na Zapadu sa skorom 19-8, a dobili su sedam od poslednjih deset utakmica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Ne pitajte Lebrona o Blatu

Košarkaš Klivlend Kavalirsa Lebron Džejms odbio je da odgovori na pitanje da li se trener Dejvid Blat uči na teškim porazima, kakav je bio od Detroit Pistonsa.

NBA ponedeljak 29.12. 11:55 Komentara: 20
prethodna strana 1 / 19 sledeca idi na stranu