- SP Košarka - Kina 2019 -

Ništa od Kokoškova, Obradović novi selektor Srbije?

Bivši jugoslovenski reprezentativac Saša Obradović prvi je kandidat da nasledi Aleksandra Đorđevića na mestu košarkaške reprezentacije Srbije.

LNIzvor: B92, Sportski žurnal
Podeli
photo: Pedja Milosavljevic / STARSPORT
photo: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Kako navodi "Sportski žurnal", Obradović je gotovo izvesno novi selektor "orlova", posebno što bi mogao da uskladi obaveze u Monaku sa reprezentativnim akcijama i kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo

Mediji su kao glavnog kandidata za naslednika Đorđevića istakli Igora Kokoškova, pomoćnog trenera Sakramenta, a Žurnal navodi da bi njemu bilo mnogo teže da uklopi reprezentativne obaveze sa klupskim.

Kvalifikacije za EP 2021. startuju u februaru naredne godine kada Srbija igra protiv Finske i Gruzije i veruje se da Kingsi ne bi dali dozvolu Kokoškovu da odsustvuje.

Podsetimo da je Aleksandar Đorđević po završetku Mundobasketa i pobedi Srbije u meču za peto mesto objavio odluku – koju je doneo pred početak prvenstva – da više neće biti selektor reprezentacije.

Obradović je, kao i bivši saigrač Đorđević, imao puno uspeha kao igrač u reprezentaciji jer je bio deo tima koji je osvojio tri titule prvaka Evrope, jednu sveta i olimpijsko srebro.

50-godišnjak rođen u Beogradu je kao trener karijeru počeo u Kelnu, a zatim vodio Kijev, Turov i Donjeck, dok nije prešao u Albu iz Berlina.

Sa Nemcima je napravio velike uspehe i bio trener godine u Nemačkoj 2015, da bi zatim prešao u Lokomotivu Kubanj. Sa tom ruskom ekipom 2018. nije uspeo da osvoji Evrokup, ali je bio najbolji trener tog takmičenja.

2019. godine preuzeo je Monako, klub u kojem je i sada i koji će biti jedan od glavnih faktora u Obradovićevoj odluci da preuzme reprezentaciju Srbije, ukoliko dobije zvaničan poziv.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.