Vesti - Euroleague -

Klub iz Dubaija u Evroligi je formalnost – zvanično u sredu, dva tima se protivila

Košarkaški klub iz Dubaija će tokom ove nedelje i zvanično postati deo Evrolige, piše portal "Jurohups".

Izvor: B92
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Klubovi akcionari će organizovati sastanke u utorak i sredu na kojima će se diskutovati o ovom pitanju.

Kako dodaje pomenuti izvor, većina za uključenje Dubaija je već obezbeđenja, a ta odluka će zvanično biti saopštena u sredu.

Grčki novinar Aris Barkas u svom tekstu ističe da su se samo dva tima protivila ovoj ideji. Njihovo neslaganje je u vezi sa geopolitičkim interesima i različitim vizijama projekta. On dodaje i da je postojao treći tim koji je imao određene sumnje, ali da su one u međuvremenu nestale.

Barkas ističe da Dubai neće igrati u Evroligi u sezoni 2024/25, već u Evrokupu.

"Većinska podrška, zajedno sa podrškom generalnog direktora Evrolige Pauliusa Motejunasa i predsednika Dejana Bodiroge, znači da članstvo Dubaija sad izgleda kao formalnost. Dubai će sledeće sezone igrati u Evrokupu, dokazujući na terenu da zaslužuje najviši nivo i usvojivši profesionalan pristup kako na terenu, tako i van njega. Interes Dubaija je takodje podstakao Abu Dabi da ponudi 75 miliona evra za domaćina naredna tri Fajnal fora, naglašavajući interesovanje regiona za košarku izvan NBA lige", navodi se u tekstu.

Očekuje se i da Dubai uskoro postane član ABA lige. Istovremeno kad i čelnici Evrolige, istorijska skupština regionalnog takmičenja biće održana 12. marta sa početkom u 12 časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

prethodna strana 1 / 121 sledeca idi na stranu